Soffbord och lite annat...

Oj, onsdag redan!! Jag har varit i dvala de två senaste dagarna, men det var väntat efter söndagens utflykt. I dag mår jag bättre.

Vi åkte till Em möbler för jag hade tänkt köpa soffbordet Soho i vitt

Bild lånad från EMs hemsida


Men när jag fick se det i verkligeheten var det för högblankt för min del. Jag tycker det är jättesnyggt med högblankt, men det var redan repor på bordet i affären, och jag vill inte ha bord som man måste vara så rädd om. Det var också i lägsta laget med tanke på att vi fikar vid bordet, och jag ofta äter frukost där. Så trots att det var snyggt, fick det bli nej tack.


Efter lite sökande hittade jag istället detta bord, Paris.

Bild lånad från EMs hemsida


Det är lite högre än Soho, vitt men inte helbankt, och jag tycker det är snyggt. Mycket mera stabilt än vad jag trodde när jag såg det på håll. De snygga benen gillar jag. Men tyvärr gör inte P det. Han var mer besvärlig än vanligt i affären... :-) Han skulle prova snurrfåtöljer, höj - och sänkbara soffor och var inte ett dugg intresserad av soffbord. Han är nämligen väldigt förtjust i vårt nuvarande... När jag försökt övertala honom länge om hur bra detta bord var, sa jag att då får han välja ett bord som är bättre... Det gick inte, så jag "vann" :-) Men jag fick lova honom att han ska få ha vårt gamla soffbord i sitt hobbyrum, så han inte saknar det alltför mycket :-).


Det fanns en "korg" med löpare på REA, i affären. Där var jag ju tvungen att stanna till :-) En svartvit löpare från Spira (Madeira) för halva priset blev mitt "kap".

Efter EM gick vi till Clas Ohlson så P kunde få se något intressant... :-) Jag hittade färgglada prickiga servetter.



 

Vi var en liten sväng på IKEA också, köpte lite saker till faster. Jag köpte två muggar av samma sort som vi har tidigare. (Fick dispens av P att köpa två utan att behöva slänga två som redan finns)  :-) Pokal, heter den. Jätteskön att dricka kaffe ur.

 

 

Bild lånad från IKEAs hemsida

I dag regnar det för fullt. Knopparna på äppleträdet har börjat visa sig. Det gillar jag. Själv sitter jag inne och dricker vaniljkaffe. Jättegott!!! :-)

Tidningar plus skål...

Det här erbjudandet hittade jag idag och nappade på. Kanske är det någon mer som gillar det?

http://www.alltihemmet.se/adlanticmars/



Jag var och shoppade i söndags och köpte ett soffbord!!! Det fanns inte i lager, utan kommer om en vecka ungefär.
I morgon hoppas jag att jag är piggare och orkar skriva ett inlägg om det. Har varit helt slut i två dagar.

Vardagsrummet del 1...

Det var länge sedan jag visade bilder från här hemma. Det tänkte jag ändra på. I dag börjar jag med lite bilder från vardagsrummet.

I julas fick jag tre små bord av P i julklapp. Lack från IKEA. Det var meningen att vi skulle ha dem som soffbord. Men det var inget praktiskt för oss. Så tyvärr fick vi hämta upp det gamla soffbordet från källaren igen (förhoppningvis ska det snart bli ett nytt). Då kom jag på att använda de små borden som avlastningsbord vid sofforna i stället. Vi hade två olika bord där innan.

På det ena bordet har jag ett litet "kärlekstema" :-) Där står vårt bröllopsfoto tillsammans med betonghjärtan, ljus och betongkruka med blomma i. Jag gillar verkligen betong och ska föra in mer av det i hemmet.

Jag gillar att den vita tegelväggen finns kvar. Samma som på utsidan av huset.





På det andra bordet står min lampa från Ellos, tillsammans med ljusstakar som jag ärvt efter min mamma. En fin betonghäst köpt från Carlsson Interiör och ett litet betonghjärta finns där också.

Dörren ni ser på bilden går till "Shabby rummet" och sekreträren i bakgrunden är en gammal ärvd sak, men jag ska sälja den snart.


Under bordet står en korg från Design House Stockholm där jag förvarar några av mina inredningstidningar.


Det är fredag i dag!!! YES!!! I morgon ska dock P åka till Småland över dagen, för att gå på vägmöte vid stugan. Jag orkar inte åka så tidigt så jag stannar hemma. Men jag hoppas att vi kan åka och kolla på ett soffbord på söndag. Har hittat ett som ser väldigt snyggt ut på bild i alla fall :-)

Ha en fin helg!

Snooza lungt...

Det är inte lätt att väcka mig när jag sover som bäst, dvs på morgonen och förmiddagen. P kan till och med dammsuga under sängen jag ligger i, utan att jag vaknar. Därför brukar han ringa hem och kolla om jag verkligen är vaken, de gånger jag måste upp på en bestämd tid. Det händer nämligen att jag somnar om med väckarklockan i handen... :-)

I går när jag skulle till frissan, vaknade jag faktiskt av min väckarklocka och steg upp. P ringde inte (han var på möte). Efter en stund hörde jag en annan väckarklocka som jag inte kunde lokalisera.
- Aha, P har fixat en extra väckning till mig, tänkte jag och travade runt i huset för att  leta upp den.
Men jag kunde inte förstå riktigt var ljudet kom i från. Det lät som från altanen...
-Hrmmm har P satt klockan på altanen, så att jag måste ut för att stänga av den... funderade jag.
Då plötsligt hittade jag "klockan". Det var ju en liten fågel som sjöng och var glad!!! Tänk att den lät som en klocka!!:-)  Det hade nog varit svårt att snooza den :-)

I dag  har jag sett ärlan som vippar runt i trädgården. Tyvärr är skatorna här också. Jag gillar att sitta och titta på fåglarna som äter med god aptit vid vårt fågelbord.

I söndags hade vi besök av denna i vår björk. P lyckades den fota också.


Tillbaka till det normala...

Oj så skönt det känns att inte vara multifärgad i håret längre. Hårfrisörskan sa att jag inte var den första som hon fått hjälpa, efter en misslyckad hemmablekning, och hon fick mig att lova, att aldrig mer bleka håret hemma. Det var inte svårt att lova :-) Nu är håret ljusbrunt/mellanbrunt och jag är jättenöjd. Jag har köpt en inpackning och ska skämma bort mitt stackars  hår några dagar som tack för att det finns kvar.

Våren har stannat till lite. Inte alls så varmt och skönt i dag. Men tack och lov ingen snö här. Inte långt borta dock.

Så här på våren är det dags för glass. Sanningen är att det alltid är dags för glass... :-)
Min absoluta favorit är Sias glass Citron och Lakrits. Den är helt underbar!!!

Bilden är lånad från SIA glass hemsida

I dag testade jag för första gången Apelsinchoklad från Sia. Också den är jättegod!!!

Bilden är lånad från SIA glass hemsida
En annan glass som är god, särskilt till kaffet, är Carte D´or  Choco Chip Muffin. Änligen en "god till kaffet" glass som inte innehåller nötter eller mandel.

Bilden är lånad från Carte d´ors hemsida

Blev ni sugna på glass nu??? Hi, hi :-)

Snart är det dags att bänka sig i tevesoffan och se på The Good Wife på 4:an. Om jag har tur, gör P mig sällskap.  Inte ofta det händer :-)

Tack för att ni höll tummarna för mig ang håret.

Jag är med och tävlar...

Jag vill gärna vinna en ELKO wireless i den här tävllingen:


Tävlingen finns på bloggen "It´s a house"


Blondiner har INTE roligare...

Jag har tidigare skrivit om hur duktig P är på att färga mitt hår. För att slippa dyra frisörkostnader, köper jag hårfärg i affären och låter P göra jobbet. Det funkar bra.
Men efter att ha haft riktigt mörkt hår ett tag nu, så kom en idé till mig att ha lite ljusare hårfärg nu på våren.
Sagt och gjort, jag hittade ett blekningskit hos Cubus. Det stod att man kunde få 2- 4 nyanser ljusare hårfärg.
-Perfekt, tänkte jag och köpte det. Så långt är allt bra.

Detta var i torsdags. På fredag, direkt när P kom hem från jobbet "tvingade" jag honom att bleka mitt hår. Han tyckte det var en märklig hårfärg, dålig beskrivning och svårt att applicera. Han frågade mig flera gånger om jag verkligen vill detta. Klart att jag ville!
Jag såg framför mig mitt ljusbruna, fina, glansiga hår...
Han applicerade, jag satt och väntade i 35 minuter. P tyckte att jag såg såååå rolig ut att han tog massor av bilder... hrmmm...
In i duschen och sköljer av håret. P tittar in och jag frågar.
- Hur ser det ut?
Stor tystnad.
-Nå hur blev det?
Fortfarande tyst.
-Säg nåt!!!
-Det kanske blir bättre när det torkar...
Där började jag oroa mig.
-Hämta en spegel! ropade jag.
-Kom ihåg att jag var negativt inställd, svarar han.
Då blev jag rädd. Kände efter att håret satt kvar i alla fall. Får en spegel och flämtar till. En vit, gul, orange varelse glor tillbaks på mig i speglen... Inte snyggt. Bedrövligt!

Det blev inte bättre när det torkat heller. I lördags beställde jag en tid hos frisören. I morgon hoppas jag att hon kan förbättra mitt gräsliga hår. Jag har inte velat visa mig utomhus. I lördags var jag tvungen att åka till faster, men undvek affärer. Till och med hoppade över ett besök på shoppingcentret, DET är inte likt mig. Hoppas att det blir bra i morgon. Jag är glad att håret finns kvar i alla fall.

P tycker det här är jättekul och fotar glatt... hrmm. För att bespara er hemskheter på näthinnan, kommer en bild på blommorna på köksön istället :-)



Håll tummarna för att jag blir normal i håret i morgon!



Litet och gulligt...

Först vill jag säga till mina tappra läsare att jag skäms för den dåliga uppdateringen. Kort förklaring - överansträngning.

Jag har en tendens att gilla det som är litet, miniatyrer. T ex tycker jag att den allra minsta Margretheskålen från Rosti är SÅ söt. Inte ens en deciliter ryms tror jag, men söt är den. :-)

Nu har jag köpt tre små sötisar :-) En skål från Rice i grönt. Den har lock och är jättepraktisk till små saker och rester.
De andra småttingarna är två formar från Miljögården som tål ungsvärme. Nu ska jag inte göra något i ugnen med dem tror jag. Men den ena tänker jag ha till tepåsar, och den andra att ställa använda tepåsar i, på bordet.  Kan passa på att tipsa om det goda Blåbärsteet från Friggs som syns på bilden. Smakar jättegott av blåbär och vanlilj.



Våren är här på riktigt. Utemöblerna är framme och invigda. Jag har planterat blommor i krukan på trappan. Krokusarna blommar för fulllt och vitsipporna lyser fina och vita i skogen. Härligt!

Vårliga kramar till er alla!

RSS 2.0