Snart är det påsk, del 2...

Om en dryg vecka är det påsk. Nu är det ju inte en sån stor högtid som julen för de allra flesta. Men jag gillar påsk. Det är inte lika många måsten och så innebär det att våren är här! :-)

Vi ska inte ha gäster i påsk, ev ska vi till vännen L med familj en dag, annars ska vi ta det lugnt.

Påskpyntning har jag hållit på med sedan jag var liten. Men i år ska jag inte ha så mycket pynt. Jag har tagit fram lådorna från förrådet och tar fram lite när jag orkar.

Så här ser det ut nu:


I lilla rummet har denna fula kärring fått sin plats...




I köksfönstret har ett några kvistar från äppleträdet dekorerats med ägg. Inget vatten i vasen, eftersom jag är allergisk mot pollen.




I vardagsrummet har björkriset fått rosa fjädrar och ägg med rosa mönster på sig.


Det var allt påsk för idag.



Jag beställde en väska från 10 gruppen i förra veckan. Nu har den kommit. Jag gillar den. Men jag blev lite ledsen när P kallar den för en cabinväska i plast... nåja han är ärlig...



Den är i vaxduk. Man kan beställa flera olika mönster, men jag gilade detta bäst.



Stor och rymlig så jag får med mig allt jag vill ( och lite till).

Nu ska jag köpa en liten söt sminkväska för att ha medicin och andra småsaker i, för nu åker de omkring inne i väskan.



Vi har ändrat lite på väggen ner till gillestugan. Vår stora "handdukstavla" har flyttat till lilla rummet och blivt ersatt av två tavlor med konstkort från IKEA.

Så här ser det ut:





När jag hittar ett snyggt tyg, ska vi byta ut det på tygtavlan. Jag har börjat tröttna på det.



Avslutningsvis en bild på blomman som jag köpte i går.


Sista söndagen i mars...

Sommartid... gillar jag inte... :-(  Förstå mig rätt, jag gillar sommar, men inte att ändra klockorna. Känns märkligt och fel att ändra tiden. Men jag kan ju inte låta bli, för då blir det svårt i kommunikationen med andra. Så jag har snällt gått över till sommartid.

I går var det sista söndagen i mars. Vi hade tur med vädret. Solen sken och det kändes verkligen vår.
Blommorna som tillbringat några kalla dagar i en papperspåse på altanen, hade inte frusit och kunde planteras ut i går. Resultatet:







De har klarat sig utan frost i natt med. Det är 7 plusgrader i dag, men oj vad det blåser.

Jag lånade P s kamera och fotade lite mer vårbilder från trädgården:









I dag har jag varit på vårdcentralen och fått min näst sista B12 spruta. Efteråt köpte jag en rosa ranunkel som jag ska ha i Cultkrukan jag fiick i lördags. Bilder kommer senare.

Elmer har kommit...

Nu har våra gäster åkt hem. Vi hade ett "dagtidskalas". Det var kul att träffa min moster och morbror samt vännen L med familj. Härligt att det funkade den här gången,  så att det blev av.

Vi fick fina presenter. P fick USB-minne och jag fick en Cult kruka av morbror och moster. En härlig tulpanbukett också.






Sen skulle jag och P öppna vårt paket som vi fick ihop av L med familj. Där låg Elmer!!!

Nej det är inget djur, utan en vattenkokare :-) Jag har ju en förkärlek för att döpa saker och en sån sak som man använder varje dag måste ju ha ett namn... eller hur? :-)   (P tycker jag är lite knäpp) Direkt när jag såg vattenkokaren såg jag att det var en Elmer :-)

Denna fina vattenkokare som jag bloggade om tidigare är nu vår!!! L hade läst i bloggen att jag önskade en sån. Mycket bra med bloggar... :-) Jag är helt supernöjd med Elmer och det är P också, även om han väljer att kalla den bara för just vattenkokaren :-)



Här är han... Elmer!!!!!! :-)

Om du läser detta L, så TACK! En jättebra present!



Nu är det bara några timmar tills vi ska släcka ner, så jag får passa på att sitta vid datorn innan dess...

Ha en mysig lördagskväll!

En vit fredag...

När jag vaknade i morse var det alldeles vitt  ute. Snö igen... :-(  Mina blommor som jag skulle plantera får stå i papperskassen en dag till. Nåja, det verkar inte som de blommor jag planterat tagit någon större skada i alla fall. Lyckligtvis har det mesta vita regnat bort nu, nu ska det bli vår... igen :-)

Det är snart dags för finalen i Let´s dance. Det ska jag se. Men innan dess ville jag bara ge ett litet livstecken.

I onsdags var jag hos läkaren i Göteborg igen. Han kunde bara återigen konstatera att det var ME/CFS som jag har och att det är "bara" att leva med det. Nu blir nästa stora steg att hitta en läkare på vårdcentralen som kan skriva ett intyg baserat på denna utredning. Det intyget ska sedan Försäkringskassan godkänna. Annars måste jag kastas ut och söka jobb. Jag som knappt orkar med mig själv... nej nu ska jag inte tänka på det. Det KAN ju gå bra.

Jag orkade med en affär efter läkaren. Det bidde en vas. Den här:



Jag har sett den i bloggar innan, men inte i verkligheten. Det blev dock kärlek vid första ögonkastet :-) Fick köpa lite rosor också att ha i. Tänk sedan med vitsippor och tussilago... mmmm...

I morgon hoppas jag att kalaset för mig och P som vi ställt in en gång, ska bli av.

Nu väntar Teven.

Ha en riktigt skön vårhelg!

Grönt i gillestugan...

Det våras inte bara utomhus, utan även i gillestugan. :-)

Jag har ju inte visat er hur det blev när jag la på mattan Hampen från IKEA i gillestugan.

Vi har nästan inga mattor här i huset. Det beror på att jag vill ha det lättstädat p g a min dammallergi. P saknar inte heller mattor längre. Men i gillestugan kan det vara lite småkallt på golvet och jag kände att en matta där kunde passa bra. Det känns mer ombonat nu och inte så kallt. Jag gillar ju grönt, så färgvalet var inte så svårt :-)

Jag har köpt gröna kuddar, och  en grön lampa hade vi innan. Nu har vinsten från Cult design också flyttat ner och lyser grönt.

Vi har en tavla på tavellisten som anas, som min svåger och svägerska har målat. Det är jag och P när vi gifte oss. Mycket personligt och kul att ha. Eftersom jag vill vara anonym så visar jag den inte... :-)

Är ni beredda? Här kommer bilder från gillestugan. Helt oproffsiga bilder tagna med min lilla kamera...











Trappan leder upp till hallen. Dörren till höger leder till tvättstugan.
Jag gillar att det är så öppet, att hallen är nära och att man inte måste gå långt ner i källaren för att komma till rummet.

Nu ska jag vila för i morgon ska jag på återbesök till läkaren i Göteborg.
Ha en fin tisdagskväll!

Vacker vårdag...

Wow, vilket vårväder det är i dag. Underbart!
T-shirt väder enligt P, men jag håller mig till fleecejackeväder :-)

Jag har "vågat" mig ut idag också. Trots att jag är trött och allergisk. MASSOR av pollen är det :-(

Först planterade jag blommorna som jag köpte i går. Det räckte inte till krukorna, får bli mer i morgon. Sedan klippte jag ner lite gamla blommor från förra året. Härligt! Jag är så nöjd över att jag orkade och nöjd över att se på något fint.

P håller på att flytta ved från släpkärran till "vedskjulet". Vi gör inte av med mycket ved, bara ibland till öppna spisen i källaren, men det är skönt att ha på lager.

Så här blev det i ena krukan ute:


Här planterade jag några krokus- och tulpanlökar i höstas. Nu har krokusen kommit upp. Även tulpanerna börjar titta fram. Jag planterade en minipåsklilja i krukan. Murgrönan hade överlevt vintern.


På framsidan av huset, på trappan, ser det ut så här nu:



Pärlhyacinter och penséer har fått ersätta ljungen och "den gröna saken".

Jag har även en liten kruka med  minipåskliljor på trappan.


Inne blommar amarylisen för andra gången:



Någon utav våra grannar grillar. Det luktar SÅ gott. Barnen leker på gatan och alla vårljud är här. Härligt!

Ha en fortsatt fin helg!

Fredag...

Efter att ha varit för trött för att shoppa under nästan två veckor, orkade jag mig till lite affärer idag :-) Det var kul!

Jag var först på Lindex för att kolla på en väska som jag sett på nätet. Men den var inte snygg i verkligheten så det blev inget köp.

På Hemtex däremot gick det bättre, fyra handdukar i härliga vårfärger blev det där.



På Esprit hade de en jättesnygg väska, men i fel färg... :-(

På Kicks gick det fort att göra slut på mitt presentkort som jag fick från P på min födelsedag. En rouge, handkräm och lite småprylar.

Till blomsteraffären gick det sedan. Jag köpte 2 penseér och tre små påskliljor. Förhoppningsvis ska jag orka plantera dem i morgon. Nu har det blivt så fint väder. Snön är borta. Varmt och skönt. Jag slängde en del vinterblommor i går, så nu måste krukorna få lite fint i sig. Hade hoppats på fler blommor, men det var utplockat.

En bukett tulpaner fick det bli också. Det är ju fredag! :-)

P mötte upp mig efter han jobbat och vi handlade mat och sånt sedan. Gissa om jag var trött när vi kom hem??? Men nöjd med att få varit ute lite.

Nu är det Let´s dance som gäller. Jag hejar på Magnus och i andra hand på Morgan.

Jag önskar er alla en trevlig helg!



Upplysning...

I dag är det vår på riktigt igen. På altanen har det varit varmt och skönt (men blåsigt). Grannkatterna har trivts :-)

Jag har varit utanför huset för första gången på en vecka. Åkte till vårdcentralen och fick en B12 spruta till. Nu är det bara 3 kvar.

På hemvägen blev jag stoppad i en poliskontroll och fick blåsa och visa körkort. En mycket trevlig kvinnlig polis löste enkelt ett "problem", jag var på väg att göra en förbjuden vänstersväng (jag såg inte skylten, har aldrig kommit från det hållet innan) med en förklaring om hur jag skulle göra. Underbart med medmänskliga poliser. Jag kommer aldrig att svänga vänster i den korsningen mera.

Jag har också hämtat ut min lampa som jag köpt på Tradera. Den var ny direkt från tillverkaren. De säljer flera fina lampor, men jag fastnde för den här. P är dock inte så förtjust i den... han gillar den gamla bättre... Men han har hängt upp den i kväll. Alltid något :-)

Så här ser vår nya kökslampa ut:





Den gamla lampan kan ni se här.

(för er som undrar var Cultljusstaken som jag skulle ha på köksbordet är, kan jag tala om att den är i gillestugan, där den passade bättre) :-)

Den gamla lampan får ligga i förrådet några dagar i fall vi skulle ändra oss, men jag tror inte det. Jag gillar den nya och P vill nog inte montera om lampan igen... :-)

Min moster och morbror som skulle kommit förra onsdagen, när jag var sjuk, kom en hit på en fika idag. Jag fick pengar i födelsedagspresent som jag ska köpa en väska för.

Det har varit en lång dag för mig idag, så nu är jag trött. Men jag mår lite bättre. I morgon ska jag vila hela dagen. Jag kan ju passa på och njuta av min nya lampa också ibland. :-)

Helgen som gått...

Det blev inget kalas för mig och P i lördags :-(  Jag kände redan på fredagen att jag inte var stark och pigg nog att ha gäster nästa dag. Vi har därför flyttat fram kalaset en tid. Det är tråkigt att det inte blev av, men jag vill orka umgås med mina gäster, inte ligga i sängen och sova.

Helgen har alltså varit väldigt lugn för min del. Vila, städa lite, och umgås med P.

I lördags när jag sov på förmiddagen så behövde P spika upp två spikar i arbetsrummet, som han skulle hänga upp en kalender på. Han vet att jag sover djupt, men han tänkte nog att jag skulle vakna om han börjar spika i den väggen, som ligger nära sovrummet. Men icke... jag sov igenom hela spikandet... snacka om att sova djupt... Han kan spela musik, tappa saker, väsnas på alla sätt och vis. Jag vaknar inte. Men om det kommer ett SMS, då vaknar jag... märkligt :-)

P har varit på Bauhaus och köpt en stege, så nu kan man klättra upp på taket utan att behöva "skutta" den sista biten. Vår gamla stege var för kort. Jag orkade inte följa med, så det blev ingen shopping :-(

Jag har satt kort i två ramar som jag hoppas P ska hänga upp i veckan. Det var kort som jag köpte på IKEA förra veckan.

En kul sak är jag fått mer "gratissaker". På posten kom två handdukar och två mindre, typ tvättlappar samt en skål. Det var för att jag prenumererar på Sköna hem 4 nr. Jag ska dock inte fortsätta med den tidningen, för jag är inte så förtjust i den. FInns så många bättre inredningstidningar, tycker jag.

De här fina handdukarna fick jag. Skålen har fått komma till badrummet där jag har mina örhängen i den.



I lördags blev jag besviken på resultatet i Melodifestivalen. Jag gillar INTE den låten som vann. Det fanns många bra, som Sarah Dawn Finer och Alcazar. Även Måns var bra. Men nej då vinner den, i mitt tycke, hemska låten. Det blir ju inte kul att heja på Sverige nu heller, när man inte tycker om låten. Ja, ja smaken är olika.

Nu ska jag fortsätta att ta det lugnt. I kväll ska jag förstås se på Simon och Tomas. Det bästa med måndagar :-)


Det kom ett paket...

I dag kom det ett paket till mig. Det var min vinst från Cult Design. Så kul med roliga paket!!

Mycket förpackningsmaterial var det också.:-) Det kom fram oskadat.



Här ser man vinsten. En Change Deco!!!



En närbild på den. Den marina ljusmanchetten följde med. Men eftersom jag bara har marinstil i gästrummet, fick det bli lite "fixande" :-)

Ner i källare och kolla i förrådet av stenar. Hittade rätt färg :-) Det, plus fina glashjärtan som jag fick av svärmor i födelsedagspresent, fick pryda ljuslyktan.



Här är den med de andra Cult sakerna som jag har i köket just nu. Den ska inte stå på köksön som på bilden, utan ska få bo i egen majestät på köksbordet. Den är mycket större än vad jag förställde mig. Kul!

Ha en skön helg!

Min födelsedag...

Så var man 42 år och två dagar då... känns inte annorlunda :-) Och ja, vännen G, jag HAR ändrat ålder på första sidan på bloggen :-)

I dag mår jag lite bättre och har fotat lite.

Dessa fina örhängen fick jag av P:



Jag fick också tre röda rosor av honom:



Även ett presentkort på Kicks och två böcker blev det från P.



Av min faster fick jag kläder. Nattlinne, leggins, tunika och linne. Även en fin vit vas. (den syns på bilden i gårdagens inlägg). Hon hade även gett P i uppdrag att köpa tulpaner till mig i tisdags. Jag fick rosa tulpaner. Det har jag fått av henne alla år, sedan jag fyllde ett!



Jag har fått flera SMS, telefonsamtal,mail och kommentarer  på bloggen. Kul! Jag trodde inte jag skulle bli så uppvaktad på en "ojämn dag".

Kort har jag också fått.



Ett stort TACK för all uppvaktning!

Tack...

Tack alla ni snälla som har skickat grattishälningar till mig!!! Jag blir så glad!!! Tusen tack!!!

Jag hadet tänkt visa blommor och presenter idag, men jag orkar tyvärr inte :-(

I går eftermiddag började jag må dåligt och sen blev det bara värre. Det var länge sedan jag var så dålig :-(  Jag fick tillbringa kvällen i sängen och i dag har sovit nästan hela dagen. P var tvungen att jobba hemma för jag vågade inte vara ensam. (jag har inte vilat tillräckligt, därav blev jag dålig)

Nu börjar jag att må lite bättre. I morgon ska det nog vara ännu bättre. På lördag ska vi förhoppningsvis ha ett litet kalas för både mig och P och då planerar jag vara pigg (nåja så pigg som jag kan).

Jag avslutar detta inlägg med en bild på blommor som jag fick via blomsterbud i går. Det är från min svåger och hans familj. Vilken underbar bukett! Rosa och nalle!!! De vet vad jag gillar :-)


Tisdagstema - tisdag

Vad är tisdag för mig? Det är veckans tisdagstema.

I dag är ju ingen vanlig tisdag eftersom det är min födelsedag. Så för mig är tisdag  paket på sängen :-)



Klockan sju blev jag väckt av skönsång från P och paket från både honom och min faster. Mysigt sätt att vakna på.

Sista skälvande minuterna...

Nu är det inte långt kvar innan jag blir ett år äldre. I morgon blir jag 42...  Jag känner mig inte som 42, men det är bara att inse fakta :-(    Nåja, jag har förhoppningsvis halva livet kvar och jag har mycket mer erfarenhet än när jag var 24, så det känns ok i alla fall :-)

Jag älskar presenter, men jag har inte lyckats hitta någon här hemma... :-( P har många gömställen här i huset som jag inte har hittat ännu :-) Ja, jag är väldigt nyfiken :-)

I dag har jag fått min sjätte B12 spruta, sedan åkte jag och kompisen L till stan. Vi var på en körskola och anmälde hennes som till EU-moppekörlektioner. Tänk att den lille grabben i sparkdräkt har blivit nästan 15 och ska börja körskola... otroligt!

Vi hann med att gå i lite affärer också. Det blev inga stora inköp, men det är alltid kul att kolla på saker. En mascara blev mitt enda inköp, förutom fika.

Nu är jag helt slut, men det har varit kul.

Simon och Thomas var jättebra idag, tycker jag. Sovrummet som de gjorde blev verkligen fint.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon hoppas jag på en present i sängen innan P går till jobbet... :-)

Ljus, IKEA och mer ljus...

Jag lever :-) Trots ett uppehåll på några dagar. (Ja, det var inte bra L).

Efter att jag bloggat i torsdags hade jag planerat att städa, men det gick inte så bra :-(  När jag hade stoppat i en maskin tvätt och börjat städa badrummet, kände jag att det gick inte längre. Jag mådde illa och var yr. Fick helt enkelt gå och lägga mig. Typiskt, men vad ska man göra?

När jag låg där, kom jag på att jag har ju inte visat er allt som jag köpte förra helgen. Glömde ju att visa mina doftljus från Yankee candles. På Plantagen har de massor av ljus därifrån och jag har tittat på dem ibland. Nu gick jag steget längre och luktade på några :-) 
Lukten "fresch linnen" tror jag den heter, som många bloggare ha skrivit om, tyckte jag luktade hemskt illa! Om någon sett mitt ansiktsuttryck när jag luktat på det ljuset skulle de blivit skrämda :-)
Vanilj, däremot, luktade gott. Jag upptäckte att de hade även doftljus som i värmeljusstorlek, så jag köpte ett paket med vaniljdoftande såna.



P som avskyr allt vad doftljus, parfym, wunderbaums, toaspray mm heter, står ut med doften :-) Bra betyg.

I fredags orkade jag städa. Det gick inte fort, men det gick i alla fall. Lagom till Let´s dance började var jag klar och kunde nyduschad sätta mig och se på det.

P håller fortfarande på att göra ljus. Det blir inte riktigt lika mycket ljusstumpar nu som tidigare, men det räcker till några ljus i alla fall.
Här är de nyaste ljusen, som ska vara i vardagsrummet. Härligt rosa!




I går åkte jag och P till Göteborg. Min kompis G och hennes J skulle ha en ny dator. P och J skulle köpa den. Det innebar att jag och G samt hennes dotter J2 kunde gå på IKEA under tiden :-)
G ska köpa nytt kök och vi kollade på olika kökssaker. Kul. De ska ha ett lantkök.
Jag köpte inte så mycket på IKEA, tittade mest. En bricka fick följa med hem.



Efter IKEA  och lite fika, hann vi med en inredningsaffär till. Där köpte jag lite Cult till vardagsrummet.




Sedan åkte vi hem till oss och mötte upp P, J och sonen M. De höll på att sätta ihop datorn, men de hade fått en del som inte passade med de övriga, så den blev inte klar i går :-(

Jag och G satte oss vid datorn och kollade på tapeter till hennes kök, medans P fixade sallad.

Efter maten var jag så trött, att de andra skrattade åt mig...hrmmmm :-) Jag kunde inte kordinera mina ögon, vilket visst var jättekul... :-)

Helt oväntat fick jag en födelsedagspresent av G med familj. (vi brukar inte ge varann presenter när vi fyller år) En jättefin ljuslykta som man även kan ha som vas. Jag blev jätteglad. Här är den på bild tillsammans med en annan ljuslykta som jag köpte på IKEA igår.



Just det, jag köpte en lampa på IKEA också, en liten Knubbig. Den bor nu i lilla rummet.




I dag har jag tagit det mycket lugnt. Vilat och läst tidning är det enda jag gjort innan jag satte mig vid datorn.

Nu ska jag umgås lite med P :-)

Ha en fin söndagkväll!

Återvinning...

Det har blivit torsdag igen. Jag har varit på vårdcentralen och fått min femte B12 spruta. Eftersom en underbar affär med blommor och "fina" saker ligger nära vårdcentralen, är det svårt att undvika gå dit... i dag kunde jag inte motstå :-)
Jag köpte två ranunklar (ser konsigt ut skrivet) och en kruka med vita pärlhyacinter.

När jag kom hem tog jag bort buketterna som P fått på sin födelsedag samt en tulpanbukett från i helgen och återanvände vissa av blommorna. Nu ser de "återanvända" blommorna ut så här:










Nu har vi lite blommor att njuta av ett tag till.

Pärlhyacinterna ska jag våga sätta utomhus, på trappan. Förra gången jag satte ut blå pärlhyacinter frös de direkt för det var kallt. Men nu har det varit plusgrader i flera dagar, så jag hoppas det funkar denna gång.

Min kompis L var här en kort stund i går och fikade. Hon hade köpt nya, fina glasögon. Jag blev lite avundsjuk. Jag vill också ha nya... L passade väldigt bra i dem. Nackdelen med hennes nya glasögon, är jag inte längre kan reta henne när hon läser och håller pappret en meter i från sig... :-)

L läser min blogg, men hade klagomål på att jag uppdaterar för sällan... hrmmm ska se vad jag kan göra för att bättra mig :-)

Nu ska jag se på Hem till gården som jag förstås spelat in. Sedan hoppas jag att jag orkar städa och tvätta lite för det behövs...

Ha en fin torsdag!

Humor för kvinnor...

Jag fick ett roligt mail idag som jag känner att jag måste dela med mig.

Min humor passar det bra :-)




> En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!
>
> Brukskarlar:
>
> Ursprung
>
> Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så
> långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har
> givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps-
> och avelskarlar.
>
> När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och
> råd för att förenkla din vardag med mannen.
>
> Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en
> karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner
> och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis
> är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är
> dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer
> brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte
> ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.
>
> Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre
> karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till
> och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!
>
>
> Kostnader
> Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl.
> Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder,
> bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt
> uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet
> med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar
> beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har
> tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa
> omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta
> intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en
> skicklig bär- och svampplockare.
>
>
> Allmän skötsel
> För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv
> behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några
> aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl
> vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta
> själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård
> och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.
>
>
> OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och
> med medföra rättsliga följder i vissa fall!
>
>
> Raser
> Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare
> länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator
> och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser
> in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar
> oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av
> allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder.
> Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige
> för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av
> våra erkända svenska raser.
>
> Vi väljer att här presentera Skånerasen.
> Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt
> lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i
> åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.
>
>
> En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på
> dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en
> ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock
> från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra
> att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin
> ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer.
> Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan
> ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men
> bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas.
> Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en
> utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt
> viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande
> framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små
> sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt
> kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då
> och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för
> att belöna önskvärt beteende.
>
>
> Uppfostran
> Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra
> en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande
> människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En
> annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando
> samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för
> andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars
> bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin
> linda!
>
>
> Avel
> Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något
> vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir
> du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du
> tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men
> även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan
> komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel
> något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl
> hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB.
> Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa
> karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre
> mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i
> sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar
> som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin
> avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är
> inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med
> honom hur söta de än må vara.
> Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att
> han har sådana defekter innan de tar hem honom.
>
>
> Kost
> En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra
> den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet').
> Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit
> baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och
> skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är
> direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar
> ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider.
> Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det
> inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt
> är dock inget att oroa sig för.
>
> Sjukdomar
> Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med
> en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga
> sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han
> sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast
> vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet.
> Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och
> rosa byxor har faktiskt påträffats.
>
>
> Sammanfattning
> Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år.
> Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer
> utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en
> kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste
> klinik.
>
> Svenska Brukskarlsklubben
> Avd Örkelljunga
> Karin Andersson
>
>

Tisdagstema - spår

Efter ett litet uppehåll är jag igång med tisdagstema igen.

Denna vecka är temat spår. Eftersom jag använt mina gulliga kattspår redan en gång som tisdagstema, fick jag tänka om.

Jag ser tillbaka i tiden drygt 2 månader och vad finns för spår där? Jo, spåren efter julklappsöppningen :-)



Jag kan inte låta bli att göra en ordvits (jag bor inte på Västkusten för inte :-)

Här är det gamla (h)julspår....  :-)   Ja, jag vet, det var dålig :-)

I dag finns också spåren kvar av gårdagens snö, men den börjar försvinna. Våren finns nog nära i alla fall.

Vart tog våren vägen?

Var är våren? Det är mars nu, den första vårmånaden, och inte märks det.

I lördags trodde jag att vintern var över. Jag var på Plantagen och köpte blommor, tänkte till och med köpa penséer och plantera i en kruka på trappan. Men när jag tittar ut nu, så är det vitt och snöplogen kör precis förbi... Nåja, det försvinner väl snart.

Blommorna får stå här inne och påminna om det som komma skall.





Det bidde ingen B12 spruta för mig i dag heller. Jag var så trött och kände mig så dålig i förmiddags, att jag fick ställa in den. :-(  I morgon har jag ny tid, då hoppas jag få bli stucken.

I lördags var jag och P till ett annat köpcenter än vad vi brukar åka till. Mest för att de har Rusta. Jag har sett så fina saker som bloggare har tipsat om, och tänkte att nu får det bli ett Rusta besök. Men jag blev väldigt besviken.

Det var urplockat och det som sett fint ut på hemsidan, var inte alls så fint i verkligheten. Lite disktrasor och duschcreme blev inköpen. De övriga affärerna var inte heller någon hit. Jag köpte ingenting! P köpte en bok. Något besvikna åkte vi hem via det vanliga köpcentret, där jag hann köpa blommor innan de stängde. Lärdomen av detta är att jag trvis mycket bättre på mitt vanliga ställe :-)

När jag kom hem i lördags var jag så trött att jag knappt kunde förflytta mig, så i går var det väldigt lugnt. Jag och P flyttade lite på tavlor och ett skåp i lilla rummet, samt hängde upp nya gardiner där. Nu fattas det bara lite fix, sen är jag nöjd med rummet.

Lilla rummet är som ni förstår ett litet rum :-) Det ligger bredvid köket. Från början när huset byggdes 1974, var det ett sovrum. Sedan har det krympt en del. Badrummet har tagit en del av rummet för att bli lite större (innan vi köpte det), kyl och frys har också fått en liten alkov som tar bort ytterligare en bit av rummet (också innan vi köpte huset).

Det blir mycket bättre i badrummet och köket på det här viset. Men rummet är för litet för att vara sovrum. De tidigare ägarna hade som ett litet kontor där. Vi har det som en förlänging av köket, med förvaring och plats för återvinning av papper och tidningar. Vi tog bort dörren så det blir mer öppet. Jag har inte varit nöjd med rummet innan, men nu börjar det kännas bra. Ska ta bilder när det är helt klart.

Oj så långt det blev. Jag önskar er som inte har somnat ännu ett mysig måndagskväll. Glöm inte bort Simon och Thomas kl 20.00.

RSS 2.0