Eksjö...

I dag åker jag och P till Eksjö. Där är det stadsfest. Mina svärisar bor mitt inne i festområdet och där ska vi bo. Kul! Hoppas få se och höra flera artister och njuta av en trevlig stämning. Jag vill ha fint väder också :-)

Jag önskar alla en Trevlig Helg!!!!

Söndag igen...

Söndag kväll igen. Varför går helgerna så fort? Jag jobbar ju inte, men det är ändå så mysigt med helger när P är hemma.

Jag har inte mått så bra denna vecka :-(  I torsdags var det riktigt illa. Jag var jättetrött, superont i huvudet, mådde illa och kunde knappt se ordentligt. Det var riktigt jobbigt. Lyckligtvis mådde jag bättre i fredags, så jag kunde köra min faster till frisören. Det är så jobbigt när andra får ställa in sina saker.

I går mådde jag ganska bra, men i natt var det dåligt. Jag fick tillbringa en stor del att natten vaken framför TVn. Jag mådde illa och hade en otrolig halsbränna. Därför har jag inte gjort mycket idag. Bara städat badrummet och tvättat lite. Hoppas jag blir piggare och bättre veckan som kommer.

I fredags när jag var på hemväg från min faster, gick jag in på Plantagen, skulle köpa ättika till ogräset. Då hittade jag en högtryckstvätt på rea. Den kostade bara 229 kr tror jag. Jag köpte den i stället för ättika och det visade sig vara bra. P har använt den i 4 timmar idag och sprutat på ogräset mellan plattorna. Vi har plattor till parkeringen och gången, som är dansk sjösten. Där emellan älskar ogäset att komma fram. Men nu har P gjort det fint. Han var så smutsig när han var klar. Jag skrattade åt honom :-) Det var alltså ett bra köp av mig, kul.

När jag var i Kosta köpte jag en liten Cultkruka som passar till changeljusstaken. Det blev så bra, att jag beslöt mig för att köpa en till nu i veckan. Så här ser det ut nu:


Jag gillar att det blev lite höjd på den.


I våras planterade jag ringblommefrön ute i trädgården. Men jag har inte skött rabatten som jag skulle. Trots det har det kommit en hel del ringblommor och några andra små blommor som jag också sådde frön. En bukett med de fina blommorna står på köksbordet.


Bredvid vasen står ett fint evighetsljus som jag fick av C och F när de var på kräftskiva hos oss på landet. Det passade storleksmässigt bra på ett cultfat, så det fick sällskap av en klar cultkub. Kul när man kan kombinera.


När jag var på Plantagen köpte jag en fin lila vas också för halva priset. Har en del lila saker som ska till vardagsrummet. Hoppas vi snart får upp gardiner och städat ordentligt, så jag kan börja piffa. Gardinerna  har föresten kommit från Ellos. De som jag beställde till vardagsrummet. Jag gillar dem, men P tycker de är förskräckliga. Han hoppas han kan vänja sig... Det tror jag  :-)

Den fina cykelkorgen som jag fick av svärmor står så bra i vardagsrummet och håller ordning på några av alla mina  tidningar :-) Jag gillar den jättemycket.



Jag kom på att jag inte har visat servettstället som jag köpte i Västervik till halva priset. Det är nog jättemånga av er som har en sån servetthållare. Men här kommer en till :-)



Det ät praktiskt att ha ett i vardagsrummet så jag slipper gå till köket och hämta varje gång jag bevhöver en servett :-)

I dag har jag varit klantigare än vanligt. Jag tappade flaskan med bubbelvatten när jag skulle hälla upp vid middagen. Då  var korken inte öppen ännu. Men flaskan ramlade upp i maten. Sen torkade jag av den och bad P hälla upp istället. Då gled han på något vis på flaskan så han tryckte till och den var mjuk. Resultatet blev att han sprutade en massa vatten på mig, maten och bordet. Jag blev genomblöt, fick byta kläder. Stolen var blöt, golvet fullt med vatten, vatten i maten mm. Så kan det gå :-)

Till sist vill jag tacka för alla trevliga och goa kommentarer som jag får av er läsare. Det känns så kul att läsa dem. Jag önskar alla läsare en fin vecka.





Tisdagstema - stilla...

Dagens tisdagtema är stilla. Det första jag kom att tänka på då, var hur stilla det ofta är på sjön tidigt på morgonen, när jag är på landet i Småland. Nu ska det i ärlighetens namn erkännas att det inte är ofta som jag är uppe så tidigt :-) Men det har hänt. När sjön är så stilla att det känns som man kan gå på den.
Så mitt bidrag till tisdagstemat denna vecka är en stilla sjö tidigt på morgonen i augusti, innan dimman har lättat.



Glasögon och väggord...

Här sitter jag hungrig och bloggar. P håller på att göra kyckling i ugnen. Han hade dock glömt att tina upp den, så det blir lite senare än vanligt. I och för sig så äter vi alltid sen middag, mellan 20 och 21, men idag blir det extra sent. För mig gör det inget eftersom jag sovit länge och kan sova i morgon också.

Jag skrev för ett tag sedan om mina nya glasögon. Här kommer några bilder på dem.






Detta par är lila, men inte lysande lila utan man får titta noga för att se det. Jag gillar hålen på sidorna :-)








De andra är bruna och lite mer diskreta. Jag gillar dem också. Jag ser bra också vilket inte är helt oviktigt :-)



På tisdag ska jag till optikern och kolla linser.

I fredags orkade jag mig ut för första gången i veckan. Det blev inte till stan utan det blev till Göksäter på Orust. Kuddar var högsta prioritet och kuddar blev det :-) Jag köpte två kuddfodral i lila/cerise. De är som ryamattor, "goa" att ta på. När mina gardiner kommit som jag skickat efter från Ellos, och när P har putsat fönstren, ska jag ta fram kuddarna och då blir det nog ett foto eller två. Det är ingen brådska, men jag har lite svårt att vänta :-)

I går åkte P och jag till min faster. Tur att P körde, för jag var så trött. Men det var kul att träffa henne. Jag hade köpt en tröja åt henne och den passade.

I dag har jag alltså sovit länge. Då passade P på att städa i arbetsrummet. Han har tagit bort mitt tangentbord och plattskärm på mitt skrivbord. Nu kör jag bara med min bärbara. Går bra det med. Skönt att vara mobil. :-)  Jag gillar att ha gott om plats på skrivbordet också.

P har tagit hand om min gamla bärbara dator. Nu har han tre datorer och fyra skärmar på sitt skrivbord!!!!! Jag säger bara NÖRD!!!! :-) När jag sitter mittemot kan jag inte se honom för alla skärmar. Jag får skicka meddelande på Skype till honom för han  har hörlurar också... :-) Men jag älskar honom i alla fall :-)

Bra är att han städat på sitt skrivbord och slängt en massa papper. Dåligt är att han lagt en hög med div saker på golvet bredvid. När jag vill röra den hävdar han att jag inte får det för det är på hans sida av rummet... En gång i tiden gick jag med på att dela av rummet och det kommer han ihåg...

Nåja, jag fick P att sätta upp väggordet som jag köpt på Tradera, i dag. Det har legat här nästan en månad och nu ville jag ha upp det. Lyckligtvis har jag en tålmodig man som frixade stilla och lugnt att det kom på plats. Jag hjälpte till med att hålla och hämta saker. Nu sitter det på sin plats ovanför sängen.

Vi har plexiglas ovanför sängen för att jag sitter så ofta upp och sover, och gaveln är inte tillräckligt hög att luta sig emot. I förra sovrummet förstörde jag tapeten bara efter några månander.För att undvika det, har vi satt upp plexiglas och det funkar jättenbra. Bra gick det också att klistra upp väggordet där.
Jag gillar budskapet på väggordet. Vi är noga med att aldrig somna osams och alltid ge varann en godnattpuss.



Nu ska jag se om det närmar sig middag... :-)

Ha en fin vecka!

Småland del 2...

Nu har jag varit hemma i 4 dagar. Äntligen är väskorna tömda och sakerna uppackade. Tvättmaskin efter tvättmaskin startas. Eftersom vi varit iväg i tre omgångar känns det som vi levt i väskor en lång tid. Nu känns det bra och normalt igen :-)

Dagen efter vi varit i Glasriket, tog jag det väldigt lugnt. Jag var såååå trött. Men för de andra rådde febril aktivitet för det var dagen K för kräftpremiär. Det fiskades bete, plockades fram burar, lagades burar, agnades burar mm. Klockan 17.00 smäller startskottet och då hade jag pallrat mig upp också och stod på strandkanten och fotade som vanligt. Det var P + N (Ps bror) samt V (Ns son) som lade ut burarna i år. Jag och J (Ns fru) fotade. När burarna var ilagda var det som vanligt gissning på hur många kräftor som det skulle bli första natten i burarna. J vann gissningen.




Nästa dag, torsdag, var jag inte med när burarna togs upp vid 6-tiden, då sov jag gott :-) Men det hade blivit en hel del kräftor. Härligt!



Det blev till att åka till Nässjö och torget där för att köpa krondill i massor, på marknaden. Den behövs till kokandet. Jag är mycket allergisk mot dill så P fick se till att den inte kom i närheten av mig. Jag hittade inget på marknaden, men smet in en "snabbis" i Textilhuset och kollade på deras gardinrea. Nog hittade jag snygga gardiner, men inte var de på rea :-( De var alldeles nyinkomna. Jag kunde inte låta bli, utan köpte dem. Så snart P putsat köksfönstret ska jag hänga upp dem.

När vi kom tillbaka till stugan var Ps 96-åriga mormor på besök där. Trevligt att få träffa henne. Vi fikade tillsammans hela klanen.


I fredags vilade jag mycket också. Vädret var strålande. Det var så varmt och skönt att jag till och med badade. Först frös jag och skrek, men  efter en stund tyckte jag det var jätteskönt och ville knappt gå upp.
På kvällen var det familjens kräftskiva. I år kunde vi sitta ute. Perfekt väder. Jag äter ju inte kräftor pga allergin, men de andra njöt i fulla drag. Jag åt goda ostar i stället.

På lördagen åkte N, J och V hem tidigt, innan jag vaknade. De skulle ju ända till Norrland och det tar en stund med bil. Jag och P åkte en kort sväng till Nässjö för att shoppa på Rusta och Jysk. Vi hittade inget bra. Sedan när vi kom tillbaks badade vi igen. Kvällen avslutades hos svärisarna med kortspel.

I söndags eftermiddag åkte vi hem.

P är tillbaka på jobbet, jag vilar mest. I morgon hoppas jag orka ta bilen och åka till "stan" och titta lite.

Jag har plockat in lite rosa rosor från trädgården:




Småland del 1...

Nu är jag tillbaka, både på bloggen och på Västkusten. Det blev ett längre blogguppehåll än planerat, men nu ska jag skärpa mig.

Jag tänke skriva lite om hur min vecka varit i stugan.
Förra måndagen fyllde min svåger N år. Praktiskt att han var i stugan då, för då kunde vi fira med honom :-) Lagom till att jag vaknat och duschat (kl 14) bjöds det på tårta. Gott!



I present av oss fick han en vattenkaraff  från Menu.



På kvällen bjöd svärisarna på en god middag.


Nästa dag var det tisdag. Då åkte jag, P samt svärmor till Glasriket. Vi började på Kosta Outlet. Där köpte jag bara en liten kultkub som passar till min changeljusstake. Svärmor köpte diskmedelspump och vas till diskborsten.

Iitala outlet fick ett litet besök också. Jag köpte bara en kivilykta, tyckte de var alldeles för dyra. Jag fick en ljuslykta på köpet också för att jag är medlem i myIitalla.

Fika blev det sedan. Vi hade tur och kunde fika utomhus, precis när vi var klara kom en regnskur. Då gick vi till Kosta glasbruk och tittade på glas. En hel del fint, men det blev inga inköp.

Innan vi åkte vidare var P med i en tävling som IKEA hade utanför (de turnerade i husvagn). Han skulle skruva ihop en pall och bädda en säng på tid. Han lyckades så bra att han vann en solcellslampa. Kul!


Nästa stopp var Design House Stockholm Outlet i Boda. Där fanns mycket fint. Tyvärr är min plånbok inte kompatibel med alla fina saker :-(  Mina inköp blev två dukar/tabletter i filt. Min svärmor köpte snygga muggar till sig och den fina svarta plastkorgen till mig!!! Tack  svärmor! Den ska jag ha tidningar i.





Efter Boda åkte vi till Pukeberg glasbruk.

Där fanns en utställning med glas som de gjort under åren. Mycket intressant, jag kände igen en hel del.







Där köpte jag tre ljuskoppar i glas som ska flyta i vatten och ha värmeljus i sig. Kan nog bli fint till höstens mörka kvällar.


Vi åkte runt i Nybrotrakten och gjorde en riktig nostalgitripp. Ps mamma hade varit där som barn. Hennes farfar och farmor hade bott där. Hon kände igen flera ställen. Kul!

Precis vid stängningsdags kom vi till Orrefors. Jag hann köpa två gröna termosmuggar som jag kan ha och dricka kaffe i, när vi är ute och åker.

Middag på ortens pizzeria blev det sedan. Vi stannade också på ett härligt kafé nära Vetlanda och fikade. När vi kom hem vid 22-tiden var vi trötta, men nöjda med dagen.

Nästa gång ska jag berätta mer om veckan som gått.

Ha en fin tisdagskväll!

En söndag i Småland...

Nu är jag i Småland igen. Vi kom inte hit på onsdag som planerat för jag var så dålig, men i torsdags kom vi hit. P s bror med fru och son är här också, så nu får vi äntligen umgås. Kul!

I fredags tog jag det lugnt, för jag har som sagt var varit dålig, men jag var i Nässjö en kort stund och lyckades hitta en tröja på REA.

I går var det den årliga kräftskivan med C o F. De kom tillsammans med sina barn och en hund. Hunden kunde ju inte vara inne pga min allergi, så den och barnen sov i tält i natt. Lyckligtvis var det fint väder. I morse när P kom ut möttes han av den här synen:



Jag tycker det ser så kul ut :-)

Denna vecka är det kräftpremiär här i sjön. (kräftorna på gårdagens kräftskiva var från förra året) I år har vi en fin duk på soffbordet. Denna duk har min moster broderat till P. Hon har gjort mönstret själv och det finns bara en sån duk. P är en sann kräftfantast, så han gillar den verkligen.



I dag har jag inte gjort många knop. Vädret har varit fint och P har badat.

I morgon ska jag vila, men på tisdag hoppas jag att jag orkar åka iväg på något skoj.

RSS 2.0