Tisdagstema - vild

Oj det var ett svårt tema denna vecka på tisdagtema - vild. Jag känner mig inte särskilt vild i dag :-)

Men efter en stunds funderanade kom jag på, att är det någon som jag tycker är vild, så är det vatten. Havet som kan ändra sig från lugnt och stilla, till en vit skummande massa, på en kort stund. Regnvatten vid skyfall. Det bara kommer och intar allt. Gör översvärmningar, skär upp väger, orsakar ras mm.

Min bild som får reprensentera vatten är från Småland. Här virvlar vattnet fram alldeles villt.Att vara gift med en nörd... del 3

Nu är det dags för del 3 i detta spännande ämne :-)

När man är gift med (eller sambo med) en nörd, får man snart lära sig att allt som kan göras med en dator, ska man göra med en dator, samt att datorn är för nörden vad snuttefilten är för småbarnen. :-)

P älskar att se på film på sin dator, företrädesvis Star Trek. Han har alla filmer och alla tv-avsnitt... När han jobbar med en dator, står den bärbara bredvid och visar Star Trek för han hör på det och kopplar av... Jag å andra sidan som hör Star Trek flera timmar varje dag kopplar inte av då.. .
När man hör Klingon, wormhole, ferengi, beama och replicate varje dag, kan det bli väldigt jobbigt.

När P lagar mat, vilket han gör i stort sett varje dag, ska datorn med ut i köket. Den placeras på köksön och sedan ser/hör han på Star Trek under hela matlagningen. När det fräser för mycket i pannan, eller om något ska vispas, då åker hörlurarna på. Sladden till dem är precis så långa att han når till kylen och till diskhon. Kommer jag däremot och ska hämta något i köket får jag kliva över sladden.

När P ska äta ensam eller när jag äter och ser på TV då är förstås datorn där. När jag kör bil, sitter han i framsätet med datorn i knät och uppmanar mig att köra tystare så han kan höra bättre...
Förut när han rökte var alltid datorn med ut varje gång han gick ut och rökte. I 10 minusgrader och mörker kunde man, om man öppnade altandörren höra : "Two to beam up" och se ett blått sken och rök... :-)

I bland hittar man honom liggandes i sängen med datorn på magen eller så ligger han på sidan och har lagt datorn på sned för att kunna se bra...

Droppen var när jag kom in och skulle borsta tänderna en kväll och mitt handfat var upptaget... gissa av vad? Jo, hans dator. Han skulle raka sig och då måste man ju ha datorn med sig eller hur? :-)

En annan sak som man  också märker när  man bor med nörd är fjärrkontroller. Hur många som helst. Allt som kan fjärrstyras ska göras det. Vi har förstås TV och Box fjärrkontroller samt  till DVD och ljud. Men sen tillkommer lamporna i kök/vardagsrum/vita rummet. Alla de smålamporna tänds och släcks med fjärrkontroll. Praktiskt faktiskt. Han har fjärrkontroll i sängen som släcker lamporna i sovrummet. Han har fjärrkontroll till GPSen, till videokameran mm. Han önskar nog ofta att han hade en fjärrkontroll till mig, åtminstone att kunna stänga av ljudet med... :-)

Nu väntar jag på att min lilla älsklingsnörd ska komma hem från jobbet. Snart blir det Star Trek ljud... men det kunde varit värre :-)

Slutligen visar jag en bild på min dörrkrans som jag köpte i dag. Jag har köpt mer idag, men det kommer i något senare inlägg.


Hemma hos G

I går var jag hos mig kompis G och hennes familj. Jag lyckades hålla mig frisk från förkylningen som jag trodde skulle bryta ut. Skönt!

Det var som vanligt kul att träffa G + familj samt  L+ familj som också var bjudna. Ganska snart var ljudnivån hög och jag kan säga, att jag var ju inte direkt den mest tysta... :-) I dag är jag lite hes... Men det var jättekul. Skämten duggade tätt och vi avhandlade en stort antal diskusionsämnen.

G hade dukat så fint och höstigt. God mat serverades (en särkild mat till mig) och allt var supermysigt. Tack för senast G. Nu vet jag att du läser min blogg :-)

Så här fint hade G dukat


Nästa år ska G ha nytt kök. Oj, va kul det är att komma med tips. Men oj va många som tycker tvärt om som mig... Jag blev "retad" för att vara inredningsnörd... och skadad... jag??? :-) Nåja. Det blir ett lantkök i alla fall. Det var bestämt. Jag kommer att skicka små länkar på tips ända tills de bestämt sig helt hur det ska se ut :-)Förra gången jag var hos G höll hennes man på att renovera badrummet i källaren. Nu var det klart. Jättesnyggt! Hennes man J är så duktig. Jag ville låna honom någon vecka för projekt, men det gick visst inte :-)

Jag tog lite bilder i badrummet, men det blev inte så bra :-( Här kommer de två minst dåliga:

Nyrenoverat badrum hos G
Tvättstugan hos G renoverades för ett år sedan också. Då köpte hon 2 såna snygga lampor som sitter i taket. De ger ett jättebra sken och är snygga. En bra kombo. Jag tänkte försöka skruva ner dem och ta med mig dem hem... men jag var övervakad hela tiden... :-)Allting gott har ett slut och vid 23.30 tiden i går åkte vi hem. Under hemresan såg vi 4 rådjur, 2 älgar, 1 räv, 1 hare, 1 katt.
Älgarna, räven och två av rådjuren gick över vägen (vi hann stanna i tid). De andra var vid vägkanten. Vem behöver gå på Zoo nu? :-)

Nu ska jag ta det lugnt i kväll och bara fixa lite. Förhoppningsvis ska mitt vita skåp hängas upp. Jag är mycket trött, men det är det värt. Jag hade jättekul igår!!!!

Tips på en gratis hållare/väska

Om någon vill ha en gratis hållare/väska till Torky att ha i bilen eller liknande, kan man beställa en här

Det är Edet som har erbjudandet.
Eftersom jag är en "sölare" av stora mått... :-) är jag glad att en hållare är på väg til mig :-)

Att vara gift med en nörd... del 2

Nu kommer den spännande fortsättningen på följetongen... :-)

Hur upptäckte jag att P var en nörd? Det gick fort :-) Första gången han kom hem till mig, hade han inte blommor eller något likanande med sig... han hade program till min PC med sig...

Kan kanske tillägga för att göra det hela ännu mer nördigt, att vi träffades via nätet...

I början träffades vi alltid hos mig, eftersom min lägenhet var "sanerad". Han rökte inne på den tiden. Både jag och P trivdes också bättre i min längehet än i hans. Han kom till mig varje helg och oftast varje onsdag. Vi bodde ca 12 mil ifrån varann.

Jag hade en dator, nyinköpt och var mycket nöjd med den. Plötsligt hade vi två datorer i lägenheten... Nu talar jag inte om små bärbara, utan stationära. Ett skrivbord kom till. Mitt skåp i sovrummet fick flytta in till vardagsrummet. Sedan kom en ny hylla in i vardagsrummet, innehållande bara datapryttlar... Eftersom han tillbringade så mycket tid hos mig, fick han ju ha en del av sina "nördprylar" med sig. :-)

Ok. Jag kunde leva med det. Men sedan kom vi till första julen. Vi skulle fira hos mig, med min släkt. När sista arbetsdagen var slut innan jul kom P direkt hem till mig, bärandes på något tungt. En UPS!!! En mojäng som gör att även om strömmen går, ska datorerna fungera i alla fall, få ström från UPSen eller liknanade. Jaha, täkte jag i mitt stilla sinne. Vad ska vi ha den till? Jo, den här skulle vi koppla in till julgranen!!!    Mycket logsikt eller hur???    Han fixade med det, medan jag slog in julklappar. Sedan blev allt svart! Min lilla lägenhets elsystem gillade inte denna sak... Inte gjort för små julgranar... :-) Lyckligtvis förstod P att det inte behövdes någon UPS och han fixade så vi fick strömmen tillbaks och UPSen åkte snart till soporna :-)

På själva julafton skulle P klä upp sig... med slips. Ok, tänkte jag. Inte likt honom som är född i en T-shirt, men jul är ju ändå jul. Han kommer glad ut ur sovrummet i skjorta och... Star Trek slips!!!! Det visade sig vara den enda slips han ägde  :-)  (Flera år senare försökte han ha på sig den på vårt bröllop också).Ytterligare tecken på att  P var nörd, som jag fick första julen, var att vår julkortslista förstås sparades på datorn. Att alla recept till julmaten(eller manualer som P kallar det) sparas på datorn, samt att julsångerna förstås lyssnades på via datorn :-)

Ja, så upptäckte jag att min man var nörd :-) Nästa avsnitt handlar om vardagshändelser med en nörd :-)

Eftersom jag vet att P läser min blogg måste jag påpeka att jag aldrig skulle vilja byta ut min nörd mot någon annan i hela världen :-) Puss min nörd!

Svarthandel...

I dag har jag handlat svart... a saker... :-) Hi, hi. Gick ni på den???? :-)

Som jag tidigare har skrivit ska lilltoan få en minimakeover och det ska bli mera svart i den numera mycket gröna miljön. I dag har jag kört min faster till tandläkare och frisör. På hemvägen stannade jag till på Jysk och köpte svarta handdukar. Proforma hade tipsat mig om bra handdukar och de känns mycket bra. De heter Kronborg, Lux.Om man köpte tre betalade man för bara två. Jag köpte tre för 100 kr. Även tre gästhanddukar blev det. Tre för 50 kr. Mycket bra pris tycker jag.

En sväng in på Hemtex hann jag också med och jag hade tur. Man fick 100 kr rabatt på alla badrumsmattor från Living!
Jag hittade en svart med små "knoppar" på och med rabatt blev det bara 99 kr. Det känns bra pris för en minimakeover. Nu är det bara att vänta på att P sprayat färdigt mina ramar. Sedan ska jag fixa i ordning och även ta foto till bloggen. När min faster klippte sig hann jag gå runt och kolla på smink och parfymer som de också säljer hos frisören. Jag köpte en ögonskugga. Det är inte ofta nu för tiden som jag anväder ögonskugga, men ibland kan det vara kul.

Ibland använder jag parfym. De finns faktiskt flera som jag tål, jättebra! I dag har jag provat Naomi Cambells (ev felstavat) och jag fick med mig ett litet gratisprov hem, av Beckham Women. De luktar gott båda två. Jag ska testa Beckham någon mer dag, men det lutar åt att jag köper en sån parfym. Inte superdyr heller, 199 kr för en vanlig flaska. Annars brukar jag tyvärr gilla dem som kostar 600- 700 kr för en liten flaska. Det är för dyrt för mig.

I går kväll hade jag ont i halsen och var snuvig, även i morse. Jag har tagit alvedon och hoppas slippa förkylning nu. På lördag ska nämligen jag och P plus kompis L med familj till kompis G och hennes familj. Jag har sett fram emot det länge och vill inte bli sjuk nu. I morgons ska jag vila mycket.

Ni som väntar på nästa avsnitt av Att vara gift med en nörd får vänta lite till... :-) Ev kommer en fortsättning i morgon...

Att vara gift med en nörd... del 1

Om min make P, kan man säga mycket. Han är snäll, envis, retlig, smart mm. Men framför allt är han NÖRD!
I hans fall är det datanörd och trekker... Man kan lätt säga att han älskar datorer och Star Trek :-)

Att jag skulle "falla" för en nörd kanske inte är så märkligt, för jag har alltid gillat filmer när det går bra för nörden. Inte varit särskilt förtjust i buffliga människor. Men hur det skulle vara att leva med en nörd, visste jag inte förrän jag flyttat ihop med P.

Det som märks mest hos nördar (ingen vetenskaplig undersökning, går efter egen erfarenhet) är deras inredningsstil, eller brist på någon... :-) I Ps fall var det viktigaste i lägenheten att hans dator hade det bra. Det var ju där P tillbringade den mesta av tiden. Runt om ska allt vara lättåtkomligt, framför allt Coca Cola burkar. :-)

Så här fick det inte vara tyckte jag. Och eftersom jag är envis och P kan ge med sig, så har vi nu kommit till en gemensam lösning som passar båda. I arbetsrummet har vi var sitt skrivbord mittemot varandra. På Ps sida får han inreda (nästan) som han vill. Där finns förutom massa datapryttlar och sladdar även andra nördsaker. Han har ingen ordning alls (enligt mig) På väggen har han en cola skylt. Jag vågar inte ta bilder från hela hans arbetsplats. Kan skrämma vissa :-)I hobby/pysselrummet får P också inreda efter eget tycke en hel del. Han har sin arbetshörna med MÅNGA sladdar och saker där han plockar isär datorer mm. Han har också varit duktig och sorterat in sina prylar i skåp. I fin ordning.

När vi flyttade ihop hade han en otrolig massa datorer och skärmar. De flesta gamla. Han slängde ett tjugotal datorer och skärmar när vi bodde i lägenheten. Nu har han slängt några till. 

Hans förjusning i allt vad Star Trek heter har lett till att han har en samling med prylar som han är väldigt förtjust i. Det gör att vår bokhylla i  gillestugan ser ut så här:


Just det, dockor och rymdskepp i mitten :-) Inte direkt min stil, men vi bor ju här båda två. Jag kan leva med det.

Det finns mycket att säga om att leva med en nörd, så fortsättning följer :-)

Måste tillägga att jag älskar min nörd.

Julsaker från Ellos

I dag fick jag en liten katalog från Ellos med bl a vissa julsaker. Jag kastade mig nästan över katalogen, men blev lite besviken. Antingen är det för att jag mår dåligt idag, eller så är det mindre fina saker än vad det brukar vara. Det var bara några saker som jag kände "vill ha" för.

En av dessa saker som jag funderar på att skicka efter var denna adventsljusstake.

Ljusstake från Ellos

Bild lånad från Ellos


Jag är ganska konservativ när det kommer till julen. Det ska vara tradition och samma saker alltid, med någon "nykomling". Den här skulle dock kunna passa i vardagsrummet. Måste övertyga P om det :-)


Tisdagstema - barnslig

-Vad du är barnslig!

Det kan vara något dumt att vara barnslig. Men jag föredrar att se det positiva i ordet barnslig. Att man har barnasinnet kvar. Kan leka och fantisera och se världen från ett barns perspektiv.

Jag är barnslig! Jag erkänner! Min förkärlek för nallar är ett exempel på det :-)

En annan sak som förstärker min barnslighet, är att jag varje år önskar mig en Nalle Puh almanacka i julklapp. Jag brukar få det. Annars går jag och köper en själv :-) Nalle Puh är så mysig tycker jag.

Denna veckas tisdagstema är barnslig.

Denna bild symboliserar det härligt barnsliga sättet att se hösten på. Det är också ett "bevis" på att jag är barnslig som älskar denna almanacka. :-) Så här är  min bild på temat barnslig:


Söndagsgäster

Så var söndagskväll. Helgerna går så fort. Jag är visserligen hemma varje dag, men på helgerna är det en särskild känsla i och med att P är ledig.

I fredags ringde en gammal kompis till mig, och frågade om det var ok att hon med familj kom och hälsade på snart. De har inte varit hos oss sedan vi flyttade till huset. Lyckligvis hade vi inget planerat för idag och de kunde komma hit.

Denna vän, M, har jag känt sedan vi var små. Hennes familj hade sommarstuga bredvid mitt barndomshem. Varje sommarlov, sportlov, påsk samt flera helger kom de till sin stuga. Då kom M bort till mig och lekte. Det var jättekul. Hon är ett halvår äldre än mig. Hon var en kontakt till den "stora världen", bodde i Göteborg :-) I början så lekte vi bara. Sedan när vi blev äldre så fick jag lära mig vad som var mode, vilka kläder , frisyrer osv som gällde. Göteborg var lite före oss ute på landet. Jättekul att få info i god tid och kunna vara bland de första i skolan :-)

Det var också M som lärde mig svenska... just det. När jag växte upp pratade alla i min närhet bohuslänska, så naturligtvis gjorde även jag det. Jag har hört på band från när jag var liten... hrmmm... :-) M hade lite kul av vissa saker jag sa, andra förstod hon inte alls. Jag lyssnade på hur  hon sa det och jag anpassade mig. När sommarloven var slut, brukade mina kompisar säga - Jag hör att du umgåts med M... :-)
Det var bra att lära sig rikssvenska. Fortfarande är jag "tvåspråkig" men jag talar bara bohuslänska med mina äldre släktingar.

M och jag brevväxlade under många år också. Det var långt innan mail och facebook tiden... :-)

Nu träffas vi inte så ofta, men vi skickar kort när vi fyller år, hörs i telefon i bland. Hon har man och två barn och mycket att göra. Det var kul att träffas idag. Hon hade också med sig en fin blomma till mig. Min första orkidé. Hoppas den ska tåla att bo hos mig...Nu ska jag läsa lite bloggar. Sedan är det dags att sova.

Godnatt!

Tävlingsdags

Nu var det ett tag sedan jag tävlade... Alltså är det dags igen :-)

Var med och tävla du också, så har du chansen att vinna en snygg poster.


Pimpat tvättstugan... liiiite

I dag har tvättstugan fått lite nya nallar. Burkarna som P spraymålade vita har fått stickers med nallemotiv på sig.Jag tyckte det såg ut som om något fattades på burkarna, så jag gick in på Panduro och köpte nallestickers. Jag tycker burkarna blev gulliga och eftersom jag har lite nalletema i tvättstugan fick de bo där. Två av burkarna står på hyllan med div "bra att ha grejer"  i, medan den tredje får agera pennställ.
Mina planer är att fixa till lilltoan lite. Helst skulle jag vilja tapetsera och måla om. Men i brist på pengar och ork får jag göra en liten minimakeover så länge.
I dag har P skruvat ner tidningsstället som suttit på väggen där inne. Det har varit praktiskt men aj, aj så många gånger jag slagit i armarna i den. Sa jag att toan var liten... :-)
Nu hänger tidningsstället i "lilla rummet bredvid köket" och jag kan gå på toa utan allvarligare skador. :-)

Jag fick också P till att spraya mina små träfärgade ramar svarta. Jag ska ha svart som tema nämligen på toan. Nästa steg blir att skriva ut "visdomsord" på ett lite "finare" papper som jag också köpte på Panduro. Sedan ska de ramas  in i två lite större ramar som jag hoppas P går med på att spraya sedan. De små ramarna ska innehålla bilder som vi själva fotat.

En svart matta och svarta handdukar ska inköpas. Ev ska det målas lite skåp också... Får se hur långt jag kan sträcka mig :-)

Nu väntar TV soffan....


 

Fredagshumor

Jag fick ett roligt mail som jag tyckte att jag borde dela med mig. Lite humor så här på fredagen är inte fel :-)KURSER för män 2008

Folkhögskolan fristående kurser för män HT-08

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppen forum

Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.Ha en riktigt trevlig helg!


Uppdrag barn

Här kan man på ett enkelt sätt dra sitt lilla strå till stacken.

Jag länkar till sidan Uppdrag Barn och då skänker Vattenfall 20 kr.

Känns bra att kunna göra något för andra även om det bara är en liten, liten sak.

Det mörknar...

Nu blir det mörkare och mörkare om kvällarna. För mig som är så mörkrädd är det bäst att hålla sig inne och tända många ljus :-) Mysigt.

För att stå emot mörkret vid entrén, har jag idag fått lite vita blommor på trappan.
I betongkrukan fick en vit ljung och en vit aster ersätta fuchsian som faktiskt klarat sig hela sommaren. Otroligt. Jag ska eventuellt "trycka ner" lite murgröna i krukan lite senare. Hittade ingen häromdagen.Uppe vid lyktan har en zinkhink hamnat med vit ljung i den också. Där står också min pumpa som jag skrev om igår. Jag ska nog köpa fler pumpor senare. Lite ljusare har det blivit  och lite mer höstkänsla har infinnit sig.

Inne har det också blivit mörkare... på soffbordet... P har spraymålat vår vita korg till fjärrkontrollerna. Den är numera svart. Det blev jättebra tycker jag.

Här är en liten före bild på korgen:

Korgen före

Efter:

Efter


Det är lillelördag idag och när P kommer hem ska han fixa tacos... Gott!


Ha en bra onsdagskväll!!

Tisdagstema - höst

I går slog det mig att nu är hösten här på riktigt.

Jag var på väg till min faster som bor ca 6 mil härifrån, in i landet. När jag stannade för att gå in på Plantagen på vägen dit,  kände jag hur kallt det var. Jag brukar inte frysa i första taget för jag är naturligt stoppad (finare ord för tjockis)  :-)  men då frös jag.
När jag såg mig omkring upptäckte jag att de andra hade höstkläder på sig. Där var förklaringen :-) Jag går ju fortfarande klädd som i somras i bara tröjan. I baksätet på bilen låg min tunna sommarjacka. Inte mycket den värmer :-( När jag kom fram till faster var det ännu kallare och träden var gula. Höst!

När hösten kommer vi jag "hösta till" det både ute och inne. Ute vill jag ha pumpor. Därför blev årets första pumpa inköpt igår. Den ska stå på trappan bredvid en vit ljung.

Pumpan får symbolisera min höst och mitt bidrag i veckan tisdagstema.
Till mina läsare

Jag är så glad att jag har läsare till min blogg. Ni finns, jag har kollat statistik... :-) och läser era kommentarer. Det är underbart. Ni är guld värda allihopa.

För att ni lättare ska kunna följa min blogg har jag numera en länk till bloggkoll. Ni kan klicka här på denna stora knappen, eller välja den lilla diskreta längre upp i bloggen. Valet är ert :-)

 


Tack för att ni finns!

Kramar till er alla från mig (Annette)


En helg i det gröna...

Vilket fint väder det är! Strålande sol och nästan vindstilla. Underbart! En fin sensommardag!

I går läste jag i lokaltidningen att en handelsträdgård nära oss, hade halva priset på perenner och vissa klätterväxter denna helg. Vi åkte dit, hann dit hela 40 minuter innan de stängde... :-) Jag är alltid sent igång. Det fanns en del perenner, men det vi ville ha var klätterväxter som skulle ersätta roseneländet som vi hade i "ingångsportalen."

De enda klätterväxter förutom klematis var murgröna. Det ville vi ha. Gröna året runt och inte sticks, bra. När jag frågade om det var halva priset på dem så blev svaret nej. :-( Så dumt. Det var ju det vi skulle ha. Hon kanske märkte min besvikelse för hon sa att jag kunde få 25% rabatt. Snällt :-) Vi baxade in två höga murgrönor med ännu högre pinnar till kassan och betalade, fick in dem i bilen. Tur man har kombi...Väl hemma och med kaffe imagen (inte P som avskyr kaffe) började vår våldsamma kamp mot rosenbuskarna. Vi drog, slet, klippte och kämpade med de läskiga, stickiga, långa tentaklerna. Det var taggar överallt och man fastnade... Till slut hade vi fått ner en ros. Så skönt! En hel skottkärra blev det. Därefter ros nr 2. Samma där. Stickande, elaka grenar som inte ville släppa taget efter att ha stått där i många år. Men jag och P vann! En skottkärra senare var det "bara" själva rosplantan med lite pinnar kvar. Det var så luftigt och skönt. Vi beslöt oss för att sluta där och äta middag istället. I dag skulle kampen gå vidare. P var iklädd shorts och T-shirt, men eftersom vi var mestadels i skuggan fick fleecejackan åka på mig idag.
P grävde och grävde. Trots svordomar, svett och såriga händer gick det inte att få upp roseländet. Den satt som berget. Vi tänkte och tänkte. Använde spett, såg, spade, sekatör mm. Efter ca 1,5 timme hade P skadat sig ordentligt i handen och jag hade halkat med spettet och slagit i magen och benet :-(. men rosen var kvar.  Till slut med hjälp av en såg, sågade P av den slutliga roten och ros nr 1 var uppe!!! Lycka!!

Nr 2 gick lite lättare att få upp, men den nästan nya spaden gick av... :-(

Sedan kom det roliga, få plantera murgrönan och få den att slingra sig upp. Hoppas att den trivs och växer för fullt.Nu har vi städat bort och slängt rosenbuskarna. Vi är båda överens att aldrig köpa rosenbuskar och att de som finns kvar ska bort snarast möjligt. Vi är roshatare! :-) Vi är så nöjda med vår gröna, ostickiga portal.

Min vän G

Sedan jag blev sjuk har jag inte alls orkat hålla kontakten med alla som jag velat göra. Jag ringer sällan mina vänner, trots att jag tänker göra det. Jag orkar helt enkelt inte.
 
Den som jag har allra mest dåligt samvete för är min vän G. Vi har varit vänner sedan vi var 8 år!!! Bara det är hedersvärt! Vi har aldrig bråkat! Nu bor vi en bit i från varandra ( ca 2 timmars bilväg, enkel väg) så vi ses inte så ofta. Hon är en upptagen och engagerad mamma med mycket jobb och aktiviteter. Trots detta ringer hon mig med jämna mellanrum. Jag ringer nästan aldrig tillbaks, men jag blir jätteglad när hon ringer. Vi har en märklig humor som kommer av att vi kännt varann så länge. I bland räcker det att säga ett enda ord och så brister vi ut i gapskratt. :-)Vi har nu varit vänner i 33 år. Vi har delat allt, glädje, sorg, torrshampo och brända leverbiffar... :-) Vi vet det mesta om varandra.

Hon är en underbar vän! Vi är olika på vissa punkter och mycket lika på andra. Hon är snabb, effektiv, framåt och ser till att saker blir gjorda. Jag är långsam, oeffektiv, går lite efter henne och måste ha en spark i baken av henne ibland :-)
Hon vågar saker, jag är en liten fegis... :-)

När vi gick i högstadiet ringde vi till varann varje morgon och kollade vad den andra skulle ha på sig den dagen. Vi har samma värderingar. Samma humor.

Jag hoppas att hon läser detta, för jag vill tala om för henne att trots att jag nästan aldrig ringer eller kommer och hälsar på, så tänker jag på dig minst en gång om dagen.
Jag hoppas att vi som 90 + sitter tillsammans och fikar och gapskrattar så att löständerna hoppar :-)

Just bara för G kommer denna låt som jag vet att hon gillar:

Kram till dig G!

Fredag - lite kul

Jag hittade denna film idag och tyckte den var kul. Hoppas ni tycker det också :-)Kossan.se


Jag vill också passa på att gratuelera min älskade make P som nu varit rökfri i 51 dagar (glömde det i går på 50 dagar)! Han är dukitg! Jag hejar på honom!

Månadens fråga -en speciell låt

Erika som har bloggen Härligheter enligt Erika har något som hon kallar för månadens fråga.

Denna månad ska man välja ut en låt betyder mycket för en, leta upp den på You Tube eller liknande och lägga upp den på sin blogg. Man ska skriva varför man tycker om låten. Sedan ska man också länka till Erikas blogg.
Min låt är:

 Den är vacker och vemodig och betydde mycket för mig i början av 90-talet. Jag gillar det mesta som Roxette gjort, men det här är något av en favorit.

Lägg gärna upp era favoritlåtar nu i också! 

Några snurriga dagar...

Oj va snurrigt det kan bli i bland.

I tisdags var jag och klippte mig. (P sa att han gladeligen kunde använda trimmern och ge mig en fin 9 mm frisyr, men jag tackade nej...) Det var behövligt för jag hade fått en frisyr som lätt passade in i Dallas på 80-talet och det var inte meningen så... :-)
Jag gillar inte att gå till frisören. Hatar att sitta där instängd i en "plastkappa" åtdragen i halsen. Jag som inte ens vill ha rundhalsade tröjor, känner att jag inte får luft då. Sedan sitter man där halvblind om man inte har linserna på, utlämnad till frisören. Jag är håröm också...
Nu har jag i alla fall hittat en bra frisör som är trevlig och duktig. Innan jag hittade hit har jag varit hos arga frisörer, helgalana frisörer, frisörer som gjort precis som de vill utan att fråga mig, frisörer som inte förstått svenska och därför gjort helt galet, frisörer som har stått och beklagat sig över hela sitt liv för mig, mm.

Nåja, jag blev klippt i en frisyr som jag gillar och var på väg hem. Skulle in och handla lite mat på vägen bara. Plötsligt när jag kom ur affären kände jag att jag mådde dåligt och var yr. Jag körde sakta hem och kom slutligen in i sängen. Allt bara snurrade. Usch! Jag brukar bli yr med jämna mellanrum när jag är trött, men det här var värre än på länge.

Det var min namnsdag också.  Det låg fyra grattiskort i brevlådan och jag hade fått SMS. Kul!
P kom hem tidigare än vanligt och hade köpt rosor till mig. Så gulligt. Han fick leda mig till matbordet och till soffan. P gjorde en jättegod tårta med maränger och citron. Mums! Jag fick sitta alldeles stilla och se på TV för så fort jag rörde mig lite så snurrade allt.Vi gick och la oss. På natten ökade snurrandet varje gång jag vaknade. När jag gick på toa fick jag hålla i väggarna. När P vaknade i går morgon frågade jag honom om han kunde jobba hemma. Som tur var kunde han det. Han fick leda mig till och från toan. Annars sov jag bara, hela tiden. Vid 17.30 väckte P mig och jag åt rostat bröd. Sedan satt jag vid datorn några timmar. Sedan var det sängen igen.

I dag steg jag upp vid 13-tiden, fortfarande snurrig, men inte alls så farligt som igår. Nu kan jag gå själv. Skönt i morgon ska jag också ta det lugnt. Jag har som vanligt gjort mer än kroppen orkar och så säger den till :-(

Ja det här var tre snurriga dagar i mitt liv :-)


Utmaning - min allra första :-)

Nu har jag fått min första utmaning i bloggvärlden... lite pirrigt... men kul. Det är Proforma jag fått den från. Det är en blogg som jag följer hela tiden. Särskilt kul tycker jag hennes "serie" Vårt Hus är. Om ni inte redan läser denna blogg så föreslår jag att ni börjar med det :-)

Så var det utmaningen då:

Mina svar:

Klädbutik - Lindex, där handlar jag mest.

Inredningsbutik - Oj, det är många. Köper mycket på IKEA, Hemtex, Cervera m fl.

Godis - Mjölkchoklad och punchpraliner.

Stad - Göteborg.

Dryck - kallt vatten.

Musik - blandad kompott, 80-tals musik, ballader, nya låtar som jag inte vet vad de heter :-) EJ Jazz och hiphop.

TV-serie - Hem till gården, Morden i Midsommer, Tyst vittne mm.

Film - Gillar romantiska filmer med lyckigt slut. T ex  Du har mail. Jag gillar också komedier när det drivs hejdlöst med allt möjligt.

Träning - lite promenader

Bakverk - P s kladdkaka och min mosters sirapskakor.

Kaffe -  riktigt varmt med mycket mjölk i.


Så här går det till:
Kopiera texten och skriv dina egna svar.
Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/
och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar.
Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund.
Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.
Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara.
Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Skickar vidare denna utmaning till:
 
Miss Storm
Medaljongen


Tisdagstema - humor

Jag har en lite märklig humor, enligt mina nära och kära. Visst är det tur att man har humor i alla fall. Tänk så mycket lättare det är att leva när man kan ta saker med humor. Det har hjälpt mig många gånger.

För ett tag sedan hände något konstigt. När våra gäster använde toaletten tog de mycket längre tid på sig än vad de hade gjort tidigare. Vad hade hänt? En sjukdom? Nej. Vi kunde också höra skratt inne från toaletten. Har de blivit tokiga? Är det så kul att kissa att man måste skratta? Nej. Då kom vi på det. Vi hade ju hängt in Herrarnas klämmiga dassbok där på toan. Den är rolig! Det är humor för mig.Här kommer ett exempel på vad det står i boken. Läs och skratta högt! Bra för kroppen! :-)Visst är det kul?

Det är var mitt bidrag till veckans tisdagstema.

En regning måndag i september

Oj vad det kan regna. Gör i och för sig inte så mycket om man som jag tillbringar hela dagen inomhus, men när det kommer åska. Då är det inte roligt :-(  Jag gillar INTE åska.

Jag sov inte hela dagen som jag trodde jag skulle. Vid 14 tiden var hungern för stor. Jag steg upp och åt frukost. Sedan har jag bara halvsuttit i soffan och sett på TV samt suttit vid datorn. Nu har P kommit hem från jobbet och ska laga middag.

Jag har fotat mina nyuppsatta gardiner också. Här kommer bilder.

P som nu har börjat gilla spraymålning kom med en underbar idé igår... varför inte spraymåla gardinerna? Då slipper vi hänga upp nya hela tiden.... Ähhhh.... kanske inte så bra :-)

I förra veckan kom mina tapetprover från Sandbergs tapeter som jag beställt. Jag hade tänkt en fondvägg i vardagsrummet. Men tyvärr kommer vi inte att ha råd med detta under din närmsta tiden. Därför får det bli två tygtavlor under tiden. Tapetproverna däremot blev till små tavlor. Den ena tapeten heter Sophie. Den skulle jag gärna ha som fondvägg. Den andra tavlan fick ha tapeten Kaspar som är en barntapet men jag tyckte om den för den var rosa... Skulle inte tapetsera med den här hemma. Visserligen är jag barnslig... men det får finnas gränser :-)Nu måste jag kolla lite bloggar innan maten.

Ha en trevlig måndagkväll!

Oliiiiiidligt trött...

Så var helgen nästan slut :-( Att de två dagarna ska gå så fort...

I går var vi hos faster och grattade henne på födelsedagen och åt tårta. Jag var trött och sov nästan hela vägen dit (ca 1 timme). Vi var också på pappas grav och satte blommor till hans födelsedag i dag.

På hemvägen hann vi med lite oplanerad shopping... P skulle köpa en sak på Biltema, och även om det inte är min favvoaffär direkt,  följde jag med in. Jag var på jakt efter två "tavlor" att spänna upp två kommande tygtavlor på. De var dock slut :-(  Men jag hittade en snygg svart tvålpump som ska ingå i min nästa "minimakeover". (Kommer mer om det senare i bloggen.) Jag köpte också svart sprayfärg för jag hoppas att P ska måla lite som jag vill ha svart :-)

Det var den första riktiga höstdagen i går. Endast 12 grader och regn. Vilket dock inte hindrade P från att gå i shorts och T-shirt... Enligt honom är det absolut inte höst ännu... :-) Hans smeknamn i famlijen Isbjörnen kanske säger nåt.. :-)


I dag har jag varit oliiiiidligt trött. Jag borde egentligen sovit hela dagen, men ville inte  missa en massa tid när P är ledig. Så jag kom upp vid 13.30 tiden. Sedan har jag varit olidlig... enligt P... Men vi har fått lite gjort och det är skönt.

Först hann vi, mellan regnskurarna, dra upp fyra rosenbuskar och plantera två små barrväxter som jag köpte tidigare på Plantagen. Det blev mycket bättre. Nu behöver vi ca 4 buskar till. För att förhindra hjärtattack hos rosälskare och trädgårdsentusiaster visar jag inga bilder på hur det ser ut där... :-) Eventuellt när det blir klart... :-)

Sedan målade jag lite mer på mitt skåp som hänga på väggen i mitt shabbychic rum sedan. Nu behövs nog bara en strykning till så ska det vara klart.

Därefter strök jag mina nya gardiner som jag köpte på Hemtex i tisdags. Jag vågade inte vänta tills det blev REA, kände att det var DE som jag ville ha. P putsade fönstet och sedan kom gardinerna upp. Det blev riktigt bra tycker jag. P fick erkänna att han tyckte de passade bra där... :-) WOW. Bilder på gardnierna kommer senare i veckan.

Sedan var det stopp. Jag orkade inget, hade yrsel och mådde allämt kasst. P skickade mig i säng i en timme och nu är jag lite bättre, men ska snart gå och lägga mig. I morgon finns risk för att jag inte orkar upp alls. Men då är inte P hemma så det får gå.
 
P har förresten börjat tycka det är roligt att sprayfärga. Det tycker inte jag, så det är jättebra. Han testade på tre burkar som jag skulle slänga. Det var gåsmotiv på. Från min tid i början på 90-talet då allt skulle vara gäss hemma i köket... Nu är de vita och fina. Ska inte slängas. Jag ska ha dem i tvättstugan. En fräck etikett ska jag försöka hitta också.Nu i kväll har P varit ute i garaget och sprayat korgen som vi haft på soffbordet med fjärrkontroller i. Den var vit och jag ville ha en svart. Det blev jättebra. I morgon ska den få en ytterligare omgång och blir det så fint som jag tror, behöver jag inte köpa någon ny. Perfekt!

Nu ska jag släpa mig i säng. Har bytt färger i sovrummet denna vecka. Rosa har fått ersätta turkos. Någon gång ska det fotas där med.

God Natt!

Tävling

Gissa vad? Jo jag vill tävla... märkligt va? :-)

Denna gång är det ett hemligt höstpris som står på pris. Bonnies vita rum heter bloggen med tävlingen.


Tävla hos Bonnies vita rum.

Riktiga fylledagar som väntar...

Fredag eftermiddag och jag har städat klart. Så skönt!!! Gjorde lite i förrgår. lite igår och resten i dag. Nu är jag helt slut och ska snart sjunka ner i TV soffan och zappa lite och slöa.

Vad är det för konstig rubrik tänker ni kanske? Det är inte så farligt som det låter. :-) Det är bara det att många i min närhet att bestämt sig för att fylla år just nu. :-)

I morgon fyller min faster år. Jag och P ska dit och gratta henne. Hoppas jag orkar det. Som tur är så kör P så jag kan somna lite när jag vill i bilen.
På söndag skulle min pappa ha fyllt 81 år. Vi ska åka till graven med blommor till honom i morgon innan kalaset.
På måndag fyller svärmor år. Vi ska inte åka dit, drygt 25 min enkel väg, men vi har skickat en present till henne.
På tisdag så fyller en av mina gamla, goda vänner år. Hon ska få en present, men jag vet inte om det blir den dagen eller senare.
För att toppa allt har jag namnsdag på tisdag också. Det ska firas. Jag brukar få tårta av P och kanske en liten present också... :-)

Innan jag försjunker in i Tevens underbara, slappa värld vill jag bara säga, att jag håller med flera bloggare som tycker att MIO s katalog är bättre än IKEAs. Jag fick den i veckan och ju mer jag bläddrar i den, desto mer fint hittar jag.
Högt upp på min julklappslista ska det stå, presentkort på MIO. :-)Jag önskar er alla en trevlig helg!!!!

Humor kort

Ett till inlägg blir det visst idag. Kunde inte låta bli att fota ett kort som jag köpt och ska ge till min kompis som fyller år nästa vecka. Det här är min sorts humor :-)Om ni inte ser vad som står i "bubblan" så är det :  Säg mig Laban... Har du ätit upp alla kylskåpsmagneter nu igen?

Urminnes tider...

När mina föräldrar gifte sig och flyttade ihop,  i början av 60-talet, var nog inte inredning det första de tänkte på. Men en sak skulle man ha på den tiden, om man bodde i den trakten, (antagligen var det så på landet överallt) en väggklocka. En klocka som tickade och gick, och slog varje halv- och hel timme.

Detta nödvändiga inköp gjordes som så många andra, via postorder. Man fick kataloger hem på den tiden också. Om jag inte minns fel så var det Wiskadahls katalog som stod högst i kurs hos min föräldrar då. Där fanns en fin klocka till ett överkomligt pris. På den tiden klickade man inte hem något, snarare skrev och skickade efter. Klockan kom med lantbrevbäraren någon vecka senare.

Så länge jag kan minnas fanns den där på väggen i vardagsrummet, tickande och ibland irriterande slående mitt i ett viktigt TV program. När jag tittar på foto från min barndom finns den där. På min dopbild. När jag fyller år. När min morfar och mormor firar jul med oss. När jag har mässlingen. Saker och ting ändrades men klockan den var kvar. Det enda som fick göras var att flytta den från ena sidan av fönstret till det andra. Men det var stort :-)
Mamma eller pappa fick dra upp den med jämna mellanrum. Man fick inte "backa visarna" för då kunde den gå sönder.

De sista åren som pappa levde, hade han en fåtölj stående under klockan. Där satt han och såg på TV eller läste. Nästan varje kort jag har på honom är under klockan. Han spelade också in videoband där han sitter och sjunger, under klockan.

Jag har aldrig tyckt att klockan var särskilt snygg och flera gånger medan jag bodde hemma försökte jag att få den utbytt mot något snyggare, men nej det gick inte. :-)

När jag för två år sedan tömde pappas hus inför försäljningen slog det mig plötsligt, jag vill behålla klockan! P tycker om den så det var inga problem.
När vi så flyttade till huset förra året fanns det en given plats för den. Nu hänger den här hos oss och tickar. Dock får den inte slå varje hel- och halvtimma. Det var för irriterande. :-) P drar upp den, jag når inte :-) Den går inte exakt rätt, men det får man ta. Vill man ha exakt får man kolla de "moderna" klockorna.

På bilder vi tar här hemma är klockan med. Den kommer nog att finnas kvar en lång tid till, som UR-minne :-)

En lysande tävling...

Nu har jag vitsat till det va? :-)

Jag vill vinna en lampa, det kan man göra hos Mamamekko. Lampan som finns hos Vit Design är en Norm 69.Tävla och vinn denna fina lampa.

Blondiner har roligare...

Min riktiga hårfärg är råttgrå, eller mellanbrun om man vill vara snäll :-)

Ända sedan jag var ca 20 år har jag trixat med olika färger på håret. Först var det blonda slingor, en gång blev det grå slingor av misstag (hos frisör), sen var det röda slingor, mörka slingor, hela håret kopparfärg, hela håret mörkbrunt osv.

Ett problem med det här "färgandet" och "slingandet" är att det är dyrt. Jag som är sjuk har inte råd att gå till frisören så ofta. Alltså fick jag en idé. Jag gör det själv! ...... Ingen bra idé. :-(   Jag har inget tålamod och det är svårt att fixa till sig själv. Men då kom idé nr 2.... P får agera frisör!..... Bra idé! :-)

Jag åkte ivåg och köpte färg och övertygade P (mycket motvilligt) hur mycket bättre och billigare det skulle vara om han fixade min frisyr. P läste noga beskrivningen och fixade ihop allt som behövdes. Det gick bra! Jag blev mycket mera mörkhårig (det var meningen). Färgen tog jämt och fint. Jag var nöjd. P tyckte det var hemskt tråkigt, kladdigt och att det luktade hemskt.

Nästa gång var jag lite med vågad. Jag skulle göra håret ljusare... Samma sak igen. P läste noga, fixade i lugn och ro. Allt gick bra... tills jag fick se resultatet när håret torkat. Det var morotsfärgat!!!  Visserligen jämt och fint, men morotsfärgat!!! Jag var inte nöjd. P skrattade mest... Efter någon vecka blev färgen lite mörkare men inte förrän P färgade om mig efter någon månad var jag nöjd.

Så har det fortsatt. P har färgat mig med jämna mellanrum. Jag går till frisören för att klippa mig.

I våras kom jag på att det var dags för blonda slingor.
-Nej! sa P jag gör inte slingor, bara hela håret.
-Jo, sa jag, slingor vill jag ha.
Det blev slingor! :-)

Inte blev det så många och P skulle nog inte ha klarat frisörstest, men jag var nöjd. Det var några framtill på frihand, utan mössa och folie.

I förra veckan bestämde jag mig för att nu var det dags att göra det ordentligt. Köpte ett hemmakit med mössa, petnål och allt. I går var det dags för P att bli frisör för en kväll. Han studerade noga all information. Hämtade handdukar och allt som behövdes. Så började det. När mössan kom på skrattade han gott åt mig... Sedan började han att lirka ut små hårtussar i hålen. Hela tiden tuggade han nikotintuggmi för säkerhets skull. :-)  Det gjorde ont på mig som är så håröm.

När till slut allt hår som skulle bli blont kommit ur mössan och det var dags för geggan gick P i väg för att hämta... kameran... just det. Skadeglatt fotade han många bilder på den märkliga skapelsen som var hans fru.

Geggan kom i. Jag fick sitta stilla i badrummet och läsa tidning ( 2 cm från ansiktet eftersom jag är så närsynt och inte kunde ha glasögonen på mig) medan P pustade ut vid datorn. När timern ringde kom P tillbaka... med kamera...


Sedan sköljning. När jag så tar av mig mössan tittar P på mig och brister ut i ett mycket hjärtligt skratt. Jag blev nervös, vad hade hänt? Bad om att få en spegel, men nej. Han tog kort i stället... sedan säger han mellan skrattattackerna.
-Det ser ut som om det växer spaghetti i ditt hår.
Vill man höra sånt? Nej.

Som tur är blev jag nöjd med resultatet. Jag är halvblond och ska alltstå få hälften så mycket roligare. :-)
P har gjort ett skojigt bildspel...tycker han :-)

Tävling

I dag är det en tävling hos bloggaren Dahlarna som jag vill vinna. :-)

Man kan vinna ett fint silversmycke  från Cathis silversmycken.

Jag vill vinna ett med mitt och Ps namn på samt ett hjärta. Hoppas, hoppas, hoppas.

Tävling hos Dahlarna. Vinn fint smycke från Cathis silversmycken.

Tisdagstema - onyttig

Så var det tisdag igen. Jag gillar att vara med i tisdagstema.

I dag är temat onyttig. Det finns mycket som är onyttigt. Viss mat, sprit, cigaretter tycker väl de flesta är onyttigt.
Saker som jag tycker är onyttiga, som i inte behövs, är krig, terrorister, en flertal politiker mm.

Eftersom jag tack och lov har svårt att hitta både terrorister och politiker i min trädgård fick jag tänka om lite inför min bild. Ganska snart kom jag på vad som finns här hos mig och är onyttig, verkligen onyttig... Mördarsnigeln. Så det blir mitt bidrag i dag.

Denna äckliga varelse är inte nyttig på något sätt. Den äter upp våra växter och fastnar under skorna.
I år har vi lyckligtvis inte haft samma invation som förra året. Med snigelfritt har vi lyckats minimera skadorna. Förra året åt dessa slemmiga kryp upp våra jordgubbar dagen innan midsommar. Mumsade i sig mina blommor och hasade sig glatt upp på altanen för att se vad den kunde hitta där. Urk! Sanneligen onyttig!

RSS 2.0