Gott Nytt År...

Jag vill önska er alla som läser min blogg ett  GOTT NYTT ÅR!!!



Näst sista dagen i år...

Så var det näst sista dagen på år 2008. Jag har inte gjort många knop idag. Packat upp lite IKEA saker och diskat dem, tvättat lite och suttit vid datorn. P har fått åka och handla utan mig. IKEA i går var jobbigt... men kul :-)

Jag har fotat något av det jag köpte i går.

Först ut är en Cult tablett som jag använder som duk. Den var  det halva priset på igår.
På den står bl a en röd kruka som jag  köpte i går också. Rättare sagt, en av två krukor, för jag köpta två likadana till priset av en. Det är Twinshome krukor.



Två små tomtar köpte jag också, betalade för en. Sånt är bra :-)



Från IKEA har jag bara fotat en sak än så länge. En snygg kanna som rymmer 1,5 liter.




Min lilla "nördmake" som aldig brytt sig om inredning förr, har plötsligt börjat intressera sig en del... På gott och ont :-)

Jag blev så chockad när han sa att han gått in i en affär för att leta julklappar till mig.
-Ja, jag såg att de hade Cult-saker, sa han.
-Hur vet du det? frågade jag.
-Det är väl klart att man känner igen Cult, svarar han.

Hrmmm.... är det min nörd...??? Märkligt :-)

I går sa han också när vi tittade runt i affärer:
-Den där passar inte in i vår inrending.

Passar in? Som om det har bekymrat honom innan???? :-)

Jag har nog gott inflytande på honom :-)

Tyvärr är han envis. Jag vill ha en ny kökslampa och kommer med det ena förslaget efter det andra. Men, nej. Den lampan vi har är så bra, inget nytt behövs...
Och han är inte ett dugg besvärad över att högt och tydligt i affärer tala om det är "den fulaste lampan jag någonsin sett" "hur KAN någon köpa en sån gräslig lampa", eller "den kommer ALDRIG in i vårt hus" ... hrmm... ja, ja, jag kämpar på och visar nya lampor. Jag kan vara envis jag också :-)

Nu är det snart dags för mig och min envisa nörd att tända en massa ljus och gossa ner sig i TV-soffan.

White christmas...

Vi har snö!!!! Första snön i år har kommit. Inte direkt i en mängd som kräver skottning... men ändå :-)

Alldeles vitt och frostigt ute. Väldigt juligt, synd att det inte kom för en vecka sedan...men jag njuter nu.

Här kommer bildbevis  :-)



Jag har varit på IKEA i dag!!! Har gjort slut på nästan hela presentkortet... men köpt många saker. Bilder kommer senare i veckan. Nu är jag alldeles för trött för att packa upp. P och jag kom iväg hemifrån vid 16-tiden. Jag gick i några andra affärer först. Sedan vid 18 gick vi in på IKEA. Vi var kvar tills vakterna stängde... Men vi hann få det vi ville ha. Mycket kul att shoppa! :-)

Jag är med och tävlar...

Det var ett tag sedan jag var med och tävlade, men nu är det dags.

Eftersom jag alltid använder såpa när jag städar, har jag inte provat detta rengöringsmedel, men läst om det på flera bloggar att det är bra och luktar gott. Då kan man ju hoppas att jag vinner så jag får testa :-)
Det är på bloggen Hem och Lycka som tävlingen är.


Min julafton del 2...

Söndag eftermiddag. Tack vare att P är ledig i morgon också, känns det inte som söndag utan mer som fredag. Skönt!
Jag har varit otroligt trött i går och i dag, sovit massor och kännt mig helt under isen, men det var väntat efter julens festligheter. Jag är glad att jag orkade firade jul i alla fall. P och jag tog en liten promenad i dag, skönt med frisk luft.

Tomten kom med många bra julklappar till mig i onsdags, så jag har nog varit snäll i år... :-)

Detta fick jag av tomten... eller någon annan :-)


En kalender fick jag och P ihop, av min kompis L. Det är en tradition att varje år få en kalender med bilder på L med familj.



Denna fina ljuslykta fick vi också av L med familj




Jag älskar Romerska bågar!!





Redan utnyttjat... köpte 2 påslakan + örngott i fredags :-)




Fin blomma fick jag av moster och morbror.




De här blev jag jätteglad över. Så goda att dricka kaffe i, och snygga... :-)





Hrmmm... barnslig jag???? :-) Sanningen är att jag aldrig gjort pärlplattor och har alltid önskat det. P kom ihåg det och köpte detta till mig. Kanske ska testa i kväll.




YES!!!! Vi skulle inte byta julklappar med Ps mamma och pappa i år. Men det kom ändå ett litet kuvert på posten... Jag vill åka till IKEA nu!!!!! :-)




Måste spela det här med mina vänner. Ljuva 80-tal :-)





Gossiga strumpor...





Trots (eller kanske pga av) att P vet att jag AVSKYR allt som har med råttor och möss att göra, hade han köpt denna. Det var elakt. När den tittade fram ur kartongen slängde jag hela kartongen på golvet och vägrade ha med den att göra. Tyvärr lägger P den i sängen varje dag, men på kvällen tar jag den i svansen och hivar i väg den. När P åker till affären nästa gång, ska den ut för gott. Läskig!




P var inte bara stygg... Jag fick dessa fina silverörhängen också. Bilden gör dem inte rättvisa.




Ett nytt tangentbord fick jag också av P, det gamla är utslitet. VIssa bokstäver har gått bort och det är fullt av kafferester... :-)




Mysiga tofflor fick jag också.




Vantar och halsduk är alltid bra. Har inte behövts så mycket i år, men det kan bli kallare.


En tidningsprenumeration fick jag också. Jag är mer än nöjd.



Nu väntar snart pärlplattorna... :-)

Ha en  mysig söndagskväll!

Min julafton del 1...

Annandag jul idag. Tur att det är helg i morgon också så man kan förlänga julen lite :-) Jag gillar jul. För en gångs skull har jag varit på mellandagsrea. Brukar inte vara det. Jag köpte mysstrumpor och innetofflor. Gillar när det är varmt om fötterna :-)

Den Duka butiken som jag gick in i, skulle upphöra, så allt var halva priset. Men tyvärr kom jag ju inte förrän sent. Det mesta var urplockat. Lite besviken blev jag, jag kunde ju köpt fina Menu muggar och andra saker... Men, men inte gråta över spillda muggar... eller hur det är  :-) Jag köpte soppslev och spaghettislev i rostfritt, snygga.

I onsdags så var det (som väl alla vet) julafton. Jag vaknade kl 8 av att P väckte mig och talade om att det var dags att öppna sista paketet i min julkalender. Oj vad jag var trött. Vi hade tittat på uppesittarkväll med Bingolotto kvällen innan (så tråkigt det programmet var) och jag tyckte inte alls att jag sovit länge. Men paket är alltid skoj :-)

Detta paket var en skattkarta. P hade fotat saker i huset och lagt lappar på strategiska ställen som jag fick leta upp. Det var inte lätt när jag var så trött att jag inte kunde gå mer än med myrsteg och ögonen var öppna ca 0,5 cm. Kände mig som en blandning av Bambi på hal is och en nyfödd kattunge... :-) P han skrattade åt mig hela tiden... Jag var uppe, i källaren, ute på altanen mm. Slutligen, efter drygt en halvtimme och 8 ledtrådar senare, hittade jag mitt paket i matkällaren... en chokladask.

Nu är alla klapparna i kalendern borta och istället hänger våra julkort där.



Vi åt en lätt frukost och sedan dukade jag, medan P fixade med maten. Vi hade förberett mycket, så vi kunde ta det lungt och det var skönt. Granen stod och väntade med klapparna under.



Min dukning var enkel, men lite julig. Jag snodde en Ernst idé och gjorde ljusstakar av salt. För att få lite dem lite mer juliga, kopletterade jag med peppakakor.



Så här såg bordet ut:



Vi har alltid en liten "tallriksjulklapp" som vi öppnar innan vi äter.


Min moster och morbror kom kl 14, vi började med glögg och lussebullar i gillestugan framför brasan. Visst hade det varit kul med snö ute, men 3 plusgrader och grönt går bra det med :-)

Klockan 15 tittade vi på Kalle Anka... inte bara vi i Sverige som gjorde det antar jag... :-)
Innan jag träffade P såg jag aldrig hela programmet. Det stod på, medan jag fixade julbord. Brukade bjuda min familj till mig kl 16. Men nu ser jag på nästan hela programmet. Jag gillar egentligen inte teckat... tyvärr... har svårt för det. Och (nu blir jag väl mailbombad...) jag avskyr Kalle Anka. Jag har aldrig kunnat med att läsa Kalle Anka tidningar och se honom på TV. Bamse däremot gillar jag. Men Lady och Lufsen är söta och Ferdninand också.

Julbordet blev färdigt kl 17 ungefär och då var vi väldigt hungriga, så det smakade mycket bra.

Efter vi plockat bort maten och ätit Ris a la Malta var det så julklappsutdelning. Vi var ju bara fyra stycken i år, så det blev en liten utdelning, men det drog ut på tiden. Inte förrän vid 20.30 var alla klappar öppnade. I nästa inlägg ska jag visa vad jag fick.

Måste tala om att misteln är på plats. Den funkar också... pussgarantin är helt ok :-)



P hade gjort god ischoklad som har avnjutits och det finns fortfarande några kvar... ännu... :-)



Nu ska jag titta på TV och sedan blir det middag. P har stoppat en kalkon i ugnen och den har stått där ganska länge, så jag hoppas den snart är färdig.

GOD FORTSÄTTNING på julen önskar jag er.

Dan före dopparedan...

Nu är julen riktigt nära... Det är nästan den bästa tiden på hela julen. Granen är inne, klapparna ligger under granen, maten är inte uppäten, bara spänd förväntan.

För en gångs skull sitter vi inte i bilen på väg till Småland eller flänger runt och fixar allt som inte är gjort. I år har vi lyxen att ta det lugnt. P är ledig i dag också. Han har fixat skinkan. Jag har sovit mycket så jag ska orka med julen. Nu ska jag fixa lite smågrejer, sedan ska vi sätta oss och se på TV, uppesittarkväll. Det har vi aldrig hunnit med annars.

I morgon kommer min moster och morbror och firar jul här. De ska inte sova över utan åker hem på kvällen. Sedan ska vi inte ha fler gäster över julen, bara vila, se på film och mysa tillsammans. Förhoppningsvis blir det något mysigt kyrkobesök också.

Nu ska P hänga upp misteln, så det är dags att ställa sig under den... :-)

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!

Tisdagstema - julpynt

Jag har julpyntat klart nu här hemma, nästan, Misteln väntar på att hängas upp senare idag.

Veckans tisdagstema är just julpynt. Eftersom jag har lagt upp  en massa bilder hela december på mitt julpynt, så är det inte  mycket kvar att visa. Men bilden till temat blir vår kökslampa. Den har fått sig lite julpynt i år.



Det kan tilläggas att denna utsmyckning inte gjorts av mig, utan av P... inte visste jag att han hade pyntidéer i sin nördhjärna... :-) Han har kommit med fler förslag också. Det är glädjande :-)

Jag gillar julpynt och gärna traditionellt. Samma saker år efter år, med något nytt inslag. Då känns det jul för mig.

Dan före dan före dan före dopparedan...

Nu är julen nära... snön ligger vit på taken... eller det sista var nog inte riktigt rätt... :-) Det regnar och blåser för fullt ute, men jag har ändå en riktig julkänsla. Så länge inte utegranen beger sig till grannen är jag glad :-)

I dag har vi tjuvstartat julen lite. Min ena moster och hennes man kom hit på middag.
P hade lagat supergod potatisgratäng och fläskfilé och gjort en kladdkaka till kaffet. Gott!
Efter kaffet hade vi julklappsöppning i liten skala. Jag fick pengar. Bra, ska köpa något kul på mellandagsrean :-)
Vi fick en fin blomma av dem också:



I natt sov jag inte mycket :-(  Jag hade glömt bort att jag är ju allergisk mot granar om jag tar på dem... Självklart tog jag i granen när jag klädde honom (Edwin). När jag hade lagt mig för att sova började det klia överallt. Först försökte jag ignorera det, men när läpparna började svullna blev jag rädd. Jag fick stå upp och ta en kortisondos. Sen vågade jag inte lägga mig ifall jag skulle blir sämre och halsen skulle svullna igen. Jag fick sitta i några timmar vid datorn och försöka hålla ögonen öppna. Det slutade tack och lov att klia efter en stund och jag behövde inte åka till sjukhuset. Alltid något.

Nu i kväll har jag fotat lite här i vårt "Juliga" hus.

Först en bild på min gamla tomte. Den fick jag i julklapp när jag var fem år och har följt med mig sedan. Ja, den är 36 år alltså.  Lite sliten, men ändå kär.



Sedan måste jag ju visa min kompis G att mina 9,90  tomtar från Ellos är uppe i år igen. De är cirka 30 år gamla, men still going strong.. Ja, de är köpta på Ellos för 9,90 kr medan jag bodde hemma. :-) G kollar varje år så att de finns kvar när hon kommer på besök :-) Här G... de är här!!! :-)



Sedan följer lite blandade bilder från i kväll:























Oj, det blev några bilder :-)

Nu ska jag försöka sova utan klåda, har inte klappat Edwin alls idag... :-)

P är ledig i morgon så vi ska åka till faster med julklappar och sedan köpa julmat. Ingen stress, alla klapparna är klara och P är klar med det mesta av maten som ska förberedas. Skönt!!

Sov gott!




Edwin har kommit in...

Nu är Edwin inne och klädd... ja, granen alltså för er som inte läste mitt inlägg om graninköpet :-)

Efter en lång dag med städning och åter städning kom granen in efter kl 21.00. Vi ska ha gäster i morgon och vill gärna ha granen inne då. Plus att det är mysigt att njuta lite av granen innan jul. P har förut varit väldigt sträng på att man inte får ta in granen innan kvällen före julafton, men han gick med på det :-) kvinnlig list... :-)

P sätter i ljus med hjälp av mig och han hänger i glittret, resten pyntar jag. Som vanligt är det rött som gäller. Mattan under granen är över 40 år gammal. Den har min mamma broderat.

Nyheten för i år är ett paket under granen... jo vi brukar ha paket annars också :-) Men det här är inget vanligt paket, utan en vattenbehållare. Det blir lättare att vattna granen då. Man häller vatten i paketet och en slang leder till julgransfoten. Hoppas att det funkar bra. Behållaren rymmer ca 8 liter så det räcker ju ett tag. Nu är det bara att hoppas på att Edwin mår bra och dricker mycket :-)





Bilderna är inte bra, men jag är trött och orkar inte ta nya.

P har varit duktig och städat sin del av arbetsrummet i dag, helt otroligt... man kan se honom nu :-)

Han har också torkat av våra köksluckor. Nu är det städat och klart här. Julen kan komma!

Nu är det dags för sängen för mig. Vi får ju gäster i morgon och jag vill gärna vara vaken då... :-)

God natt!

Julmarknad, julgran mm...

Nu har vi gran här i vårt hus... eller här i vårt garage i alla fall :-) Granen Edwin kom till oss i söndags :-)

Äntligen kom vi iväg på en julmarknad i söndags. Vi fick känna glöggdoft, se en riktig tomte, se hantverk och juliga saker. Det kändes mycket bra.

Det var plusgrader men blåsigt, vilket fick en hel del att huttra, men jag frös faktiskt inte.
Mina inköp på själva marknaden var två julklappar, lite godis, en tändsticksask med tomtemotiv samt duktyngder i sten ( det blir väl sommar någon gång)

Jag var också inne i en del vanliga affärer. I en affär hittade P stearin som var som pulver, eller flingsalt som man kan lägga i något kärl och sätta i en veke. I varje påse följer tre vekar med. Vi köpte en påse med vitt pulver (nej helt ofarligt vitt pulver :-) ). I går hällde vi det i tre ljuslyktor. Resultatet blev som följande:





I kväll ska vi provtända dem.



Jag köpte också en julbricka i samma stil som min dörrmatta. Men en röd, mattan är ju svart.





På hemvägen skulle vi stanna på Plantagen och köpa en gran. Jag hade redan bestämt att den skulle heta Edwin. Ja, den måste döpas :-)

Vi gick in på Plantagen, såg att en Kungsgran kostade 349 kr.
-Oj va dyrt, tyckte P. Förr har den kostat ca 250 kr.
-Men på Bauhsaus säljer de kungsgranar för 159 kr, sa jag. Vi kan ju titta där.

Vi begav oss till Bauhaus och kollade på de granar som skulle kosta 159 kr. Vilka fula granar! De kunde knappast kallas för granar!! Visserligen är jag kinkig på granar men det har var det värsta jag sett. En gren här och där. Sneda, märkliga granar. Det var bara att gå där i från.

Vi gick till en granförsäljare. Han hade fina granar. En gran var verkligen Granen med stort G, men priset 570 kr var lite avskräckande... Det blev inget köp där heller.

Tillbaka till ruta 1, Plantagen. Vi tittade och tittade på granar, men ingen var fin nog tyckte jag... ja, jag är kinkig :-) Vi hittade en som kunde duga, men inte mer. När vi bestämt oss för den, hittade P en i högen som han bara ville visa mig. Och där var Edwin!!! VIlken tur! Nu har han kommit hem och bor i garget för att anpassa sig till innetemperaturen. Till helgen ska han få flytta in i vardagsrummet. Det tog "bara" två timmar att hitta rätt gran i år... .:-)

Jag har flyttat in utelyktan och satt en slinga i den så den får lysa upp lite.



Ett tips så här i slutet. Om du vill ha en gratis julskiva kan du gå till en bemannad Preem mack och hämta denna :





Jag fick min i söndags och jag gillar den ganska bra. Alltid kul med lite jullåtar och gratis är gott :-)



Nu ska jag slå in  lite julklappar.



Tisdagstema - röd

Passande nog är veckans tisdagstema röd.

Mitt bidrag blir röda ljuslyktor. Det är så mysigt och juligt med röda lyktor tycker jag :-)


Min första award!!!!!!!!!

Jag är lite extra lycklig i dag för jag har fått min första blog award!!!



Det är Veronica med bloggen Veronicas funderingar som givit mig den.

Hennes kommentar var :Jag tycker du har en jättehärlig blogg som jag läser regelbundet. Fortsätt i samma stil :)

Det värmer mycket i mitt hjärta. Tack Veronica!

När man fått denna award ska man i sin tur ge den vidare till sju andra bloggar som man gillar. Det är många bloggar som jag följer och är väldigt förtjust i. Men jag har gjort ett val. Dessa sju bloggar följer jag hela tiden och blir glad varje gång de uppdateras och de får min award, I love your blog:

Familjen Carlssons renoveringsblogg 
Livet i byn
Malkins
Medaljongen
Miss Storm
Tinaminastina
Tjohalias blogg om inredning




Jul vid entren...

I dag har jag varit på Hemtex igen och handlat lite :-) Jag köpte en röd lykta, för halva priset, som jag har ställt vid ytterdörren. Den ska välkomna gäster och förhoppningsvis även tomten om 12 dagar... Hoppas kan man alltid :-)

När jag var ute och fotade lyktan kom jag på att jag inte har visat min dörrkrans här på bloggen. Den har jag haft i snart två veckor nu. Jag köpte en vanlig lingonkrans och piffade upp den med lite juliga saker.






I morgon är det Lucia. Jag ska inte ut och Lussa, men hoppas se något Luciatåg på TV. Det är stämningsfullt med Luciasånger tycker jag. Lussekatter är inköpta.

Nu är jag supertrött så jag ska vila igen. I går sov jag nästan hela dagen.

Jag önskar er läsare en trevlig Lucia helg!


Dagens julsång:



Julhandel med bilstrul...

Japp, ännu en "viktig" tradition denna jul, bilen krånglade... :-(

Ända sedan jag tog körkort för 23 år sedan har jag haft bil. Små rostiga eller lite större och mindre rostiga, men ändå bil. Jag har kört i diket ett antal gånger, fått punktering ett antal gånger, krockat några gånger... inte riktigt stort. Och som något av en tradition har min bil på något sätt alltid krånglat en kort tid före jul. Av 23 jular är det fler än 15 som det hänt något. Jag vet inte varför. Kanske känner "lillen" av att Matte är stressad och julen är nära och behöver uppmärksamhet???

I dag skulle jag åka och hämta min moster, sedan skulle vi julhandla lite. Kul.
Jag steg upp tidigt för att vara mig, kom ut i tid. Upptäckte att jag var tvungen att skrapa rutorna för första gången i år. Ok, lite försenad men ändå, gav jag mig i väg.

När jag kommit en bit och bilrutorna börjat tina såpass att jag kunde använda torkarna, spolade jag lite spolarvätska... trodde jag... inget kom. Ja, ja tänkte jag, P har haft på för svag vätska så den har frusit. Vi hade ju haft hela 2,4 minusgrader i natt... :-) 

En stund och mycket tryckande senare, förstod jag att något var fel. Kanske hade det lilla "spruthålet" frusit?

Jag stirrade halvblint ut genom vindrutan efter att ha blivit rejält saltnedskvätt. Första macken jag kom till, frågade jag vad som kan ha hänt.
-Det är nog hålet som frusit igen, sa tjejen i kassan.
 Jag fick en liten häftklammer att peta med. Jag petade och petade, men inget resultat. Tvättade rutan och körde vidare. Ingen skillnad.

Nästa mack, in där. Nu lyste lampan orange, det var slut på spolarvätskan.... P som fyllt på nyss...
-Har ni ingen spolarvätska frågade jag på macken?
-Jo, i pumparna vid bensinen, blev svaret.
Ops! Det har jag ju sett, men inte gjort. ( När jag var singel fanns inte sånt).

Jag kände mig som en "dum tjej som inte kan bilar". Min nuvarande bil har också lås på motorhuven. Det har jag aldrig öppnat... ja, jag skäms, för P har gjort det. Nu var jag ju tvungen att öppna huven och så försöka få "slangen" i rätt behållare...
Lyckligtvis fick jag upp motorhuven ganska lätt. Yes, girlpower, kände jag ett tag. Sedan skulle den där lilla lustiga slangen med spolarvätska komma till bilen. Yes, funkade också. Men var?

Helt plötsligt kom jag på att jag som i nästan 20 år hällt på spolarvätska, aldrig gjort det på denna bil. Var är behållaren? Den hittades... andas lungt och fint... Tre liter spolatvätska gick det på. Jag betalade, körde iväg. Lampan lyste inte längre, men fortfarande ingen vätska på rutan...

Då fick jag ringa min moster och förklara vad jag höll på med.
Hämtade moster en halvtimma försent. Åkte till en tredje mack.

-Nej, jag kan inte hjälpa dig, sa tjejen i kassan, prova bilverkstan där borta, sa hon och pekade.
Ok, jag och  moster drog i väg till en liten Roy och Roger liknande verkstad. Stängt!

Nu började jag bli arg. Skulle det vara så svårt att få lite vatten på rutan? Moster och jag drog vidare, såg ca 40% av det man bör se, körde bakom en lastbil för jag ansåg att kan ha köra där, så kan nog jag med utan att köra på något.
 
Nytt försök, en bilverkstad bredvid köpcentret.
-Nej, tyvärr vi kan inte med Ford... gå till Ford...
Ytterligare en bit med minimal sikt. Hittar Ford på orten.
-Vi ska ha lunch nu!
Grrrrrrrr, jag brukar inte bli arg, men det hördes nog att jag inte var superglad....
-Men vi kan ta in den och se ifall något har lossnat på bilen.
-Ja, gör det!

Hämtade ut moster ur bilen så det inte börjar skruva på henne... vi sätter oss och dricker maskinkaffe i en ful gul skinnsoffa.

En halvtimma senare får jag veta att de hittat felet. En slang hade gått av och all vätska hade runnit ut. Slangen var under framskärmen, så de hade plockat av den. Nu var det lagat. 650 kr. Ops!. Dyrt!, men det var fixat i alla fall.

Glada i hågen och med en skinande ren framruta kom vi så slutligen 1,5 timme försent till vårt köpcenter.

Vi fick börja med en fika för att kunna orka med :-)

Sedan gick det bra. Jag fick tag i en del julklappar och hann köpa tre ljusstakar för halva priset på Hemtex till mig. (Det var halva priset på alla julsaker där).

Jag körde hem moster sedan och mycket trött och sliten kom jag hem vid 18-tiden.

Nu hoppas jag att bilen sköter sig och inte krånglar på länge. Upplysningsvis kan jag säga att två gånger har jag fått åka taxi hem från julhandeln p g a trasig bil. En gång gick växellådan sönder, en gång skar motorn dagen innan jul... Jag får kanske vara glad att det " bara" var spolarslangen den här gången :-)

Dagens julsång:




Tisdagstema - Uppmärksamhet

Denna vecka är tisdagstemat uppmärksamhet.


En helg i somras kom min svärmor och svärfar hit. Vi tog då en biltur runt i Bohuslän för att visa dem hur fint vi har här :-) Ett stopp var på Vitlycke i Tanumshede. Där finns massor av hällristningar. Tänk om de som gjort dessa hällristningar för så många år sedan vetat vilken uppmärksamhet de skulle få flera tusen år senare? Vi fäste vår uppmärksamhet till hällristningarna denna sommardag och var mycket glada att de finns bevarade, så vi får ta del av vår historia.


Andra advent...

Så var det andra advent redan.

Vi hade planerat att gå på en lokal julmarknad i dag, men när jag vaknade i morse mådde jag inte bra. Som jag borde ha förstått eftersom jag hade mycket igår... men, men. Jag sov några timmar till och kände mig piggare sedan. P hade satt upp en slinga i en buske under tiden. Juligt och fint.

Sedan har vi "fixat". Sånt som egentligen inte ska ta tid, men som ändå gör det. Packa ner alla saker som inte ska vara uppe på jul i lådor, fixa i förrådet, hänga upp en slinga till, en ljusstake till gillestugan, en liten plastgran i gillestugan, stryka dukar, sätta i ljus i alla ljusstakar osv. Det kändes väldigt skönt att få det gjort. Nu är det riktigt juligt i gillestugan också.
Därefter har vi gått igenom julklappsllistan, vad som är köpt och vad som behövs köpas. Mycket kvar att köpa, men det är ju inte jul i morgon :-)
Jag har också börjat skriva julkort och hitta adresser. Det blir fortsättning på det i morgon.

Vi har också hunnit med mys med lussekatter och pepparkakor. Lyckligtvis finns Annas pepparkakor med apelsin. De är utan kanel och nejlikor, vilket innebär att jag tål dem!!! Gillar!!!





Dagens jullåt:

Underbara bloggvänner...

Jag vill börja med att tacka er, mina underbara bloggvänner, för att ni  har skrivit så gulliga och stöttande kommentarer till mitt senaste inlägg. Det värmer enormt mycket i mitt hjärta. Ni är så gulliga! TACK!!!


I dag har jag sett årets första snö. Vi var hos min faster en stund och där var det snö. Inte någon större mängd, men ändå. Det kändes juligt :-) Här hemma är det fortfarande helt grönt.

På vägen upp till faster, stannade vi på Plantagen för att köpa blommor till henne. Då passada jag på att köpa mig en glasboll med belysning. Jag har länge velat ha en sån, men  P tycker att de är fula..
Nu rusade jag bort till hyllan, la ner en i vagnen och sa att jag SKULLE ha den. Den var billig också, endast 79 kr idag. Efter ett antal grymtningar gick P med på att den fick följa med hem och efter ytterligare några grymtningar hängde han upp den i kväll. Men den är INTE snygg, påstår han så surt som bara en traditionsälskare kan. :-) Det kommer små kommentarer om att det är INTE en julsak, såna fanns inte förr... :-) Ja, ja han kan gå och grymta lite, jag älskar honom i alla fall :-)





Bollen hänger i vardagsrummet ovanför den svarta ljusstaken och jag tycker det blev superbra. Det kändes som något fattades innan.

På väg till faster hann vi med att stanna hos moster som fyllde år och överlämna ett paket också. Så jag har haft faster/moster dag i dag.

Dagens julsång:




En otroligt jobbig väntan...

För drygt 3 veckor sedan fick jag en kallelse till min första mammografi. Jag är ju en "tant" på 41 år nu...

Det var ingen kul upplevelse. Med mammas bortgång p g a bröstcancer i bakhuvudet, började jag genast att tro att det var min tur nu. Oron kom som en stor klump i magen. Jag ville inte gå och få reda på att jag har cancer. Men P tvingade mig mer eller mindre.
-Det är bättre att veta om det är något, så man kan sätta in rätt behandling fort, sa han.

Hur mycket jag än visste att han hade rätt, så ville jag ändå stoppa huvuvdet i sanden och låta bli.
Men jag gick på mammografin, P följde med som stöd.

Sedan kom nästa väntan, på resultatet. Jag har gått som i en dimma. Inget har varit kul, julen kändes inte som det passade in. Jag kanske skulle få tillbringa julen med behandlingar osv. När mamma fick sitt definitiva beslut, var det på Luciadagen och nu kändes det som det skulle upprepas igen.

Så kom brevet med svaret i måndags, det jag fasat för. De hade upptäckt något i brösten som de ville veta mer om och mer tester behövdes.

Jag fick tid på sjukhuset i torsdags för ultraljud mm. När jag läst brevet kändes det som allt stannade upp. Var det min tur nu? Jag förestälde mig alla möjliga saker. P tröstade så gott han kunde och sa att det är säkert inget farligt. Men jag kunde inte ta till mig det.

Resan in till sjukhuset kändes som en av de längsta resor jag gjort. Där inne fick jag först göra om min mammografi. Sedan vänta. Åh, vad det är hemskt att vänta. Sedan var det undersökning med ultraljud och provtagning med sprutor i brösten.  De sög upp saker ur brösten för att skicka på test.

Det var fruktansvärt. Inte själva undersökningen, men känslan av cancer var så nära. Varje liten "grymtning" av läkaren uppfattade jag som en upptäckt av något hemskt. Jag skakade av rädsla under hela undersökning. P var med inne som tur var. Sköterskan var väldigt snäll.

När den undersökningen var över, fick jag veta att jag kunde inte få svar direkt, man var tvungen att skicka proverna till lab. Jag skulle också gå till Bröstmottagningen och fylla i papper. Nu kändes det ändå värre. Bröstmottagningen hade ett papper att fylla i där jag skulle skriva min närmast anhörig och om jag tål att sövas ner, vem som skulle hämta hem mig efter operation osv... Nu var det riktigt illa. Trots att P sa att det var en standardblankett så gick det runt i huvudet. När jag så skulle betala på Kirurgavdelningen så var det samma som att jag skulle dit. Så kändes det.

Efter två timmar skulle svaren vara färdiga. Jag och P åkte till ett köpcenter för att fördriva tiden. Aldrig har det varit så eländigt att gå i affärer som då. Julen kändes som ett hån.

När vi kom tillbaks till sjukhuset var det en väntan på 15 minuter sedan blev det min tur. Sköterskan sa att vi ska vänta på läkaren... jaha tänkte jag, nu kommer det. Läkaren kom. Hon sa att hon hade goda nyheter. Det var helt ofarliga små geleklumpar som jag hade i brösten, lika vanliga som fräknar! Det var INTE cancer! Jag storgrät av lycka och jag kunde inte sluta. Jag är frisk!

Så fint allt var sen. Julskyltningen i entrén, vädret, vägen allt. Allt var fint. Julen är på väg och jag fick en superjulkänsla. Jag var så otroligt lycklig. Fortfarande är jag som uppe bland molnen :-)

Jag har varit otroligt trött idag för jag har ju inte kopplat av på länge, men det gör inget. Jag går runt och ler och trivs. Nu kan jag se fram emot julen med bara glädje. Det gör inget om jag inte hinner det jag ska göra. Jag är frisk och det är viktigast!

Oj det här blev långt, men jag kände att jag ville skriva ner det. Det har varit en otroligt jobbig tid för mig och nu känns det bra. Ni som får ett brev efter mammografi att ni ska på efterkontroll behöver inte vara oroliga heller, ofta är det något helt ofarligt.

Ute lyser "portalbeslysningen" som P fixade i söndags. Här är en bild. Även grannens julstjäna lyser på bilden, som en liten bonus... :-)




Dagens julsång:






Ha en riktigt trevlig helg allihopa!!!!

Julfint i gillestugan...

Nu har gillestugan fått lite julfint också. Det är mysigt att ha öppen spis där och kunna elda en brasa i juletider. Glögg vid brasan en kall kväll är inte helt fel (jag är allergisk mot glögg, så jag dricker kaffe, men glöggen luktar gott...)
Nu luktar det hyacint och julblandning från en "doftpåse" som jag köpt på Plantagen.  

Doftpåsen ser ut så här och luktar jul, lagom starkt :-)







Dagens julsång är denna:


Pepparkaka och 80-tals nostalgi...

I det runda köksfönstret har en liten söt pepparkaksgubbe flyttat in. Han lyser så fint där :-)
Jag  köpte honom för 2-3 år sedan när vi bodde i lägenheten, men jag tycker han passar bäst här i köket. Han är designad av duktiga Karin Mannerstål.



Jag har fotat honom både inne och ute :-)




Dagens julsång blir en nostalgitripp till 80-talet. Lyssna och njut! :-)

Ljus och sång...

I dag har jag varit iväg och köpt två julklappar samt massa julpapper, snöre och etiketter. Nu kan jag slå in paket så det står härliga till :-)

På Jysk köpte jag en liten röd ljuslykta för 15 kr. Kvaliten är väl inte den bästa... men den håller förhoppningsvis denna jul. Först hade jag tänkt köpa fler och ställa i en grupp på trappan. Men det var stjärnhål i locket och då är det inte så smart när det regnar...

Jag köpte också ett doftljus med juligt utseende på ... Kapp Ahl. Kanske inte den första affär man tänker på när man nämner doftljus. Det luktar gott, men inte jul. Har inte tänt det ännu, bara luktat på det :-)




Dagens julsång är denna :


 

Tisdagtema - nära

Veckans tisdagstema är nära.

Jag funderade en stund, sedan tassade jag ut i köket nu i natt utan att väcka P... och fotade denna bild.



Den här bilden visar olika "nära" för mig. Tomten finns där för att det är nära till julen. Min mobiltelefon är med på bilden för att jag har den nästan alltid nära mig. Med den kan jag nå mina nära och kära. De kan också komma i kontakt med mig, när jag är nära eller fjärran.

För oss som levt ett liv innan mobilerna kom, är det det strålande bra sak. Man slipper leta upp telefonkiosker överallt., måste inte sitta klistrad inne vid telefonen för att vänta på ett samtal. Det är lätt att meddela om man blir sen. Slipper att oroa sina nära och kära i onödan.

Men tänk också på att man måste inte alltid vara nåbar, ibland måste man koppla av också.

Ha en trevlig tisdag!

Dagens julsång...

Jag älskar julsånger, finns så många och det är julstämning för mig. Därför tänkte jag lägga upp några julsånger här på bloggen.

Dagens låt tycker jag är fin så här i början av december. Videon är inte någon superbra, men lyssna gärna och njut :-)



RSS 2.0