Jag har vunnit...

Här kommer ett litet glatt inlägg så här mitt i natten :-) Jag fick precis veta att jag vunnit i tävling på bloggen Interiörguiden.

Den här fina gardinen från textilonnet.se kommer snart att hänga i shabby rummet här hemma.

Bild lånad från textilonnet.se

Nu ska jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna :-)

Ett LÅNGT inlägg om vardagsrummet...

Först en varning, det kommer att bli ett långt inlägg. Tänker ni läsa hela och se på bilderna, gå på toa först, samt hämta en kopp kaffe :-)

Jag har tidigare skrivit om att jag har varit på loppisar, att jag handlat div saker, att vi möblerat om i vardagsrummet mm. Nu slår jag alla flugor i en smäll och visar hela vardagsrummet som det ser ut nu. Bilderna är tagna i kväll, därför är de lite mörka.


Vi kör i gång! :-)

En natt i september när jag inte kunde sova, låg jag och funderade på, om vi skulle flytta om lite i huset. I gillestugan som inte är så stor, stod de största möblerna. Medans vardagsrummet innehöll mindre  och färre möbler. Kanske skulle det vara tvärtom? När jag tog upp det med P några dagar senare, sa han att han hade också funderat i de banorna. Bra. Ett steg närmare. :-)

Vi började prata om det en lördag och mätte lite. Helt plötsligt började P att bära möbler upp och ner i trappan.
- Lika bra att börja direkt, tyckte han.
Jag höll med förstås och travade efter och bar det jag orkade.
Så var de stora bruna möblerna uppe i rummet, och de mindre beige sofforna i gillestugan. Det blev mycket bättre i gillestugan. Luftigt och man kan komma fram till bokhyllan.

Om det gått fort med gillestugan, så tog det desto mer tid i vardagsrummet. Innan vi kommit överens om hur möblerna skulle stå, en soffa, tre fåtöljer, soffbord, tv mm, hade klockan blivit 23. Till slut kom vi på det. Då var det "bara" för P att dra om alla sladdar, flytta lampan i taket, ändra allt till tv och högtalare mm...

När det var klart, kändes det konstigt men bra. Vi utnyttjar nu hela vardagsrummet och har inte en tom yta mitt på som tidigare. Soffan är skönare att sitta i.

Så här ser det ut nu, när man tittar från köket (öppet emellan).

I förgrunden ser man ett LACK bord från IKEA som tidigare stod bredvid den ena soffan och knappt syntes alls. Nu har den hamnat i blickfånget. På bordet står ett ljushus som jag köpte på Rusta i somras, ett fat som jag fyndat på loppis samt ljuslyktor från Göksäter. Under bordet står en korg från Design House Stockholm som jag fick av svärmor förra året. Mycket bra att förvara tidningar i.

När vi haft möblerna så här några dagar, upptäckte vi att det var mörkt i detta hörn. Speciellt om inte ljuslyktan var tänd. En lampa var nödvändig. Men en bordslampa med en sladd som låg över golvet, skulle inte vara snyggt. Det fick bli en fönsterlampa i stället. P fixade i taket så den hänger som en vanlig lampa. Vi gillar både resultatet. :-)

Här är lampan i närbild.


Soffan står på snedden för att få teven rakt framför den och för att kunna gå fram till fönstret. Det ser kanske lite lustigt ut, men det funkar bra :-)
Det ena hörnet har blivit ett läshörn, med en fåtölj och lampa. Det är också bra att sitta där och prata med den som lagar mat i köket och komma med glada tillrop :-) Bredvid fåtöljen står det andra LACK bordet, som också stod bredvid den ena soffan förut. På bordet står fyra av mina loppisfyndande glasflaskor mm.


Till vänster om läshörnan finns nu teven och ljudanläggning.Den "kära" gamla tjockteven har hamnat i hörnet nu :-)Bredvid teven står ytterligare en fåtölj. Där kan man sitta och umgås med gäster som sitter i soffan. Allt ska inte kretsa kring teven, tycker vi.I stället för en sekretär som stod i hörnet förut, har vi en liten hylla nu. Sekretären har vi sålt på Blocket och den här hyllan fick vi av faster när hon flyttade. Det blev mycket luftigare och bättre.

På hylllan står årets första amaryllis, som jag köpte i går. Just nu är det IKEAs ljusstakar och lampa som samsas med den.
I hyllan finns bla inredningstidningar från 70-talet som jag köpte på loppis i somras. Kul att läsa.Till slut så finns det ett hörn till mellan köket och fönstret. Där står ett bord som jag hittade på vinden när vi röjde upp i pappas hus. På det bordet står en lampa från ELLOS, en betonghäst köpt hos Carlson Interiör och en blomma som P fått i present.Så där, nu har vi gått runt hela rummet. Du som fortfarande är vaken och inte har stängt ner inlägget, ska få två bilder till... :-)

Så här ser det ut på soffbordet just nu. Svarta ljusstakar som jag köpt på ICA, som såldes för Röda korset  tror jag för något år sedan. En kortizolkorg med klubbor i (alla gick inte åt till Bus och Godis till grannbarnen) och ett ljusfat från IKEA.En av årets tre första hyacinter får stå här och påminna om det snart är advent.Oj, oj. Det blev långt... men jag varnade innan :-)

Nu ska jag sova.

Hoppas ni får en härlig, mysig novembervecka. Tänd ljus och mys!

RSS 2.0