Jag har vunnit!!!

Plötsligt händer det... eller vad är det de säger i reklamen? :-)  Jag som aldrig brukar vinna något har vunnit en tävling!!!

Jag är så glad. Tävlingen var på Cult designs blogg. Priset är en sån här:


Bild lånad från Cult designs blogg.



Denna överrasking satte guldskimmer på min fredagskväll.



Tea for two...

Jag är en kaffedrickare. Men ibland slinker det ner en kopp te.

Nu har jag börjat äta lita annorlunda och undviker socker. Alltså måste jag dricka te utan socker. Och hur smakar det? Enligt mig - varmt,  vått hö. Just det! :-)
För att komma över detta, dricker jag numera te varje dag. Det smakar lite mindre hö nu och mer te... men inte det goda som det gjorde med socker i. Ännu. Blir nog bättre senare.
För att variera mig har jag köpt flera olika smaker av te.

När jag fick se en söt och praktisk telåda i en webbutik blev jag eld och lågor och klickade hem den direkt.
I dag har jag varit och hämtat ut paketet. Telådan var lika fin i verkligheten som på bilden. Den är perfekt att ha olika tepåsar i och så kan jag lätt välja smak, utan att behöva ta fram alla paket. Bra även när man har gäster så att  de kan välja sin favorit.

Här kommer två bilder på telådan:






Jag köpte den hos Mixin.



I dag var det första gången på en vecka som jag lämnade huset. Jag fick min tredje B12 spruta, bara 7 kvar...

Nu väntar Let´s dance.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Utmanad , sju...

I går blev jag utmanad av Johanna med bloggen Johanna B.

Regler: Berätta 7 saker om dig själv, utmana 7 andra bloggare, länka till den som gav dig utmaningen och skriv en kommentar hos de utmanade.

Berätta 7 saker om mig själv kan jag göra, men att hitta 7 bloggare som inte redan gjort utamaningen var värre :-)
Därför uppmanar jag alla bloggare som läser detta, men inte har gjort utmaningen att gärna göra den och berätta det för mig, genom att kommentera hos mig. Jag hoppas att många antar utmaningen för jag är nyfiken. Se där, där kom ju en sak om mig direkt :-)

Här kommer så 7 saker om mig:

1. Min stora fobi är möss och råttor. Jag verkligen avskyr dem. Kan inte se på bild ens. Brrrrr.

2. Jag pratar i sömnen.

3. Fickparkering och jag, går inte ihop. Tur att jag inte bor i en stor stad :-)

4. Hem till gården är ett måste för mig. Alla avsnitt ska ses. :-)

5. Jag kan inte sova när det är mörkt, måste ha en lampa tänd och vaknar direkt om det blir mörkt.

6. Telefonnummer och koder har jag väldigt svårt att komma ihåg. Måste göra någon ramsa eller förknippa dem med något, för att komma ihåg dem. Jag kan inte ens mobilnummret till P utantill...

7. Sjösjuk är bara förnamnet för mig. Bara jag kommer ombord på en båt mår jag illa. Till och med bilfärjor på 5 minuters restid.

Japp, lite "fakta" om mig :-)

En liten bättring...

Tack alla ni som skrivit så snälla kommentarer till mig! Det värmer och gör att jag känner mig lite friskare. Ni är gulliga!

I dag mår jag lite bättre. Jag har orkat ner till tvättstugan i källaren och stoppat i en maskin. Det som i vanliga fall tar 2 minuter, var lite av ett projekt. Jag är vinglig och svag. Nu hör jag att maskinen är klar, snart dags att vingla ner och tömma den...

Jag har ätit lite frukost, druckit lite kaffe med massor av mjölk och fått ner de flesta medicinerna. Att åka till Vårdcentralen för en spruta, var dock inte att tänka på.

Det är ett riktigt dåligt väder här nu. Dimmigt och snö/regn som kommer ner. Inget kul.

I söndags när det var så varmt och skönt, satt jag och svärmor ute på en bänk som vi har stående på altanen året runt. P tog fram några gamla dynor så vi  skulle sitta skönare. När vi gick in, tog vi inte med dynorna och det dröjde inte länge innan P kunde ta denna bild :-)



En av katterna i området hade upptäckt en varm och skön plats :-) Söt liten kisse.


I lördags hängde jag upp en ny krans på ytterdörren. Jag köpte en mosskrans och lite "pärlband" och tillsammans med P som har tålamod att fästa pärlbanden ordentligt blev resultat som följande:



En liten vinterkrans som får vara kvar till påsken. Om inte fåglarna äter upp den :-)

Nu väntar källaren och tvätten.

Ha en fin onsdagskväll!

Sjukt var det här...

I går var ingen bra dag för mig. Jag var supertrött, fick ställa in B12sprutan, bara sov. När jag sedan försökte vara uppe en stund på kvällen mådde jag illa, hade ont överallt och kräktes :-( Jag avskyr att kräkas.
Natten gick ganska bra. Jag kunde dricka lite, lite vatten.

I dag har jag varit uppe och kollat på teve samt läst bloggar. Men jag är trött och svag, kan nästan inte äta något. Kan också tillägga att inredningstidningarna på toaletten har blivit väl lästa, för att beskriva mitt nuvarande tillstånd. Eftersom jag inte åt något i går och mina allerimediciner kom upp, blilr jag också mer allergisk :-( Nu är det inte bra att vara Annette. Hoppas jag snart blir friskare.

P har varit så gullig mot mig. Han fixar vatten, te mm. Hjälper till och med mig att hålla håret när jag kräks. Det är äkta kärlek. Efterom jag inte orkar göra något får han fixa allt här hemma.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag vill bli frisk NU!

I dag är ingen vanlig dag...

I dag är det Ps födelsedag. Hans föräldrar har nyss åkt hem till Småland igen. De kom igår och sov över. Vi fick presenter båda två. Bra! :-)  (Jag fyller snart jag också).

P har blivit uppvaktad både med blommor och presenter. Jag kunde inte låta bli att fota. :-)






Denna bukett fick jag och P av min svärmor och svärfar.










En liten bukett med vita tulpaner fick P utav mig.







Den här fina buketten fick P av sin bror med familj. Den kom med blomsterbud.







Silverfärgade Crocs fick P av mig.

Han fick också en bok och en grovdammsugare av mig. Av sina föräldrar fick han presentkort på Bauhaus. Av min faster fick han en kokbok och presentkort på Bauhaus.

Vi ska ha ett litet kalas den 14 mars också. Då ska vi fira både mig och P.





De här fina glasen fick jag av svärmor och svärfar. Jag blev glad!




Vädret har varit superfint i dag. Efter gårdagens och nattens snöande, blev det en solig och mild dag. Snön smälter och droppar för fullt. Vi satt en stund ute på altanen och njöt. Se här hur varmt och skönt det var på baksidan av huset.


Just det, 12,8 plusgrader.  Inte helt fel! :-)


Nu ska jag  läsa lite bloggar och umgås med mitt "födelsedagsbarn".

Ha en fin söndagskväll!

Gratis är gott...

Visst är det så, att gratis är gott? :-)

Under den senaste veckan har jag fått två saker gratis. Först var det från Ellos. Om man skickade efter något, fick man fina muggar på köpet. Det är inte alltid såna erbjudande är snygga eller passar in. Men dessa två muggar passade mycket bra. De har samma färger som vi har i köket, lime och svart. De heter Pia och är från Rörstrand.




Jag svarar ofta på undersökningar via nätet. De flesta gånger får jag bara chans på lotteri, men ibland får jag poäng som kan användas att "köpa" saker för. Nu hade jag tillräckligt många poäng till en tvålpump från Zone. Den kom på posten i veckan. Snygg, svart och praktiskt. Den tidigare från Biltema var tyvärr inte så bra. Den "pumpade" inte bra, den läckte mm. Den här känns bara bra, och att den var gratis känns ännu bättre :-)



Bilden är inte bra, men jag kan inte bättre... :-)

Det snöar fortfarande...

Här är det vinter! Nu har det snöat i flera dagar och det har inte smällt bort någon snö heller. Inte så att vi har mängder med snö, men för oss är det ovanligt. Förra året kom ingen snö förrän till påsk, så det är ju bättre att få det på sportlovet.

Denna vecka har jag  tagit det lugnt. Jag har fått min första B12 spruta (ska få min andra i dag), jag har shoppat lite med min moster och sovit. Min älskade P fyller år på söndag, så någon liten present har inköpts... :-)

Min svärmor och svärfar kommer i morgon och stannar till på söndag. Det blir kul. De ska fira både P och mig, för jag fyller om två veckor.

Nu måste jag göra mig i ordning så jag kan åka till vårdcentralen.

Ha en riktigt trevlig helg!!!


Alla hjärtans dag...

I dag är det alla hjärtans dag. Jag har fått en fin blomsterbukett av P.



Han fick en Star Trek kalender av mig... kanske inte så romantiskt, men han gillar den :-)



Vi har också fått kort av släkt och vänner, kul. Tack!



I går var min kompis L här. Vi skulle egentilgen åkt till sta´n för lite shopping mm, men jag var så trött att jag inte orkade. Men hon kom hit och vi fikade, såg på Hem till gården (jag har övertalat henne att börja se på det...), hittade fakta på nätet som vi behövde mm. Hon berättade att hon numera läser min blogg varje dag. Fantastiskt! Hon visste ju allt om mig, jag behövde inte berätta något  :-)

I dag har en gammal vän kommit på besök. S och jag har inte setts på på minst 6 år, men vi bara fortsatte där vi slutat :-)
Hon hade med sig sin kille P, han var jättetrevlig. Hoppas vi snart ses igen. S kom ihåg att jag gillade nallar, så hon hade med sig en jättgullig vit nalle till mig.





I köket har jag ändrat lite så här på alla hjärtans dag:



Ha en riktig mysig Alla hjärtans dag!

För 9 år sedan...

Den 13 februari 2000 förlovade jag och P oss! Det är alltså nio år sedan.

Dessa nio år har innehållit sorg, besvikelse, sjukdom, men också mycket glädje. Inte en enda gång under dessa nio år har jag ångrat mig. P är det bästa som hänt mig.

Han är min trygghet, min kärlek och min underbare man. Jag är så glad att jag hittade honom, just när jag nästan gett upp och bestämt mig för att leva ensam. Vi passar så bra ihop, tänker ofta samma saker, retar varann till vansinne..., skrattar åt samma saker, har samma värderingar mm.

Jag trodde faktiskt inte att man skulle kunna älska någon så mycket och att någon skulle kunna betyda så mycket, innan jag träffade P. Fortfarande efter 9 år som förlovade och snart 10 år tillsammans, längtar jag efter honom varje dag han är på jobbet. Det är verkligen min stora kärlek.



Vad jag tycker är viktigt i ett förhållande är att : man ska  kunna lita på varandra, vara ärlig, tala om vad man känner, tala om ifall något är fel, trösta varandra, hjälpa varandra och ha en massa humor. Då går det bra :-)



Jag måste också berätta att det varit ovanligt kallt här i dag. I morse var det mer än 10 minusgrader. Då var det skönt att inte behöva gå ut :-)




Jag önskar alla läsare en trevlig fredagskväll!

Nu vet jag vad som är fel...

I går var jag i Göteborg, men tyvärr stod inte shopping på agendan. Nej jag åkte igenom staden för att komma till Mölndal och besöka Gottfriesmottagningen. Där utreder och behandlar man  patienter med fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom.

Jag har ett tag misstänkt att jag har just kroniskt trötthetssyndrom och i går fick jag det bekräftat.

Det känns lite kluvet att få diagnosen. Först är det ju aldrig kul att få reda på att man har en kronisk sjukdom. Men det känns som en lättnad att veta vad det beror på att man mår dåligt. Det känns också bra att få veta att det verkligen är en sjukdom. Jag är alltså inte trött och sjuk för att jag är lat. Det hjälper inte att skärpa sig, för att orka mer.

Ibland känner jag mig så onyttig, att jag inte orkar göra allt som andra gör. Men nu vet jag ju vad det beror på.
Sjukdomen jag har kallas alltså för kroniskt trötthetssyndrom CFS eller ME. Det är en neurlogisk sjukdom.

Jag ska få B12 sprutor 10 gånger och sedan äta B12 i tablettform. Jag ska också äta folsyra. Förhoppningsvis ska jag må bättre av detta. Om sex veckor är det återbesök på mottagningen igen.

I dag har jag sovit nästan hela dagen. Det var så jobbigt igår med bilkörning, läkarbesök mm. Jag måste inse att jag ska sova när jag är trött och inte strunta i kroppens signaler.

Det här var inget kul inredningsinlägg, men det är en stor del av mitt liv och därför vill jag dela med mig av det.

Tisdagstema - utomhus

I natt vid 00.30 läste jag veckans tisdagstema. När jag såg att temat var utomhus, försökte jag förgäves fota genom fönstret, men resultatet blev bara en smutsig ruta... :-(

Nåja, tänkte jag, jag sover och sen fotar jag en uppstickande krokus i morgon. Men där tog jag fel. Det snöar ute! Den lilla, lilla snön vi haft har fått sällskap :-) Så i stället för att fota krokus blev det denna bild:



Om man tittar noga kan man se lite snö på grenarna :-)



Som bonusbild vill jag visa den här:



Vi har ju inga katter eftersom jag är allergisk, men i området finns många katter. Vi får besök av katter varje dag. Jag tror det är 8 olika som besöker oss. De är så söta. De här små spåren finns nu på vår altan. Gulligt :-)

Snart är det påsk...

Tiden går så fort och snart är det påsk... eller ja, kanske inte snart. Men i vissa affärer är det påsk :-)

Jag har varit på Göksäter (lilla Ullared) idag, tillsammans med kompis H och hennes två barn. De blev några små inköp. Kunde blivit stora om plånboken varit tjockare :-)

Jag hittade underbara stora kuddar med stjärnor på, typ Lexington. De kostade bara 99 kr styck. Två såna hade gärna fått följa med hem och bo i gästrummet. Men plånboken tillät inte det. Nästa gång kanske...

Med hem följde dock lite påsksaker. Ja, det är lite tidigt, men det tar slut fort i den affären så man får passa på.

Två svarta hönor blev jag förtjusta i. En stor och en liten. Den stora för 39,50, den lilla för 19,50. De ska bo i vardagsrummet när det börjar närma sig påsk.



De är mer svarta i verkligheten än på bilden.

Fyra små skålar köpte jag också. De ska jag använda till efterrätt, soppa eller liknande. Eftersom jag har ljusgrönt i köket får de vara kvar året runt.



12,90 styck för dem. Gillar det priset. :-)



Ljusgrönt är jag svag för. Två kycklingar/ägg kunde jag inte motstå... :-)



De ska bo i köket till Påsk.

Jag köpte också påskservetter, små kyckligar som jag använda i något arrangemang och panelgardiner till lilla rummet. Gardinerna ska jag fota och visa er när de kommit upp i fönstret.

Jag är ganska nöjd med mina inköp. Men saknar kuddarna...

I dag har det snöat så mycket här, att snögplogen kom. Första gången den här säsongen. Han glorde en stor vall på vår tomt. Jag fick skotta för att komma fram med bilen. Det var länge sedan jag skottade snö. Nu smälter det nog bort det mesta för det är plusgrader.

Det är fredag kväll! Härligt! P har kommit hem och håller på med maten. Sedan blir det Let´s dance för mig och datortid för P. Han gillar inte Let´s dance, så jag får se på  det ensam :-( Men jag går in till honom i  arbetsrummet under varje reklampaus :-)

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

Utmanad igen...

Nu har jag blivit utmanad igen, kul. Denna gång av Proforma.



Reglerna:

1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. Skicka vidare utmaningen till tre personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Okej!
Nu är det ju inte varje dag jag sitter och tänker på vilka saker på min kropp som jag är nöjd med. Däremot kan jag lätt räkna upp tre eller fler som jag inte är nöjd med... men nu tänker jag till.

Saker på min kropp som jag är nöjd med:

1. Mina ögon. Om jag någon gång får komplimanger (inte ofta med andra ord...) så är det för mina ögon. Jag är också väldigt glad att jag har dem så jag kan se. Det skulle vara fruktansvärt för mig om jag inte såg. (Att jag är supernärsynt går ju att fixa med glasögon/linser)

2. Mina händer. Det är faktiskt rätt fina. Jag försöker vara snäll mot dem och smörja in dem. Praktiska att ha också :-)

3. Mina öron. De är lagom stora och sitter där de ska :-) Sen  är det så, att jag hör väldigt bra. Mycket stolt över det. Jag brukar säga att jag kompenserar det jag ser dåligt som närsynt, med att höra bra :-) Jag hör bilar på långt håll när det ska komma någon, hör ljud som nästan bara jag hör mm.

Nu får jag sluta innan jag blir högfärdig :-)

Jag ska också utmana tre andra, självklart helt frivilligt. De bloggarna jag har valt är:

Södralycke
Duracellmamman
Livet i byn

Det snöar...

Det snöar! Så vackert det blir :-)

Jag tog en bild vid 16-tiden. Nu har det blivit mer vitt. Undrar om det stannar kvar?



Samtidigt läste jag igår, det jag redan känt av i ett par dagar,  att pollensäsongen har börjat :-(

Artikel i Aftonbladet

Ja, ja krokusen börjar titta fram och det är mysigt  :-)

Ha en skön onsdagskväll!

Utmanad, sjätte bilden...

Jag har blivit utmanad av Jules. Utmaningen går ut på att går ut på att man ska gå in på sin sjätte mapp på datorn där man har sina bilder, och visa den sjätte bilden. Just min bild blev den här:




Denna bild tog jag i somras, på en blomma som jag hade på altanen. Jag tror den överlevden en "hel" vecka. Så det var nog tur jag hann att fota den :-)

Man ska skicka utmaningen vidare till 6 bloggare.

Jag skickar utmaningen vidare till följande 6 bloggar:

Bjurtjärnsvillan
Bokmalens vardag
Hem & Inredning
Malkins
Miss Storm
Medaljongen

Tisdagstema - mjuk

Oj så mycket som är mjukt!
När jag läste att veckans tisdagstema är mjuk, började min hjärna gå på högvarv... ja, det är sällan :-)

Det första jag tänkte på var katter och hundar med deras mjuka pälsar. Sedan mina älskade mjukdjur. Krämer som utlovar mjuk hud, mjuka heltäckningsmattor mm.

Sedan tänkte jag till, vad är mjukt för mig? Då fanns det ett lätt alternativ, toapapper.... :-)

För alla som känner mig  "i verkligheten" är jag alltid förknippad med toaletter... Ja, jag uppsöker såna ofta till mina vänners stora glädje :-)
 Jag har alltid koll på var toaletterna är. Kan de flesta toaletterna runt vägarna där jag färdas.
När mina vänner ringer och jag inte svarar, vet de att jag är på... just det, toa :-)

Vad är då viktigt för en flitig toabesökare som jag? Jo, ett mjukt härligt toapapper!
Därför får denna bild vara mitt bidrag till tisdagstemat:



Jag älskar Lambis toapapper! Det är mjukt, men ändå inte "smuligt". Och nej jag är inte sponsrad av Lambi (även om det hade varit praktiskt).

Som ett litet tillägg kan jag nämna att när vi ska åka någonstans låter det ofta så här:
-Hur lång tid tar det till XXYY?
- Det brukar ta ca två timmar.
- Ok, nu ska Annette  åka med.
- Jaha, två och en halv timma med hennes "kisspauser"...

Förstår ni? :-) Men de har ju rätt :-)

Jag funderar på att göra en toalettguide över delar av Sverige där jag betygsätter olika offentliga toaletter. För är det något jag är bra på, så är det toaletter :-)


REA på designonline...

Nu är jag tillbaks :-) Jag har varit supertrött och sovit mycket. Men nu är jag piggare.

Jag vill tipsa er som är intresserade om att designonline.se har REA. Bl a på Pappelina mattor och More of Scandinavia muggar mm.
Tyvärr har jag inte råd att handla där just nu. Mycket fint som jag skulle vilja ha...


RSS 2.0