Sommar på riktigt

Äntligen känns det som riktig sommar. Jag går utan skor hela dagarna (utom när vi åker och handlar). Det är varmt, man hör humlor och vattnet i sjön är varmt! Jätteskönt.

Jag är fortfarande kvar i Småland. P s bror med familj har åkt till västkusten en vecka, så det är bara jag och P kvar. (Ps föräldrar har egen stuga på tomten bredvid)

I går kom våra goda vänner hemifrån och hälsade på efter en tur till Astrid Lindgrens värld. Vi satt ute och åt middag när de kom och det var sånt härligt väder. Sedan badade barnen (ungdomarna) och hunden. Vi andra nöjde oss med att gå i till knäna i vattnet. (Men jag måste tillägga att jag badade på riktigt tidigare på dagen i går.) Sedan hade barnen och P vattenkrig... så blöta de var... och då hade de fortstås bytt om från badkläder...

Hunden är väldigt snäll och väluppfostrad. Hon var ute hela tiden tills det var dags att sova. Då fick hon sova inne i stora rummet, med dörrarna stängda till smårummen. Sedan har P dammsugit i kväll och det verkar som jag bara blev lite allergisk. Bra.

I morse åt vi frukost och sedan åkte jag och min kompis L till Nässjö. "Gubbarna" och barnen var kvar hemma och spelade kubb. L hittade en hel del snygga kläder på REA. Kul. Jag köpte två toppar på REA. Sedan hittade jag en Bruka skål som det står ÄGG på och ett salt och ett pepparkar i samma stil från Bruka också. Endast 69 kr totalt.! Jag kan inte ta bilder och lägga upp idag, för nu har vi kopplat upp oss på den vanliga telefonlinjen med slött modem... Bättre än inget i alla fall :-)

När vi kom hem från "stan" badade vi igen, jag, P, barnen och hunden. Bäst som vi låg i vattnet började det bli ännu mer blött... uppifrån... Det öste ner regn och åskan kom också. Vi fick kliva ur plurret och fika i stället. Sedan har det spelats kubb, lästs serietidningar, badats (barnen och P) samt ätits middag. För en timma sedan ungeför åkte vännerna hem. Nu känns det lite tomt.

Jag var inne i Nässjö i fredags också och köpte en vit Margrethe skål på REA på Åhlens och en kökshandduk med svampmotiv som jag nog ska göra om till tygtavla.
En tur till Rusta blev det också. Där köpte jag (till min svågers stora förskräckelse) en cerise plastskål och ett kakfat i samma färg. Allt i plast. Det ska jag ha här i stugan.

Nu ska jag (mycket långsamt) kolla lite bloggar innan jag går och lägger mig. Frisk luft kan vara mycket tröttande...

En solig dag i Småland

Yes, jag fick låna P s mammas mobila bredband ett tag, så jag kan blogga och kanske hinna läsa några bloggar också!!

Soligt och härligt har det varit idag (är fortfarande). Vi hade tur med vädret för innan vi kom igår, hade det inte varit fint på länge. I dag har vi inte lämnat tomten på hela dagen. Suttit ute både i solen och skuggan och njutit av sommaren. Lille V som jag är faster till, är gullig och underhållande. Allt från sandlåda till vattenpistol blir kul i hans sällskap.
Alla utom badkrukan jag har badat. Men jag har inte klarat mig utan att bli blöt, då både P och hans bror använt mig som måltavla för både vattenpistol och vattenballonger... Lite har jag dock gett igen... :-)

I går hann jag bara vara här i 5 minuter så fick jag ett myggbett, men det gick bra. Bara ett vanligt. I dag har jag fått ett nytt, men ingen stor bula. Skönt.
I morgon ska jag kanske in till "stan" och kolla lite om det finns något kul på REA.

Vi har en större stuga och två små sovstugor. Till  min och Ps sovstuga hade jag köpt nya gardiner, men de visade sig vara för korta :-(  Nästa gång får jag ta med måttband. Vi har fixat lite i stugan idag, men det var så varmt så vi gör mer när det blir svalare.

Här kommer några bilder från dagen. 
Drar österut

Packat och nästan klart... inte riktigt. I dag är det dags att åka till landet. P har en stuga i Småland ( i närheten av Nässjö) tillsammans med sin bror och mor. Där har han varit alla somrar sedan han föddes. Den har sjötomt och det är bra. Eftersom jag inte är en skogälskare (som jag skrivit om tidigare) tycker jag det är lite kusligt att vara inne i skogen, men det går bra när det är ljust. När det är mörkt vågar jag inte sticka ut huvdet ensam... Jag tycker inte om att vara ensam där heller. Det blir för tyst, då måste radio eller TV på. Lampan måste lysa hela natten när jag sover. Myggen brukar vara väldigt elaka och jag är allergisk mot myggbett.

Det som är roligt med stugan är att få träffa svärföräldrarna och Ps bror med fru och liten son på drygt 2 år.  Det är också mysigt när det är fint väder att sitta vid sjön och njuta. Jag hoppas också hinna med lite shopping... :-)

Det kanske blir lite glest mellan blogginläggen för jag måste låna svärmors mobila bredbandsuppkoppling om jag ska ut på nätet.

Småland - here I come...

Tisdagstema -tro

Morden i Midsummer börjar visst en timme senare i dag. Det ger mig tid till ett inlägg i veckans tisdagstema.

Tro - ett vitt begrepp. Man kan ha tro på sig själv, tro på en högre makt, tro som motsats till att veta säkert.

En sak som jag starkt förknippar med tro är kyrkan. Jag går inte ofta till kyrkan, men jag går ofta till kyrkogården. I den kyrka där jag är döpt och konfirmerad har många av mina nära och kära begravts.

Det började med farmor när jag var 9 år. Snälla farmor som jag träffade varje dag, fanns inte mer. Sedan dog mormor när jag var 17 år, morfar när jag var 22 år. Min underbara farbror som lärt mig cykla, traglat engelska glosor och övningskört med mig, gick bort alldeles för tidigt i när jag just blivit 25 år, bara tre måndader senare dog min älskade mamma. Jag blev med ens vuxen. År 2003 dog min andra älskade farbror som alltid haft tid med mig. 2006 dog min pappa. Jag var 39 år, inga föräldrar inga syskon. Det var jobbigt. Lyckligtvis har jag P och hans familj. Jag har också mostrar och faster och farbröder. Alla dessa som har stått mig så nära ligger begravda på samma kyrkogård. De flesta gravarna har jag hand om. Det är svårt att hålla iordning hela tiden för det är 7 mil dit.

Min barnatro har jag kvar även om jag inte går till kyrkan så ofta. Jag försöker också att vara rädd om de som står mig nära. Man har dem bara till låns.

Grönt är skönt

Jag gillar grönt, särsklilt ljusgrönt och lime. I dag när jag var och handlade till min faster hittade jag ett limefärgat durkslag i plast för 10 kr. Det åkte direkt ner i korgen!

På fabriksbutiken i Gällstad köpte jag två muggar, i grönt... Jag hade 6 nästan likadana innan, nu blev det två till i samma stil men med annat mönster.

Nyinköpt grönt durkslag och Höganäsmuggar.


Jag gjorde ett inköp till idag, en snygg burk som jag ska ha diskmedel i. Det ska bli praktiskt att lätt få fram mina diskmedelskuddar när de står på diskbänken. Bild på burken kommer senare.

Nu är det dags för engelsk härlig deckare...

En dålig dag...

I dag är ingen rolig dag :-( Jag har sovit nästan hela dagen. Nu har jag ont överallt och känner mig allmänt dassig :-(

Men för att inte låta min deppighet gå ut över er, mina kära läsare, väljer jag att visa några kul filmer här på bloggen.

Titta och skratta! :-)


 

Minisemester del 3 av 3

Hemma igen! Har packat upp lite saker och kände att det var dags att blogga lite samt kolla bloggar innan jag fortsätter packa upp resten.

Det har mest varit bilåkande idag. Sett mycket mysiga ställen under resan. Sov också en stund. P tyckte det var väldigt lugnt då... :-) Han säger att jag är mer tjatig än GPSen och så kan jag inte stängas av... :-) Men det brukar framkomma att han vill inte vara utan mig ändå... det är kärlek det :-)

Vi åkte över Markaryd till Halmstad. Tog en sväng in i Halmstad och kollade lite. Sedan var vi på Freeport Outlet utanför Kungsbacka. Jag blev besviken där, trodde det skulle vara mycket mera. Köpte dock en kivilykta till... :-) Sedan var jag så trött att jag inte ens kunde prata (då är det illa...) Körde förbi två shoppingcenter utan att orka gå in... fy!

Nu en hamburgare och en glass senare orkar jag i alla fall blogga. I morgon ska jag sova massor.

Tog lite bilder på mina inköp som jag avslutar dagens inlägg med.

Mina kiwilyktor


Ljusstaken från Cult design


Min lilla trääslg.

Minisemester del 2

Älmhult by night... eller ja, kväll :-) Nu sitter jag på hotellrummet med regnet strilande utanför rutan. Mysigt "vara på hotellrummet och mysa väder". Jag har investerat i en skvallertidning och ska snart kasta mig över all viktig information om vem som skiljer sig från vem och vilka som kan kanske, eventuellt, möjligen kan vara lite, lite gravida...:-) Härligt med svaller!

Jag är inte särskilt förtjust i skog... just det skog! Hela min barndom och uppväxt bodde jag "i skogen" men lärde mig aldrig att gilla det. Det ska vara öppna ytor eller kust för att jag ska trivas. Därför var det en skön omväxling idag när vi åkte till Kristianstad att få se öppna fält och vacker utsikt, särskilt efter en massa mil med vägar inne i skogen. Så vackert det var!

Utsikt i Skåne


Vädret var inte helt på min sida på denna bild. Men när vi var i Kristianstad var det fint väder hela tiden.

Vi åkte först till Prästbostället och kollade på fina saker (jag kollade, P stod utanför och fotade humlor...). Där fanns mycket fint. Särskilt Green Gates snygga muggar. Men det stannade vid att titta. Allt jag köpte där var en blompinne.
 
Väl inne i Kristianstad gick vi och kollade i en massa affärer. Det blev inte mycket som följde med hem där heller. Två fina underlägg som jag ska ha som duk hittade jag dock på Borett. Vilken bra affär, mycket som var i min smak.

Underlägg inkpöpta på Borett


En CD med Rod Stewart blev det också, 70% rabatt. Kanske något att ha i bilen på väg hem i morgon...

Efter en god fika, åkte vi till där som varit P7 tidigare och kollade där P varit på repmånad.

Tillbaka i Älmhult var vi på IKEAs museum. En guidad tur på en dryg timma. Mycket intressant och roligt. Hon som guidade var väldigt duktig. Vi fick reda på en massa fakta och fick se möbler från olika tidsperioder. Jag tog inte med kameran dit, för jag trodde det skulle vara fotoförbud, men det var det inte.

Nu har vi ätit en god middag och på schemat står alltså vila och mys. Jag är mycket trött.

I morgon blir det hemresa.

Minisemester del 1

I dag befinner jag mig mer söderut än vanligt... jag är på ett hotell i .... (är jag retlig???) :-)
Min utsikt från rummet är så här:

Min utsikt från hotellrummet


Ja, jag är i IKEA riket Älmhult. Bor på IKEAs hotell.

På vägen hit har vi stannat några gånger och kollat på intressanta saker, bl i Gällstad. Där var vi inne på Fabriksbutiken. Vilket underbart ställe!!! Jag var dock så snabb att jag fick beröm av P... otroligt va? Jag köpte bara två kivilyktor och två muggar där till mig. Två presenter också, men det kan jag ju inte skriva här... :-)

Vi åkte också en liten snabbis tillJag har varit på jakt efter Cults gracilljusstake till blockljus ett tag, men inte hittat den. Jag visste att de hade Cult saker här, för jag var här förra året. Och där stod den och väntade på mig... på REA!!! Stor lycka! Jag köpte bara den och ett litet cultljus.

Regnet  har kommit och gått hela resan, lite jobbigt, men är det svensk sommar, så är det.

Längre ner i Småland var vi på ett Älgrike av något slag. Mest tyskar som var där. Mycket konstiga älgsaker såldes (bl a bajs i burk) men jag kunde inte låte bli att köpa en ljusgrön älg i trä... ska ha den i köket. Köpte också ett älgunderlägg i trä och kork till min faster.

Efter vi checkat in på hotellet var det fortfarade öppet på IKEA, så vi hann med en liten shoppingtur där också. Köpte bara servetter och förvaringsback. Känns lite märkligt att sitta här och blogga bara några hundra meter från en IKEA affär... Jag kan också säga att det är skillnad på fyndavdelningen här och hemma i Göteborg. Här finns mycket och billigt. Hoppas Göteborgs IKEA blir bättre på det.

Ja, eftersom jag gör ett inlägg nu, förstår ni att det fanns internetuppkoppling här och jag har fått låna Ps dator. Bra! :-)

Gissa om jag är trött nu? En stund innan maten i kväll så trodde jag nästan att jag skulle svimma så trött var jag, men nu känns det bättre. Det är så kul att se nya ställen och få shoppa, så kroppen får skärpa sig lite till... :-)

I morgon ska vi åka till Skåne, troligen Kristianstad. Där har jag aldrig varit. Sedan ska vi gå på IKEAs museum här. Ska bli kul.

Nu ska jag strax gå och lägga mig i en skön hotellsäng... Ska bli skönt. Så här ser den ut.

Hotellrummet på IKEAs hotell


Kramar från Småland!

Tävling

Jag är svag för tävlingar... hoppas alltid på att vinna :-)

Därför är jag med och tävlar hos Bland kuddar och busiga barn. Jag vill vinna detta kuddfodral.

Denna kudde är jag med och tävlar om.


Prova du också!

Tygtavla

I dag blåser det... igen... Nåja, solen skiner i alla fall. Jag är fortfarande trött och har inte gjort så mycket. Vi har varit och handlat nödvändigheter, dvs inget kul som inredning... :-) Jag var också och tittade i affären där jag fått presentkort, men det tog stopp i hjärnan... (behövs inte så mycket för det) och jag kunde inte bestämma mig. Kollade på "tända och vända" och andra fina saker från Twinshome. Till slut bestämde jag mig för att vänta tills vi kommer hem från landet senare i sommar och då gå dit igen.

Här kommer den utlovade bilden på tygtavlan vi gjorde igår.Tyget är köpt på Åhléns.

I morgon ska jag och P på minisemester!!! Det ska bli kul. Tre dagar, men det är ungefär så mycket jag orkar och så mycket som budgeten tillåter. Hoppas det blir mysigt med shopping och nya platser att se. Vi ska inte så långt... vart det blir talar jag inte om idag... :-) Om jag får låna Ps dator och det finns internetuppkoppling på hotellet, kanske det kommer ett litet blogginlägg från mig i morgon också... :-)

Nu ska jag packa.

Den sista "romantiska" låten blir denna:


Ha en skön torsdagskväll!

Bild från uteplatsen

I dag är det en lugn dag här hos oss. Efter två dagar med aktiviteter måste jag vila. Det säger kroppen ifrån ordentligt. Jag har sovit länge idag och sedan inte gjort så mycket. Orkade inte ens åka och handla upp mitt presentkort som jag fick igår... :-(

Men vi har gjort en tygtavla i alla fall. Jag och P. Han gör det praktiska. Jag talar om hur jag vill ha det, håller  i verktyg och hjälper till... Mitt tålamod är inte stort... snarare mikroskopiskt... så det är bäst att P tar hand om det praktiska.. :) Nu hänger tavlan på väggen över trappan. Ska ta bild i morgon ev. Jag är nöjd. Kattbilderna som hängde där tidigare har fått flytta till sovrummet och nallen i sovrummet får åka till stugan.

Jag fick också en idé till en ytterligare tygtavla på den lilla ramen som jag köpte i måndags, men då "hörde" inte P något alls... Får vänta någon dag...kvinnlig list, eller kvinnlig timing... :-)

En bild från vår altan blir dagens bild här. Tyvärr har det varit lite kallt, men snart hoppas jag vi kan sitta ute igen.

Ute på vår altan


Våra trädgårdsmöbler köpte vi på Jysk förra året. Jag tycker om dem. Den prickiga vaxduken är från Hemtex.

Längst bort på altanen finns en gammal trädgårdsgrupp, där sitter P och röker...

Vårt vindskydd är mycket uppskattat både som skydd mot vinden och insyn. Vi har väldigt nära till grannar.


Dagens romantiska sång är The Rose, med Westlife.

 


Ha en trevlig lillelördagskväll!

Tisdagstema - blå

Nu är det premiär... Jag har sett att några bloggare varit med i tisdagstema och så blev jag också sugen på det. Så här kommer mitt första bidrag.

Temat denna vecka är blå. Jag har haft mycket blått tidigare, men tyvärr tröttnat lite på den färgen. Men efter lite funderande kom jag på att jag har ju blå klädnypor... Alltså blir det en "bukett" med klädnypor i ett blått glas från Mine serien.


Tisdagstema - blå

 

Min bröllopsdag

Min älsklingslåt är denna:
 


Det bir dagens romantiska låt... :-)

Jag har fått blommor och presentkort till min lokala inredningsaffär, som jag gillar mycket, av P. Så kul!!! I morgon åker jag nog dit och tittar lite... :-)
Han fick en bok av mig. Den senaste av Michael Connelly, Räven. P tycker om hans alster, så det var passande att det kom ut en ny just när det behövdes... :-)

Detta fick jag av P på bröllopsdagen


Min faster är här och besöker oss idag. P lagar middag nu.

I går fyndade jag bl a två saker på Göksäter, ett "litet Ullared" på Orust. En burk man kan skriva på, som jag ska ha tepåsar i, för 9,90 och en skål för smågodis för 24,50 blev det.

Mina inköp på Göksäter


Jag köpte också gardiner till stugan och en stomme att spänna upp min tygtavla på (som visade sig vara för liten).


Nu måste jag slita mig från datorn och umgås med make och faster.

Ha en härlig tisdagskväll och missa inte Morden i Midsummer.Till min man

Så här alldeles i början av vår treåriga bröllopsdag vill jag överraska min man med hans älsklinglåt...

Tyvärr är den inte romantisk, men det är hans låt.


Grattis på bröllopsdagen min älskling. Hoppas få fira minst 50 till med dig... Puss
 

Klematis, klåda och kärlek...

Vissa blommor passar bäst i trädgården... lärde jag mig den hårda vägen igår :-(

Jag har plockat in Klematis (tror jag) och rosor och placerat dem på soffbordet. Detta gjorde jag i lördags, men då satt jag aldrig i vardagsrummet. I går efter att ha suttit framför TV ett antal timmar fick jag en enorm klåda på hela kroppen... brrrr... Då kom jag på att jag aldrig haft klematis inne förr och jag läst att det är allerigframkallande. Ut åkte blommorna och in i duschen åkte jag. Efter en kortisonkur, gick jag och la mig, kliande och delvis svullen. Tack och lov gick det över och jag behövde inte uppsöka läkare eller nåt.

I dag har vi varit på soptippen och slängt en massa som vi samlat  på ett tag. Skönt att bli av med det.

Vi hann också med en fika hos goda vänner. Tyvärr, i mitt fall, har den familjen två katter och en hund... Vi får se hur det går i kväll. Jag var alldeles hårig... nej inte på min kropp... :-)...utan på mina kläder när vi åkte därifrån.

Jag har också hunnit med att göra några fynd. Visar bilder senare i veckan.

Så var det där med kärleken. I morgon har jag och P varit gifta i 3 år!!! Det är lite av ett mirakel med tanke på att han redan första gången vi träffade sa att han skulle ALDRIG gifta sig. Det var 1999. Förlova sig var dock inget problem. Det gick bra redan 2000. :-) Sedan jag tjatat, bett, hotat och hintat gick han plötsligt med på det i juni 2005. Då var jag först helt chockad och sen beslutsam att skynda på så han inte skulle ångra sig.. :-) Den 5 juni sa han ja och den 15 juli gifte vi oss. Snabba ryck!

Det var ett enkelt hemligt bröllop på landet i Småland. Ingen utom vi och prästen, samt en syster till min svägerska fick veta om något. Det var jobbigt att hålla allt hemligt, samtidigt med att planera. Men det gick!. Prästen är gift med Ps kusin, så han var snäll och ställde upp på sin semester och kom ut till stugan. Min svärmor och svärfar, samt Ps bror med sambo och hennes syster blev vittnen. Utan att vara förbereda. De blev så chockade! Kul!

Vi åkte från stugan in till stan på förmiddagen och tog foto och fixade håret, samt bytte om. Sedan återvände vi till stugan, där de andra satt och spelade spel i godan ro, uppklädda och med en präst i släptåg... :-) En helt vanlig fredag... :-)

Vi vigdes på tomten nere vid sjön, hade CDspelare med musik och spelade in händelsen på video. Precis när vi var klara och skulle gå in, kom regnet. Det var en kort men underbar händelse.

Vår bröllopstårta


Efter kaffe och tårta, som vi gömt i bilen, ringde vi runt till min pappa, mina och Ps vänner och berättade vad vi gjort. Det blev lite skiftande respons. Alla visste ju att P aldrig skulle gifta sig... :-)

På kvällen åt vi (jag och P, Ps mamma, pappa och bror med sambo och hennes syster) en underbar middag på Ullinge värdshus. Vi hade ringt innan och beställt en tre rätters middag där jag kunde tåla allt, helt otroligt :-)

Ringen välsignas av prästen


Det blev en bra och minnesvärd dag. Vi är fortfarande gifta och P ångrar sig inte... :-)

Min brudbukett


Sen fick vi igen... blev väckta tidigt att våra vänner som åkt över 30 mil för att bjuda oss på frukost... när vi kom hem från vår bröllopsresa till Stockholm. Vi fick också en hustruhippa resp makehippa senare...

Kan också lägga till att tre veckor senare gifte sig Ps bror och sambo hemligt.. . Vi var med då också. Den sommaren var äktenskapets sommar i vår familj.

Denna vecka har jag tänkt ska gå i kärlekens tecken här på min blogg, så jag ska länka till några, enligt mig, romantiska låtar. Hoppas att ni gillar någon i alla fall.

Ha en fin måndagskväll!


Tävling

Jag är med och tävlar om ett kuddfodral på MAMAMEKKO s blogg.

Pröva gärna lyckan du också!

Bilder från köket

Söndag idag. Vädret är lite si och så men det gör inget för jag sitter inne och läser tidningar och bloggar. Vilar lite. Det var kul igår. Vi kunde äta middag ute, men under kaffet fick vi ta våra saker och ila in... ila kanske är att överdriva. Vi satt ju precis utanför köket och lite regn är ju inte hela världen..  :-)

Efter kaffet spelade vi ett spel, Master of television. Det är ett roligt spel, för man har så roligt när man försöker komma ihåg alla konstiga, märkliga och helt vanliga TV program. Trots att jag var nästan sist hela tiden, tog fel på min "plutt" och tärningen samt aldrig kunde hålla reda på min "plutt" så vann jag till slut... Under kan ske! :-)

Jag är sån att jag ofta talar först och tänker sen, speciellt när jag spelar spel, så det blev en hel del fel och det orsakade en hel del skratt. Härligt med människor som har samma sorts konstiga humor som jag :-) Skrattmuskerna kan man inte använda för mycket.

I dag har jag fotat lite i vårt kök. Så här kommer bilder från det:
Måste bara tipsa om en (enligt mig) jätterolig blogg som visar roliga bilder från USA på hus som är till salu. Rena inredningsdrömmarna .. .:-)  It´s lovely, i´ll take it.

Nu ska jag fortsätta ta det lugt, läsa lite bloggar och se på TV. Ha en härlig söndagskväll!

Blommor från trädgården

Så är det lördag, vädret har inte bestämt sig för om det ska vara solsken eller inte. Kl 17 ska vi få gäster och vi funderar på om det blir till att sitta ute eller inne. Just nu lutar det mot ute. 

Just nu är uppdelning bra tycker jag... jag bloggar och P förbereder för maten... :-) Han har också bakat en banakaka. Nåja, snart är det dags för mig att städa upp efter honom och börja med dukningen.

Jag var nyss ute i trädgården och plockade lite blommor som jag satte in. Så mysigt att ha blommor man kan plocka. (Vi får se hur det går med allergin).


Lite blommor från trädgårdenJag kan tillgägga att citronsåpa luktar gott. Det tog tid, men jag blev klar med städingen i går. Känns bra.
Nu ska vi ha en skön kväll med goda vänner och grillad mat.

Ha en skön lördagskväll, hoppas ni har bra väder!


Städa på freda...

Hrmmm... nödrim :-)

Nåja, jag är mitt uppe i veckostädningen. Vanligtvis ska det vara på torsdag, men ibland orkar jag inte då, och igår var jag på möten. Det är inte kul att städa, men jag gillar när det är klart. Hoppas att det blir helt färdigt innan P kommer hem. Det är hans sista dag på jobbet innan semestern och då kan vi ta det lugnt.

Många rengöringsmedel har helt otroligt stark doft. Jag kan inte ens vara inne när någon använder det. Det finns en uppsjö medel för alla olika syften, men jag håller mig till en gammal beprövad sort - såpa.
Nej, jag är inte sponsrad av Grumme... :-) Men jag tycker såpa är bra till det mesta. Tar bort smuts, luktar gott med inte stark doft, billigt, miljövänligt och kan användas i hela huset. Jag häller såpa och vatten i en duschflaska och använder till allt, istället för dyra "specialprodukter". Bara till toastolarna använder jag badrumsrengöring för det känns som det tar bort mer bakterier. (Säkert bara min inbilling).
I dag ska jag testa en ny variant såpa med cironlukt. Jag gillar citronlukt väldigt mycket och hoppas att det är bra även i samband med såpa.


Grumme grönsåpa

Bild lånad från Grumme.seI hallen har vi en garderobsvägg med glasskjutdörrar. Mycket praktiskt, man slipper se kläder och skor och det är lätt att hålla ordning. Men, det kräver sin putsning. Förra gången jag gjorde rent spelarna lyckades jag få för mycket vatten eller såpa, eller så var det fel på trasan som jag använde. Allt blev grått!!! En ständig dimma i hallen!! Inte snyggt! Så för att avhjälpa detta har jag idag varit ute i garaget och hämtat Ps skrapa till bilfönstren... Hoppas det blir bättre. Än så länge  ser det ganska bra ut.

Det är också lite kul att ha speglar i hallen. När vi har haft gäster här för första gången har några försökt gå in i spegeln och trott att det varit ett rum där. Andra har sträckt fram handen för att hälsa... på sig själv... och några har sagt när de tittat i spegeln och sett oss, oj inte visste jag att så många skulle komma. De har ju sett dubbelt... Så kul. Jag har skrattat då, är lite retlig av mig :-)

Nu väntar dammsugaren.

Ha en trevlig fredagskäll med mycket mys!
Som uppdatering kan jag nämna att min blå blomma på altan lever ännu... en vecka och två dagar...:-)

 

Två möten och en bricka...

Det är min dag i sammanfattning. Det blev två möten istället för ett. De gick dock ganska bra. Men det är mycket som ska stämma innan jag är i land, så att säga. Naturligtvis har papper som jag skickat in, försvunnit på vägen... inte första gången heller. Sen ska ju alla inblandande (utom jag) gå på semester på måndag. Ja, ja. Jag får försöka att inte tänka alltför mycket på det.

Jag smet in på Hemtex igen efter det ena mötet och köpte brickan som jag ångrade att jag inte köpte i tisdags.
Den hade bra pris, 14,90. Lagom :-)

Bricka från Hemtx


I dag är det 23 år sedan jag tog mitt körkort (jag är 41 år). Det var en lyckans dag!! Jag minns att det var väldigt varmt och soligt. Varje år detta datum brukar jag fira lite att jag fortfarande har det kvar... Mina vänner tycker det är så konsigt, men jag tar alla tillfällen i akt att fira. Det blev glass idag, äter på den samtidigt som jag bloggar...klet,klet... :-)

Nu ska jag kolla lite bloggar.

Ha en bra torsdagkväll!

Mera cult...

Jag skrev om några om mina Cultsaker i  förra veckan och nu är det dags för resten.

I köket har jag (som så många andra) diskmedelspumpen och en "hållare" till diskborste och disktrasa. Jag tycker det är jättepraktiskt, men tyvärr tycker inte min man det... :-) Hans kommentar var något om att varför hälla diskmedel som redan finns i en bra hällbar flaska i den där... :-) Män, ialla fall min, ser mer till det praktiska än det snygga...

Diskmedelpump från CultJag har också sparbössan från Cult där vi lägger våra mynt och sparar tills det räcker till en weekendresa. Att åka till något hotell i en svensk stad över en helg gillar vi båda två. Hoppas den snart blir helt full...

Sparbössa från Cult


Nere i gillestugan har jag nu en löpare, en kruka och två ljusmanchetter som alla har samma Cultmönster.

Vår gillestuga med Cultsaker på bordet.

Det var Cult det.

Nu til något tråkigare. I morgon är det dags för ett tråkigt, jobbigt möte igen :-(  Denna gången är det dock närmare så P slipper ta semester. Han kan jobba hemifrån och följa med på lunchen. Tack och lov att han ska med. Jag hoppas att det ska gå bra och att vi kan komma till någon lösning på ett lååååååångt problem. Snälla håll tummarna igen som förra gången.

Ha en bra onsdagskväll!

Två reafynd

Oj vad jag är trött nu. Ska alldeles snart gå och lägga mig. Men innan dess vill jag visa mina REA fynd. På vägen hem från min faster idag, kunde jag inte motstå att kolla litei  REA affärer. Det blev inte mycket inköpt med jag tittade på massor :-)

På Hemtex köpte jag två ljusstakar för halva priset. Jag ska ha mer svart i vardagsrummet till hösten, så jag förbereder mig.

Ljusstakar från Hemtex


(Ser nu att jag inte tagit bort prislapparna, skyller på trötthet)


På Duka hade de halva pristet på några saker och då lyckades jag hitta sista paret av detta, mjölkkanna och sockerströare. Jag tycker det är enkelt och fint. Det är Dukas egen design. Jag betalade bara 64 kr för dem och det var jag nöjd med. I morgon ska socker och mjölk hällas på och jag ska testa dem också.

Sockerströare och mjölkkanna från Duka


Nej nu måste jag gå och lägga mig. I morgon är jag nog helt slut, men jag har haft kul och fått gå i affärer. :-)
Sov gott!

Nostalgi

När min mamma och pappa gifte sig 1962 fick de bl a en kökshandduk med ett fint mönster på. Mamma tyckte den var för fin för att användas som handduk så hon hängde den på väggen. Den brukade jag sitta och titta på när jag var liten och försöka klura ut vad som det stod skrivet på den.

Sen försvann den i glömskan, men när jag skulle städa ur mitt föräldrahem för 2 år sedan, efter min pappas död (mamma dog redan 1992) så hittade jag denna handduk igen. Först tänkte jag slänga den, men sen beslöt jag mig för att spara den ett tag.

I förra veckan hittade jag den i en låda i källaren och beslöt mig för att göra en tavla av den. P fixade det i går och nu hänger den på väggen över trappan ner till gillestugan (får hitta ett annat ställe till min tygtavla). Nu är jag glad att jag inte slängde den. Det är lite nostalgi för mig. Jag gillar den!

Tavla av en gammal handduk


Nostalgi är även balsaminer för mig. När jag var liten så planterade alltid mamma, moster, faster och många av våra grannar balsaminfrön runt maj. De skulle stå i fönstren. Sedan växte de med snabba steg och man jämförde sina med de andras.
 När de sedan var överblommade var det dags för sommargästerna att åka till stan. (Ja, jag bodde på landet). I år har jag lyckats få tag i balsaminfrön och planterat mina egna. Det är första gången. Nu är jag vuxen! :-)
Min moster och faster har också fått frön och min fasters balsaminer är mycket större än mina....Mina balsaminer


Nu är det snart dags för TV och Ernst. Han ska vara på Västkusten i dag. Extra roligt.

Ha en skön måndagskväll!

Skagerak

Jag tycker att Skagerak gör många fina saker, tyvärr är det mesta över min budget, men man kan ju alltid drömma...
Deras tidningshållare står högt på min önskelista.

Det enda som jag har från Skagerak är mitt servettställ som jag gillar väldigt mycket och mina underllägg. Både praktiskt och snyggt.

Mina saker från Skagerak

Här är en länk till deras hemsida så ni kan se och njuta... :-) Där står också vilka som är återförsäljare i Sverige.

Skageraks hemsida

I dag har det regnat och varit mysigt inneväder. Jag har vilat och kolla på TV. Fortfarande väldigt trött.


Allting kan gå i tu, men min dator kan gå i tusen biltar...

Ja, nu finns det väl ingen sån sång på riktigt.. :-) Men en dator består av många bitar...  Se här:

En ituplockad dator

Nej, det är inte jag som blivit arg och kastat min bärbara dator i golvet :-)

Det är min älskade P s söndagspyssel. Min man är en liten nörd... han vet det själv :-)
Han älskar datorer!!! Allt som man kan spara på till dessa underbara skapelser ska han förstås spara på...

Men det är ok nu. I förra veckan fick han till slut tömt sina 12(!!!!) flyttkartonger med datortillbehör och de finns nu i fin ordning i hans hobbyrum i källaren. Jag är mycket nöjd, för tidigare i lägenheten var vårt gäst/dator rum belamrat från golv till tak med dessa pryttlar. Det var knappt att gästerna fick plats att sova. Nu kan han bre ut sina saker i hela hobbyrummet och han har tre garderober fulla med saker.

Jag har dock varit nere och smugit in 2 nallar i hobbyrummet :-)

Alltså tycker min älskade nörd att det bästa man kan göra en regning söndag, när frun sover, är att plocka isär sin mammas gamla bärbara dator. Planen är att göra en "tavla", en dator som ska hänga på väggen och ändå fungera. Han har gjort en tidigare med en gammal stationär dator, men den här ska bli mindre...
Det är ok för mig så länge den ska hänga i hobbyrummet. Men jag tillåter inte denna uppe i vardagsrummet. Låter jag som en hemsk tyrann nu????

Faktum är att jag tycker det är bra att han är så intresserad av något och praktiskt när jag behöver hjälp också :-) Han jobbar med datorer också, så det är dygnet runt för honom.

Jag har sovit mycket idag, gårdagen tog all min energi, men det är ok.
Jag misstänker att jag tappat en skruv eller två... :-)


Visst liknar bilden här under kartorna på hitta.se?

Flygbild?


Nu ska jag snart äta middag. P lagar som vanligt mat. Jag slipper det nästan alltid. Men det är jag som har hand om att plocka bort och diska. Sån är vår uppdelning.

Ha en skön söndagskväll och för alla er som börjar er semester, ha en skön semester!

Släktträff...

Lördagskväll. De varma soliga vädret har övergått i molnigt, småblåsigt väder. Snart blir det  nog regn och åska.

I dag har jag träffat en hel del släkt. Först var jag och P hos min moster och morbror. Vi fick lunch och sen hembakta kakor som jag tålde!!! Hon brukar alltid baka sånt som jag tål och det är så kul (och gott förstås)
Eftersom jag inte tål vare sig nötter, mandel, kanel, aprikoskärnor, hallon, jordgubbar mm, brukar det vara svårt att hitta något bakverk jag tål. Men idag hade jag 5 st att välja mellan... eller välja... ta en av varje...:-)

Sedan åkte vi till min faster och hälsade på en stund. Hon följde också med oss på en liten biltur till ett ställe långt in i skogen där min mormor bott som barn. Det är intressant att se sina "rötter" och min faster hade varit där som barn så hon kunde visa och berätta. Sen tog vi en liten tur till där min pappa och faster bott som barn. Hon berättade om det också. Min mamma och pappa är båda döda så ska man få reda på något om hur det var förr, får man fråga faster/moster. Det var intressant.

Vi kom hem vid 20-tiden tillsammans med Pizza... som då smakade väldigt gott. Jag blev så glad för vi var på ett nytt ställe och kollade pizza. De allra flesta brukar ha perilja i sin tomatsås eller något annat som jag inte tål. Men det hade inte dessa. Så kul!

Nu ska vi se på en film och äta popcorn... ja ännu mer mat :-) P håller på att poppa nu.

Hoppas det inte blir åska, för det gillar inte jag.

Ha en bra lördagskväll!


Tredje gången gillt...

Jag är ingen trädgårdmänniska. Det är lika bra att erkänna det.
Jag älskar att ha en tomt att kunna vara på efter 7 år i lägenhet. Det är också härligt att titta på blommor och njuta, men jag kan inte sköta den.
Först och främst är jag ju allergisk och kan därför inte fixa så mycket som jag skulle vilja. Men en sån enkel sak som att vattna, kan jag ju inte skylla på det... Jag är hopplös helt enkelt!

Först köpte jag en fin vit blomma, tror det var en lobelia och satte i min nyinköpta ampel på altanen. Det var jättefint... i en hel vecka.. sen var blomman stendöd. Jag hade vattnat ihjäl den.. Nåja, nya friska tag. En ny fin rosa hängblomma införskaffades. Jättefin i två hela veckor... nu i onsdags upptäckte jag att den var död... uttorkad... Men, tredje gången gillt. I går inköptes denna blå blomma. Kanske den kan hålla hela tre veckor... :-)


Ampel på altanen

På framsidan av huset har vi en, i mitt tycke, underbar hög häck. Vi bor väldigt nära gatan och för att slippa alltför mycket insyn är det perfekt med en häck som är tät och grön året om.
Sedan har vi en portal där vi går in. Där har tidigare ägare planterat klängrosor. I dag är de underbara, blommar i mängd. Bilder finns här nedan. Men det är nog sista gången, för hur fina de än är, så är de mycket jobbiga. Man fastnar i taggar, rosorna hänger utöver halva trottoaren. Ett evigt klippande och besvär. P har revor på benen så man kunde tro vi har kattungar...
Alltså för mycket bevär för några veckors skönhet. Vi ska köpa nya klätterväxter, företrädevis gröna året om. Utan taggar!!!  Så här kommer de antagligen sista bilderna på rosorna.

Portalen på framsidan av huset
Rosor


Ännu en rosbildPå trappan framme har jag denna fina blomma, som otroligt nog har klarat sig i över en månad... :-)

Framme på trappan


Nu ska jag fortsätta att städa. Har dammsugit halva övervåningen (tack och lov för centraldammsugare), ska försöka orka lite till, vill gärna ha det fint i helgen.

Ha en fin fredagsvkäll!!!Utsikt från ett matbord...

Efter att ha lagt upp två bilder på bloggen med vad som hänger på väggen över trappan ner till gillestugan, tänkte jag visa hur det ser ut i helhet. Bilden nedan är tagen från min plats vid matbordet. Vi har alltså hall, kök, trappa och vardagsrum i en enda öppen planlösning.


Trappan ner till gillestugan

Huset är byggt 1974, men lyckligtvis har de tidigare ägarna gjort mycket bra renoveringar och ändringar. Det känns jätteskönt. Visst finns det mycket kvar att göra, men det få tas när tid och pengar finns.

Till vänster om nallehyllan har jag planerat att göra en tygtavla. Jag har köpt tyg men inte ram. Har aldrig gjort någon tavla tidigare (av tyg alltså.. missar... många... :-)  ) ,men hoppas att jag kan göra en bra. Kattbilderna på höger sida hoppas jag någon gång få byta ut mot en fin Isa illustration. Måste bara övertyga min man också... :-)

I dag är det varmt och skönt. Jag har dock inte varit ute mycket. Jag är trött och har sovit mycket. Det enda "nyttiga" jag gjort är att tvätta lite och vika tvätt. I morgon hoppas jag orka städa lite för jag gillar när det är nystädat på helgen.


En ny tävling i bloggvärlden

En vacker Marimekkoskål i färgen Hallon hade inte varit helt fel. Jag är därför med och tävlar hos Tjohalia och hoppas vinna en sån.

Pröva lyckan du också!


Ett möte till avklarat...

Så var det onsdag kväll och mötet är över. Tack ni som höll tummarna för mig. Det gick lite bättre än väntat. Men det är långt kvar tills jag kan pusta ut. Jag kan fortfarande inte säga så mycket, men akta er för att bli sjuka. Då är man ingenting värd :-(

Jag var på Åhlens ca 10 min och fyndade ett duschdraperi som hette spets, tror jag. Hoppas det blir fint i badrummet.

Eftermiddagen och kvällen har jag varit så otroligt trött, så jag har inte orkat ta några bilder. Hoppas komma med några i morgon.

Bilprovning och shopping

Min bil gick igenom besiktningen idag! Det känns skönt. Man vet aldrig om det finns något dolt fel som upptäcks och kostar pengar.
För att "fira" gick jag in på Blomsterlandet, en möbelaffär och Jysk. Mitt shoppingresultat blev dock magert... (bra för ekonomin i alla fall). Det enda som följde med hem var en taklök från Blomstelandet och två svartvita dekorationsklot för 5 kr styck på Jysk. Taklöken hade jag ställt på golvet framme i bilen. När jag kom hem hade den rullat under sätet och låg på golvet bak. VIssa delar av den hade försvunnit... Jag har inte bra hand med blommor... :-) Får se om det blir något när jag planterat den.

Nu har jag sett en Morden i Midsummer och det var bra. Snart dags att gå och lägga sig.
I  morgon ska jag på ett mycket jobbigt möte som jag fasar för. Jag kan inte skriva vad det rör sig om ännu, kanske sedan. Usch!  Jag brukar vara helt slut psykiskt efter dessa möten, men om jag har ork kvar ska jag gå in på Åhlens som finns nära där. Min man har tagit semester så han kan följa med mig i morgon. Det känns tryggt i alla fall. Håll tummarna för mig i morgon är ni snälla.

Godnatt!

RSS 2.0