Köksgardiner...

Oj, redan tisdag! Jag tror varje dag att jag ska blogga lite senare, men det blir inte av. Men nu så.

I förra veckan kom så köksgardinerna på plats. Jag köpte dem i somras i Nässjö. De var alldeles nyinkomna då.
Jag gillar dem, för det är lila och på samma gång även lime och svart som jag brukar ha i köket. En riktig färgklick.Lampan är en av de tre som jag köpte så billigt på Hemtex i Borås i somras. Nu fick den komma fram.Här är en närbild på gardinen. Färgen är lite fel. De är lite mörkare i verkligenheten.

I torsdags var jag i Göteborg och träffade en läkare, som FK har köpt tjänsten av. Det gäller min utredning om ersättning. Det var nervöst att träffa henne, P var med som stöd. Hon verkade dock förstå mig och var trevlig. Nu på torsdag blir det Göteborg och en annan läkare. Fy, va det är pirrigt att gå och vänta. Sen efter det får jag gå och vänta på FKs beslut. Man kan bli tokig för mindre...

Som en liten belöning för att jag var hos läkaren smet jag in 10 minuter i en inredningsaffär. Kom ut med ett litet Babellfat från Koziol. Jag har tittat länge på dessa fat, både de stora och de små, men inte köpt något. Nu funderade jag på svart, lime eller lila. Men det blev ett vitt :-) Jättenöjd.
En fråga tills er som har ett Babellfat: Kan man diska det i maskin? Jag glömde fråga det i affären.

I morse var det frost för första gången i år. Riktig höst. Men P envisas med att gå i shorts fortfarande... Snart får det väl bli långbyxor för honom också.

I går skulle jag in till "stan" och kolla på två nya inredningsaffärer som öppnat. Den första var en liten exklusiv butik med bara dyra saker. Den kunde jag snabbt och snopet lämna. Den andra hade både Koziol och Cultsaker såg jag... i fönstet... Så långt kom jag. Stängt på måndagar :-( Då hade jag ändå kollat både i tidningen och på nätet med det stod inget som det. Nåja, jag hittade en underklädesbutik som hade 70 % rea. Det bidde en riktigt dyr BH i stället :-)

Nu är det dags att umgås lite med P :-) Ha en fin kväll!!

Kuddfunderingar...

Kors vad det blåser idag. Skönt att vara inomhus. Jag har inte lämnat huset på hela dagen, inte ens hämtat posten.
Det är en vilodag idag. I går var det en jobbig dag på flera sätt (vissa människor är tärande tyvärr). Men på eftermiddagen var jag och shoppade på Göksäter med min kompis H. Det var kul. Jag var så trött att jag fick sitta i en soffa och vila mig en stund, och fikat efteråt på kaféet var mycket välkommet för mig. Men det var kul att träffa H och hennes dotter.

Det blev några inköp på Göksäter. Tre vita ljusstakar i glas föll jag för. Priset var också bra, 60 kr för alla tre :-) De har hamnat på TV-bänken så jag kan njuta av dem när jag ser på TV.Kuddar blev nästa inköp, trots Ps hot om att fler kuddar inte kommer in i detta hus :-) Tur man har charm :-)

En svart och en grå kudde, som är virkad, blev det. Mycket bra pris 39,50kr för kudden med innekudde!!!
Nu får jag nog låta bli kuddinköp ett tag :-)

Här en bild på kuddarna, i mitten ligger en lila som jag köpte på Indiska i förra veckan.I den andra soffan har jag bl a två "ludna" kuddar som jag köpte på Göksäter tidigare i höst. Jag gillar dem också. Behöver jag skriva att P inte gillar dem??? :-) Varje gång han sätter sig i soffan, skickar han iväg kuddarna på golvet eller till den andra soffan och grymtar något ohörbart :-) Vad är det med män och deras motstånd till kuddar egentligen???Här är en bild på den ludna kudden :-)
Blås inte bort!!


Höst i krukorna...

I dag är det inte lika fint väder som det var igår. Det regnar och det är väldigt skönt att vara inomhus.  Vi hann med en städning igår jag och P, och nu känns det så bra. Jag är visserligen trött och har ont i huvudet och mår illa, men det är rent omkring mig!!! YES!

Om några timmar när jag piggnat till, ska jag åka och rösta i kyrkovalet. Jag är inte så insatt idet, men tycker ändå att det är en skyldighet att rösta när man kan. P är inte med i svenska kyrkan så han får inte rösta, men jag hoppas att han kör mig dit, för jag känner inte för att köra bil idag.

För övrigt så är P superduktig idag. Han har varit nere i hobbyrummet i timmar och städat. Det har blivit lite av ett extra förråd tyvärr där, och det håller han på att sätta stopp för. Senare idag hoppas jag vi kan sortera i högar sånt som  ska säljas, slängas eller skänkas bort. Det ska bli så skönt att få ordning där. Man måste också gå förbi hobbyrummet för att komma till gästrummet och det ska bli skönt för gästerna att slippa tränga sig förbi kartonger varje gång de ska till rummet.

P vill jag också ha det i ordning där, för då kan han sitta och fixa med sina datorer där i lugn och ro. Jag har också hintat om att jag vill att han gör färdigt tygtavlan som jag köpte tyg till i somras och som ligger där. Vi får väl se hur det går... :-)

Här kommer de utlovade bilderna på krukorna som vi planterade om igår.Här är de tre krukorna på altanen. Bortse från prislappen och jorden utanför :-)
Här har det lilla trädet som jag köpte på Plantagen hamnat. Krukan vann jag i en bloggtävling tidigare i år.Så här ser det ut på framsidan. Den stackars bambun som skymtar i bakgrunden mår inte bra. Men jag hoppas att den överlever.Ja nu vet ni hur det ser ut här hemma på utsidan.

Ha en fortsatt fin söndag!!!

Tant i höst...

Det är höst nu. Nu börjar löven bli gula och det blir kallare och kallare. Hösten är mysig, tycker jag. Särskilt om man kan sitta inomhus och njuta. I dag har sommarens blommor slängts (ja tyvärr, svärmor :-) ) och nya höstblommor finns i krukorna nu. Bilder kommer lite senare. Vädret har varit underbart idag. När vi planterade blommorna var det så varmt och skönt att det räckte med att ha linne på sig och man kunde vara barfota.

Med hösten så kommer också vissa klädinköp. Jag behövde en ny kappa och när Ellos  hade 50% rabatt på en sak, klickade jag hem en kappa. Den ser ut så här:


Bilden är lånad från ellos.se

Jag gillade den direkt när jag öppnade paketet. Den satt bra och kändes skön.  Inte stacks den heller som de med mer ull i brukar göra. Jag klev glatt in i arbetsrummet där P satt och visade upp mig.
-Vilken gräslig kappa! Den kan du inte ha! kom det genast när han tittade upp från datorn.
-Du ser ut som en gammal tant, det är en tantkappa, kom det innan jag  hann säga något.

Nu brukar inte P bry sig om mina kläder. Han har inte så stor koll vad jag har på mig. Så länge det inte är stormönstrat för då är det Flower Power, enligt honom och det är fult :-)

Jag frågade om  han skojade, men nej han menade allvar. Han tyckte den var hemsk.

Trots det bestämde jag mig för att behålla kappan och jag gillar den.

Nu i veckan var jag på Kapp Ahl och hittade en snygg mössa. Det är inte många mössor som jag gillar, så den köptes direkt. Jag kom hem, la den på köksbordet och tänkte inte mer på det. Några timmar senare kommer P hem. Utifrån köket hör jag:
- En tantmössa också!!!!
Först förstod jag inte vad han menade, men när jag kom ut och fick se vad han hittat, så gick det upp ett ljus. Min fina, nya mössa. Skulle det vara en tantmössa???
-Den är nästan värre än tantkappan, kom det från honom.

Ja,ja nu får jag väl vara tant i höst då :-)
Så fort det blir lite kallare så börjar mitt tantliv :-)

Visst är det härligt med en ärlig make???? :-)
Nya gardiner och en fyrvaktare...

Så då har jag äntligen kommit till bloggen igen. Jag har massor att skriva om, men det blir inte av. Jag försöker att inte stressa. Sedan har jag fastnat för Farmtown och Farmwille på Facebook... Tillbringar mer tid med det än vad som är nyttigt tror jag :-)

I dag kan jag i alla fall visa bilder på fönstret i vardagsrummet. Det är svårt att fota när solen skiner på, men jag hoppas det syns ändå.Det nya är alltså gardinerna (Ellos), vasen och ljuslyktorna.


Närbild på gardinerna.
Lyktorna som kommer från Haléns.Vas köpt på Plantagen.Kuddar och dukar samt lite annat, ska jag fota senare :-)

I går köpte jag boken Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. ICA har kampanj denna vecka och säljer den för 149 kr om man han ICA kort, annars 199 kr. I går var det ännu billigare, så jag fick den för 129 kr. Kul! I helgen hoppas jag kunna börja läsa den. När jag väl börjar på en av Camillas böcker, brukar jag inte kunna släppa den.

Det har inte blivit gjort mycket denna vecka av mig. Jag har dock köpt en uppstammad Tuija (tror jag) som jag ska plantera i gummikrukan jag vann. Det var halva priset på massor av uteväxter på Plantagen. Det gillar jag :-)

I  morgon ska P på fest med sina jobbarkompisar, så det blir en fredagskväll ensam för mig. Lyckligtvis är det mycket bra på TV och så finns ju Internet :-)

Om det inte blir något blogginlägg i morgon för mig, passar jag på redan nu att önska er en Trevlig Helg!

Rosor...

En massa rosor vill jag ge till er, snälla läsare som har peppat mig inför min kamp mot FK. Det värmer i hjärtat och gör att jag mår bättre. Tack!!!

Mitt första telefonsamtal med det av FK inköpta utredningsföretaget är avklarad. Gick så där... Det är svårt att få framföra det man känner på ett bra sätt. Nästa utmaning blir ett möte med utredningsföretaget den 24 september. Möte/förhör. Det finns förstås ingen expert på ME, men det ska ju inte spela någon roll... enligt FK. Ja,ja ett steg i taget.

Rosor har jag också fått av min älskling P. Det var i onsdags då det var min namnsdag. Tack älskling!
I torsdags kunde jag inte sitta och se på de smutsiga fönstren längre. Jag gjorde en stor kraftansträngning och putsade sakta, sakta fönstren i vardagsrummet. Det var jobbigt för kroppen gillade inte min ansträngning. Men va det var skönt att få rena fönsteri ett rum i alla fall. När P kom hem hängde han upp de Ellosinköpta gardinerna (som jag bloggat om tidigare) och jag piffade lite. Blev så höstigt och mer ombonat tycker jag. När jag har städat ordentligt ska jag fota.

I dag har P putsat resten av fönstren i huset. Så skönt!!! Vi kan se ut!!! :-) Det har varit gardinbyte och gardintvätt som gällt idag. I sovrummet hänger nu rosa gardiner som jag köpte när vi flyttade hit. Resten av fönstren gapar tomma och väntar på morgondagen då jag hoppas att de ska få gardiner. Jag ska fota det också :-)

Vi har även köpt nya (begagnade) sängbord på Blocket. Nu är det städat i sovrummet och borden på plats. Det blev Malmseriens små byråer i ek, från IKEA.

Ha en fortsatt trevlig helg!!!!

Ett litet tips...

Det har blivit lite glest mellan mina inlägg på den senaste tiden. Först beror det på att jag varit extra trött och energilös, sedan går mina mesta tankar nu för tiden till min stundande "kamp" mot FK. Utredningen startar i dag och det tar på krafterna att inte veta hur framtiden blir. Jag hoppas på en sund och bra lösning, men det ser för närvarande lite mörkt ut. Det är inte lätt att vara sjuk i Sverige nu :-(  Jag rapporterar sedan när det är utrett klart.


En liten positv sak måste jag ha med också. Livet innehåller ju så mycket positivt.
Om du är intresserad av tidningen Residence och gillar Pappelina handdukar kan du prenumerera på 3 nr av tidningen och få två handdukar för 99 kr nu. Klicka här!
Rosa, rolig pryl...

Det här tangentbordet tycker jag är jättekul och gulligt. Jag gillar särskilt "oops tangenten", den använder jag ofta :-)Det finns att köpa i webbutiken Fluffbabes, där det också finns andra rosa och fluffiga saker... :-) Jag har lånat bilden från deras webshop.

Jag hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit mycket vila, besök av svärmor och en sväng till min faster för att gratulera henne på födelsedagen.

En helg med musik...

Oj, redan onsdag. Ja, jag har kommit hem från Eksjö :-) Det var en jättetrevlig helg. Mycket musikuppträdande att välja mellan. Regnet kom och gick. Jag var och lyssnade på Alcazar. Mycket bra! Jag var också och lyssnade på legenden Owe Thörnqvist. Inte helt fel han heller. Härliga gamla låtar. Tyvärr blev jag så trött att jag inte orkade gå på alla jag velat se. Men jag såg Noice innefrån köksfönstret hos svärisarna och det var inte helt fel :-) Eftersom vi bodde hos svärisarna mitt i smeten, fick jag höra mycket musik och se folklivet även om jag var inne mycket. Jag har också kommit fram till att jag älskar lakritsglass!!! :-)På lördagen hann vi med lite shopping. Jag köpte bara en liten Cultram och ett svart, litet Cultljus. Det fanns jättemycket fint från Cult i blomsteraffären.

Jag sov middag till Persons Pack, mycket bra sovmusik :-)

I söndags kunde varken P eller tröttheten stoppa mig från ett litet stopp på IKEA i Jönköping. Det blev bara servetter, ljus, batteri och paraply, men det var kul att se en del nyheter. När jag orkar ska jag till IKEA "på riktigt".

Hela måndagen och nästan hela gårdagen har jag sovit och vilat. I dag har jag dock orkat köra min faster till Vårdcentralen på årligt besök. Nu är jag riktigt trött men nöjd att jag orkade med det.

Hem till gården har börjat igen på TV4. Lyckan är stor!!! :-)

Jag har också bytt hårfärg. Nu är jag mer mörkhårig, typ kastanjfärgad. P färgade mig i går. Han är duktig. På fredag hoppas jag kunna komma till frisören och få klippt mig.

Nu är det middagsdags!

Ha en fin onsdagskväll!


RSS 2.0