Mina älskade husdjur...

Det finns många husdjur i vårt hem, men inte ett enda ett levade (om man inte räknar spindlarna i källaren). Jag är allergisk mot alla pälsdjur, så det vore en omöjlighet att ha djur hos oss. Men det är inte omöjligt att ha nallar. Jag älskar nallar. Förr hade jag många fler, men när vi flyttade hit till huset för 1 år sedan slängde jag en del nallar *snyft* och en hel del ligger nerpackade i lådor. Det blir mycket damm med nallar och det är inte bra när man är allergisk mot damm. Så jag får ha mina favoriter framme och njuta av dem.

På denna hylla sitter en liten grupp nallar och myser. Det är över trappan ner till källaren och allså även i köket (nämnde planlösningen i ett inlägg i går). När P fick se att denna hylla lämnats kvar av de tidigare ägarna så sa han
- Oh, vilken bra plats att ha hubben till det trådlösa nätverket på.

Hur kan man tänka på något sånt... :-) Va fult det skulle varit. Nej, det fick bli en nallehylla.
Uppe på vårt vitrinskåp i köket sitter en liten köksnalle som P köpt till mig i USA.I mitt vita "lantliga rum" har jag en liten grupp nallar också, bl a en från Harrods som min svåger köpt till mig.


Sist ut i dag av mina nallar visar jag en lite större nalle som sitter på min gamla barnstol. Den har jag fått av en vän.


I dag har jag varit så trött att jag inte har orkat göra någonting annat än se på TV och läsa bloggar. Det är jobbigt att vara så trött. I morgon hoppas jag att jag är lite piggare för då ska jag besiktiga min bil. Hoppas det inte är några fel på den.

Köp toapapper och få inredningstidningar

Jag hittade detta erbjudande på edet.se. Om man köper två paket av ett visst papper kan man få två nummer av Allt i hemmet. (Finns andra tidningar att välja på också, men det var inte aktuellt i mitt fall) :-)
Ett paket är inhandlat, i morgon ska jag försöka köpa ett till.

Nu tillbaka till TVn och Ernst.

Sockerfria produkter

Allt i mitt huvud är inte inredning... även om man kan tro det :-)

Jag har åsikter om mycket och tänkte ventilera det här i bloggen ibland. Dagens ämne är sockerfria produkter.

Visst är det bra att det finns sockerfria saker för de som vill ha det och de som inte kan äta socker. Men måste allt vara sockerfritt???
Nästan alla halstabletter och tuggummin är sötade med sötningsmedel. Just det, sötningsmedel som jag är allergisk mot. Jag kan ju inte vara den enda människan som är allerigsk mot sötningsmedel och de som inte vill äta sötningsmedel finns ju också. Vad ska vi göra? Figaro och Emser är de enda halstabletterna som jag hittat som jag kan äta.

Alla dessa fräscha, nya smaker på halstabletter och tuggummi kan jag bara stå och titta på i affären. Kan man inte tillverka någon del av sitt sortiment med socker? Förr hade Läkerol det, men nej, jag kan inte testa om deras slogan "Makes people talk" funkar. För mig är det mer : make me sick... :-)

Är det så farligt att använda socker till halstabletter? Jag har ju inte tänkt bli halstablettmissbrukare, men jag vill också ha en frisk smak i munnen ibland.

Saft, återigen med sötningsmedel. Tack och lov finns det några safttillverkare som fortfarande använder socker. Hoppas de fortsätter med det. Läsk, massor med sötningsmedel. Jag måste kolla varje gång jag köper något om det är riktigt socker i. Flera olika sötningsmedel finns. Är det riktigt nyttiga? Är det inte bättre med en liten mängd socker?

Nåja, det kommer nog inte att ändra sig på den här fronten, men nu har jag åtminstone fått skriva min åsikt.

Söta hälsningar Annette :-)

Mera Cult design

När jag ändå visar mina rosa "Cultisar" kan jag ju visa min lilla vit- gröna hylla också. Det är en Culthylla som jag fyndade för halva priset i höstas och på den har jag nu två vita och en grön kub. Den hänger på väggen ner till källaren. Men eftersom vi har öppen planlösning är den även i köket... Svårt att förklara, ska komma med bilder så småningom. :-)

Jag gillar denna hylla väldigt mycket.


Två vita och en grön kub på en Culthylla.

Myrorna anfaller...

Eller ja... kanske inte riktigt så :-) Dessa är fredlga, mycket trevligare än de i växthuset. De är mönster på en Cultkub som jag köpte förra lördagen. Jag tror den är från förra eller förrförra årets kollektion. Det fanns en kvar och den fick följa med mig hem.

Myrorna anfaller...


Den står på hyllan som vi har i vardagsrummet ovanför TVn. Bredvid Cultklockan tyckte jag den passade in.

Kub bredvid klockan


I andra ändan på denna hylla har jag fler Cultkuber.

Kuberna på andra sidan hyllan


Hela hyllan ser ut så här. Vi har en helt vit tegelvägg och det enda som finns på den väggen är denna hylla.  Just nu är färgen i vardagsrummet rosa... kanske märks...:-)Hela hyllan


Tävling, igen

Hittade en tävling till som jag förstås vill vara med i. Det är från "Broarne - lantlig inredning" . En sån härlig bricka skulle inte vara fel att vinna :-)

Mitt senaste inköp

Oj, det blir visst ett inlägg till i kväll... svårt att hålla sig borta så här i början :-)

Mitt senaste inköp, i tisdags, är en hängande ljuslykta som jag tycker mycket om. Den verkar "säker" också, man vill ju inte att det ska börja brinna. Den kostade bara 49 kr och jag kunde inte låta bli att köpa den.

Nu i kväll har P satt upp en krok ovanför fönstret i vardagsrummet  och lyktan är uppe och tänd. Den är från IH collection.

Om någon undrar varför jag inte satte upp kroken själv, så beror det på att jag har spik-, skruv- och krokförbud av min man, p g a tidigare erfarenhet... :-)

Ljuslykta från IH collection.

Jag vill vinna ett unikt smycke!!!

Hittade den här tävlingen och vill förstås vara med i den.

Lite om mig

Jag tänkte passa på att vara lite artig och presenter mig lite för er :-) och vad jag tänkt skriva om.
"Mitt hem är min borg" kan man säga. Jag tillbringar mycket tid hemma och vill ha det trevligt omkring mig. Varför jag är hemma mycket, kan sammanfattas med att jag är sjuk, orkar inte dra någon längre historia om det.

Inredning är ett stort intresse för mig och efter att ha läst en hel del bloggar så blev jag sugen på en egen blogg. Jag bor på Västkusten i ett  hus tillsammans med min man P och jag är 41 år. Det var lite mer om mig, om ni fortsätter att läsa min blogg får ni säkert veta mera.

Trädgårdsarbete... atjho...

Solen skiner idag och det är ganska varmt här på Västkusten. Det verkade som en bra dag att ge sig ut i trädgården och arbeta lite.
Nu är det så att jag är allerigisk mot pollen av alla de slag och egentligen borde bo på en kal ö långt ut i havet. Men vad man borde och vad man gör är två olika saker. En hel halvtimme klarade jag av i trädgården... Sedan dusch och vila.

Nåja, jag (med min mans hjälp) fick planterat ut en perenn sak som stått i en kruka i två veckor. Har förstås redan glömt namnet :-) men det ska bli gul och tål sol.
Sedan planterade vi några fina blommor som vi fick som en midsommargrupp (men krukan tålde inte regn) i en kruka. De gamla penséerna som stod i krukan blev en fin bukett inne. Jag blev nöjd med resultatet. Om det funkar som jag hoppas ska man kunna se bilder på det här. *Håller tummarna*

Jag fotade också den fina krukan med blommor som vi fick av svärmor och svärfar på midsommar.

Dagens plantering med blommor från midsommar.


En bukett med

Denna fina blomma fick vi av svärmor och svärfar.Ny blogg, hjälp... här ska testas

Oj, så var man med blogg då :-)
Jag har läst massor av bloggar en tid, men att blogga själv blir värre. Nu måste jag ju lista ut hur man gör... hrmm.. *kliar mig i huvudet* vi tar en sak i taget.
På min plussida kan jag ju lägga att jag skaffat en blogg med namn och allt... :-)

Let's go... här ska testas.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0