Borås, Borås...

Den av Galenskaparna omsjungna staden Borås, kör vi förbi varje gång vi åker till stugan. Men tyvärr blir det inte ofta vi shoppar där. Antingen har vi för bråttom att komma fram, eller så är det vid tider när affärerna inte är öppna.

Lyckligtvis åkte vi senaste gången i tid för att snabbshoppa innan stängningsdags på Iittala Outlet där. Det blev två muggar till min lilla Swedish Grace samling. Nu har jag tre stora muggar och sex små skålar.
Min tur var med mig och det var REA på Fillippa K skålar, utgående modell. Jag köpte två skålar som bara kostade 45 kr/st. Jag tycker de är jättesnygga och praktiska. Slutligen hade jag tur att hitta en  liten Marimekko skål i grått för endast 99 kr. Nu har jag 5 såna små skålar i olika färger. Kul att duka med.

Ja, det blev alltså en kul, snabb shopping för mig i Borås och P bara stönade en gång :-) Han tycker inte allt är så praktiskt :-)

Här bilder:


I dag bara vilar jag. I går var vi och hälsade på min faster och efter en dags aktivitet måste jag vila. P har varit duktig och städat. Det känns skönt.

Hoppas på en solig och fin sensommarvecka!

Svart kaffe...

Svart kaffe är inte riktigt min melodi, det ska gärna vara mycket mjölk i kaffet. Men svarta prylar att göra kaffet i, det är bra :-)

När min trotjänare Elmer vattenkokare hade gjort sitt för några veckor sedan, klickade jag hem en svart efterträdare som inte fått något namn ännu. (P anser inte att saker ska ha namn... märkligt :-)  )
Den svarta snyggingen är jättebra på att koka vatten snabbt och är mycket bra att hälla upp vatten från, något som inte alla vattenkokare är.
Det är en Bodum Bistro vattenkokare 1,5 l. Jag klickade hem den från danskdesign.nu.


Här på bilden har den sällskap av min Tassimo, som jag skrivit om förut och min Stelton kaffepress. Båda svarta :-)

Kaffepressen hade jag önskat mig i födelsedagspresent, och så fick jag presentkort i den affären som den fanns i, av svärmor och svärfar!!! På så sätt blev jag en lycklig ägare till denna. :-) Jag är jättenöjd med den. Den håller värmen längre än andra kaffepressar, är snygg och lätt att servera från, samt går att diska i maskin.

Brickan som skymtar i bakgrunden köpte jag för hela 15 kr i blomsteraffären i Bodafors, nära sommarstugan. Jag är lite brickgalen och om inte P är med och stoppar mig kommer jag gärna ut ur varje affär med en bricka :-)

När jag var i Småland tidigare i somras köpte jag en kaffeburk för halva priset i Textihuset i Nässjö. Här förvaras mina kapslar till Tassimon. Jag gillar!
Oj, nu blev jag kaffesugen :-)


Jag har alltså varit i stugan i Småland i sommar. Vi var där i två omgångar och jag var hemma och vilade emellan. Det var kul att träffa P s bror med familj som också var i stugan och umgås med lille V, snart 6 år. Det blev inte så mycket shopping för jag har inte orkat, men lite har det blivit. Det kommer nog snart "bevis" här på bloggen :-) Jag har varit mycket trött, men inte så trött att jag mått illa och varit illa däran. Det är jag glad för. Försöker planera in mycket vila det är bra. Njuter också mer av det jag verkligen orkar. Känns som en bra medelväg.

Ta en fika nu!!! :-)

RSS 2.0