Valborgsmässoafton...

Så är det officiellt vår!!! Härligt!!! Jag har nyss varit nere i "byn" och lyssnat på de traditionella vårsångerna. Då känns det vår på riktigt för mig. Sen att det var 20 plusgrader och sol gjorde ju inte saken sämre :-)




I dag har det varit sommarvarmt. Jag har tillbringat en del tid på altanen och njutit.
I morgon hoppas jag att det fina vädret kvarstår, så att jag kan sätta lite frön i landet och P får klippt gräsmattan. Björkarna är helt gröna och nu och snart, snart blommar vårt päronträd. Vilken vacker tid!!!

Jag önskar er alla en Trevlig Valborg och en mysig helg!!!

Tisdagstema - stor och liten...

Dagens tisdagstema  är stor och liten
Den allra första tanken som jag fick, var jag och min kompis L. Hon är liten och späd. Jag är hrmmm... inte det :-) Vi påminner starkt och Helan och Halvan när vi går på stan.

Men det blev idé nummer två i stället. Suddgummi.

Alla gör vi misstag. Vissa större än andra. I bland kan man ställa allt till rätta och slutet blir gott.
När man skriver med blyerts, kan man sudda bort sina misstag. Tänk om det vore så enkelt att man kunde sudda bort dumma saker...


Jag fick ett stort suddgummi i julklapp av P ( i adventskalendern) Det är verkligen stort. När jag löser korsord passar dock det vanliga bättre. Här är de båda på bild -  stor och liten:


Det grönskar...

Björken på tomten har fått stora gröna musöron, snarare råttöron... Titta!



Är det inte underbart? P får klippa gräsmattan snart också för den börjar bli "långhårig".

Det är fredag eftermiddag. Väldigt skönt.  Jag håller på att städa idag också. Kök och badrum är klart. Nu är det skurning kvar. Det går inte fort, men det går sakta.. :-)

Nu vill jag visa muggarna som jag köpte i Nässjö i helgen.



De rymmer massor av kaffe, så jag behöver inte gå och fylla på så ofta :-)
Märket i botten säger P o  P men jag har aldrig hört talas om det. Är det någon som vet?
De är handmålade. Först ville jag ha rosa med vita prickar för de var verkligen söta. Men sen insåg jag att jag har ju inga andra rosa muggar. Bättre att hålla mig till svart, vitt och lime. Jag är jättenöjd med dem, sköna att dricka ur.

Bokstäver har länge varit inne i inredningen. Jag har tyckt att det varit snyggt, men inte vetat vad jag skulle göra om jag hade några. I lördags hittade jag dock små söta träbokstäver som jag inte kunde stå emot. P var med i affären och jag bad honom leta upp ett A. Det var inte lätt för många köper nog den bokstaven. Men till slut hade han letat upp ett. Under tiden hann jag kolla en hel del i affären... man måste vara smart när man handlar tillsammans med sin uttråkade man :-)

Bokstäverna hamnade på hyllan ovanför vår säng, tillsammans med vårt bröllopsfoto.



Jag har också fotat lyktan som jag köpte på Plantagen för några veckor sedan. Den hänger på altanen. Det ska nog bli en eller två till såna, ev i rosa.



Hoppas det blir många fina kvällar i sommar när man kan sitta ute och mysa med lyktan tänd.

Nu måste jag städa vidare. Vill gärna vara klar när P kommer hem. Det är svårt att skura när någon kliver omkring hela tiden... :-)

Ha en underbar helg!!!!

En vårig torsdag...

I dag är det riktigt fint väder. Solen skiner och det är varmt och skönt. Det är varmare ute på baksidan än inomhus:



Vad gör jag då? Jo städar inomhus... Inte bara, jag har hängt ut tvätt för första gången i år. Tidigare har jag tvättat så sent på dagen, att det har inte varit någon idé att hänga ut tvätten. Men nu hänger den där. Härligt!
Jag städar lite långsamt och vilar emellan. Nästa på schemat är dammsugning i källaren. Nu är det bloggpaus :-)

Vaxdukarna som jag köpte i helgen i Nässjö ligger på borden ute. Min plan var att köpa en grön, cerise eller gul duk. Det blev den här och jag är nöjd. Det var REA också på den... alltid bra :-) Jag köpte den på Textilhuset i Nässjö.
Även vårt gamla trädgårdsbord fick en likadan duk. Nu behövs inte bordet till Ps rökhörna längre, utan där står gillen nu.

Förresten så har P varit rökfri 9 månader idag!!! Grattis älskling!!!

Så här ser duken ut.



Vi har nya duktyngder för i år. De är i sten. De köptes på julmarknaden i december. Jag gillar dem.



Tulpanerna i krukan är nästan framme:



Blommorna gillar vädret :-)





Det gick inte så bra hos läkaren :-(  Han kunde inte skriva ut intyg tyckte han. Nu hoppas jag få en ny tid hos en annan läkare som kanske kan skriva ut intyg...

Nu känner jag mig piggare. Dags för källaren att få bli dammfri :-)

Ha en fin kväll!


Tisdagstema - trä...

Tisdag igen, bara några minuter in på dygnet, och det är tisdagtema. Denna vecka är det trä som gäller.

Först tänkte jag på min träskalle... men jag vill ju inte ha kort på mig i bloggen... :-)

Sedan tänkte jag på sommarens kräftfiske. För P är kräftfisket årets höjdpunkt. Jag tycker det är kul när det ligger kräftor i burarna, men jag delar inte riktigt P s enorma förtjusning... :-)
Det är här som trä kommer in i bilden. Tidigare fiskade man med burar av trä, men nu är det plast som gäller. Det finns dock några gamla godingar  i trä kvar på landet som får fortsätta att fira sina augustinätter i sjön.


Hemma igen...

Så var man tillbaks på västkusten då. Hemma är bäst :-) Men det har varit en trevlig helg. Alltid kul att träffa svärföräldrarna. Jag har också hunnit med att shoppa lite.
Det var kallt på Höglandet så jag var mest inomhus annars. Tog några bilder utomhus, men de är i Ps kamera så de kommer senare på bloggen. Vi har kommit mycket längre fram på våren här på västkusten. Men det var mindre pollen där så man sov utan att ögon och näsa klibbade ihop. Skönt!

På ÖB köpte jag denna radio som jag läst om i någon blogg. Något billigare är "originalet" och ändå både snygg och praktisk. Priset var 119 kr. Jag gillar!!!




Jag köpte två snygga prickiga muggar, vaxduk till uteborden, tyg mm. Bilder kommer senare när jag har packat upp dem. I dag tar jag det lugnt och vilar mycket.

I morgon ska jag till  en läkare och förhoppningsvis få ett läkarutlåtande om min sjukdom, som räcker för Försäkringskassan. Håll gärna tummarna för mig, det behövs verkligen.

Ha en fin måndagskväll!

Trevlig helg...

Ville bara önska er alla en TREVLIG HELG innan jag drar österut mot Småland. Vi ska till stugan för första gången i år. Hoppas att både vi och ni alla får fint vårväder.
Inget internet på tre dagar... hur ska det gå???? :-)

Påsken är slut...

Så var det slut på påsken. En härlig vårhelg har det varit mestadels.

I fredags var jag och P hos L med familj. Vi fick god mat och fick bl a se gamla videofilmer (hemmafilmer) som bjöd till många skratt... :-)
Eftersom de har både katt och hund blev inte sömnen alldeles lysande på natten. Men efter en del hostande och rosslande så sov jag bra.

Nästa dag var det påskafton. Vilket härligt väder!
Nästan överallt var det folk ute i sina trädgårdar, iklädda kortbyxor och t-shirts.
Jag tog det väldigt lugnt. Låg en lång stund i solsängen och samlade D-vitamin :-)
Jag är väldigt vit i hyn, så vit att jag nästan är blå... det är sant... Om jag vistas i solen kan jag bli lite röd, sedan händer inte mycket. Det är ingen större skillnad på min färg sommar eller vinter om man säger så.. :-) Har jag tur, kan jag bli lätt beige på armarna.
Jag låg alltås ute och "solade" och kollade på P. Han fixade lite i trädgården, gödslade gräsmattan mm. På kvällen åkte vi och kollade på ett nytt villaområde i närheten av härvi bor. Vilka underbara hus de hade byggt!! Och vilken utsikt!!! Havet så långt ögat nåddde!!! Nåja, vinner man några miljoner på lotto så vet man vad man kan köpa :-)
Jag såg också både tussilago, påskliljor och vitsippor. Vitsippor är lite av min favoritblomma så här på våren.

I söndags var vi hos min faster en stund. Vi var i några affärer på vägen upp och letade efter en torkvinda. Jag köpte en liten ljuslykta att ha på altanen. Annars köpte jag inget. P satte upp torkvindan hos faster och det blev bra.
På kvällen hade vi ett litet "Big bang" maraton. Det är en TV serie som P följer. Vi kollade på fem avsnitt i sträck. Ganska bra serie. Den handlar om nördar och jag är ju gift med en, så det är mycket man känner igen sig på... :-)

I går vilade jag och kollade på TV. Fixade och donade lite här hemma. P fick äntligen lite tid framför datorn :-)

I dag har jag inte mått bra. Jag har sovit jättemycket. Varit allergisk, trött och allmänt risig. Senare på eftermiddagen kände jag att en urinväginfektion var på gång. Jag hoppades att jag skulle stoppa den genom att dricka mycket. Men det lyckades inte.
Klockan 21 förstod jag att jag inte skulle orka ha så ont hela natten. P ringde sjukupplysningen medan jag  tog en dusch. Vi fick en tid 50 minuter senare. Då blev det bråttom, för jourcentralen ligger ca 45 min bort och jag stod ju fortfarande i duschen. Vi hann precis. (Tur att det inte var fartkontroller). Det är ju inte direkt mysigt att åka bil när man har blåskatarr, men jag klarade mig. Jag fick träffa en läkare och och fick antibiotika. En tablett slank ner redan på sjukhuset. Nu känns det lite bättre. Om en stund ska jag försöka sova.

För er som inte har somnat ännu av denna långa text, kan jag meddela att jag har vunnit en tävling på en blogg. Det är bloggen Gårdsromantik Havsviken som hade en tävling. Jag vann detta fina kuddfodral:



Det var kul att vinna en så fin sak. Fodralet har förstås inte kommit till mig ännu, så bilden är lånad från bloggen.


Påsk...

I dag har påsken tjuvstartat lite. Många är lediga och andra slutar tidigt.

Jag har varit iväg och tagit min sista B12spruta. Skönt att ha det gjort.

Den kommun som jag bor i, är en kommun där antalet människor mer än fördubblas under sommaren. Den första "invationen" kommer alltid vid påsk. Då ska sommargästerna till sin stuga och förbereda inför sommaren.

 Det märker man inte minst in affärerna. "Min" ICA-affär brukar i och för sig ha ganska många kunder, men idag är det rena "folkvandingen" dit. Jag tycker det är kul att de gynnar affärerna här. Men ibland när man har bråttom känns de lite för många. I dag hade jag ingen brådska utan skulle bara handla några småsaker. Medan jag gick där och  lyssnade på alla möjliga dialekter som pratas hörde jag även franska och engelska. Den lilla affären har blivit internationell :-)

Nu hoppas jag att P snart kommer hem från jobbet så att vi kan börja fira påsk på riktigt.

Jag vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!!!


Tisdagstema - vardagslyx...

Nu var det några veckor sedan jag var med i tisdagstema, men nu är det dags igen.

Denna vecka är det vardagslyx som är ämnet.
Direkt när jag läste det kom jag att tänka på en sak. Sedan flera år tillbaka dukar vi alltid  med servetter när vi ska äta. Även om det är en frukost i ensamhet. Jag köper många servetter varje år. Tack och lov att IKEA och Plantagen har i storpack för bra pris :-)

För mig är det vardagslyx att ha servetter med snygga motiv varje dag. Dessa härliga servetter som jag fotat gör att jag smälter varje gång jag ser dem. "Min" färg - lime och så gullig liten kyckling... så fint... Jag köpte dem på Plantagen i förra veckan. Synd att påsken går så fort, annars hade jag köpt fler av dem :-)

Här är alltså mitt bidrag till vardagslyx:


Första lördagen i april...

Vilket vackert vårväder vi haft i dag!!! April visar sin fina sida.

Jag har tillbringat flera timmar utomhus vilken är ovanligt för en "inneråtta" som jag.. . :-)
Det är en ekvation som är lite svårlöslig, jag är allergisk mot pollen och ska inte utsättas för mycket för det. Alltså bör jag vara inne. Men sedan så har jag D-vitamin brist och behöver sol och bör vara ute... Ja, ni förstår, inte så lätt.

Men idag var det så skönt att vara ute. Jag tillbringade en stor tid av utomhustiden liggande i min solsäng.



Här har jag legat och lyssnat på lekande barn runt om, mopeder, fåglar och humlor. Ja, de har redan anlänt, tillsammans med getingar.
Det var 22 plusgrader här i solen. Härligt!

Ibland har jag kollat in vad P har jobbat med också... :-) Han har klippt ner grenar från våra äpple- och päronträd. Han har grävt upp ett land som varit hallon i och han har satt upp torkvindan mm. Jag har satt fjädrar i en buske på baksidan, samt fjädrar i ett påskris som jag ställt på trappan. Sen har jag gått och småplockat upp kvistar mm.
Grillen och utemöblerna är på plats. Utesäsongen har börjat!!!!

Där våra hallonbuskar har stått, har jag planer på att sätta blomsterfrön och plantera blommor till buketter. Kunde vara roligt att ha. Nu är våra rosor borta både i rabatten och i "portalen". Hallonen försvann idag. Undrar vad de tidigare ägarna skulle säga om de kom nu??... Men vi är så glada att slippa rosor och hallon. Vi har en rosa ros kvar vid växthuset och den stack jag mig på idag...


Här är min "påskbuske".



Himlen var klarblå!


Det var också årets premiär för kortbyxor på P idag. Jag höll mig dock till jeans :-)

I morgon hoppas jag vi hinner städa lite inomhus. Det kändes fel att göra det i dag när vädret var som det var.

Snart är det påsk, del 3...

Fredag idag! Skönt!

Jag är dock stressad och besviken på mig själv. Det är så mycket som jag borde ha gjort, men som jag inte orkar :-( Ju mer jag stressar upp mig, ju sjukare blir jag, så jag borde försöka låta bli. Men det är så svårt. Jag vill städa och tvätta och fixa, men jag orkar inte :-( P har sagt att jag inte ska bry mig och att han ska hjälpa mig. Men han har så mycket annat att göra. Jag vill ju kunna avlasta honom... Nåja, jag har startat en tvättmaskin och ska skriva påskkort. Det orkar jag och det avskyr P :-)
Helgen ska bli lugn för oss hoppas jag. Vi ska fixa lite och förhoppningsvis kunna njuta av sol.

Nu över till något skojigare. Jag har pyntat lite mer här hemma.

I går hörde jag  P ropa när han kom hem från jobbet och gick på toa.
- Det står en galen kyckling och glor på mig när jag ska kissa....

Det var det här lille söta kycklingen han menade. Den har jag placerat i badrummet på hyllan bakom toastolen:



I dag när jag vaknade och kom till badrummet hade P vänt på den. Jag tror inte att han gillar att bli uttittad när han kissar... :-)


Mina två svarta höns som jag köpte tidigare i år har fått komma ur skåpet och hamnat på TV bänken.



I shabbyrummet ligger en duk på bordet som min mamma broderat. Den kommer jag ihåg från det jag var liten.



Jag har sparat på en massa påskägg som jag fått. De är så söta. Det är något med påskmotiv som får mig att smälta.

Men jag plockade bara upp tre ägg ur lådorna. Ett ska jag ha godis i till eventuella små påskkärringar och påskgubbar som kan ringa på dörren. De andra två får ligga tomma i shabbyrummet. Bara för att jag blir glad när jag ser dem.





I köket har fyra små harar fått flytta in också:



Nu är det nästan redo för påsk. Jag ska sätta fjädrar i en buske på utsidan också. Förhoppningsvis i morgon.


I onsdags var jag hos min faster och passade på att  åka till kyrkogården för att ta bort gravsmyckningen på gravarna och sätta små påskliljor i krukor. Det var skönt att få det lite vårigare. Men oj vad jag blev trött. I går orkade jag inget mer än att sova och se på TV.

Nu ska jag ta fram adressboken och sätta mig och skriva påskkort.

Ha en superfin vårhelg!!!

RSS 2.0