En månad efter jul...

I dag är det en månad sedan annandag jul. Det är fortfarande vinter och fortfarande snö. Mycket ovanligt. Nu hoppas jag på att det blir varmare. Men enligt väderprognosen ska det bli ett oväder i morgon. De varnar för att gå ut. Vi får ser hur det blir.

Jag har lyckats vända lite rätt på dygnet. Det känns bra. Jag somnar vid 24-tiden i alla fall och står upp vid 12-tiden. Nu hinner jag se lite ljus och få uppleva dagen. När jag är trött på dagen så sitter jag och vilar lite.

I förra veckan var jag på en lite shoppingtur till Göksäter. Där köpte jag  bl a en löpare och två ljuslyktor.

Det var en lite annorlunda löpare och jag föll direkt för den :-)

De hade också fina muggar i många härliga färger. Men jag har lovat P att det gäller en mugg in, en mugg ut numera. Och jag ville inte bli av med några av dem vi har. Så jag fick köpa två muggar och använda dem som krukor... smart va??? :-)De fanns i ca 10 olika färger och kostade bara 7,90. Om jag haft plats, skulle jag köpt 10 muggar i olika färger. Det hade blivit en härlig, färgglad dukning.

I lördags var jag och P hos  ena min moster och morbror. De skulle ha kommit hit och firat jul i mellandagarna, men blev sjuka. Nu hade vi julklappsutdelning i lördags i stället. Det var kul. Jag fick pengar som jag ska använda på IKEA som jag hoppas blir av nu till helgen. I helgen som gick orkade jag inte.

En lila ranunkel hittade jag på Plantagen i lördags. Den fick föja med hem och bo i vardagsrummet. Fin!Förresten så lever min myrten ännu!!! Helt otroligt!!! :-)Nu är det dags för en mugg varmt kaffe. Ha en fin tisdagskväll!

Nya gardiner...

Nu var det ett tag sedan jag bloggade sist. Förkylningen har nästan släppt helt. P har varit förkyld, men är på bättringsvägen. Min bil är fixad, så jag kan köra iväg när jag vill och inte behöver vänta på att P ska komma hem. Det är bra! I morgon hoppas jag ge mig ut på en shoppingtur ensam, för första gången på en månad.

Alla julsakerna är nu nedplockade. Dock är inte alla inpackade i sina lådor ännu. Det är Ps arbete och han är inte klar med det... :-) Två tulpanbuketter har inköpts, våren är  på gång!!!

Mina gardiner som jag beställde från Ellos har kommit. De hängdes upp i lördags och jag gillar dem!!! Två nya svarta krukor har jag köpt på Plantagen. De innehåller just nu amarylisar. Jag köpte två nya amarylisar, tycker inte man måste sluta med dem bara för att det är efter jul.Här är en mindre bra bild på hur det ser ut nu i köksfönstret. Pärlhyacinterna gillar jag också. Det känns att det vänder och blir ljusare när jag ser på dem. I dag var det inte mörkt förrän vid 16.30, det gillar jag.

Det är inget UFO utanför, utan bara en slinga i ett litet träd :-)

"Storebror" till de två svarta krukorna köpte jag innan jul och hade lilla julgranen i. Nu står den på köksbordet och har lite våriga blommor i sig.


I dag har jag städat badrummet och småplockat lite. Mer orkar jag inte. Jag ska försöka att få en bättre dagsrytm. Har vänt på dygnet och det är inte så bra. Nu hoppas jag att jag kan somna lite tidigare och hinna vara vaken medan det är ljust ute. Jag har inte kunnat somna förrän vid 3-tiden på natten och sovit till 15-16 på dagen. Jag behöver mycket sömn och det är inget att göra åt, men lite justering hoppas jag på. I dag klev jag ur sängen 12.30 och nu hoppas jag somna i alla fall vid 1-tiden. Snälla håll tummarna att det funkar!


Ett nytt år...

Så har det gått tio dagar på det nya året, 2010. Det har inte varit någon drömstart för mig direkt. :-(

Nyårsaftonen var lugn. Mycket lugn. Bara jag och P och TV-tittande. Skönt. En massa raketer såg vi vid tolvslaget och det var vackert.
Nästa dag var jag inte så frisk. Jag var sååå trött och hade ont i halsen. Först trodde jag och att det var den vanliga ME:n som spökade. Men nästa dag när snuvan kom, så förstod jag att jag var förkyld. Det gick åt mycket näsdukar om man säger så... :-( Jag var verkligen ynklig. Lördag och söndag var jättejobbiga. På söndagen skulle jag ha haft min "tjejträff" med "gamla" gänget som hållit ihop sen lågstadiet. Men jag fick ställa in :-( Hoppas det blir i februari i stället.

I går var det första gången i år, som jag lämnade huset. P och jag var och hälsade på faster och jag passade på att köpa lite blommor.
Min bil har nämligen fått för sig att det inte ska vara någon värme inne i bilen. Och det gillar inte jag. Nu är jag tvungen att vänta på att P kommer hem, innan jag kan åka någonstans :-( Hoppas det går lätt att laga.

Under den "instängda tiden" har jag kollat termometern och varit ganska glad att jag inte behövde gå ut. Minus 18, tror jag det var som värst. Men runt 12 minus har det varit annars. Inte så mycket om man jämför med andra delar av Sverige, men ändå. Sen när det blåser som det ofta gör här, känns det kallare. Jag har astma också, och får svårt att andas när det är kallt.

Tur att det finns webbutiker!!! :-) Jag har skickat efter gardiner från Ellos både till köket och badrummet. Ska snart komma!!! En diskmedelsburk  har jag beställt också, från Carlson interiör.

P håller på att klippa ner Simon (granen) i små bitar nu. Det blir tråkigt några dagar när man varit van vid gran, men sen brukar det gå över. Jag har köpt lite nya blommor och krukor så det känns som en nystart. De flesta julsakerna är kvar. Tar lite i taget, så inte "chocken" blir för stor. :-)

Slutligen ska jag visa en bild på en julklapp jag fick. Denna fina flaska i glas som jag har vatten i, kommer från Sagaform. Perfekt att ha i kylen, för den får plats i dörren.Nu måste jag gå och kolla så inte P plockar ner något han inte gillar :-)


God Fortsättning på det nya året!!

RSS 2.0