En svart dag...

Nu känner jag mig som en rubriksättare på kvällstidningarna... en braskande rubrik som inte är vad man tänker sig. :-) För det har inte varit någon svart dag i mening dålig dag. Tvärtom. Solen har skinit. Varmt och skönt. Jag har sovit över halva dagen men vet från närstående att det varit fint hela dagen :-) Vad som är svart, är däremot mina nya gardiner!

I går köpte jag gardiner och  hoppades att de skulle kunna hängas upp idag. Efter en liten lätt övertalning (mycket lätt denna gång) släppte P det han hade för händer och hjälpte mig att få ordning i vardagsrummet. Först så putsade han fönstren sedan hjälpte han mig att mäta och stryka på fållband så det blev rätt längd på gardinerna.

Den som uppfunnit fållbandet skulle jag vilja krama! Vilken bra idé! Särskilt för mig som inte rör en symaskin. :-)

Nu är gardinerna uppe. Jag är nöjd. Fönstren är också härligt rena och fina. Varar nog inte så länge... :-( Vi bor nära havet och då blir det saltvatten när det blåser. (Vi bor inte så vi ser havet och behöver betala för det, men ca 1 km fågelvägen)Denna bilden visar, lite suddigt men ändå, hur gardinerna blev. Den ena gardinen är grå med svart och vitt mönster. Den andra är helsvart, lite genomskinlig. Nu är det svart och rosa som gäller i vardagsrummet.Här ser man lite bättre mönstet. Om någon undrar vad det är för konstig flagga ni ser utanför, kan jag tala om att det är Bohusläns flagga. Lite lokalpatriot får man vara... :-)Slutligen en närbild på gardinen.

Nu är jag helt slut. Jag antar att morgondagen får tillbringas i sängen. Men jag är nöjd över att gardinerna är uppe och blev som jag tänkt mig.

Nästa projekt för P och mig är att måla i hallen. Vi har köpt färg och ska måla vitt. Det är redan vitt, men slitet. Vi skulle egentligen målat hallen innan vi flyttade hit möblerna... snart ett och ett halvt år sedan... men det har inte blivit av ännu. Vi har vant oss vid den avskavda färgen. Men nu är vi steget närmare i och med att färg, målartvätt och penslar ligger och väntar.

Tävling

En lite annorluna tävling är det denna gång som jag vill vinna. Att  få testa att dreja. Hoppas jag vinner :-)

Det är hos Vävra keramik, ca 3 mil norr om Göteborg som vinnaren får testa att dreja.


Äntligen hemma

Äntligen hemma! Visst känns det ofta så när man kommer hem? Jag är väldigt hemmakär och tycker om att vara hemma. Därför har jag länge önskat att ha dörrmattan som säger just det. Nu har jag köpt en svart! Hos Perlan Living. Den kom i onsdags tillsammans med mina små svarta hus (salt och pepparkar) som jag beställt. Jag är mycket nöjd med alltsammans.

Dörrmatta köpt hos Perlan Living.


I dag har jag och P varit och storhandlat på City Gross. Nu är både kyl och frys fullproppade. Det känns så skönt att ha mycket mat hemma och slippa åka handla små saker varje dag.

Innan vi gick in till Mataffären, fick jag med mig P till den lite mera intressanta affären med hem och hushållssaker. Medan P kollade leksakerna... han tycker det är kul... hittade jag gardiner till vardagsrummet. Jättekul!  I morgon hoppas jag kunna hänga upp dem om jag orkar. (Kommer bilder här på bloggen sedan när de är uppe.)

På Hemtex har jag hittat gardinger som jag vill ha i köket nu i höst. Kollade lite på dem igår. Jag ska försöka hålla mig och vänta tills det blir någon REA där. Bara de inte är slut då :-(

I går var jag hos min faster och hälsade på. På vägen dit gick jag in på Plantagen och köpte två barrväxter. Vi ska slänga våra rosor och plantera barrväxter i rabatten i stället. Det var 50% REA på barrväxterna i går. Men det var inte mycket att välja på. Vi får plantera dessa två och sedan köpa några då och då. Det ska bli skönt och att slippa rosor som behöver mycket omsorg (som de inte får av oss) och inte blommor mycket alls. Barrväxter blir bra och grönt året om.

När vi ändå är på trädgårdsavdelningen kan jag upplysa om, att igår åt vi vår första egenodlade paprika. Den var supergod! Jag har ätit våra körsbärstomater i flera dagar och de är också väldigt goda. Kul att kunna gå ut i växthuset och hämta.

Salt och peppar kar från Perlan Living.

Nu ska jag snart äta en sen middag. Vi kom hem sent från affären och innan allt blev inplockat så blev de ännu senare. P lagar mat för fullt nu. Skönt med egen kock.... (sen att jag får plocka undan är en annan sak)...


Ha en trevlig lördagskväll!


Kuligt...

Först vill jag tacka för kommentarerna jag fick för gårdagens inlägg. TACK!

Sedan har jag två kuliga bilder att visa. :-)

Bild 1:Vad föreställer detta? Bollhav?

Svaret är mina bubbelgum upplagda på mitt nya uppläggningsfat.

I söndags var jag och P till köpcentret för att köpa lite "skruv och pillsaker"  till P. Då rusade jag snabbt in på Cervera och fann att de hade sänkt priserna på vissa fina saker med 75%. Bl a Twinshome krukor. Nu blev det inga krukor, (ångrar mig) men det blev ett uppläggningsfat. Ett låååångt och smalt vitt fat. Priset var nu överkomliga 25 kr. P påstod att jag var i affären i 30 minuter, men det kändes som 5. Så mycket REA och så lite tid. Han tuggade oroligt i bilen när jag kom ut... :-)

När jag diskat fatet provade jag att lägga mina bubbelgum på dem, och visst blev det en färgklick i köket?
Kul va? :-)

Trött på att vara trött

Nu är jag trött igen, som vanligt. Det är normalt för mig. Jag är utmattad, utbränd, har gått in i väggen.Finns många olika benämningar men betyder samma sak.

Innan jag blev sjuk var jag en väldigt social person. I går när jag tittade i ett album med bilder i från innan jag blev sjuk, insåg jag vilket annorlunda liv jag levde då. Varje helg hade jag gäster eller var och hälsade på hos någon. Varje vecka var det vänner hos mig på fika. Jag jobbade, gick ut på lördagskvällarna. Varje torsdag städade jag min lägenhet efter jobbet.
 
I dag har orkat dammsuga övervåningen här hemma. Nu sitter jag och vilar för det :-( I tre dagar har jag samlat energi för att orka börja dammsuga. I morgon hoppas jag orka städa klart. Vi har sällan besök. Om vi har besök på lördag, måste jag sova nästan hela söndagen. Bara att ringa någon är jobbigt, tar engergi. En shoppingtur (som är så skoj) gör mig däckad en till två dagar. Sova, sova och sova är min nya hobby. Inte för att jag vill, utan för att jag måste.

Det är väldigt svårt att förklara för någon som inte varit med om det hur det är, att vara så trött.
-Men du sov ju i natt, inte kan du vara trött nu?
-Men ni kan väl komma hit i morgon. Det är ju idag ni ska ut och handla?
-Inte är du väl så trött. Du ser så pigg ut.

Just det, ser pigg ut. När jag går ut, sminkad med fixat hår och ler mot omvärlden, kanske det är svårt att se hur trött jag är. Men jag ser ingen anledning att tynga hela världen med min sjukdom. När jag kommer hem och sover 17 timmar, febertrött och sunkig, är det bara P som ser mig. När jag vankar runt på nätterna och inte kan sova, eller när jag drömmer mardrömmar. Då är det ingen som ser mig. Jag har blivit som en skådespelare som spelar en pigg, frisk roll några timmar då och då för att sedan sminka av mig och bli mig själv.

Varför skriver jag då detta? För det första för att det känns bra att skriva om det. För det andra för er som inte tror på att vi är sjuka, eftersom vi ser så pigga ut. Tänk på att allt inte är som det ser ut.

Mina vänner och P har varit, och är, underbara. De vet att jag inte orkar som förr. Vet att jag inte håller lika mycket kontakt med dem, men att jag alltid tänker på dem. De hör av sig och fortsätter att vara mina vänner. Det betyder otroligt mycket. P ser till att jag får vila. Sköter telefonkontakter som jag inte orkar med. Bäddar ner mig och ser till att jag sover ordentligt. Ställer in saker som jag inte orkar med. Säger att han älskar mig även när jag går runt i nattlinne med rufsigt hår kl 17. På så sätt är jag lyckligt lottad.

Jag önskar att jag blir friskare i framtiden och att myndigheter (ingen nämnd och ingen glömd) inser att de gjort fel när de anser att jag är helt frisk...

Kram till alla som orkat läsa detta deprimerande inlägg. Nästa inlägg ska handla om inredning istället :-)

Annette

Tisdagstema - nytt & gammalt

"Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker"  Det hade vi broderat på en duk hemma när jag var liten. 

När det dracks kaffe när jag var liten, var det i kopp med fat. Sockerskål i pressat glas med fot, grädde i kanna till de som ville ha. Det var kokkaffe som gällde. Självklart var det hembakta kakor till, på fat med servett under. Kaffet var starkt, varmt och luktade gott. Det fanns några få sorters kaffe att välja mellan. Vi köpte oftast Luxus kaffe i stor plåtburk. Burken använde man sedan till att förvara något i. Man köpte plastlock som passade till.  

När sedan några "inflyttade stadsbor" setts dricka kaffe i mugg undrade man, vad GÖR de? Dricker kaffe i en mugg... utan fat. Det är ju bara småbarn som dricker choklad i mugg möjligen. Ja, vi bodde alltså på landet... var lite efter i vad som hände modet och inredning... :-)

Mamma och pappa drack aldrig kaffe i mugg om de inte var bortbjudna. Kaffet smakade inte lika gott då :-)

Nu dricker man inte bara kaffe, man dricker latte, espresso och allt annnat det heter. Det finns otroligt många kaffesorter att välja mellan, vanliga och smaksatta. Sedan en  hel uppsjö med tillbehör. Bryggare, espressomaskiner mm.

Jag gillar bäst kaffe som är "pressat" i min "kaffepress" Columbia från Bodum. Det är min fjärde jag är inne på nu. Den här lär väl hålla ett tag.  :-) De andra var med glas. Kaffet jag gillar är Milea från Gevalia. Det ska vara varmt med mycket mjölk i.
Jag har också köpt Columbias tillbehör för socker och grädde och gillar dem väldigt mycket. Jag dricker ur mugg, gärna Höganäs muggar utan "öron" eller Menus termomuggar.

Nu kommer jag till tisdagstemat - nytt & gammalt. Bilden här visar hur det var förr, kokkaffe i kopp och fat, samt hur det är nu, pressat kaffe i mugg.

Kaffe förr och nu


Men det gamla uttrycket gäller ännu. Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker...

Tävling

En ny tävling har jag hittat i dag. Man kan vinna fina kuddfodral från Hanna Säfström design.

Tävlingen finns på bloggen Hem och Lycka.


Repor i lacken???

Efter att ha läst i flera bloggar om hur fint det blir med att spraymåla saker, bestämde jag mig också för att pröva. I måndags köpte jag en vit sprayburk. Jag fick sedan P till att göra om hans uthus/snickarbod/garagedel till en målarhörna. Två fula brunbeige ytterkrukor skulle bli vita och fina. Oj vad det kommer färg överallt! Oj vad det luktar! Oj, man måste ha tålamod! Lyckligtvis hjälpte P till, så det blev två fina vita ytterkrukor som nu ska få flytta in i gillestugan med var sin plastblomma. Jag gillar INTE plastblommor, men i detta rum finns inga alternativ. Slutsatsen blev att jag inte ska lacka om något mera. :-)

Men när P hade gjort mina krukor fick han blodad tand. Han frågade om jag hade något mer som fick testa att lacka. Visst hade jag det. Trots att jag slängt ett 30-tal ytterkrukor vid flytten och ett 20-tal efter jag kommit hit, så finns det altid krukor kvar. (Jag har varit lite krukgalen). En blå kruka fick bli hans experiment. Han lackade den med billack!!! Hittade färg till bilen som jag hade innan denna. Det var en snygg gråmetallick färg. Han sprayade två lager och sedan klarlack... Det blev ju snyggt! Nu har den hamnat på mitt skrivbord här i arbetsrummet för att jag ska ha mina pennor i den. Hoppas jag inte repar lacken... :-)I dag ska förhoppningsvis P s gitarrer och andra intstrument flyttas ner i gillestugan så jag får mer plats i mitt "shabby chic rum". I så fall måste jag måla ett skåp vitt. Men då ska jag måla med riktig färg. Inget mer spray för mig :-)

Ferdinand + Hulken = röksugen man :-)

Redan som liten brukar man få lära sig att hålla sig ur vägen när det gäller getingar, arga tjurar, ilskna hundar mm. Men en sak till som man måste lära sig att hålla sig ur vägen från är... en make som försöker sluta röka!!! Det är fakta!!!

Min älskade lilla (nåja inte så liten) make som vanligtvis kan ta ganska mycket utan att bli arg, har förvandlats till Ferdinand stucken av ett bi och Hulken samtidigt. Han är visserligen inte grön, men utstöter liknande ljud som både tjuren och Hulken... :-) 

P har i 28 dagar nu varit utan cigaretter. Det är verkligen bra. Han har rökt i 25 år och nu måste han tänka på något annat... Tugga! Just det, tugga. Han börjar med nikotintuggummi, övergår till vanliga tuggummi som han sedan fortsätter med hela dagen, bara med uppehåll för... fast föda... att tugga. Allt i skafferiet och kylen åker. Smulor och papper överallt. Sånt som han ratat förut åker in i munnen med glädje. Det är roligt att se, påminner mycket om en kamel... :-)

Jag ska ju försöka vara stöttande. Köper tuggummi, pussar på honom, talar om hur gott han luktar mm. Men vad hjälper det mot ett röksug? Han kan inte gå ut och läsa som han gjorde tidigare efter maten. Han kan inte unna sig en cigarett när han gjort något bra vid datorn, och han kan framför allt inte lugna sig med en cigarett. Nåja, jag är ju retlig av naturen och retar honom ändå, men mindre :-) Jag vet också när det är bäst att inte vara i samma rum. Jag hoppas och tror att han blir helt rökfri och så småningom även lugn... :-) Då kan jag se tillbaka på detta inlägg och skratta gott.

Nu kommer han... jag hör tuggandet .... :-)

Ha en bra helg!


Tävling nr 2 idag

Jag hittade en tävling till idag, hos Perlan. Där vill jag också vinna :-)


Tävling

Återigen har Tjohalia en tävling tillsammans med Designonline. Jag är förstås med och tävlar :-)

Tävling hos Tjohalia!


Kvällsmacka, någon???? :-)

Jag ska precis gå och lägga mig, men kände att jag måste visa de här bilderna först.

Denna annorlunda rutschkana såg jag i dag på Smögen. Det är där jag och min kompis L har hållit hus idag. Mycket REA när nästan alla affärer stänger för säsongen. Jag köpte bara en liten Cult kub och ett ljus. Ångrar mig nu att jag inte köpte mera. Det var 50% på massa Cultsaker. Blev redigt blöt också då jag lagt jacka och paraply i bilen... Ja, ja vatten ska väl inte vara farligt :-)

Nu ska jag sova. God Natt!!

Tävling igen...

Nu har det blivit fart på mitt tävlande :-)

Jag vill vinna en tygtavla också. Det kan man göra på bloggen Isabels Värld.

Tävling

Nu vill jag vinna igen. Denna gång ett snyggt kakfat :-)

Därför är jag med och tävlar här:Blommor och Queen...

I går planterade jag lite nya blommor i krukorna ute. Det känns bra att se nya, fräsha blommor istället för gamla överblommade.På framsidan  är blomman i krukan fortfarande fin, otroligt... så den får leva vidare :-)


Jag gillar denna låten, har fått den på hjärnan :-) Gammal, men bra.

Tisdagstema - Metall

Denna vecka är tisdagstemat metall.

För många år sedan köpte min pappa en gammal skottkärra på en auktion. Den var ful, klumpig och besvärlig, tyckte jag. Men han gillade den. Den rymde mycket, var stadig och praktisk. Han använde den mycket. Min far tyckte om att måla sina saker i märkliga färger. Ofta färger som blivit över från andra saker. Han målade sin älskade skottkärra grön!!

2006 när min far gått bort, skulle jag och P tömma hans hem innan försäljningen. Där var förstås denna skottkärra.
- Släng den, sa jag.
- Inte kan man slänga denna, svarade P.
-Vi bor i lägenhet. Vad har man då en klumpig skottkärra till?
-Vi tar med den till landet tills vidare, sen kan vi ha den om vi skaffar hus.

Jag gick med på att spara den. Den fick åka släpvagn till stugan i Småland och allt var frid och fröjd.

När vi köpt detta huset förra året och skulle åka till landet, följde släpvagnen med. På hemvägen var den lastad med - just det - skottkärran.
- Den är ful och otymplig, sa jag. Det är en skamfläck i ett villaområde.
- Den är praktiskt och inte alls ful, sa P.

Eftersom det är P som använder den, fick den vara kvar. Tänkte att jag kunde smyga in en snygg, mindre så småningom.

Men nu har jag börjat gilla den. Den rymmer mycket, är stadig och lite kul.

När P gick förbi grannen en dag med sitt "fordon" fick han en komplimang av honom. Grannan tyckte om den fula, gröna skottkärran... !!!!

Skottkärran kan känna sig säker -  den ska inte bytas ut. :-)

Bild på underverket:


Bilder från mitt vardagsrum

Sommaren är här igen! Varmt och soligt idag! Jag har varit och köpt lite blommor som ska planteras istället för de som dog tidigare i sommar.

Jag tänkte visa lite bilder från mitt vardagsrum idag. Det är inte "klart" ännu, för jag vill ha en fondvägg med tapet i vitt och silver. Hoppas det blir snart. Jag ska också ha nya tavlor. Men bilderna förseställer hur det är nu.

Dörren på bilden går till mitt "shabby chic rum". Jag gillar lite gammaldags och shabby saker med. Men inte så att jag skulle kunna ha det genomgående i hela huset. Så jag löste det genom att ha ett eget "shabby chic rum" Jag ska fixa till lite mer där, få bort P s gitarrer mm, sedan kanske det kan bli en bild där också. :-)Den ena väggen består nästan bara av fönster och var därför väldigt svår att fota. Det "fattas" därför en bit.Och så var vi i köket... :-)
En liten rundvandring i mitt vardagsrum.

Nu måste jag och P plantera blommorna innan de vissnar.

Söndagsbilder

Nu var det söndag igen. P är ute och slår ängen... nåja klipper gräset... det är låååångt nu. När gräset klipps kan jag inte vara ute, så istället för att fixa lite i trädgården måste jag sitta här vid datorn i stället... oh va jobbigt... :-))))) Någon fördel måste man ju ha som allergiker också... :-)

I går städade jag och P ordentligt. Det var så skönt. Jag har retat mig på damm och smuts hela veckan, men inte orkat göra något åt det. När så P hjälpte till igår och jag kände mig bättre så blev det fixat. Nu kan jag koppla av.


När jag var på Åhlens för några veckor sedan köpte jag en kökshandduk som jag verkligen gillade mönstret på. Ramen som var för liten för min tidigare tygtavla fick en ny chans. I går fixade P till tavlan som jag ville ha den. Och resultatet blev en tavla i hallen där vi har en liten tegelvägg. Jag blev mycket nöjd. Till och med P tyckte att den var ok, då är det BRA :-)
Vi satte också upp en skylt på ytterdörren igår. Den köpte jag på Village tidigare i sommar. Jag gillar att den är så enkel, sedan att den matchar vår namnskylt som står längre till höger gör ju inte saken sämre.När jag ändå var ute och fotade kunde ju grannarna få något annat att fundera på... :-), så jag tog bild på vårt fina husnummer. Det är från Bruka design. Jag letade länge innnan jag hittade en fin fyra men till slut så hittade jag denna. P kan inte inse vikten av att ha en sådan här fyra. Den gamla svarta som satt här ni vi flyttade in var lika praktisk tycker han, praktisk ja, men den här är ju snygg, tycker jag. :-)I fredags var jag och kollade lite i affärer. Jag hittade ett underlägg från Design House Stockholm som jag köpte och använder till duk. Tycker mycket om det, har sett andra på bloggar som har dem och bara önskat att jag kunde hitta ett. Nu är det mitt!!Nu kom P in. Han har klippt färdigt, så snart gräslukten lagt sig lite till får jag masa mig ut och trädgården och fixa lite i alla fall.

Ha en skön söndagskväll!

Upplysning och Cult

Nu ljusnar det... i alla fall vid vår entré... :-) Jag har använt mitt presentkort som jag fick av P på vår bröllopsdag och köpt en ny lykta som redan är placerad utanför dörren. Gillar lyktan jättemycket. Jag passade också på att köpa en svart utekruka som tål frost, för halva priset. Den har jag placerat bredvid lyktan med en cyklamen i. Den får nog stanna där hela vintern (inte med cyklamen då... ).När jag kom hem var det rolig post i brevlådan. Min broschyr från Cult som jag beställt hade kommit!!! Mysig att titta i!Nu ska jag bläddra i broschyren och drömma lite... :-)

Jag vill vinna ett halsband!

Jag är med och tävlar om ett fint halsband på Tindra som jag bloggen.

Tisdagstema - fridfullt

Efter att jag missat/inte kunnat vara med på två tisdagsteman är det nu dags igen.

Veckans tema är fridfullt.

Min bild idag föreställer vår utejulgran i vintras. När det har snöat, allt är vitt och tyst och det luktar snö då är det, just det, fridfullt, tycker jag.
Bilder på semestershopping

Ännu en dag när jag är trött - mycket trött. Jag är glad att jag orkade åka och hälsa på min faster, samt plantera nya blommor på gravarna. Nu är det fina krysantemum på alla fyra gravarna. Hoppas de står fina länge. Jag är allergisk mot dem också, så jag fick packa in dem ordentligt i bilen, men de luktade ändå. Hoppas jag slipper klåda i natt.

När jag kom hem stupade jag i säng, sov en stund, sedan var det middag och TV. Nu har jag fotat lite saker som jag köpt under sommaren.

Först ut är min vita lampa. Den köpte jag i fredags på Jem och FIx i Nässjö. Jag har inte riktigt bestämt mig för om den ska stå bredvid soffan som den gör nu,  eller om den ska flyttas in i lilla rummet. På bilden står den på underlägget jag köpte i Kristianstad på Borett och bredvid mina ljussakar från Herstal.
Den andra bilden är på mina fina vaser/krukor som jag fick av C när vi hade kräftskiva. Jag planterade en svärmorstunga i varje. Den lilla rosa krukan hade jag innan. Tyckte det kunde vara bra med en grupp, så jag satte ihop dem på ett fat jag köpt för längesedan på Hemtex.Sista bilden för idag är på min lilla vas-samling. Jag hade en vit vas från Village sedan tidigare. På Mio i Nässjö hittade jag en liten vit som jag inte kunde motstå. Likadant var det på IKEA. När jag kom hem satte jag ihop dem på min gamla sekretär. Gillar dem allihop! :-)
Kruka och sova, sova, sova

Zzzzzzzzzzzzzzz...... sova, sova, min huvudsysselsättning i dag. Oh vad jag är trött och "dassig". Ont i kroppen, huvudet och allmänt kass :-(  Det är "priset" jag får betala efter för lite sömn och för att inte lyssna vad kroppen säger.
Men det har varit en passande sovdag med regn och svalt väder.

När jag väl vaknade planterade jag om lite blommor och bytte ut döda mot fräscha istället. Uteblommorna som var döda slängde jag och ska köpa lite nytt på tisdag.

När jag var på Tyghuset i Taberg köpte jag Cultkruka med magnet, plus ett löv till den. Den krukan satte jag på köksbordet idag med en blommande balsamin i. Har länge velat ha den krukan och nu är den min :-)Jag har också planterat blommor i de två vaser/krukor som jag fick när vi hade kräftskiva. Ska ta bilder på dem i morgon.

I morgon ska jag försäka orka packa upp lite mer och städa i ordning. P har tvättat idag, så det är nästan tomt i tvättstugan nu, känns bra.
God natt!

Hem ljuva hem!!!

Hemma!!! Åh så härligt!

Nu är jag alltså hemma efter drygt 2,5 vecka i stugan i Småland.
Det har varit trevligt att träffa Ps mamma, pappa och bror med famlij,  att bada, äta gott, mata "mina" änder m m, men det är ändå skönast att vara hemma :-) Bredband!!! Yippieee!!! Som jag har saknat det...  Mina egna saker och min säng!!!


Det är mycket som ska göras nu. Uppackning, tvätta massor (andra maskinen är i full gång), vattna blommor, slänga blommor, köpa nya blommor, städa, läsa massor av mail och bloggar mm mm. Jag ska försöka ta en sak i taget. Skönt att det bara är lördag idag och P har en ledig dag kvar.

Jag är supertrött, visserligen har jag sovit ganska länge varje morgon, men jag har sovit mycket mindre än vad jag behöver för att må bra. Ska sova mycket de kommande dagarna...

I flera inlägg har jag skrivit om saker som jag köpt, men inte fotat. Nu ska det ändras på det. Här kommer två bilder idag.
Den första bilden är på burken som jag köpte innan jag åkte till landet. Jag har mitt diskmedel i den.Den är köpt på Plantagen.

Den andra bilden idag är på en tillbringare som jag köpte på Hemtex när det var 70 % REA. Den är praktisk att ha vatten i som jag har i kylskåpet.
På bilden är även skålen för Ägg samt Salt- och Peppar karen från Bruka som jag köpte på REA i Nässjö.Jag visar mer senare i veckan.

Nu ska jag läsa bloggar.

Ha en trevlig lördagskväll!

Tävling

Det var ett tag sedan, men nu är jag med och tävlar igen. Kanske du också vill vara med och tävla?
Det är bloggen Hem och Lycka som har tävlingen.

Kräftpremiär och shopping

Så sitter jag åter här och "saktsurfar" dvs på telefonmodemet. Det går saaaakta. Jag har hur många blogginlägg som helst att läsa, men hinner bara några om dagen. Nu längtar jag hem till bredbandet... :-)

I går var det dagen K för min man, hans bror och föräldrar. K som i kräftpremiär! Innan jag träffade P visste jag knappt hur man fiskade kräftor, men nu är det en viktig dag. P lägger alltid sin semester så han får vara med på kräftpremiären...

Klockan 17 var det dags att ge sig ut med nybetade burar i båten för att lägga ut dem. I år var det P och hans bror samt lille V(snart 3 år). Det var Vs första kräftfiske, men han var jätteduktig. Det var väldigt fint väder. Jag stod på stranden och tittade på, samt matade de nu nästan tama änderna som finns här i sjön.

Kräftburar i väntan på att få bete i sig.


Efter buriläggningen igår, åt vi en god trerätters middag hos föräldrarna och firade Ps brors födelsedag lite i efterskott.

Strax innan klockan 17...


I morse var vi alla ute vid 6.30 för att se hur kräftlyckan blivit. Ett ganska bra år. Inget rekord, men det räcker gott och väl till morgondagens kräftskiva. Nu ska kräftorna kokas efter ett hemligt, gammalt recept. Då kan jag inte vara inne i det huset som det kokas kräftor i, för jag blir allergisk mot dilldoften. Därför kokas kräftorna i mina svärföräldrars hus och jag håller mig hemma här i denna stugan.

I tisdags var jag och P i Taberg, shoppade lite och fikade på ett kafé uppe på berget. Fin utsikt! Sedan åkte vi till A6 och tillbringade ett par timmar där tillsammans med en hel massa människor. Några små inköp blev det. Vi hann också med IKEA innan vi åkte hem och jag halvsov i soffan.

I dag har vi varit i Nässjö en liten stund. Jag köpte en väska på torgmarknaden.

Bilder från  shoppingen i Taberg och Jönköping kommer när kommit hem till Västkusten och packat upp det. 

Blöt måndag

Oj vad det kan regna! Hade nästan glömt bort hur det kunde ösa ner, men idag blev jag påmind. Hela dagen har naturens egen sprinker varit igång. Jag tycker det passar bra idag att det är regn, för jag har vilat hela dagen och då är det skönt och svalt :-)

Idag fotade jag min cerise plastskål och mitt cerisa plastfat som jag köpte på Rusta för två veckor sedan. De har kommit till användning här på landet, som salladsskål och kakfat.

Plastskål från Rusta


I kväll kommer Ps bror med familj tillbaks hit från västkusten. Då blir det mer liv och rörelse här.

Jag hoppas att jag och P kan hinna med en shoppingtur till Jönköping under veckan. Skulle vara mycket kul.

Plastfat från Rusta


Nu är snart P klar med middagen. Jag är jättehungrig så det pasar bra :-)

Kräftskiva

Söndag eftermiddag. Nu sitter jag inne och lyssnar på regnet och tycker det faktiskt är ganska skönt. Efter allt det varma och torra är det skönt med lite regn. Speciellt när jag är trött och nyss har sovit. Nu är det datorn som gäller en stund. En mycket lugn eftermiddag, med andra ord.

I går kom våra vänner från Göteborg hit. Det regnade först men sedan var det uppehåll så det kunde bli både bad (barnen) och kubb.

Jag fick två fina rosa fyrkantiga vaser av C. De ska jag ha hemma. Härlig rosa färg. Bilder kommer senare.

På kvällen var det dags för kräftor. Det som gäller här, är egenfångade kräftor från sjön, men eftersom det inte är kräftpremiär här förrän på onsdag, fick det bli förra årets frysta kräftor. Väldigt goda ändå (hörde jag).

Det är lite besvärlgt när det gäller kräftor och mig. Jag är allergisk mot dem och deras spad. Det blir speciella rutiner när det är kräftskiva. Kräftorna får vara i ett kylskåp där inte mina saker är. Alla som äter kräftor får försöka låta bli  att "spruta" på mig. De har egen ost och smör som vi slänger sedan. Jag sitter i ett hörn och äter något annat, igår kycklingsallad. Min mat och dricka får ingen kräftätare ta i m.m. Sedan får alla gå och slänga sina rester och sätta in disken i diskmaskinen medan jag lämnar området. Alla får sedan sanera sig, dvs tvätta sig ordentligt. Kranar och handtag får inte kladdas ner osv. Lite besvärligt, men jag har klarat mig nästan helt förutom lite klåda någon gång. P måste och också borsta tänderna och tvätta ansiktet innan jag kan få en puss... :-)Efter kräftorna åt vi kladdkaka och lyssnade på gamla sketcher från 60-talet med Martin Ljung, Lars Ekborg, Beppe Wolgers, Carl-Gustav Lindstedt mm. Så kul fortfarande.
Det blev mycket skratt under hela kvällen för vi har alla en liknande märklig humor... :-)

I dag har det spelats två omgångar kubb efter frukost, vi i vårt lag vill ha revansch från i går.... Vid 13-tiden åkte gästerna hem.

Nu ska jag slappa lite till! :-)

Fredag i Småland

Fredag igen. Veckorna går så fort. Nu är det bara en vecka kvar på Ps semester...


I dag tar jag det väldigt lungt. Jag är supertrött.

I onsdags åkte vi hem en "kortis" för att vattna blommorna, kolla posten, betala räkningar mm. Vi stannade en liten stund i Jönköping så jag kunde kolla på Iems om det var REA, men det var det inte :-( Inget inköp där, mycket fint dock. Fyndade i stället lite på Hemtex. En cerise tillbringare med lock och två förvaringslådor blev det. Båda med 70% rabatt. Bilder kommer senare. Även idag surfar jag med vanliga telenätet.

I går kom vi tillbaks hit och då blev vi bjudna på middag av Ps föräldrar på Sandsjö. De andra åt "plankor"  med oxfile, fläskfile eller lax. Jag fick en liten specialare pga allergin, entrecote med pommesfrites. Det smakade väldigt bra och det var jättemysigt att sitta ute i sommarkvällen och njuta av utsikten.

Vi har varit inne i stan (Nässjö) idag och handlat inför helgen. Vi får besök av vänner från Göteborg. Varje år i drygt 10 år har P haft en kräftskiva för sina vänner här på landet. I början var det många gäster (före min tid) men gästernas antal har minskat. Nu är det "bara" en familj" kvar. Det passar mig perfekt för jag blir så trött om det är mycket människor. Sedan att det är mycket trevliga gäster som kommer är ju en stor bonus :-) Innan vi handlade mat lyckades jag med mycket övertalning få P att köra till MIO först, så jag kunde kolla lite. Det var REA. Jag tittade en stund. (P tyckte det var lääänge). Inköpen blev fina servettringar i keramik och en gullig liten vit vas. Just det, bilder kommer senare... Efter vi handlat mat åkte vi hem. Jag har sovit och läst, mår inte så bra och har ont i näsan. Hoppas det inte blir bihåleinflammation för det är inte kul :-(

P ska laga en sen middag nu och sedan ska jag vila mer, vill ju vara pigg i morgon när vi får gäster.

Ha en trevlig helg!


RSS 2.0