På lingonröda tuvor...

Nej, jag har inte blvit knäpp (inte mer än vanligt i alla fall...), jag har bara varit i Småland i dag :-)
P och jag skulle varit dit förra helgen och tagit upp båtarna vid stugan mm. Men P blev sjuk. Därför åkte vi i dag stället. P hade inte tid att vara där hela helgen, så vi beslöt att göra en endagstripp i stället.

Uppstigningen för mig blev kl 06.00 idag. Då brukar jag sova som bäst. Hade bara sovit drygt 4 timmar när jag vaknade. Jag har svårt för att somna på kvällen, speciellt när jag har en tid att passa nästa dag :-( , men det gick. Dusch och frukost fick mig såpass vaken att jag kunde klä mig och fixa mig. 07.30 åkte vi iväg. Jag sov nästan hela resan dit. Skönt!

När vi närmade oss Nässjö och jag var vaken, fjäskade jag för P och bad att han skulle stanna vid Textilhuset så jag fick kolla lite. Den affären har så mycket fina saker.
-Du får tio minuter på dig, sa han.
Jag rusade, yrvaken, så fort jag kunde in och kollade. Där stod den -  Adventsljusstaken med stort A!!! Inga krångligheter, bara en bricka i metall plus siffror som man ska fästa på ljusen. Men det var så jag ville ha. Jag tycker det är snyggt med siffor på ljusen, men de som knyts fast tycker jag är eldfarliga. Jag plockade med mig en ljusstake till kassan, betalade och var ute igen på 9 minuter!!!  Då fick jag beröm av P :-)


Här är en bild på ljusstaken, med ljus i från IKEA.

Vi åkte till stugan sedan. P s pappa var där också. De fixade och fick upp båtarna, ställde undan trädgårdsmöblerna mm. Då gick jag ut i den småländska skogen och plockade mossa, kottar och sånt. Det ska jag förhoppningsvis göra något juligt av.

Det gick mycket fortare än vi tänkt, så snart var vi på hemväg igen. Denna gång var jag vaken mera :-)

När vi kom till Göteborg var IKEA fortfarande öppet. Då passade vi på att köpa de ljus och servetter som vi skulle ha till jul. Mycket folk var det där!!! På fyndavdelningen hittade jag en vit fåtölj som var skadad på baksidan. En sån har jag letat efter, att ha i shabbyrummet. Eftet att ha prutat en del... köpte vi den.

Jag köpte också två svarta Björkefall ljusstakar. Det fanns ca 10 kvar i svart, så jag hade tur. De är verkligen snygga, tycker jag. Till och med P tycker de är fina... det är inte vanligt :-)

Vi kom hem vid 19-tiden, efter drygt 50 mil på vägen, trötta och hungriga.

Nu har jag ont i svanskotan, ont i halsen och är supertrött. I morgon blir det vila hela dagen. Men jag är nöjd med min dag.

I morgon är det en vecka kvar till advent...


Tisdagstankar...

Tisdag, nu var det länge sedan jag gjorde ett inlägg.

Det är 9 plusgrader utomhus, känns lite märkligt men bra för värmekostnaden :-) Min cyklamen på trappan vid entren trivs jättebra och min pelargon fortsätter att blomma på altanen. Men snart är det jul!!! Jag har klickat hem 5 julfilmer från ginza.se Det var rea på en massa filmer och då passade jag på.Hoppas att de är bra. Det är så mysigt med julfilmer, tycker jag. Alla dessa tillsammans kostade mindre än 150 kr. Det är bra pris :-) Märkligt nog hade det smugit sig in en Star Trek film i paketet också... vem kan vara den skyldige till det???? :-)

I helgen skulle vi varit till Småland och fixat stugan inför vintern ( i senaste laget) men P blev magsjuk i torsdags :-(. Helgen har därför varit mycket lugn. Jag försökte att få honom att titta på fillm med mig. Men det går inte länge. Han traskar runt som en vandrande pinne. :-) Det enda som kan få honom att sitta stilla, är Star Trek filmen. Då var volymen så hög att jag fick stänga in mig i arbetsrummet. Synd att vi inte har samma smak på filmer.

Mina rosor som jag fick av mina "polare" är fortfarande fina efter en dryg vecka. Kul!

Jag har tjuvstartat julen lite med en vit hyacint. I morgon om jag orkar, ska jag kolla efter en snygg krans att ha på ytterdörren. I dag har jag varit trött och dålig :-( Skulle varit och hälsat på min faster, men det gick ju inte. Hoppas det blir i morgon i stället.

Tisdagar är den tråkigaste dagen, tillsammans med fredagar, när det gäller TV. Inget kul att se på :-( I går var det dock Simon och Thomas. Det programmet gillar jag.

Nu är det dags att läsa bloggar och se vad som hänt.

Ha en fin tisdagskväll!

Goda vänner är guld värda...

Redan tisdag... jag hinner inte med riktigt i dagarna. Ibland vet jag inte vilken veckodag det är ens...

I lördags kom mina "gamla" goda vänner från skolan plus deras familjer. Det är alltid kul att träffa dem. Man märker också att man börjar bli gammal, när man ser hur barnen växer upp. Det är inte längre föräldrarna som skär upp maten till barnen, häller upp dricka eller så. Inga filmer med tecknat går åt. I ställlet är det fyra långa tonåringar som berättar om fester och retas för att man inte hänger med i sporten. Tänk att alla fyra "barnen" har blivit så trevliga, jag känner mig lite som en stolt moster. :-) Härliga ungdomar!!!

Jag fick både fina rosor av vännerna och  en härlig grön växt, plus doftande ljus. Det gillas. Men de hade också köpt en gräslig tomteälg till mig... bara för att se min reaktion... :-) Den var fint inslagen, men hemsk!!! Eftersom jag känner dem väl, sa jag att jag inte gillade den. De hade märkt det på reaktionen sa de... :-) Retliga vänner jag har... :-) De sa att jag var tvungen att behålla den, men den har redan lämnat huset... :-)Vi spelade bl a ett spel i lördags som heter Kampen mellan kvinna och man. Det är ett kul spel. Tyvärr vann killarna :-( T var alldeles för bra på svaller. Vi misstänker starkt att han läser sin frus Se och hör på toa :-)

När jag skulle tömma min kamera på bilder i dag, hittade jag något misstänkt... undrar vem som kan ha tagit dessa bilder??? :-) Någon som vill erkänna??? J och J kanske??? :-)

Ha, ha nu finns era bilder på nätet... :-)

Kram till mina goda vänner, ni är bäst!!!

Ett lysande inköp...

Fredag kväll. Jag är såååå hungrig, har inte ätit på 11 timmar. Men nu håller P på med middagen, så snart ska det bli mat.

Nu har Lampan med stort L kommit till mig. Jag har länge kollat på den hos Ellos och velat ha den. När jag så fick 40% rabatt på en sak, klickade jag hem den. Ett tag tänkte jag ta en lila, men så vill jag ha en neutral som jag kan ha även när jag byter accentfärg. Så en vit lampa blev det. Jag är så nöjd med den!I dag har jag tagit det ganska lugnt, så att jag orkar umgås med mina vänner som kommer hit i morgon. P och jag har varit och handlat i kväll. Hoppas alla kan komma i morgon. Det ska bli så kul.

Ingen snö, har det blivit ännu. Det varnades om snöoväder i går. P fick sätta på vinterdäck på sin bil i onsdags kväll i mörkret, men det hade ju inte behövts... Nåja nu är de ju på  i alla fall.

Kom ihåg, ni som har far, farfar, morfar eller svärfar att det är fars dag på söndag!!!

Ha en fin helg!


Novembernytt...

November är här. Jag tycker inte den är så deppig faktiskt. När man som jag inte behöver gå ut när man inte vill, är det mysigt. Jag myser inomhus. Nu har jag varit dålig de två senaste dagarna och då är det skönt att inte solen skiner, när man sover på dagarna. I dag mår jag bättre och ska förhoppningsvis orka lite. Mina kompisar som kommer hit och hälsar på, på lördag får dock räkna med att jag inte hinner/orkar att städa innan dess. Så, nu är ni varnade, L, G och E :-)

I lördags var P duktig och bytte tyg på tygtavlan över trappan. Jag köpte tyget i somras på Village, men det har inte blivit av att fixa tavlan förrän nu. Jag är jättenöjd med resultatet.Det blev en hel del tyg över, så P bytte tyg på den lilla tavlan som hänger i hallen också. Svamparna är borta och ersatta med hus.Eftersom den hänger bredvid våra spegeldörrar till garderoberna, blir det nästan som två tavlor :-) Jag gillar detta motiv väldigt mycket.

P har också skruvat upp hängaren som jag köpte på Serholt Outlet i somras. Nu har jag de smycken som jag oftast använder, lätthanterliga på väggen i sovrummet.Nu ska försöka tvätta lite, högen måste minska :-)

RSS 2.0