Stopp...

Med sommaren kommer små otrevligheter som t ex mygg, getingar, fästingar mm.

Denna sommar har jag klarat mig ovanligt bra för myggen. I stugan fick jag bara ett myggbett!!! Rekord!!! Och jag kunde vara ute, utan mygg, hela tiden. Det är bra.
Getingar har det varit gott om, både i stugan och här hemma. Ett getingbett så långt, har jag fått. Hoppas det inte blir fler i år.

En annan liten retlig sak, är blomflugan eller bananflugan eller vad den heter. Det är liten, svart och den kommer i stim... Fy!!! Nu har jag börjat Operation utrota flugor! Som förr vid den här tiden på året, finns ett dödligt llitet bad för dem i köket... En liten skål med rödvinsvinäger, vatten och diskmedel. Nästan varje morgon kan jag tömma badet och hitta massor av lik... Ja, jag är lite mordisk :-)

För att snabba på utrotandet har jag flera "fällor". I år använder jag denna snygga getingfälla från Menu. Jag fick den i present av kompis L för något år sedan, och har inte hjärta att ha den utomhus. Nu står den på köksön och lockar till sig små, svarta flugor för ett sista bad :-) Det ska bli STOPP för flugorna här inomhus.Ett annat slags STOPP inköptes i går av mig på Göksäter. En dörrstopp närmare bestämt :-)
Vår ytterdörr har en tendens att blåsa igen direkt och det låter ofta som om vi är arga på varann och smäller i dörrarna, fast så inte är fallet. När vi ska bära ut något, är det sååå irriterade att behöva öppna dörren gång på gång. Nu är det problemet löst. Med den här lilla rackaren vid ytterdörren kan man lätt ta tag i öglan, placera den vid dörren, och dörren står öppen tills man själv väljer att stänga den. Tro mig, jag har testat :-) Jag tycker den är både snygg och praktisk. Till och med P blev så förjust i den att han vill jag skulle köpa en till. Wow. Den kostade bara runt 50-lappen också.Nu får det bli STOPP för detta inlägg :-)

Små saker...

Nu är jag tillbaks!!! Min "semester" är över. P är tillbaka på jobbet och jag är hemma. Hela denna vecka har jag vilat, inte orkat något annat än åka och köpa blommor i går. Det är väldigt frustrerande att vilja så mycket som jag vill, och orka så lite som jag kan :-(
Under semestern är det flera saker som vi skulle ha gjort, som jag inte orkat med. Bla var vi tvugna att ställa in den årliga kräftskivan på landet, för att jag inte orkade :-(. Jag som är en social person i botten, blir så lätt trött i nya miljöer och med flera människor omkring mig. Vi fick åka från landet tre gånger och hem för att jag skulle vila i min egen miljö ibland. Vilken tur jag har P som förstår mig. Han är guld värd!!!

Visst har jag haft skoj också på semstern!! Det har blivit en del shopping... till Ps stora förtvivlan... :-) Jag har träffat min svåger och svägerska, som jag inte sett på ett år, samt deras lilla energiknippe V, snart 5 år. Han har berättat en  hel del för "faster" om Star Wars, Lego, Dinosaurier och zombies. Jag har sett på Bolibompa och vaktat lördagsgodis :-) Härlig liten kille.

Loppisar har också hunnits med. Jag gillar att köpa små, billiga saker :-)

Innan semestern köpte jag ett fat på loppis för 15 kr. Det har hamnat i vardagsrummet med ett betonghjärta på sig.Jag gillar färgen och tänker fortsätta att ha lila som accentfärg i vardagsrummet i höst.

Vi hann också med en dag som turister i Eksjö, till och med svärmor som bor där i vanliga fall var med på "turistrundan". Kul! Lite shopping fick det bli också där :-) En liten grön insekt i trä inköptes i en blomsteraffär. Nu sitter den på min cultkruka och spanar på köksön.

Jag gillar små glasflaskor och har köpt några sådana på loppisar i sommar. En står på köksbordet med egenplockad ros och lavendel i.Vaxduken som syns på bilden är ett "fynd" från Kvantum i Nässjö. 59 kr, tror jag, för en vaxduk som passar jättebra i köket.


Iittala outleten i Borås fick sig också ett snabbt besök av oss. Jag köpte 2 skålar till av Swedish grace i vitt. Nu har vi sex skålar. En lykta på pinne till köptes, så nu står två framför ingången och lyser mysigt. Ska försöka fota snart.
IKEA på A6 i Jönköping gjordes på en halvtimma och det enda jag kom ut med var två ljusstakar att ha på landet... Märkligt... Men jag såg en del fint som jag hoppas kunna köpa lite senare.

Ha en skön helg! Njut av sommaren som fortfarande finns kvar ett tag!


RSS 2.0