En glad nyhet...

Jag måste börja detta inlägg med en glad nyhet. Jag får fortsatt ersättning från FK!!!! Gissa om jag är glad??? Tack till er alla som hållit tummarna och peppat mig. Det har inte riktigt gått in i hjärnan ännu, men det känns så bra.
För det första är det ett "bevis" på att jag inte hittar på. De litar på mig. För att det andra kommer jag ha en fortsatt inkomst och vi måste inte lämna huset!!! Åh va det känns bra!!!!


Nu till något helt annat. Det är Alla Helgons Dag i morgon. Då ska man tänka lite extra på sina nära och kära som inte finns i livet. Jag var på kyrkogården i går med krans och lykta på mammas och pappas grav.

Det är ju även Halloween i morgon. Kanske kommer det små skrämmande barn och vill ha godis. Vi har laddat upp för säkerhets skull :-)
Vi ska inte fira på något särskilt sätt i morgon. Nästa lördag däremot kommer gäster hit. Det är mitt gamla tjejgäng med familjer. Det ska bli kul.

Nu ska jag äta middag och sen blir det fredagsmys framför Teven. P brukar komma hem sent på fredagar, men i dag är han hemma redan och vi kan se på TV tillsammans. Mysigt.

Ha en fin helg!


Internationella Nalledagen...

I dag är en viktig dag för alla nallar och nalleälskare. Det är den internationella Nalledagen. Jag har många nallar att fira eftersom jag älskar nallar.



Här är Ludde. Det är den viktigaste av min nallar. Han föddes på vår bröllopsresa till Stockholm i juli 2005. Jag var med vid "födseln". Det var på Bearfactory. Först valde jag vilken päls och vilket utseende han skulle ha. Sedan stoppades han med så mycket stoppning jag ville. Ett litet rött hjärta har han innuti sig, som jag fick pussa på innan det placerades i honom. Sedan fick jag bestämma vad han skulle heta och jag fick en födelseattest med vikt och längd och allt. Så han är lite mer "mänsklig" än de andra nallarna. Jag erkänner att jag pratar med honom i bland :-) Kläder köpte jag tilll honom i affären där också. Men sen har jag även skickat efter lite på nätet. Han kan ju inte ha sommarkläder på vintern :-) Visst är han gullig? Mest lik Husse! :-)

I lördags var jag på IKEA en stund. Jag köpte en massa ljus och kollade på julsaker. Missade en del också :-(
Jag köpte också nya efterrättsskålar i grönt. 4 nya muggar till te och kaffe blev det också. P  var med och då handlar man mer effektivt :-)

Tack vare muggarna fick vi göra om i köksskåpen. En hel del muggar som ska ges bort/säljas. Sen tog P sig an skafferiet, där vi också förvarar skärbrädor, flaskor mm. Det fanns en del att slänga/ge bort. Så skönt när det blev ordning där.



4 muggar och 6 skålar av denna sort blev det.

Vi köpte också en säng på Blocket. Nu har vi två riktiga gästsängar. Så nu slipper svärmor att ligga på en hopfällbar, obekväm säng när hon är på besök. :-) Hoppas hon kommer oftare nu.

Ta hand om era nallar!!! :-)

Sista fredagen i sommartid...

Snart är det slut på sommartiden. Det gillar jag. Jag tycker inte om att man ska behöva ställa om klockorna. Men gör jag det inte, så har jag ju inte samma tid som resten av befolkningen :-). På söndag blir det normalt igen. Bra!


Denna vecka har inte varit så innehållsrik, men det är ok det också. Varje dag som jag kan vara uppe och klä mig, känns bra. I onsdags orkade jag mig till "stan". Den här gången var den nya inredningsaffären öppen. En väldigt trevlig butik med en massa fina saker i och en trevlig tjej som ägde den. Jag köpte bara en löpare. En helt svart i filt från LOB. Har inte sett dessa förr (fanns i grönt också). De jag har haft tidigare har varit mönstrade, liksom "urklippta". De har jag dock tröttnat på och sålt på Tradera. Den här gillade jag. Ska nog köpa en till tror jag.



Nu liggar löparen på soffbordet i vardagsrummet. Åh vad jag vill ha ett nytt soffbord!!!!

På Hemtex, trodde jag inte att det skulle finnas något kvar på REA, för de har haft annonser i tidningen för några veckor sedan. Men jag hade tur. En pläd låg där och väntade på mig... :-) På REA förstås :-) Jag ville ha en grå, fin pläd med fransar och hittade det också. I stället för 249 kr, kostade den nu 129 kr. Bra pris. Jag hittade också ett snyggt naturfärgat örngott i satin, som kostade 59 kr istället för 99. Sedan läste jag att man kunde köpa tre REA prylar och betala för två. Då tog jag förstås ett örngott till. Så för 2 örngott och en pläd blev det 188 kr. Helt rimligt :-)



Här ligger pläden i soffan. :-)

Jag passade på att fota vårt duschdraperi också idag. Det var det som jag köpte på Lagerhaus för ett tag sedan.



Härliga färger som piggar upp i duschen :-)

Jag vill också passa på att tipsa om en bra webaffär som säljer dammsugarpåsar. Det är dammsugarkungen.se. Vi köpte påsar till vår centraldammsugare nu för någon vecka sedan. Bra pris, ingen frakt och man kan betala med fakutra. Det gillar jag. När man väl måste köpa tråkiga nyttosaker, ska det gå snabbt och vara billigt :-) Roligare att handla inredningspryar istället :-)

Jag har också fått ett trevligt brev på posten i veckan. Ett presentkort från H&M på 100 kr. Det är som ersättning för att jag är med och svarar på lite enkäter. Bra med rolig post i bland.



Jag har inte hört något från FK ännu, väntar och grubblar :-(

I morgon hoppas jag att  jag är såpass pigg att jag och P kan åka till IKEA. Det skulle vara så kul!!! Julsakerna har ju också kommit och det kan va intressant att se vad som finns i år.

Jag önskar er en riktigt mysig helg!!!





En vecka i sammanfattning...

Ups... en vecka sedan jag bloggade sist. Nu får det bli en sammanfattning.

Stora delen av min vakna tid, går åt till att grubba över FKs beslut. Hur ska det bli? Får jag ersättning eller inte? Kan vi bo kvar i huset eller inte? Det är SÅ jobbigt att ha det över sig. Ena stunden tänker jag på något som jag vill köpa till huset, andra stunden kommer jag på att det är nog ingen idé, för vi kanske måste flytta :-( Jag vill verkligen inte flytta. Både jag och P trivs jättebra här. Men får jag ingen ersättning, så har vi inget val. :-(
Det finns väl viktigare saker egentligen, men det är jobbigt. Huvudsaken är i alla fall att jag och P får vara tillsammans. Det kan väl ändå inte FK ändra på.

Så till lite roligare saker. Jag har haft mina ena moster och hennes man på besök. De kom och fikade en stund i torsdags. I lördags var jag och P hos min andra moster och hennes man. Han hade fyllt år, så vi grattade honom.

Jag har varit en snabbis på Göksäter och köpt en julstjärna att ha i fönstret. Den är på fot, vit. Bra pris också 79 kr. Den ska lysa fint i advent. En julbricka har jag också köpt i en affär som sålde ut allt för 75% rabatt. Brickan kostade mig 11 kr tror jag. Sånt gillar jag :-)

Min myrten lever fortfarande!!! YES!!!

Jag har upptäckt en ny choklad som smakar supergott och som inte innehåller nötter eller mandel (vilket brukar vara i de flesta andra) Den heter Marabou Sensation Yoghurt & Raspberry. Här en länk!!!  Supergod!!! :-)

Jag har också läst en bok. Det var länge sedan jag gjorde det (om man bortser från Läckbergs nya som lästes direkt) och jag tänkte att det skulle vara kul. Men vilken tråkig och dålig bok :-( Jag hoppades hela tiden på att den skulle bli bättre,  men blev grymt besviken. Boken var denna:

Bild lånad från adlibris.com

Förhäxad av Björn Hellberg.

Lyckligtvis har jag inte bllivit avskräckt. Jag ska fortsätta läsa mig igenom högen med böcker som ligger olästa och väntar på mig.

Det har varit riktigt kallt. Snöblandat regn en förmiddag, men jag märkte inte det, för jag sov :-)
Cyklamen som står i krukan på trappan hukade sig, men kom igen sen. Pelargonen på altanen lever fortfarande. Helt fantastiskt.

I går plockade P in trädgårdsmöber, grill mm. Nu kan snart vintern komma. Eller föresten den kan vänta lite till, jag har fortfarande sommardäcken på :-)

Jag har kommit på att te med mjölk i är ganska gott, speciellt blåbärste. :-)

Ja, det var min vecka i korthet. I dag tar jag det lugnt, är så trött. I kväll börjar Grannfejden på TV3, det ska jag se på.

Ha en fin vecka!!!

Grön måndag...

Måndag igen. Som vanligt går helgen alltför fort. Jag orkade åka till kyrkogården och plantera ljung i lördags. Snart är det dags att lägga dit krans och tända lyktan.
Ljungen handlade jag på Plantagen. De höll på att plocka fram sina julsaker. Adventljusstakarna var framme. Trots att det är tidigt, tycker jag det är mysigt. Jag ville titta närmare på allt, men med en shoppinghatare till man med sig, är det inte så lätt :-) En liten ljuslykta till trappan hann jag få ner i vagnen. Nu kan jag tända den varje kväll och sprida lite mys till grannar och andra som går förbi utanför.

Jag älskar grönt (och rosa), speciellt saker som ska vara i köket. Därför blev jag mycket glad när jag upptäckte den snygga, och väldoftande tvålen Bliw Lindblomma. Rätt färg på förpackningen, att ha på diskbänken. Jag läste om den nu också, och då står det att den är Svanen märkt. Bra!


Bild lånad från svanen.nu

Kul med saker som förgyller vardagen till ett billigt pris.

Blommig fredag...

Fredag igen, härligt!
Jag hade tänkt åka och handla på ICA, men jag orkar inte :-( Hoppas jag är piggare i morgon, för då har jag och P planerat att åka till kyrkogården och plantera höstblommor på gravarna.

På tal om blommor, så har jag fotat några av mina här hemma.


Denna lilla grupp köpte jag i Blomsteraffären för några veckor sedan. Den finns i vardagsrummet.





I blomsteraffären hittade jag också en liten blomma som fick plats i Cultcuben. Den hamnade i köket. Tycker blomman har så härliga färger.




Här är Myrten som jag köpte i onsdags, den lever ännu :-). Den får stå i ett norrfönster i "shabby rummet".





Här är två blommor planterade i zinkkrukan från Granit. De får stå på köksbordet och glädja oss vid frukosten och middagen.





Slutligen en bild på denna lilla gröna sak :-) Den fick plats i en Cultkruka och står nu i köksfönstret.



Jag önskar er en Härlig Hösthelg!!!!

Mixer och rosa...

Jag har länge velat ha en mixer. P gör ofta smoothies och då måste han plocka fram hela kökmaskinen, och kannan går inte att diska i diskmaskinen. Små snygga mixrar, har tyvärr för liten kanna för vårt behov. Snygga, praktiska, stora mixrar är för dyra. Därför har vi kört med köksmaskinen ända tills nu.

Jag såg ett reklamblad från Coop där de sålde en mixer för 495 kr, och för Coopmedlemmar 295 kr. Vi är Coopmedlemmar och då är priset bra. En stor kanna 1,5 liter, i glas som går att maskindiska.

I går var jag hos min faster, och på hemvägen gick jag in på Coop och köpte en sån mixer. Jag hade även en 50 kr kupong, så det blev bara 245 kr. Ett lagom pris tycker jag :-) Den ser bra ut, i morgon får vi testa om den funkar bra också. Ett tips till er som behöver en mixer, kanske.



Bild lånad från coop.se



Jag köpte också årets Rosa band i går, på apoteket. Det har formgivits av arkitekten Gert Wingårdh, och har "ska bara" tryckt i punktskrift på sig.
Det finns massor av rosa produkter i år som man kan köpa och stödja forskningen om bröstcancer.
Här kan du se vilka som finns.

P jobbar hela kvällen så jag får roa mig själv :-) Jag har planterat fyra små blommor som jag köpte i går. En myrten köpte jag också. När jag var liten hade vi alltid flera myrten hemma. Men sen har jag inte haft någon. De ska vara lite svåra att sköta, så jag får väl se hur länge den lever... :-) Men jag hoppas den klarar sig länge.

Personlig planering...

Visserligen är det drygt två månader kvar tills nyår, men jag vill ändå tipsa om en kalender.
Ända sedan jag gick i sjuan på högstadiet och köpte min första elevkalender, har jag varit beroende av en kalender. Allt ska skrivas in för att inte glömmas bort. En datoriserad kalender är inget för mig, jag vill ha en "riktig" där man skriver in för hand på papper.

Inför 2007 köpte jag min första personliga almanacka hos personligalmanacka.se. Jag var jättenöjd. Det enda "felet" var priset. I år har jag haft en budgetversion från Åhlens, men det kändes aldrig lika bra. Därför har jag nu beställt en personlig almanacka för nästa år. Nytt för i år, är också att Isabelle Normann Sällström har gjort en egen kollektion, så man kan få en extra fin kalender. Kan jag inte få en fin Isa tavla, så får jag i alla fall ha en fin kalender :-)



Man kan välja själv hur den ska se ut  inuti också. Det är väldigt bra. Nu håller jag på att skriva in nästa års födelsedagar, årliga händelser mm.



Märks det att jag gillar rosa? :-)

En solig måndag...

Skönt att solen tittar fram idag och att det slutat på blåsa så mycket. Här vid kusten blåser det nästan alltid, men lite gör inget. I helgen har det dock varit ett riktigt busväder. Oj så mycket löv som blåst av träden och oj som det regnat. Väder som gjort för att vara inomhus, och det är vad jag varit också. I lördags vilade jag mycket och sedan plockade jag fram lite saker som ska säljas på Tradera. I kväll hoppas jag vi hinner väga sakerna så vi kan bestämma frakt och sen lägga upp sakerna till försäljning.

I går var det städning som gällde. P och jag städade. Jag har ju alltid varit noga med städning och att det inte ska vara smutsigt. Nu när jag är sjuk, måste jag sänka kraven lite och det är inte lätt. Men så är det. Det blir inte städning av hela huset varje torsdag längre, utan lite då och då.
P städar på ett sätt och jag på ett annat. När jag kom med små kommentarer i går, fick jag höra att jag var strängare än vad Anna Anka är mot sin städerska :-) Hrmmmm.... Men jag måste erkänna att P är duktig på att städa.

I dag är det vila som gäller för mig. Om jag orkar ska jag tvätta lite, men det är allt. Tur att det finns internet :-)

I går när jag städade kom jag på att jag har ju inte visat "testresultatet" av rengörningsmedlet från House Doctor som jag köpte i somras.



Reslutatet är godkänt. Det är drygt och luktar gott. Funkar inte så bra på rengöring i badrum, men i köket och till damning helt ok! Det är min lilla åsikt. :-)

På tal om rengöringsmedel, så har jag testat ny duschcreme. Jag brukar nästan alltid använda billiga duschcremer från dagligvaruhandeln, typ Nivea och Dove. Men så en natt när jag inte kunde sova, letade jag efter produkter på nätet, och hittade en massa duschcremer och schampon i olika prisklasser. Jag klickade hem två duschcremer och ett schampo från eleven.se. En duschcreme har jag hunnit testa:



Den här har jag testat. Priset är 79 kr för 300 ml. Den luktar väldigt gott, utan att vara för stark doft. Dock sitter inte doften i så länge. Den är dryg. Man tar bara lite och den löddrar härligt. Huden blir mjuk och len (så len den kan bli på en 42- årig tant :-)  ). Jag gillar den!! När jag testat den andra duschcremen och schampot ska jag berätta hur de är.

Jag har fått klagomål om jag jag bloggar för sällan... eller hur L ???? :-)
Ska försöka bättra mig.


Snabbshopping...

Första fredagen i oktober. Snart är det jul :-) Kanske inte riktigt, men fort går det.

Oj, oj va trött jag är idag. :-(  I går var det dags för mig att träffa läkare igen, som jag skrev om tidigare. P fick ta ledigt från jobbet, för jag kan inte köra bil så tidigt på morgonen och speciellt inte i Göteborg. (Jag kan aldrig lära mig var bilar får köra och var bara spårvagnar får köra.) Jag träffade läkaren, pratade med honom (blev typ förhörd). Han och jag har inte samma inställning till min sjukdom, men jag försöker att inte bry mig om det. Slutsatsen han kom till var dock att han inte anser att jag har något arbetsförmåga, och där tycker vi samma. Det är det viktigaste för mig. Nu ska "bara" FK tycka det samma. Fy va nervöst att vänta och vänta.

Efter besöket var jag trött, men tvungen att koppla bort alla tråkigheter. När jag då såg en massa inredningsbutiker var valet lätt. Stackars P fick trava med mig in i affärer :-) Nåja, hans lidanade blev inte så stort. För inte ens en timma orkade jag. Men jag hann med Bolagret, Granit, Lagerhaus och Åhlens på den tiden. På Bolgagret hiitade jag inget kul alls. På Granit önskade jag mig en större plånbok :-) Det enda inköpet där blev en zinkburk. Den ska jag plantera små gröna växter i.



På Lagerhaus hittade jag ett härligt prickigt duschdraperi som ska få ersätta vårt nuvarande vita i badrummet. Lite färg är nog inte fel.

P hittade också en sak till mig där... Varför den skulle passa mig vet jag inte... :-) Den här:



Kan det ha med mitt dåliga minne att göra??? :-)

På Åhléns hittade jag helt underbara kuddar och plädar. Men eftersom jag lovat P att ingen mer kudde skulle komma in, så fick jag lämna kvar dem i affären :-( Plädarna var i dyraste laget för mig. Men jag har inte gett upp
om dem än. :-)


Bild lånad från ahlens.se


Denna kudde ville jag ha.


Bild lånad från ahlens.se


Den underbara lila pläden som jag vill ha.


I dag är det bara vila som gäller. Hoppas jag är lite piggare i morgon så att jag och P kan fixa lite. Mycket som behvöver göras.

Jag önskar er alla goa läsare en riktigt Trevlig Helg!!!

RSS 2.0