Snart slut...

Snart är det slut... på 2009 alltså :-)
Ett år fyllt av både glädje och sorg, som det brukar vara.
Det har hänt en hel del i år för mig. En grej är, att jag fick reda på vad som är "fel med mig". När jag fick min diagnos ME/CFS. Det känns inte bra att vara sjuk, men det känns bra att veta vad som är fel, och att det inte är dödligt. Jag  har insett att det "bara" är att leva med det. Lite duktigare har jag blivit den senaste tiden på att känna igen kroppsignalerna och att ta det lugnt. Det känns bra.

I år har vi också firat 10 år tillsammans, jag och P. Tänk att jag hade en sån tur att jag träffade P! Helt otroligt! Vi passar så bra ihop. Han är verkligen en mycket viktig del i mitt liv!

Julen i år var mycket trevlig. Svärisarna kom hit från Småland redan dagen innan julafton. Vi hade det trevligt, umgicks, åt god mat, öppnade paket, såg på TV, gjorde en snögubbe till och  med :-) Just det, snö. Vi har haft en vit jul. Mycket ovanligt här. I dag ligger snön kvar och det är -15 grader.... brrr.. ovanligt kallt.

Så här såg det ut vid ingången natten till julafton.



Snögubbe, gjord av mig och svärmor.



I mellandagarna har jag tagit det lugnt. Två eftermiddagar har jag och P ägnat åt shopping. Första gången tyckte P det var supertråkigt. Men i dag tog han med en bok. Sen "placerade" jag honom på ett café med en kopp the. Det gick bättre :-) Jag ville inte åka själv, för jag var för trött för att koncentrera mig på bilkörning. Jag har inte hittat så mycket i affärerna. Köpte ett armband och ett halsband i dag, på Ur och Penn, halva priset. Röda julgranskulor och två kökshanddukar, köpte jag på Hemtex. Gossiga innetofflor på Kapp Ahl, för under halva priset blev det också. Nya hyacinter kom också med hem. Måste ersätta de gamla och utblommade.

Jag ska inte plocka ner julsakerna ännu. Väntar tills 13 jan. Älskar att ha det julpyntat :-)

Vad jag fick i julklapp, ska jag berätta en annan gång. Nu ska jag nämligen snart äta middag... Ja just det middag, kl 22.30. Vi har vänt lite på dygnet :-)

Måste bara visa den goa cheesecaken som jag och svärmor bakade till jul. Jättegod!



Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!




Snart jul...

Nu har julefriden börjat sänka sig här hos mig och P. Granen lyser fint och har de inslagna klapparna under sig, maten  är inhandlad, städningen är klar (ingen storstädning men det får duga), hyacinterna doftar, grönkålen är färdig. Nu är det bara lite småfix som behövs. Jag äter skumtomtar och njuter av alla tända ljus.

Vi har också tjuvstartat julen lite. I söndags kom min moster och hennes man plus min faster hit. Vi åt middag (ingen julmat) och öppnade julklappar. Kul! Jag fick bl a en snygg karaff. Den ska jag fota senare. När vi öppnat våra paket och satt där med papper och kartonger på golvet, kändes det som julafton. Sen när det slog mig att den "riktiga" julen är kvar, kändes det jättebra. Nu ligger nya klappar under granen. Gissa om jag är nyfiken??? :-)

P är ledig denna vecka. Mycket bra!!! :-) Det blir en bra, lång jul då.



I går vilade jag hela dagen. Det var skönt och behövligt. P däremot trängdes i köpcentret. Han som inte gillar att shoppa... Han tyckte det var jobbigare än att vara på jobbet... Och jag som tycker shopping är så kul :-)

I dag har vi varit och trängts med julmatshandlande människor. Det var inte så många som vi fruktade. Det gick över förväntan.

I morgon kommer Ps mamma och pappa hit. De ska vara här tills på annandagen. Det är kul! Som vanligt är det P som lagar maten inför julen. Om jag orkar ska jag göra cheesecake och ischoklad. P s mamma är också mycket bra på att laga mat, så vi kommer att ha mycket gott på julbordet.

Snön ligger kvar. Inga stora mängder, men det räcker för julstämningen. Det snöar lite nu också.
Det har varit kallt, -12 grader. Jag gillar inte när det går under -5. Men det var vindstilla då när det var kallt så det kändes inte så farligt ändå.


Jag kommer nog inte att hinna med fler inlägg innan julhelgen, så jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!!!!





Grön, grann, gran...

Simon har kommit in och blivit påklädd!!! Ja, årets gran alltså :-)
I söndags tog P in den och vi klädde den. Det tog sin lilla tid för den var ganska stor... vårt ögonmått är inte det bästa :-) Bara att få ner stammen i julgransfoten var mycket besvärligt. Nästa år ska vi köpa en stor julgransfot...
Nåja, nu är han på plats och klädd. Det gick åt två ljusslingor för att få ljus i hela granen. Denna gång var jag  förutseende nog att ta på mig handskar när jag klädde granen (inte så enkelt) och ökade dosen allergimedicin innan jag klädde den. De två senaste åren har jag blivit allerigisk hela kvällen/natten efter jag klätt granen. Nu gick det bra!!! Jag tål att känna lukten, men inte att ta på den.

När det kommer till att klä granen är jag mycket traditionell och P MYCKET traditionell. Inga svarta eller lila kulor  i vår gran inte :-) Jag tycker det är snyggt hos andra, men för mig är julen framför allt röda kulor. Här är en bild på Simon.



Det är första året som granen kommit in så tidigt, men det är för att vi ska ha gäster redan på söndag och har en massa saker att hinna med innan. Sen är det mysigt att njuta länge av granen, tycker jag. :-)
Det snöar lite ute i dag, men det blåser desto mer. Snön ligger inte stilla, utan flyger  runt som mjöl hela tiden. Det gör att det blir juligare ute. Hoppas att det kan komma lite mer snö och stanna till jul.

I år har min ena Cultkruka fått en ny julmagnet, ett hjärta. Den står i köksfönstret med en liten grön växt i.



På tal om växter så verkar min Myrten trivas bra hos mig, mot alla odds :-) Den har växt jättemycket. Jag var tvungen att klippa den i söndags för att den skulle få sin bollfigur (precis som Matte... ). Det är kul. Hoppas den fortsätter att trivas.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. P sover redan. Han har hur mycket som helst att göra på jobbet. Det ska verkligen bli skönt för honom att få vara ledig i jul.

Ha det fint i snön!

Tisdagstema - ur fokus

Det var länge sedan jag var med i tisdagstema nu. Men i dag så kom jag på det.

Tisdagstemat är: ur fokus. Det var inte lätt att hitta bilder på det. Inte för att jag inte tar bilder som blir ur fokus, utan för att de raderas. Stor fördel med digitalkameran. Nu slipper man sitta och titta på suddiga, röriga bilder och skämmas när de kommer i pappersformat :-)

Efter lite sökande i datorn hittade jag en bild på min man P. Han vill INTE vara med på bild, så det finns inte många på honom. Men i somras vid kräftpremiären var han på så gott humör att han stod kvar när jag skulle fota honom. Det gjorde han, en liten stund... sedan när jag tryckte av bilden stod han inte still... Det här blev resultatet:



Ja, ett suddigt öra... Hopplöst fall :-)

Nu i julhelgen SKA jag fota honom. Får muta honom med julklappar :-)


Tretton nätter före jul...

Ja, istället för Lusselelle 11 nätter före jul alltså :-)

Jag läste precis en 15dygns väderprognos som förutsäger att det ska bli -6 grader och snö här på julafton!!! Hoppas det är sant!!! Det går inte att komma ifrån att julen blir mer julig när det är snö.

I dag har jag vilat och vilat samt fotat lite här hemma.

Här kommer lite bilder:





Här är bilder på kulan som jag köpte i lördags. Den är från Cult design. Grafisk jul. Den hänger i fönstret i vardagsrummet. Jag gillar den jättemycket. P tycker inte om den... :-)



Dessa två små tulpaner fick följa med mig hem igår från Blomsteraffären. Jag satte dem i ett litet glas och tog lite småländsk mossa också. Nu är de i sovrummet så jag kan se dem när jag vilar (om jag har glasögonen på mig).



I sovrummet finns också denna vita stjärna. Det var den jag köpte på Göksäter i höstas. Den lyser fint tycker jag. Jag har inte mycket julpynt i sovrummet. En liten tomte i krukan och två ljusstakar är allt, förutom tulpanerna.



Denna lilla kruka köpte jag i går för endast 15 kr. Den är precis lagom stor för en hyacint. I vardagsrummet finns den.



Slutligen en liten bild från hur det ser ut i "juklappsrummet" i dag. Lite stökigt, men så ska det vara när klapparna packas in. :-)

Nu är det fredagskväll!!! P har kommit hem från jobbet för ca en kvart sedan. Nu ska han laga middag. Jag är hungrig.
Vi ska förhoppningsvis hinna med lite shopping och ett kyrkobesök med Luciakröning denna helg.

Jag önskar er alla en trevlig tredje adventshelg!!!  Stressa inte, njut istället!




Juletid...

Julen är ännu närmare nu. Bara 17 dagar kvar till julafton. Äntligen har mina julsaker kommit fram och det har blivit städat. Tur att P är snäll och hjälper mig.

De flesta julklappar är inköpta, men ligger oinpackade i det tillfälliga julklappsrummet, dvs shabbyrummet. Jag älskar att slå in paket!!! I morgon ska jag nog ta ett tag.

I gillestugan är det julstämning. Den lilla adventsgranen, tomtar och adventsljusstake gör det till ett mysigt rum. Förut brukade jag mest skynda förbi på väg till tvättstugan, men nu stannar jag gärna och njuter. Vid den öppna spisen står mitt gamla tomteljus som jag haft länge, länge. Det får inte brinna upp. Är det fler än jag som tänker på Pluto, när ni ser denna bild? :-)

 

Förra veckan "fixade" jag inne, städade, dekorerade mm. På fredagen körde jag min faster till tandläkaren. Där träffade jag en gammal klasskamrat som jag inte sett på länge. Kul!

I går var jag och P i stan och handlade julklappar. Det är så mysigt i affärerna nu tycker jag.

 

Vårt kylskåp har gått sönder :-( Det blir som en frys. Allting är superkallt och fryser. Vi har fått slänga en hel del mat som förstörts. Bla har äggen spruckit, mjölken tappat smaken, glasburkar tryckts upp, mm. I dag har det varit en reparatör här som förhoppningsvis har fixat det. Hoppas det. Vi vill ju kunna köpa julmat snart. Under tiden som kylskåpet inte funkar, har vi maten på altanen i stället. Lagom kylskåstemperatur. Vi kallar det för vårt walk in kylskåp :-)

 

Grannens röda katt ligger och myser på altanen och blir inte så glad över att bli störd, varje gång vi ska ha mat från "kylskåpet" :-)

 

Jag har sett en film av de julfilmer jag köpte. Den var inte vidare bra. Enda fördelen var att den var lite julig. Men handlingen var inget att ha.

 

 

Här ligger filmen på min nya löpare från Serholt. Den gillar jag mycket bättre än filmen :-)

 

Det var inte mycket som jag köpte till mig i går, men en liten "kula" från Cult design blev det. Jag ska fota den när det är ljust och lägga upp en bild på den.

 

P har mycket att göra på jobbet och kommer hem sent numera. Det tar ju en timma att komma hem från jobbet också. Det blir inte så mycket gjort på kvällarna. Men vi gör det viktigaste. Mina svärisar ska komma hit och fira jul med oss. Det ser jag verkligen fram emot. P ska vara ledig en del i jultiden. Det ser jag också fram emot.

 

Njut av den sköna jultiden!

 

 


1 december...

Julmånaden december har börjat! Almanackans sista blad är frambläddrat. Snart är det jul!!!

Det var länge sedan jag skrev sist. Jag har haft mycket att göra (enl min orkesskala).

Förra onsdagen var jag och min ena moster iväg och julshoppade lite. Vi tittade i affärer och fikade och hade det mysigt. Jag har köpt några julklappar nu och det känns bra.

På torsdagen vilade jag, men när kvällen kom, ville jag gärna åka till "stan" och titta i affärerna som hade kvällsöppet med erbjudande. Jag fick vänta på att P kom hem från jobbet och så övertala honom att vi ville dit :-) Jag orkade nämligen inte köra bil. Han gick med på det :-) Jag köpte bla en löpare från Serholt i grått som det står God Jul på, i vitt. Den har jag spanat in länge.

P påstår att han inte köpte något, men jag såg hur han skyndade sig till bilen och gömde något... :-)

I fredags var det inte kul att vara mig. Jag var så trött, men ville ändå få upp mina julsaker. Det gick inget bra :-( P lovade att fixa upp beslysning över helgen. Men det kändes som ett stort nederlag för mig som alltid har haft färdigpyntat och färdigstädat till advent. Nu blev det inte så. Här är fortfarande inte städat :-( Men P fixade belysning både inne och ute i söndags, så det är klart.

Jag vet egentligen att jag borde vara nöjd med det, och nöjd för att vi bor kvar. Men jag kan inte låta bli att känna mig stressad och misslyckad i alla fall. Mitt motto som jag försöker leva efter är, att vara glad för det man har och kan, i stället för att sörja det man inte har och kan.

I lördags åkte jag och P till faster och hjälpte henne lite med att hänga upp gardiner mm. Vi var också på gravarna och bytte batteri i ljuslyktorna. Ett besök på en REA hann vi med, med lite julklappsinköp också.

På söndag lullade jag runt och mådde inte bra, men fixade lite, lite. I går mådde jag riktigt dåligt, så idag tar jag det hellugnt.

P har gjort en julkalender till mig i år också. Jag får ett paket om dagen!!! Det gillar jag!!!

Vi har en liten utegran i år som vi tog hos faster. Inne har vi en adventsgran som vi tog i Småland. Den står i gillestugan och luktar så gott. Det är mysigt att ha en gran där nere, när man kommer ner för trappan.



Jag har också gjort ett litet arrangemang av saker som jag plockade i skogen på landet, samt en slinga från IKEA. Det står och lyser i shabbyrummet.



Nu ska  jag gå och klämma lite på mina kalenderpaket innan P kommer hem  från jobbet :-)





RSS 2.0