La de swinge...

Ja, vilken kul rubrik det blev idag :-)
Orsaken till den är min nya Swing vas. Den fick jag gratis (jag gillar) för att jag är med i en undersökning på nätet. Grön och fin står den nu på vitrinskåpet i köket.



I går var jag hos vännen C som hade 40-års kalas. Det var kul att träffas och kul att äntligen få se hennes mysiga hus. Jag har inte varit hos henne innan i det huset, för de har både katter och hund. Nu tillbringades dagen på altanen och jag blev bara lite allergisk i går kväll. Skönt!

I dag har jag som väntat sovit och sen vilat. Ja, ett måste efter en dags aktivitet.


Jag vill passa på och visa lite inköp som gjorts den senaste tiden:

Dessa gröna ljusstakar/ vaser köpte jag billigt på Serholts outlet:



Jag hade sett dem på bloggar tidigare och blivit förtjust i dem. Så det var en skön överraskning att se dem billigt i affären.


Två saker från House Doctor har det blivit också.

Först köpte jag denna fina flaska med rengöring. (Har inte testat den ännu).
Den köpte jag i Skärhamn hos Fröken Finemang.




Nästa sak från House Doctor köpte jag på REA i Västervik. Nu kommer jag inte ihåg vad affären hette.Men de hade många mysiga inredningsprylar.



Jag har länge letat efter en snygg tvålpump att ha i badrummet. Men antingen har de varit för dyra eller för fula eller för opraktiska. Nu hittade jag en som uppfyllde alla kraven och dessutom var på REA. Kan det bli bättre??? :-)


På Bolagret i Gällstad köpte jag en liten burk som vi ska ha Topz i. Den liknar tvålpumpen lite.



Priset kan man inte klaga på i alla fall, 13,50 kr :-) De sålde ut allt med 70% rabatt, för de ska lägga ner affären.


Snart ska jag fota mera och visa er.


Nu är P färdig med middagen så här ska ätas kyckling.


Hemma igen...

Nu är jag tillbaks hemma på Västkusten igen. Vi ska vara hemma i ett par dagar, tvätta, hälsa på vänner, hämta ut mina nya glasögon mm, sedan återvänder vi till Småland för att fånga kräftor.

Vi åkte via Gällstad hem idag. En gång om året brukar vi shoppa där. I år var det dock en besvikelse.
Flera affärer hade slagit igen. Iitalla outlet hade flyttat till Borås. Det var ju den jag besökte i fredags, men jag trodde det skulle finnas en i Gällstad också. Den i Borås hade ju inte alls lika mycket och lika billigt :-( Bolagret skulle lägga ner, hade bara lite kvar och allt var rea 70% på. Där köpte jag bara ljus och en badrumsburk att ha tops i.

Det enda positiva var att Serholt hade en Outlet där nu. Där hittade jag en lila ljuslykta som jag ska ha i vardagsrummet till hösten. Då ska jag ha lila där. Jag hittade också två snygga ljusstakar/vaser i grönt, som redan är uppackade och står i köksfönstret. En hängare med fyra krokar blev det också. Den ska jag ha i sovrummet och hänga smycken på.

När jag är mindre trött, ska jag fota mina inköp. Nästa år åker jag inte till Gällstad om de inte fått fler affärer.

Desto roligare var det i Allum, Partille. Jag har aldrig varit i det köpcentret förut. Men idag hann jag vara där i nästan en timma :-) Där fanns fina affärer och mycket att se. Jag hann köpa en tröja och en klänning på REA samt två lila ljuslyktor från Himla. Dit ska jag åka snart igen.

P var SÅ trött på shopping sen. Det kommer att ta veckor innnan han frivilligt går in i en affär :-)

Nu är jag riktigt, riktigt trött. Om jag orkar i morgon, ska jag hämta ut mina nya glasögon. Hoppas det, för nu märker jag att jag inte ser riktigt så bra som jag borde.

Jag måste tillägga att P har varit rökfri 1 år idag!!! Jag är jättestolt! Han är duktig!

Två bilder från Horns Udde utanför Västervik får avsluta dagens inlägg. Det är vackert på "fel sida" av Sverige också :-)







Tisdagstema - fordon

Nu sitter jag uppe mitt i natten igen och skriver :-)

Nästan hela dagen har jag tillbringat i ett fordon. Vi har varit på dagstripp till Västervik och Vimmerby. Sedan upptäcker jag att veckans tisdagstema är fordon. Min första tanke är den lilla, gamla skottkärran som finns här i stugan. Den lekte jag med när jag var liten, numera tillhör den min svåger och svägerskas lille son.

Det var bara ett problem med det. Skottkärran är förstås utomhus och jag är sååååå mörkrädd. Men vad gör man inte för bloggens skull... P fick stå på vakt vid ytterdörren, jag rusade ut, snubblade och hade mig, men fick tag på skottkärran. In med den i stugan och så fota den. Visst är det snyggt med en gammal skottkärra framför öppna spisen... :-)

Här är den alltså. Den nästan 40 år gamla skottkärra som jag lekte med som barn. Mitt fordon.


Smålands gröna dalar...

Ja är det inte så han brukar säga, Åsa Nisse??? :-)

Jag är alltså i Småland nu, i stugan. Vi kom hit i fredags. Bilen gick jättebra och den var ok att sova i också... :-)  (Jag brukar sitta och sova när P kör) Trots att den är mindre än den tidigare bilen, fick vi plats med all vår packning. Bra! Den har genomgått första testet.

Vi stannade en liten stund i Borås på hitvägen. Jag hann med Iittala outleten och några affärer i Knalleland. På Iittala outleten köpte jag en karaff och på Hemtex köpte jag tre bordslampor till priset av en. Det var ett bra köp, tycker jag. Jag ska ha dem i sovrummet, köket och lilla rummet.

Annars har det inte blivit någon shopping här. Jag sov så länge i går, för jag var så trött, att alla affärer i Nässjö var stängda när vi kom dit, utom Kvantum som fick ett besök. Ja, köpa mat och sånt gick ju bra i alla fall :-)

I dag har jag varit mycket i "svärisarnas" hus. Fikat med Ps faster, ätit middag och spelat kort. Kul! Jag är helt hopplös på kort, för jag har nästan aldrig spelat det. Men med lite hjälp och lite tur så går det bra. :-)

Om det går som planerat, åker jag och P till Västervik i morgon. Jag har varit där två gånger innan, men då bara i någon halvtimma. Nu hoppas jag vi hinner/orkar se lite mer. Lite affärer att gå i, är ju inte heller fel :-)

Kan meddela att jag bara fått 3 myggbett på tre dagar och de är inte ens stora!!! YES!!! Nu hoppas jag de fortstätter att hålla sig lugna.


Jag avslutar med några bilder härifrån som jag tagit idag:












Bröllopsdag...

I dag har jag och P varit gifta i 4 år, blomsterbröllop. Förra året skrev jag om vårt bröllop, så det ska ni få slippa i år :-)
Vill bara skicka en liten grattispuss till P, tack för att du står ut med mig, jag älskar dig.

Vi har inte gjort något stort rabalder av vår dag, utan tog en liten tripp till Tjörn, strosade i bl a  Skärhamn. Tittade lite i affärer och shoppade lite. Nu i kväll kom vännen L med familj och vi grillade och satt ute och pratade tills för 10 minuter sedan, då de åkte hem. Semester när den är som bäst, tycker jag.

Nu är det dags för mig att läsa mail och bloggar, sedan väntar sängen.


Sol och regnmätare...

I dag är det soligt och fint igen!!! Härligt! Jag är jättetrött i dag så jag har tagit det väldigt lugnt.
Ligga på altanen och läsa inredningstidningar är ju inte helt fel... :-) P har semester och det är så mysigt att ha honom hemma.

I går var vi i väg och hämtade vår (mest Ps) nya bil. Det var spännande för jag hade bara sett den på bild. Det bidde en Ford Focus Diesel. Vi har tittat på bilar under en tid nu, och kom fram till att det var den bästa för oss, för pengarna. Visst finns det mycket bättre, större och snyggare bilar, men de kostar mera också. Jag tror det här kommer att bli bra.
Tidigare hade P en Ford Mondeo, men den gick fort att sälja på Blocket och rullar numera i Dalarna. Den senaste veckan har P haft min bil till jobbet, så jag har varit utan bil dagtid. Kändes inte alls bra. Nu hade vi tur och fick bilen snabbt, annars hade jag kunnat vara utan bil t o  m september.
Jag körde P till bilhallen och hem igen körde jag bakom den nya bilen. Det var meningen att jag skulle köra den nya i går också, men jag var så trött när vi kom hem, att jag fick nöja mig med att åka med istället. Kändes bra att åka i.

Nu till ett helt annat ämne, regnmätare.
De regnmätare som jag har sett tidigare, har antingen varit de billiga gröna plastmätarna, eller dyra snygga som den från Eva Solo. Nu har jag inte råd med en lyxig sån, utan har fått nöjt mig med gröna plasten. Men så hittade jag ett bättre alternativ på Coop. En i plast som i alla fall jag tycker är snygg, för priset 79 kr. Det blev ett köp. Länge stod den torr och väntade på att få jobba, sen så kom då regnet och han gjorde ett bra jobb :-)





Här ser ni hur den ser ut.

Nu måste jag in och hänga upp min tvätt.

Ha en fin kväll!!!!

Tisdagstema - hjälpmedel...

När jag läste att veckans tisdagstema var hjälpmedel tänkte jag först på käpp, rullstol mm.
När jag frågade P vad han tyckte var hjälpmedel, kom svaret fort:
- Fjärrkontroll till lamporna.
Typiskt svar från en nörd... :-)

Sedan började jag tänka på hur mycket annat som är hjälpmedel, dammsugare, diskmaskin, bil mm.

När jag där efter gick runt i huset och letade efter min kamera, som någon... (kan vara jag)... inte lagt på någon plats där den brukar ligga, hittade jag DET hjälpmedlet. Ett hjälpmedel som funnits länge, länge. Som alla i olika åldrar kan behöva. De som känner mig, tycker ofta att jag skulle behöva ett sånt här i bilen...

Vad är det då? Jo, en potta såklart! Tänk förr i utedassens tid. Då var det guld värt att slippa ge sig ut i en kall vinternatt. Pottan under sängen var mycket bättre :-) Även nu när vissa sommastugor har utedass, kan det behövas en potta eller två. För barnen som ska sluta med blöjor är potta en väl behövt hjälpmedel. Så denna gamla fina potta (som nu används till att förvara värmeljus i) får symbolisera ett mycket viktigt hjälpmedel - pottan.






Vinnaren är dragen...

Ja, det kan ju uppfattas på två sätt :-)  Nu menar jag att vinnaren i min tävling är utsedd. P fick dra en slumpvis vinnare och det blev Irene med bloggen Proforma! Grattis Irene! Så fort du mailat mig din adress kommer vinsten, två kökshanddukar, på posten.

Nu ska jag äta glass med jordgubbar och läsa bloggar :-)

Ha en fortsatt fin helg!

Äntligen regn...

Nu har det äntligen kommit lite regn, inte så mycket, men det känns bra. Luften är lättare att andas, pollen minskar, brandrisken minskar och det blir svalare inomhus. Sedan vill jag förstås har sol igen om någon dag :-)

Jag borde egentligen städa men har fastnat framför datorn...
Jag har haft bärbar dator i några år. Men nästan aldrig använt den som bärbar. Har tyckt att det var så jobbigt att koppla bort tangentbord och skärm. Sen ställa om alla inställningar till trådlöst nätverk mm mm.

Men när värmen kom, och P fick mig att inse fördelen med att sitta ute och ha med sig datorn, så vände det. Nu har jag inte varit "uppkopplad" till skärm osv på två veckor. Datorn följer med mig. Därför är den nu i köket. Jag har knappt varit i arbetsrummet de senaste veckorna.

 Det känns bra att vara mobil :-) Och ännu bättre är det att Melker har kommit.
- Åh nej, inte en ny grej till med namn, tänker ni väl nu... :-)
Men så är det. Melker kom i förrgår han var eftertraktad :-)
I lördags beställde P honom till mig, utan att jag visste om det. Vad är då Melker? Jo en ny bärbar dator!!!

Min nuvarande dator har nämligen blivit tröttare och tröttare (värre än Matte) och orkar mindre och mindre. Den krånglar ofta. Nu börjar även hårdvarufel att dyka upp. P blev rädd att han inte skulle få ha sin dator i fred, så han beställde en till mig. Först blev jag lite besviken, för jag hade velat vara med och bestämma. En rosa dator hade inte varit fel. Men när han förklarade fördelarna med Melker så gick det över. Det är viktigare med bra prestanda på en dator, än utseendet.
Jag döpte honom till Melker och för en gångs skull var det ok med P att jag döpte honom. Den måste heta något i nätverket :-)

Än så länge har jag inte använt Melker, P håller på att anpassa den till mig. Men det ska bli så kul att ha en snabbare dator som inte stänger av sig och inte hakar upp sig jämt.



För någon vecka sedan köpte skickade jag efter två saker från Malin som har butiken Carlsson Interiör och Design. Det är en butik jag verkligen kan rekomendera. Snabbt och bra kom mina saker.

Dörrmattan ligger redan på plats och har fått lite gräs på sig :-) Jag gillar färgen och mönstret.



Jag som inte är någon hästperson, blev ändå förtjust i denna betonghäst så fort jag fick se den. Nu står den i vardagsrummet och jag gillar mycket!!!



Måste bara tillägga att jag har en "elak" vän... Vännen L är i Malmö på semester denna vecka, och jag är väldigt avundsjuk. Tänk att få handla på ILVA och alla andra inredningsbutiker som finns i närheten. Detta vet L, som själv inte är särkilt intresserad av inredningssaker. I går skickar hon SMS och berättar att hon varit i Köpenhamn och kollat i inredningsbutiker... Gissa om jag blev avundsjuk .... :-) Hon vet hur man retas bäst... :-) Vi har ju kännt varann i över 30 år.

Nu blir väl jag tvungen att gå på hundutställning eller nåt för att reta henne... Hämnden är ljuv :-)

Ha det skönt i regnet!

Tisdagstema - sommar

Jag gillar sommar. Det är varmt och skönt. Man behöver inte skrapa rutor på bilen. Det är ljust länge på kvällen. Man träffar mer vänner än vanligt. Semester mm mm.

Men så kommer det lite nackdelar också. En är att min hemtrakt "invaderas" av sommargäster, som gör att det blir långa köer både i trafiken och i affärerna. Men det positiva med det är affärna går bra och vi bor fint.
En annan nackdel är dock bara en nackdel.... mygg... Jag HATAR mygg!!! Tyvärr är inte känslan besvarad. Mygg älskar mig!!!! Trots att jag äter en massa allergimedicin som sägs ogillas av mygg, kommer de i mängd och sticker mig. Jag är allergisk mot myggbett, får jättestora utslag och det kliar ordentligt. Ibland får jag feber och blir riktigt dålig. :-(

Här hemma, nära havet går det bra. Det kommer 2-3 mygg om dagen (kvällen). Men när vi åker till stugan i Småland, så kommer de där små krypen som bara har väntat på mig... Anfall direkt!!! 20 bett om dagen är inte ovanligt, även på dagtid...
Natten går åt till att klia. :-(

Varför kom jag att skriva om detta nu? Jo, veckans tisdagstema är sommar. Jag presenterar min sommar så här:


Veronica trivs...

Inte en droppe regn på flera dar... Det stämmer verkligen hos oss. Nu är det nästan så man längtar efter en regnig dag så allt torrt runt om en får liv. Men det är jätteskönt att sitta under markisen på altanen och njuta av fint väder också :-)
P kom med den strålande idéen igår att vi skulle sova i källaren. Och det var en hit. I natt var det svalt och skönt. Härligt!

Veronica är installerad och trivs bra. Hon gör ett mycket bra jobb. Ja, nu syftar jag på vår nya diskmaskin :-) Som vanligt är hon döpt av mig. Veronica med C fick det bli. Disken blir så ren och fin och hon jobbar tyst och metodiskt.



Passande nog har jag beställt hos MILQ en burk till diskmedlet som kom på posten i förra veckan. Grön och fin :-)




I går var jag och kompis L till ett köpcenter och kollade lite. Ett linne och en billig klocka blev inköpen. Men anledningen till resan i första hand, var att jag skulle prova ut nya glasögon.
Det visade sig att jag ser lite sämre på ena ögat och lite bätte på det andra, än tidigare. Närsynt som en bofink :-) Jag fick också veta att jag har bra ögonmuskler. Kul att ha bra muskler någonstans :-)

Om ca två veckor kan jag hämta ut mina två par (tog två så man kan förändra sig lite). Det ena paret behövde jag bara betala glasen för. Linser ska jag få också. Har haft linser i fyra år, men använder det inte så ofta. Ska försöka bli bättre på det. Jag köpte också en kul grej som var en nyhet för mig. Solglasögon som man sätter utanpå sina vanliga. Inte vanliga clip-on utan hela glasögon. De kallas visst fit-over Jag skrattade mycket i början för det såg så kul ut. Men det var jätteskönt att ha dem i solen när jag körde hem. En bra idé. Mycket enklare än clip-on och så enkelt att ta på och av.

Nu är det dags att få P att sätta igång grillen. Jag är hungrig :-)

Glöm inte att tävla!
 

Salt och tandkräm...

Vad har salt och tandkräm gemensamt? Ja, jag tror jag hört att man använde salt att borsta tänderna med innan tandkrämen. Men i det här fallet är det bara det att jag ska blogga om de två sakerna i detta inlägg :-)

På midsommar kom ju mina svärisar hit. Då hade svärmor köpt en jättegullig skål till mig att ha flingsalt i. Det är som en liten ostkupa i glas. Jättefin och praktisk. Den har jag inte visat er tidigare, men nu är det dags. Jag gillar den jättemycket.



Häromdagen köpte jag tandkräm till P. (han gillar inte colgate som jag gör, därför har vi olika). Jag brukar testa lite olika på honom och höra vad han tycker om :-) Den här hittade jag på Hemköp. Den tuben var snygg, tycker jag. Hoppas P gillar tandkrämen för den pryder sin plats. (det gör inte Colgate tyvärr som har riktigt fula tuber)



Nu har jag sett på Ernst. Han kan verkligen njuta av livet. Jag vill bli mer sån... Men nu har jag det bra, sitter på altanen med datorn och mittemot sitter P med sin... Kärlek i teknikens tid :-)

Mina fina grytlappar...

Min fina vinst från bloggen Dahlarna har kommit. Det är snygga Eva Solo grytlappar från Anna Doll. Det kan tilläggas att det är fraktfritt just nu att handla hos Anna Doll. Där finns så mycket fint. Jag vill ha massa saker där :-)

Grytlapparna har inte använts ännu, men de verkar jättbra. P är dock lite skeptiskt... han gillar inte alltid nyheter :-)



Det är jättevarmt i dag också. Tack och lov att jag kan sitta på altanen under markisen. Skönt att sitta ute och läsa bloggar. Jag gillar värme till viss del, men visst hade det varit skönt med ett regn i natt. Vi har eldningsförbud och det är väldigt torrt.

Jordgubbstestet gick bra. Jag har ätit lite jordgubbar varje dag. Underbart gott!

RSS 2.0