Snygg vattenkokare...

Jag läser mycket i inredningsbloggarna om Kitchen Aid. Men jag får ingen "vill ha känning" av den. Det beror nog på att jag nästan aldrig bakar :-) En sak som jag däremot väldigt gärna skulle vilja ha, är OBH Nordicas nya vattenkokare, Heat control.

Bild lånad från OBH Nordicas hemsida


Den här är så snygg och den verkar väldigt praktisk också, vilket är ännu viktigare. Den rymmer 1, 7 liter och det är bra.

Jag har redan en vattenkokare som jag använder varje dag, men det här är min "vill ha grej".
P tycker det är onödigt att köpa en ny vattenkokare när den andra fungerar,  men den börjar se lite sliten ut... Det är min fjärde vattenkokare jag är inne på nu. Kaffet hos mig presas och då behövs riktigt varmt vatten för att det ska bli gott.
Nåja, drömma kan jag alltid... Och jag fyller år om mindre är två månader... :-)
Priset på Elon är just nu 399 kr på denna.

Det finns även en matchande brödrost för den som vill ha det:

Bild lånad från OBH Nordicas hemsida

Snygg va?


Nu måste jag städa lite. Ha en skön onsdag!

Tisdagstema - vardagsliv

Jag har ett favoritTVprogram. Nästan alla som känner mig vet vilket... :-)
 Den serien har jag följt sedan jag var ca 8 år. Av alla avsnitt som visats i Sverige, har jag missat tre eller fyra. Vilket är det? Jo, Hem till gården eller Emmerdale som det heter i original.

Varje vardag kl 11.45 går det på TV4. De som känner mig, ringer aldrig vid den tiden till mig. Jag svarar inte ändå :-)

Jag kan naturligtvis inte vara hemma alla dagar vid den tiden, så jag spelar  in den varje gång. Men det är något speciellt med att se det "live".

I mitt vardagsliv finns alltså Hem till gården. Veckans tisdagstema är vardagsliv. Bilden till veckans tema får därför bli denna:Min vardag förgylles av Hem till gården!

Det kan också nämnas att jag har fått utstå många hånfulla skratt för mitt val av favoritserie... eller hur G??? :-)
P avskyr Hem till gården :-(  Ja, ja han vet inte bättre :-)

Normalt igen...

För er som undrar över hur det går med P s försök att få lite mer Star Trek in i vår inredning, kan jag upplysa att det går inte så bra :-)
Krukan i köket har blivit normal igen :-) Jag har köpt ett grönt blad till den som magnet istället för Star Trek badge. Mycket bättre :-)
På köksön där den står, har också min changeljusstake hamnat nu. Där finns de fina brickorna i svart och vitt som jag fick av E och G på tjejträffen.

Titta G, blev det inte fint!!! ????:-)
Eventuellt läser E min blogg, men jag antar att hon har slutat med det... :-)Allt är normalt igen på köksön :-)

Lite nytt...

Härligt, fredag eftermiddag! P har redan kommit hem från jobbet och håller på att fixa middag. Jag är trött, för jag var hos min faster igår och så shoppade jag lite...

Först var jag på Coop och köpte en liten brandsläckare. Vi har två brandsläckare redan, en uppe och en i källaren, men vi hade ingen i garaget/Ps arbetshörna. Nu var det rea på Coop, en liten brandsläckare för 129 kr som kan vara i temperaturer ner till -30 grader. Perfekt. P har redan hängt upp den. Det är en sak som jag hoppas vi slipper använda, men är bra att ha om olyckan är framme.

Lite mer roligt var det att köpa var tulpaner :-) Jag köpte en burk med ej utslagna tulpaner och hoppas de ska bli fina.

För två veckor sedan köpte jag en krokus som jag skulle ha inne och den skulle slå ut i blom. Men oj vad jag blev allergisk! Klåda på hela kroppen och utslag, blev det. En kortisonkur senare åkte de ut :-(   När det blir lite varmare ska jag köpa krokus igen, men ha dem på trappan då. Säkrast så...

Här är en bild på mina outslagna tulpaner och bakom dem skymtar min bukett med tulpaner. Jag kan inte få nog av dem :-)
Jag hann med en snabb tur in på Hemtex också. Det var slutrea. Man kunde köpa tre REAsaker och betala för två. En kanna i svart fick följa med mig hem och två paket ljus i rosa också. Det som skulle ha kostat  257 kr, gick på 64 kr. Det gillar jag :-)

Kannan, (den rymmer minst 1 liter): Lite av vårens nyheter hade kommit in på Hemtex. Som vanligt var det tulpanmönster. Jag tror det är fjärde året med tulpanmönster. Kanske dags för något nytt?
En nyhet var rosa/vita randiga handdukar. Åh vad fina. Blir det någon bra REA som rusar jag dit och köper några såna. Såg så fräscha ut!

Nu måste jag ut i köket och prata med min man lite.

 Ha en trevlig helg!

Hårresande nyheter...

I dag har jag varit hos frisören och klippt mig. Ganska kort och lite "busigt". Jag blev ganska nöjd faktiskt. Inte illa för en med fotbollsformat huvud :-)
Allt kändes ganska bra tills P kom hem från arbetet. Han tittade på mig och skrattade... Jag frågade vad han tyckte.
- Har du sovit efter att klippte dig, eller ska det vara så? börjar han med...
- Jag har inte sovit, det SKA vara så.
- Jaha, säger han och börjar skratta.
Sedan har han tittat på mig massor av gånger och varje gång så skrattar han... Kanske inte det resultatet man hoppats på. Men kan jag glädja någon bara genom att finnas till, så är det väl bra :-)

I dag fick jag den lilla Cultkatalogen hem i brevlådan. Härligt vårigt sortiment.!! Jag gillar speciellt den ljusrosa höga graciliskrukan.  Hoppas jag får råd att köpa lite nytt rosa "Cultgodis" i vår.

Ni kanske kommer ihåg att jag fick en råtta av P i julklapp. Ja, en mjukisråtta från IKEA alltså. I stället för att jag har slängt den som min plan var, har det fått sällskap... P har köpt en till sig också! Den ligger i hans säng varje natt och glor på mig! Det är inte trevligt! Men jag börjar vänja mig lite nu...

För att bli mer kompis med min råtta, så döpte jag den till Glenn (den är köpt på IKEA i Göteborg).  När P kom hem med sin råtta fick den heta Gunilla. Nu har vi alltså två extra i vår säng, Glenn och Gunilla...
Bild på paret:Det är Glenn som har rosett på svansen... Fåfänga killar :-)


Nu ska jag se på Arga snickaren på kanal 5. Hoppas ni alla har en fin kväll!

Tisdagstema - skyltar

Det finns gott om skyltar både i Sverige och resten av världen. Många är till nytta, andra inte. Vissa ger upphov till skratt, andra en fundering - hur tänkte de här?

Dagens tisdagstema är just skyltar.

Den skylt som jag har fotat är en helt vanlig vägskylt som talar om vad orten heter. Det finns tusentals av dessa i Sverige. Men just denna fick mig att säga till P att stanna bilen så jag kunde gå ut och fota. Det var under en dagstur i Småland tillsammans med min moster och morbror.

Helt plöstsligt undrade jag var Eulalia och Kristin  var och om några tjuvjägare gömde sig bakom ett träd :-)
För mig som växt upp med Åsa-Nissetidningen och filmer var det här en plats som kändes bekant, men ändå inte. Det var kul att se skylten i alla fall :-)


Äntligen...

Äntligen har jag fått bort alla julsaker och packat ner dem. Äntligen har jag fått ork att blogga. Äntligen har jag fått ordning i huset igen.

Ja, nu var det några dagar sedan jag uppdaterade bloggen. De dagarna har jag använt till att sova och fixa, i den ordningen. Oj, vad jag har varit trött igen. Men oj va skönt det är att  ha det i ordning igen, och inte en massa kartonger och halvfärdiga projekt.

Nu fattas det bara en bukett tulpaner och några söta rosa vaser från IKEA så kan jag bli helt nöjd.
Och förresten nya gardniner till lilla rummet, och att P sätter upp tavellisten i gillestugan, och att.... ja listan kan bli lång. Men jag stressar inte.

Kuddarna som jag köpte på Hemtexrean ligger i soffan nu. Jag gillar dem så mycket och letade länge, sen när jag hittade dem på halva priset blev jag överlycklig.

Tyvärr så bor jag med en kuddhatare. P tycker att kuddar är en helt onödig sak (förutom den han har under huvudet när han sover) och kastar bort dem så fort han ska sätta sig. Så även om jag lagt dem fint, så tar det bara någon minut efter han har satt sig, så ligger alla kuddarna i en hög i den andra soffan... Undrar om det går att dressera gamla envisa män...? :-) Ge mig gärna tips! :-)

Den fina vita ljuslyktan som vi fick i julklapp har hamnat på den gamla byrån tillsammans med de andra vita sakerna.Mer bilder kommer senare.

Nu är P ute och gör ljus igen. Han har gjort många och nu har han fått mer ljusstumpar från min faster, så han håller på för fullt. Nya modeller testas. Det luktar gott i förrådet och kommer in fina ljus som vi kan mysa framför. En bra hobby.

Nu har vi också börjat sälja ut en del saker på Tradera. Finns så mycket som vi inte behöver, men någon annan kanske tycker om. Då är Tradera bra.

Bland saker som jag verkligen avskyr, finns trolleri och cirkus. Usch, jag ryser när jag tänker på det... Trots, eller kanske på grund av, detta ser jag gärna ett program på Kanal 5 kl 21.00 varje söndag. Det heter Trollkarlens hemligheter. Då får man ser hur trollkarlarna "fuskar till det". Mycket intressant.

Ha en skön söndagskväll!


Tjugondedag Knut...

Julen är slut, definitivt. Så står det i almackan i alla fall :-)

Vår "julborttagning" går åt rätt håll. 5 lådor är nedpackade och klara. Nu väntar en med blandat pynt och så ska textilier tvättas innan de hamnar i sin låda. Det går bättre att komma fram i köket nu och vissa saker har kommit helt på plats. Förhoppningsvis orkar jag börja städa ordentligt i morgon.

P har nu ikväll varit superduktig och plus nedpackning också fixat så att vi har ett eluttag vid köksön. Lite orolig är jag alltid när det är el med i bilden. Men det gick bra. Trots att han skrämde mig en gång... Fy P!

Enligt visan ska granen kastas ut idag och här ligger både Barrtil och Edwin och väntar på nästa steg...När vi skulle slänga ut Edwin i lördags, så hittade vi saker som vi inte hade pyntat granen med... Skäms vännen G och vännen E... Det låg clementinskal, godispapper och servetter i granen... Jag har fått G att erkänna :-) Förra året var det likadant och jag var uppmärksam i år, men det hjälpte tydlligen inte :-)

Kaos och nya gardiner...

Nyårsrevyn presenterar... nej, inte så :-) Rubriken syftar på hur det är hemma hos oss nu. Kaos.

Varje år när julsakerna ska bort och "det vanliga" ska återställas här hemma uppstår kaos. Det brukar ta en vecka innan det har lugnat sig.
Alla dessa julsaker som man ställt fram, pyntat lite här och där, slingor som hängts upp, blomgrupper som köpts, julgran som klätts mm under en månads tid, ska bort. Då blir det kaos här! I år har vi ändå haft mindre pynt är vanligt, men det märks inte nu.

I går var det väldigt bra väder för att fixa utomhus. Vi tog ner slingorna som varit ute och passade på att plantera om blommorna som varit i julgrupperna. Det var ca 5 plusgrader och nästan ingen vind. Perfekt.
Sedan var det Edwins tur (granen alltså för nytillkomna läsare). Han var så fin och hade inte tappat mer är ca 20 barr, så det kändes i hjärtat att ta ut honom, men allting har ett slut. Denna gång klädde P av honom för att jag inte skulle bli allergisk igen. Jag packade ner pyntet i lådor. Det är den enda lådan som är klar. Den med julgranssaker.

Men sen är det ju allt det andra. Gardniner ska tas ner och andra ska hängas upp. Dukar, handdukar, kuddar allt ska bytas. Huset ska storstädas.  Som grädde på moset började vi städa ur några skåp också.... När klockan var 23 och vi knappt kunde se rakt,  beslöt vi för att bryta för dagen.

I dag har vi inte varit hemma mer än några timmar på kvällen, och då var det mat och annat som skulle fixas. Alltså är det kaos här fortfarande. Jag trivs inte med det. Här kommer några bilder på vårt kaos. Känsliga läsare varnas för starka bilder :-)


Här är några av lådorna som förhoppningsvis snart ska vara fyllda med julsaker och stå lugnt och fint i förrådet.
Kuddar och mjukdjur som ska ner i textillådan ihop med dukar och handdukar.
Ser ut som en slarvig loppis, men är saker som ska packas ner. Var kommer allt i från????
Några av slingorna som ska förpackas fint så att man lugnt kan använda dem nästa jul.Har ni trillat av stolen pga bilderna? :-) Förstår ni nu att jag menar kaos?


Vi har varit hos faster idag. På hemvägen skulle P in på Bauhaus och köpa några små elektriska pryttlar. I brist på annan shopping följde jag med in. Och där fanns ett par snygga gardniner. Det fanns bara ett par kvar. När jag hade tagit dem kom en tjej fram och frågade var jag hittat dem. När jag visade den tomma hyllan blev hon besviken, men önskade mig lycka till med mina gardiner. Där hade jag tur, två minuter senare och jag hade inte fått de som jag ville ha!!

Jag kunde inte vänta, så i kväll har jag och P strykt och kortat dem så vi kunde hänga upp dem. Det är i sovrummet. Jag blev jättenöjd och till och med P sa att de var snygga. Jag fick fråga två gånger för säkerhets skull om han verkligen menade det... :-)

Jag tog en bild på dem när vi mätte, så det visar inte hela fönstret men man ser mönstret. Det är panelgardiner.Nu är jag supertrött. Om jag orkar imorgon, ska jag åka och kolla lite i min favvoaffär som säljer blommor och inredning. Sedan väntar kaoset... Vila kommer också att behövas i mängd.

Ute blåser det jättemycket och regnar. Skönt att vara inomhus.

Ha en fin vecka!

Risken med att bo med en nörd...

I går började P jobba igen efter sin julledighet. Det blev tomt och tyst utan här hemma utan honom :-( Men vissa spår av honom hittade jag...

När jag kom ut i köket och skulle äta frukost såg jag något som inte stämde riktigt. Min fina Cultkruka var "nedsmutsad" med något... en Star Trek badge!!!
Hur kan man ens komma på tanken att ha en Star Trek badge på en Cultkruka????

-Jo, det passade så bra med en magnet där... sa min lille nörd.
-Ja, en SNYGG magnet, svarade jag.

Nu får jag passa mig så att han inte smyger in mer Star Trek i inredningen. Kanske limmar fast saker på vaserna? Gör fototapeter med Star Trek motiv?
Oj,oj,oj...

Här kommer bildbeviset:


En ljus idé...

I det P & A- iska hushållet går det åt mycket ljus den här tiden på året. Varje dag tänds det både värmeljus och "vanliga" stearinljus.
Att varje kväll slänga 6-8 ljusstumpar plus blockljusstumpar tyckte P var ett slöseri. Han bestämde sig för att spara alla ljusrester.

I söndags gick han ut till sin lilla verkstad/förråd/gömställe och kom inte in på länge. Jag beslöt mig för att gå och se efter vad han gjorde. Där stod han, gladeligen gjutandes nya ljus av sina ljusrester. En bra idé, tycker jag. Sparar på både pengar och miljön.
I början använde han bara små krukor och plast som vi hade hemma. I måndags köpte han två riktiga ljusformar. Det har kommit in ljus nu i flera modeller och både i rött och vitt. De brinner bra, vi har testat redan :-)

Den enda nackdelen med detta, är att det är svårt att hålla honom borta från ljus som ännu ej brunnit klart...
- Det här är färdigbrunnet, säger han och tittar på vårt blockljus som har hälften kvar... Hrmmm. Det gäller att stoppa honom ibland :-)

Här är en bild på några av hans skapelser som gjordes i går:Dagens tips är, smält ner dina gamla ljusstumpar och gör nya ljus av dem!

Tisdagstema - vinter

Dagens tisdagstema är vinter.

Eftersom jag bor på Västkusten, nära havet, blir det inte ofta några "riktiga vintrar" för mig. I bland snöar det lite och ibland, som igår t ex, kan det bli 10 minusgrader. Men något vi inte har brist på här, är vind. Det blåser ofta och mycket.

2007 var det vår första jul här i huset. P satte upp en utejulgran vid första advent. Den stod där så rak och fin... en dag eller två. Sedan kom en liten storm och gjorde granen mer vågrät än lodrät..

I år skulle vi komma ihåg det, men det gjorde vi inte... Redan någon dag efter  att årets gran kommit upp, så blåste det ordentligt. Vi var glada att granen höll sig kvar på vår tomt och inte flög in till grannen.

På annandagen åkte P in till en sportaffär och köpte tältpinnar och tältsnören... Jag trodde det hade blivit kaos i hans hjärna, men det var bara en bra idé :-) Han har satt fast granen med tältpinnar!!! Jättebra!

Men som en liten lustig detalj kan nämnas, att det sedan annandagen varit nästan helt vindstilla. Inte någon gång under dessa ett och ett halvt år vi bott här, har det varit vindstilla så länge. Kanske tältpinnarna är bra till mycket :-)

Här kommer min bild på vinter och alltså mitt bidrag till tisdagstemat. En fastsurrad julgran :-)


Tjejträff...

I dag är jag trött men nöjd :-)

I går var den årliga "jultjejträffen" hos mig. E+G+L (eller GEL som vi kom på igår) kom och vi hade trevligt i många timmar. Underbart med gamla, goda vänner.

Förresten har jag gett min bloggadress till L och E så jag får eventuellt två nya läsare :-) Då måste jag ju skriva något bra om dem... :-)

Det hanns med många skratt och lite allvarligheter, en hel del  tillbakablickar och ärliga sanningar... Härliga tider med andra ord. Vi insåg att vi är rätt gamla, när vi tittade på gulnande foton från  70-talet och insåg att vi gick i skolan då...
Det var också riktigt kul att reta L när hon skulle läsa de små korten i åttiotalsspelet och insåg att armarna var i kortaste laget... :-) Övrig fakta vi kom fram till, var också att jag var tant redan som 16-åring... Hrmmm.... :-)
Jag hoppas att våra planer att hitta på något kul tillsammans i sommar går i lås. Det ÄR kul att umgås med detta "tantgäng".

Om ni E och L har läst ända hit vill jag skicka en tantkram till er. G vet jag läser min blogg regelbundet. Heja på, fortsätt med det :-)

Jag fick fina tulpaner i går. Jag älskar tulpaner! Även en Cult present fick jag. Change ljusmanchetter i svart och vitt. Tur att G läser min blogg :-) Tack!I kväll ska jag ta det lugnt, se på TV och läsa bloggar. P är ledig i morgon också och det gillar jag :-)

Ha en skön söndagskväll!

År 2009...

Det var första gången jag skrev det nya årtalet. Kommer att ta ett tag innan det sitter ordentligt.

Jag hoppas att ni alla hade en trevlig nyårsafton. Jag och P var hemma ensamma och tog det lugnt. P lagade en god middag, vi såg på TV. Lite innan 12-slaget gick vi ut i trädgården och hoppades få se någon raket eller två. Vi blev verkligen inte besvikna. Det var jättemycket raketer ute. Både grannarna nära oss, och andra runt omkring, sköt raketer i massor. Eftersom det var helt klart på himmelen så syntes alla så fint också.

Nästa år (eller det blir ju i år faktiskt) hoppas jag att vi har gäster på nyår. I går hade jag inte orkat för jag var så trött. Jag samlar energi tills på lördag, för då ska jag ha "tjejträff" här hemma. Mina gamla goda vänner ända från grundskolan ska komma då. Det är G+L+E och jag som ska träffas. Vi har träffats hos mig runt trettondehelgon i över 10 år. Kul tradition, tycker jag.

Jag har inte gett något nyårslöfte i år, brukar inte göra det.
Jag ska dock försöka detta år att se det positiva i det lilla. Bli glad åt en fin solig dag. Le och få ett leende tillbaks i mataffären. Njuta av härlig musik på radion mm.

Jag ska också försöka inse att jag inte är helt frisk och att jag inte orkar lika mycket som andra. Därför  ska jag inte heller jämföra mig med andra. I stället för att bli besviken för allt jag inte orkar och inte gör, ska jag glädjas av det som jag faktiskt orkar och gör. Då blir det mycket bättre.

I dag har jag och P varit hos min faster. P satte bl a upp en ny kökslampa åt henne.

När vi var på IKEA här om dagen köpte jag tre vaser. Trots att jag har många vaser, är det aldrig någon som pasar bra. Nu har jag satt ner de flesta gamla vaserna i källaren och tänker använda de nya. Den största vasen jag köpte använde jag direkt. Mina röda julgranskulor som jag också köpte, stoppade jag ner där.Jag köpte också ett litet fyrkantigt doftljus som verkligen luktar jul:Två lampor blev också inköpta:
Basisk (länk till den på IKEA här) har P redan hängt upp i lilla rummet.
En Melodi (länk till den på IKEA här) hänger nu här i arbetsrummet.

Mer från shoppingen kommer senare :-)

P ska vara ledig i morgon också. Bra! Vi ska städa och handla.

Mina julsaker är kvar allihopa. Jag är en sån där som vill suga länge på karamellen, så mina julsaker brukar vara kvar tills tjugondag knut eller ev någon dag innan.
Edwin (granen) har inte börjat barra ännu och den dricker bra. Jag är stolt matte :-)

RSS 2.0