Snö och snor...

Jag lever, har inte snöat bort totalt :-)

Ännu en vecka i sjukdomens tecken :-( Klådan som jag skrev om tidigare, ökade och jag trodde jag skulle bli helt tokig. Men med hjälp av salva, och utslängning av allt som kunde tänkas lukta så blev det bättre. Tack och lov! Nu kliar det bara lite och området börjar få normal färg. Det kommer att dröja innan gula tulpaner kommer in i huset.

Förra onsdagen började P låta ovanligt snorig, även om han varit ute och skotatt i snön. Jovisst, förkylning var svaret. Han gick här och snörvlade och såg misserabel ut. Stora svarta ringar runt ögonen och inte alltför pigg.

Under veckan som gick, så snöade det nästan hela tiden. P fick trots feber ut och skotta ibland.
På lördag var det varning för att ge sig ut och köra. Och snöade gjorde det och blåste... Vilket väder!!! Min lilla sjukling skottade för fulla muggar och fick till slut fram bilen. Sakta, sakta körde vi till affären, ca 1 km, för att handla. Det gick bra. Inte många som hade kommit fram. Sen hem för att titta på snön som bara la sig överallt. Insnöad var ordet. Bussarna ställdes in. Hemtjänsten fick hjälp av bandvagnar för att ta sig fram. Det har inte snöat så här mycket här sedan 1966. Vi var lyckligt lottade som inte behövde gå ut. I stället blev det tittande på TV.

På söndagsmorgonen när P vaknade och tittade ut, så det ut så här:

Här är altandörren i köket.

Vy från köksfönstret.


Han hade svårigheter att komma ut, eftersom dörrarna går utåt. Men det gick till slut. Medan jag sov i lugn och ro, skottade P för fulla muggar. Han mådde lite bättre då. Jag, däremot hade fått "hans" förkylning :-(

I måndags var jag superförkyld och P blev sämre. Han har fått bihåleinflamation och går på penicilin nu. Hoppas det hjälper. Jag snuvar och låter som en elefant (enligt P). Vi orkar nästan inget någon av oss, så allt går på sparlåga här hemma nu.I förrgår var dock vädret på rätt väg. Det droppade från taket på altansidan och det kändes helt underbart.

Nu snöar det igen och har gjort så hela dagen... Inte så vårligt :-(

De här bilderna tog P i tisdags:


Så till lite positiva nyheter. Jag har lyckats övertala P om att vi ska ha en ny kökslampa, och har redan beställt den från Ellos :-)

Min faster har nästan helt säkert, hittat en lägenhet så hon kan flytta från sitt hus och slippa allt jobbigt. Det ska bli kul att hjälpa henne inreda den. Hon har redan kollat på soffor och matbord.

Jag vill avsluta detta inlägg med en liten guldkant på vardagen... :-) Vem har sagt att man måste dricka hostmedicin i tråkiga plastkoppar från Apoteket??? :-)Hoppas ni alla klarar er utan kräksjukor och förkylningar! Kram till er alla!

Alla hjärtans dag...

I dag är det alla hjärtans dag. Hur man firar den, varierar mycket har jag förstått. Eftersom jag och P har vår förlovningsdag den 13 februari(10 år i år), slår vi ihop dem.  Firar i romantikens tecken i två dagar :-) Nåja, särkilt romantisk har jag inte varit de senaste dagarna. I fredags så fick jag en jobbig klåda på halsen och bröstet. Jag fick ta en kortisonkur. I går var det likadant. Det kliade så jag trodde jag skulle bli tokig. En kortisonkur till.

Orsaken var, tror jag, de fina tulpanerna som P köpt i fredags. Rosa och vita, vet jag att jag tål, men gula och orangea som är dubbla, tål jag inte. Det här var tulpaner i blandade färger. P började med att slänga ut de som doftade värst i går. Men tydiligen hade några andra gömt sig kvar. Nu ligger de på altanen och förgyller dagen för grannarnas katter :-) Hoppas att jag snart blir bättre. Annars får vi åka till sjukhuset och få kraftigare medicin. Även om jag inte kan hjälpa att jag är allergisk, så känner jag mig så dum, att inte kunna njuta av de fina blommorna som P köpt. Men jag fick ett par fina örängen av honom. Hjärtan såklart :-) Jättefina. Han har smak på örhänge :-)

I går kom min kompis L och hennes make hit på middag. Det var jättekul.

I onsdags var jag först hos tandläkaren. Hade inga hål!!! YES!!! Sen direkt till frisören. Nu har jag ovanligt kort hår, men trivs med det.

För att fresta er som gillar choklad, visar jag här en bild på fatet som jag hade till kaffet i går. :-) Det fina lila fatet fick jag av svärmor i julklapp.
Ingen av dessa praliner tål jag, men de luktar gott :-) L fick med sig resten hem.


 

Nu blev ni allt bra sugna på choklad va??? :-)

 

Jag får avsluta med en bild på lite blommor. Den nya changemanchetten köpte jag när jag var i Göteborg för några veckor sedan. Gillar höjden på den.

 

 

Alla hjärtans dag kramar till er alla!!!!


Tisdagstema - husdjur

Efter ett långt uppehåll är jag med i tisdagstemat igen. Denna vecka är det husdjur som gäller.

Eftersom jag är allergisk mot pälsdjur, har vi inga husdjur. Men till vår stora glädje kommer ofta grannarnas katter på besök i trädgården. Det är mysigt.

Inomhus har jag dock nästan ett husdjur... :-) När inte P vill sitta och se på TV i soffan, har jag en ersättare för honom :-) Grisen på bilden härunder.

För er som brukar läsa min blogg, kan jag berätta, att på bilden ser ni två av de inköp som jag gjorde på Hemtex rea förra lördagen. Både grisen och pläden som han står på, inhandlades för halva REA-priset. Sånt gillar jag :-)

 

Här är min lilla gullegris, Knoen.


Vitt, vitt och vitt...

Nu är jag tillbaks igen. Det är alldeles för långt mellan mina inlägg, men jag orkar inte lika mycket som jag vill :-(
Den senaste tiden har jag läst en del om ME, och verkligen förstått, hur vikitgt det är att lyssna på kroppen och inte göra för mycket. Jag har sett exempel på människor som gjort mer än de orkar, och tillbringar nu hela dagarna i sängen. De tål inte vare sig ljus eller ljud. Det vill jag absolut inte ska hända mig, så jag tar det lugnt. Känner mig mindre stressad nu än på länge. Jag gör det jag orkar, en sak i taget och känner mig nöjd med det jag gjort. Är så glad att jag fortfarande orkar göra saker.


Nu till det vita.. snön! Varför kan det inte sluta snöa snart? Här där vi bor, brukar det inte snöa mer än en till två gånger per år. Vattnet ska vara öppet. Det ska vara max 5 minus. I år har det varit snö sen Lucia, frost hela tiden, upp till 15 grader minus. Isarna ligger så det är svårt för de som bor på öarna att komma därifrån med färjan. P skottar och skottar. Jag vill ha snöfritt nu!!!

Så här ser det ut på vår altan idag:Känns svårt att tänka att det kan se så här ut på sommaren:Nu till det andra vita ämnet. I lördags var jag och P på IKEA och även några andra affärer. Det gick så bra och jag orkade. Skönt med en fikapaus. Jag hade fått presentkort på IKEA i julklapp, och handlade lite smått och gott.
Till mitt vita rum (shabbyrummet) köpte jag en fotpall och en vägglampa. Fåtöljen hittade jag på fyndavdelningen i höstas och prutade ytterligare... :-) Det lilla vita bordet fick jag av P i julklapp. Nu har jag fått en riktig läshörna där jag kan sitta och dricka kaffe och läsa inredningstidningar :-) Mysigt!

Duken på bordet har min mamma broderat. Hon älskade att brodera och jag har många dukar. Använder dock inte såna dukar så ofta. Men det är roligt att ha som minnen från min älskade mamma.

Jag fyndade på Hemtex i lördags också, men det visar jag nästa gång... :-) Spännande va??? :-)

Snöiga kramar till er alla!

RSS 2.0