En försmak av vintern...

Premiärturen för min vinterjacka i dag. Jag har inte behövt använda den innan, men i dag har det varit kallt. Ca 4 plugrader, och blåsigt förstås :-)

Jag hade tänkt åka till ett köpcenter idag, men orken fanns inte. Det fick bli en kortare tur åt andra hållet, till den lilla "staden" där i stället. Först var jag inne i en inredningsaffär och kollade på Cults nya saker. Köpte inget, men det fanns mycket fint som kan komma på önskelistan :-)

Jag skulle egentligen kolla om de hade en snygg ljusstake från Dixie som jag bara sett på bild.


Bild lånad från Dixies hemsida

Den är jättesnygg, tycker jag. Att jag redan har en kruka i samma stil gör ju inte saken sämre :-)

De hade den inte i affären men skulle kolla om de kunde beställa den. Hoppas det.


De här tycker jag också är supersnygga:

Dessa bilder är också lånade från dixie.se

Det blir dock ingen ny adventsljusstake för mig i år. Är nöjd med den jag köpte förra året.Jag var också inne på Hemtex och löpte lila blockljus. Nu är det mycket bättre att vara medlem i Hemtexklubben. Förut kunde man bara betala med faktura efteråt. Nu kan man bara dra kortet för bonus, och betala direkt. sånt gillar jag. Att man sedan fick en 50 kr check att handla för, är ju också bra :-)

Kommande höstmys :-) De är mer lila i verkligheten.En annan sak som är nyinköpt är en härlig, rosa medicinlåda. Jag är svag för rosa :-) När perlanliving.se hade fraktfritt den 10 oktober, klickade jag hem denna.Nu bor den i badrummet, där färgen är just rosa :-) Eftersom all min medicin inte på något sätt kunde rymmas i den  :-( fick den i stället innehålla plåster. Jättebra, nu har vi översikt över dem. Gillar att ha plåster med mönster :-) .

Bredvid medicinlådan står en klocka som jag nog inte har bloggat om. Den fick jag när jag fyllde år av min moster och morbror. Jag vill alltid veta vad klockan är när jag kommer ur duschen och har bråttom. Är man så närsynt som jag, går det ju inte att kolla på en vanlig väggklocka utanför, när man inte har glasögonen på sig :-)
Nej, nu är det dags för mig att krypa till kojs och hoppas på en skön sömn. God Natt!

Kaffe och tidning...

Visst är kaffe och tidning en bra kombination? Sitta i lugn och ro och bläddra i en tidning medan man dricker en god mugg kaffe. Det gillar jag i alla fall. :-)

Nu är det så att jag har hittat ett nytt "vill ha objekt", en svart pressokanna från Stelton.

Bild lånad från Länna möblers websida.


Nu har jag en pressokanna från Bodum, som jag gillar. Men den här blev jag kär i :-) Kaffet håller sig varmt länge och den är snygg och praktisk. Det kan ju vara bra att ha två kannor också när det kommer gäster, så man kan fixa mycket kaffe :-) Så mina vänner, den här finns på min önskelista. Bara så ni vet :-)

Den finns att köpa i flera nätbutiker, bla Designonline och Dansk design. Det billigaste alternativet blir dock Länna möbler lannamöbler.se Där kostar den 359 kr och fri frakt. På övriga ställen 399 kr plus frakt.


Tidning så. I dag hittade jag ett erbjudande på tidningsbutiken.se som jag inte kunde motstå. En ny tidning som heter Moderna hem. Just nu kan man prova 3 nr för bara 29 kr. Det har jag klickat hem idag :-) Kul att se om den är bra.


Bild lånad från tidningsbutiken.se


Oj,  nu är det dags för Halv åtta hos mig :-)Nagellack...

Söndagskväll. P har redan gått och lagt sig och här sitter jag ensam uppe. Utan att gå in på detaljer, kan jag säga att jag är glad att det är nära till toaletten... :-(  Ja, ja sånt är livet när man har IBS :-(

Något som är roligare är att jag och P har städat en del under helgen. Vi ligger efter så mycket på städfronten, för flytten av min faster har blivit en lång historia. Nu har vi i alla fall tömt allt i huset som hon ville ha. Nu hoppas vi på en firma som kan komma och tömma resten och städa. Det skulle vara bra att få till en försäljning snart. Eftersom jag orkar så lite, så när vi har varit och flyttat, har jag fått vila några dagar sedan.

Detta plus att P har haft mycket att göra på jobbet, har gjort att vi "levt i smuts" ett tag. Nåja, P tycker inte det, men jag gör det :-) För det första tål jag ju inte damm eftersom jag är allergisk och för det andra så trivs jag inte när det är smutsigt hemma. Det är svårt att gå hemma och titta sig omkring och inte orka städa. Men nu börjar det gå åt rätt håll!! P har torkat av kakel och köksluckor i dag mm. Vi har mycket kakel i köket så det tar en stund...Jag har dammat och fixat. I morgon hoppas jag på dammsugning och skurning.


Vi har också fått sålt min sekretär i dag på Blocket. Det kändes skönt att bli av med "klumpen" som jag helt tröttnat på.


Här är två av de blommor som jag köpte när jag var med svärmor och handlade för några veckor sedan. De trivs bra i sovrummet, trots vädring och en rullgarding som åker upp och ner. Jag gillar!!!Nästa ämne för kvällen, är nagellack. Från det jag var 12 tills jag var ca 30 år, gick jag inte en dag utan målade naglar! Jag hade långa, fina naglar som jag vårdade ömt (kanske för ömt). Det tog tid och energi (eller hur G och L??? ). Jag älskade mina naglar och fick ofta beröm för dem.

Men sen tyckte jag att det tog för mycket tid och jag var så bunden av att hinna med naglarna. De fick förstås inte bli avskavda eller liknande... Jag slutade att måla naglarna och hade dem ganska korta. Filade dem i bland men annars fick de inte så mycket uppmärksamhet.
Nu har jag börjat tycka det är kul med nagellack igen. Den här gången går det dock inte överstyr... än i all fall. Jag målar dem när jag har tid och känner för det. Kan ha dem omålade och inte bry mig. Det känns bra. Nu i höst har jag också vågat mig på nya färger. Lila och grått. Den lila färgen gillar jag mycket, blir nästan svart på. Det är Maybelline nr 05. Det sitter bra på också. Ett tips!!!

Nivea har ett bra lack som är både bas- och överlack. Ni ser det här på bilden. Det gillar jag också.


RSS 2.0