Hall...å...

Vilken kul rubrik va??? Lite göteborgshumor så här på fredagskvällen :-)

Förra helgen gjorde vi det vi skulle gjort dagen innan vi flyttade in i huset, måla hallen och köket. Ja, ja det är ju bara 4 år för sent :-)

Det var inget fel på kulören innan. Det var vitt och bra. Men de tidigare ägarna hade haft saker på väggarna där inte vi har det, och det var vissa ställen som färgen inte var bra. Trots att det bara var några små ställen (resten är tegel och kakel) så har det alltså tagit så lång tid att få det klart. Men nu är det som det ska vara och vi är nöjda.

Lyckligtvis fick vi tag i en färg som knappt luktade något. Jag är annars väldigt allergisk mot färg och P är doftkänslig. Men det här var det inga problem med. Det luktade knappt något. Vi hade korsdrag hela tiden också.

Hallen övergår till köket direkt och även ner i källaren. På den ena sidan har vi fyra garderober med skjutdörrar i glas. Perfekt att slippa alla ytterkläder och skor framme. På den andra sidan är dörren till badrummet. Där har vi hängare till gästerna (och när P inte orkar öppna garderoben...)

Vi har samma krokar som tidigare, dock har jag köpt nya galgar på Lagerhaus i sommar. Skylten ovanför har vi haft tidigare, men då fick den täcka fläckar. Nu finns den där jag vill :-)

 

På andra sidan av badrumsdörren är en liten vägg där vi haft en list i ek med pappersklämmor på. Det har varit så praktiskt att kunna hänga upp vissa papper man ska ta med sig. Nu var jag dock trött på denna list och när jag i somras hittade en snygg lampa, ville jag ha den där i stället.

Jag hade tänkt ha en anslagstavla under med magnetpappersklämmor på. Men som vanigt är mitt ögonmått inte helt bra... milt sagt. Det såg helt konstigt ut. Då kom vi på att om man sätter magnetklämmorna på lampan så har vi ju allt i ett. Smart va??? :-)

 

Här är reslutatet. Lampan köpte jag på Q Outlet i somras. Klämmorna köpte jag på Granit.I köket kom gardinerna upp som jag köpte på Hemtexrean för någon månad sedan.
Två nya krukor i betong kom också fram. De köpte jag i Eksjö på Zanslösa ting.
En ny lampa har jag beställt på Jotex, men den har inte kommit ännu.


Så ser det ut i vårt köksfönster nu. Ignorera röran på altanen :-)

Närbild på gardinen.Till slut bytte jag de tidigare nallarna, som suttit på hyllan ovanför trappan ner till källaren, mot lite äldre burkar. Det är burkar som min farfar, mamma och pappa haft. Kul att ha framme.Så var det slut på bilder.


Nu ska vi försöka med nästa projekt som vi skulle gjort hösten 2007, tapetsera om en vägg i vardagsrummet.
Nåja, vi har nästan helt bestämt tapet nu. Alltid något :-) Hoppas snart kunna visa bilder från ett nytapetserat vardagsrum.

Ha en mysig helg!

RSS 2.0