Halloween

I dag är det Halloween. Jag antar att det kommer att dyka upp både spöken och häxor vid ytterdörren när det blivit mörkt. Därför har jag laddat upp med godis. Brukar vara det de vill ha :-)

Det blir dock inget firande för mig i år. :-(   Vi brukar ha fest hos oss med mina "gamla" vänner och deras familjer. Men i år är det flyttat en vecka framåt. Då har jag ju något att se fram emot i alla fall :-)  I morgon ska dock P åka till Småland och vara där i helgen. Han ska hjälpa till att tömma sin mormors lägenhet, nu när hon är installerad på hemmet. (Hon trivs jättebra på hemmet och det känns mycket bra)  Eftersom det kommer att bli dammigt och en hund ska vara med, så väljer jag att stanna hemma. Tråkigt utan P, men det får gå. P har också varit borta med jobbet från tisdag till torsdag, så det har blivit ensamma nätter och jag som är så mörkrädd.. Har gått med hjälp av många tända lampor och radion på hela natten..

Jag önskar er alla HAPPY HALLOWEEN!



Onsdagsshopping

Shopping är kul!! Jag har varit med min kompis H och hennes sexåriga dotter J på Göksäter och shoppat lite idag. Lyckligtvis gillar även J att shoppa, så man kan gå i lugn och ro. Det ska börjas i tid... :-)

Jag hade hoppats att jullskålarna som jag tittade på förra veckan skulle vara kvar, men nej de var slut :-(
Ja, ja man får skylla sig själv. Det går inte att vänta i en affär med så många besökare, allt bra tar slut snabbt.

I stället hittade jag en dörrmatta som jag fastnade för ( inte i... :-) , fastnade dock i en papperskorg och höll på att få en massa skräp på mig... typsiskt mig...  ) Mattan ska jag ha till jul. Så här ser den ut:




Den kostade endast 39 kr.



 
En löpare kom också ner i vagnen. Den är grå med pärlor i ändarna. Tycker den är snygg. Den är 140 cm lång och det är bra för jag då kan förlänga bordet utan att det ser ut som en liten servett som ligger där. Här är bildbevis :-)





Nästa sak som följde med var 6 små glas. Jag fick inspiration i en tidning där man hade samlat många små glasvaser och satt ihop med en ros i varje. Ska försöka mig på det någon gång då vi ska ha gäster. Jag tyckte de här glasen skulle passa bra till det. För priset 35 kr är det ju inte så farligt om det inte blir bra.

I kassan hittade jag Jultidningen från Drömhem och trädgård som det bloggats om. Den bara "trillade ner" i vagnen...






Efter vi shoppat åkte vi hem till mig för en fika. Nu har de åkt hem. Jag ska ta det lugnt och läsa Drömhem och trädgård. Shopping är kul, men man blir trött :-(

I kväll är det både Roomservice och Bonde söker fru, blir till att spela in det ena.

Ha en skön onsdagskväll! 

Tisdagstema - grå

Grå, som är veckans tisdagstema passar bra nu på hösten.

Jag har dock valt en bild som jag tog i påskas på Tjörn. Jag älskar Bohusläns kala, grå klippor hela året om.




Lite bilder från min minimakeover på lilltoan

Nu var det länge sedan jag bloggade. Jag har varit trött och sovit mycket.

I går orkade jag dock att åka till morbror och moster på lunch. Min morbror fyllde år för ett tag sedan men vi har inte haft tid att komma och gratta honom innnan. Nu fick vi god mat och uppdaterat oss på vad som hänt :-)

Efter lunchen åkte jag och P till kyrkogården och gjorde Alla helgona fint på alla mina nära och käras gravar. Jag har köpt nya lyktor och batteriljus som förhoppningsvis ska lysa i en månad. Det blir lättare så när jag har ca 7 mil till gravarna. Oj, som det blåste på kyrkogården och även hemma sedan på kvällen och natten.

I dag har jag sovit en hel del, men också beställt mina första julklappar på nätet.

För en halvtimma sedan spikade äntligen P upp tavlorna på lilltoan, nu kan jag visa bilder på hur det blev med min minimakeover. Den har inte kostat mycket.

Mattan (som jag inte fick någon bra bild på) är en svart från Hemtex. Den var på REA för 100 kr. Handdukarna var 3 för 100 kr, tror jag. Jag köpte 6 st. 3 vanliga och 3 gästhanddukar på JYSK. Tvålpumpen kostade ca 50 kr på Biltema. Tavlorna består av vanligt färgat skrivarpapper som jag placerat i ramarna som vi tidigare hade i vardagsrummet. P har spraylackat dem svarta. De små tavlorna är också spraylackade ramar som tidigare var på lilltoan men då träfärgade. Nu har de fått foton som P tagit i skogen. Pappershållaren har P också spraylackat. Ja, en billig insats med andra ord :-)


Så här ser tavlorna ut:



Texten i tavlorna är följande:



samt:



Texterna har jag hittat på en amerikansk websida.


Tvålpumpen:



Den "härliga" gröna färgen som är även är på toastolen får jag leva med ett tag till. Det kunde varit värre, det kunde varit ljusbrunt eller orange... :-)



Toahållaren som förr var rosa:






Handdukarna från Jysk:




Badrumsskåpet är i trä med hönsnät i dörren. Det är kvar från tidigare ägare. Jag tyckte det kunde vara kul att använda dörren som en liten anslagstavla och köpte små klädnypor på Panduro som jag har satt fast bilder med.








Den gröna tapeten ska förhoppningsvis bytas ut så småningom. Men jag är rädd nöjd med hur det ser ut nu.

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockorna här hemma visar lite olika för P har inte ställt om alla, men jag tror det är läggdags.

God natt!

Tävlingar

Hoppet är det sista som överger en heter det ju... :-) Jag vinner aldrig men fortsätter vara med i tävlingar.
Här kommer några till:



Första tävlingen är det en fin anteckningsbok från Petrified in pink, som man kan vinna. Det är på bloggen Junitjej.

Tävla på bloggen Junitjejen och vinn ett fint anteckningsblock.






Den andra saken som jag vill vinna, är ett fint smycke från Zann smycken. Det kan man vinna i bloggen Hem och Lycka.





Den tredje tävlingen är det en tjej i USA som har. På hennes blogg Morse Farm på andra sidan plurret, kan man vinna fina träklädnypor eller ett fint kors.

Tävla och vinn på bloggen Morse Farm


Då är det bara att hålla tummarna :-)

Första julinköpet i år

I dag har jag varit på Göksäter (lågprisaffär på Orust) en stund med kompis L. Hennes dotter skulle ha nya skor och jag skulle bara hänga med och kolla lite. Det var en hel del som lockade... särskilt julskålarna som finns att köpa på  Ellos. De är vita med en tomtehuva på ena kanten och tomtefötter på andra. De är så söta, kostade bara 29 kr... Men jag köpte dem inte i alla fall. På tisdag ska jag ev till Göksäter med en annan kompis. Hoppas de finns kvar då.

Vad jag däremot köpte var årets första julgrejer för mig. Två julkuddar fick gladeligen följa med mig hem. Jag har tänkt att byta ut allt rosa i vardagsrummet mot rött under julen och då behövs ju kuddar. Nu fanns det kuddar för bara 39 kr/st. Så här ser de ut:



I går var jag hos tandläkaren. Jag hade inga hål!!! Känns skönt.

Jag hann med en snabb sväng till Hemtex också och köpte två rosa handdukar till badrummet. Det var 50% på Living frotté. Jag har rosa såna innan och gillar dem mycket.

Nu ropar P att maten är klar, så jag får skynda mig.

Ha en skön onsdagskväll!

Tisdagstema - tid

Tid! Vilken användbart ord.
Vilken tid kommer du? Jag har inte  tid. Har du tid ett ögonblick? Vilken tid det tar! Nu för tiden. Tuffa tider numera. Tidsredovisning.

Tänk också att tid som är så bestämt, 60 sekunder på en minut, 60 minuter på en timme osv, kan vara som olika.
En timma när man ligger i sängen och försöker somna kan vara jättelång. Men en timme i trevligt sällskap bara flyger förbi.
Vissa dagar kan vara jättelånga, och andra bara försvinner.

Min bild till veckan tisdagstema är min väckarklocka. Tänk så många gånger jag har velat flyttat tillbaks tiden när den har ringt alldeles för tidigt på morgonen. Men det går ju inte. :-)





Nu måste jag skynda mig, har inte TID att sitta vid datorn längre :-)

En liten seger...

I flera år har jag (förstås med STOR hjälp av P) slagits mot Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Som en sammanfattning kan jag säga - Bli ALDRIG sjuk när du är arbetslös - 

Som sjuk, arbetssökande är man inte värd marken man står på. Det kan låta bittert och krasst, men det är verkligheten för mig. Under flera år har jag skickats mellan FK och AF som en omyndigförklarad person, hela tiden ifrågasatt och ständigt utsatt för frågor av alla de slag. Trots läkarintyg och annan fakta har FK hela tiden ansett att jag är helt frisk.
Af däremot tyckte jag var för sjuk för att söka jobb. Där hamnade jag, mellan två stolar. Nu efter åtskilliga läkarbesök,
fk besök (med nya handläggare varje gång), af besök, praktikförsök, gråt, oro, ilska har jag vunnit en liten, liten seger.

Jag har överklagat beslut från FK i både länsrätten och kammarrätten. Kammarätten ansåg att FK hade gjort fel. Jag är sjuk och kan inte stå till arbetsmarknadens förfogande just nu. Äntligen blev jag trodd!
 
I förra veckan kom beslutet från FK  att jag har rätt till sjukersättning ett år framåt. Det är inte mycket pengar, bara 64% av min inkomst när jag hade a-kassa. Men det är ett stort framsteg för mig. Jag är sjuk, och blir trodd! Nu kan jag koncentrera mig på att vila och bli bättre, istället för att använda den lilla energi jag har till att slåss mot myndigheter. Det är en otroligt härlig känsla.

Några råd till er alla som blir drabbade av FK. Begär allt skriftligt. Kräv att få veta namnen på alla ni talar med. Skriv upp allt ni gör, datum mm. Ta kopior på allt (de brukar "komma bort" på vissa FK). Ge er aldrig, ni kan få rätt!



I dag syns inget av den fina höstdagen det var igår. Det regnar och blåser. Fåglarna äter sin mat med stor aptit. Jag är väldigt trött och kan inte sova, får tillbringa resten av eftermiddagen med att läsa bloggar och att vänta på att P kommer hem från jobbet.


Solig, skön, städsöndag...

Det har varit ett strålande fint väder idag. På baksidan av huset har vi haft 19 grader. Skönt. P har plockat in utemöblerna och fixat ute. Fåglarna har också fått sin "vinterrestaurang"... redan många besökare har kommit som verkar gilla både solrosfrön och talgbollar. Mysigt att sitta och titta på fåglar.


Hela veckan har jag varit dålig. Förutom shoppingturen med kompis L på tisdagen, har jag nästan inte gjort något. Jag har varit sjuk och svag. Min städning blev inte av. Usch vad jag ogillar att ha det smutsigt omkring mig :-(
I dag kände jag mig dock lite bättre och jag orkade städa! Härlig känsla! Nu är jag helt slut, men det kan jag ta när det är rent hus :-)

Jag flyttade också om lite småsaker, planterade en blomgrupp mm. Här kommer lite bilder:


Första bilden är på min "nya" blomgrupp. Jag hittade en vit kruka i växthuset som jag hade glömt bort. Då flyttade jag över tre blommor som jag redan hade till den, samt en liten blomma som jag köpte igår (jag och P var hos faster i går).
Den fick platsen bredvid den nya IKEA lampan.



Då fick mina ljusstakar som stått där tidigare flytta till TV-bänken. Så här blev det:



Där hamnade också blommorna som jag haft på soffbordet innan.


På soffbordet har jag levade ljus nu som jag njuter av när jag ser på TV. Fatet de står på är av gjutjärn. Det köpte jag också på IKEA i söndags.



På andra sidan av TVn fick mina kivilyktor ta plats, tillsammans med en grön växt som jag hade på köksön innan...



På min gamla sekretär, hade jag en placerat den runda lampan med hål i. Men jag kom på att jag har ju en glaslampa som liknar mina vaser som står där. Lampan fick flytta ihop med sina "släktingar" :-)



Ja, det är en liten bit av vårt bröllopsfoto med på bilden... :-)

Den runda lampan som stått på sekretären fick flytta in i lilla rummet. Då blev det så här:



Och när jag ändå var igång och fotade så blev det ett foto på sovrumsfönstret också :-)



Kuddarna som jag köpte på IKEA har kommit till soffan. Här på bilden ser man den ena (den svart/vita).



Oj, det blev en hel del bilder och en del omflyttande. Men jag är nöjd :-)

P har också ramat in mina tavlor till lilla toan och hängt upp en ny lampskärm i sovrummet.

Bilder från min minimakeover på lill toan kommer i veckan.

Nu väntar sängen.

Tävling

Tror ni inte att jag hittade en till tävling... :-) Här kan man vinna en fin adventsljusstake i tenn.
Det är  Design & Inrednings bloggen  tillsammans med Munka Sweden som anordnar tävlingen.




Badrum med annorlunda golv...

Jag fick precis ett mail från P. Det var en bild på ett badrum som någon hade gjort en golvmålning i. Så här kommer ett klipp ur mailet:


Målat badrumsgolv!!!



Tänk dig att du är på party..

Tionde våningen i ett höghus...

OCH SÅ MÅSTE DU ANVÄNDA BADRUMMET...

Du öppnar dörren...

KOM NU IHÅG

GOLVET ÄR BARA ETT MÅLAT GOLV

TAR LIKSOM LUFTEN UR DIG ...

ELLER???



Skulle du bli yr I bollen av det här?

Skulle du kunna gå in i det här badrummet?





Visst var det ett läskigt badrum??

Ha en skön helg!

Tävling ... i dag också...

Jag vet att jag är tjatig, men det är en tävling till som jag vill tipsa om. Hos bloggen Living like Linda som jag alltid läser, kan man vinna fina priser. Kolla här:



Tävla och vinn hos Living like Linda!


Återblickar... del 2

Nu är jag gammal och nostalgisk igen... :-)

Jag har scannat in lite mer bilder ur mitt fotoalbum. Kvalitén är inte den bästa...men jag hopps det går bra.

Efter min första lägenhet som jag bodde i ca 2 år, flyttade jag två hus längre upp på samma gata. Det var en etta med kök. Wow kök! Jag som tidigare lagat mat och diskat i hallen...

Dock var det en tillfällig lösning med denna lägenhet för den skulle också (liksom min tidigare lägenhet) slås samman med den bredvid och bli en stor lägenhet. Jag stod i kö hos bostadbolaget samtidigt som jag skaffade denna lägenhet.
 
Det var på första våningen i ett trevåningshus. Ägaren bodde högst upp och hyrde ut smålägenheter under.



Fotot är taget på min 20-års dag, i mars 1987.

Jag gillade denna bostad. Det fanns inga möbler som ingick denna gång. Jag fick köpa en säng. En liten bokhylla hade jag från föräldrahemmet. Den hade en kompis till pappa gjort. En byrå som min morbror gjort, fick också följa med. Sedan "tog" jag ett bord från min faster, köpte två andra bord på auktion. Mer eller mindre tvingade min snälla faster att måla dem... Hon fick också måla stolar som jag köpt på auktion. Svart och vitt gällde.

Pappa målade mina köksluckor gröna. Köket var väl inte helt ok elmässigt... man kunde inte ta i kylskåpet och diskbänken samtidigt, för då fick man en stöt... Man det lärde man sig snart... :-)

Det var trägolv och det gillade jag mycket bättre än heltäckningsmattan i förra rummet. Jag ville ha allt i svart och vitt i rummet med rosa som accentfärg (faktiskt som jag har nu om jag tänker efter...)



Lampan köpte jag också, höj- och sänkbar. Steron blev också ett inköp när jag bodde där. Min stackars kompis L fick sin dåvarande kille att köra till Siba och hjäpa mig välja ut en stereo och intstallera den. Det var härligt att kunna lyssna på sina LP som det var då. Mycket Eurytimics och Europe mm. :-)

Den "fina" pedistalen man anar till vänster i bild, fick jag på min 20-års dag. Åh vad jag gillade den! Hrmmm... sen har jag försökt bli av med den... lyckades inte helt förrän vi flyttade till huset förra året... nu finns den inte längre ens på vinden. Skönt :-)

Jag har nästan inget kvar från den här tiden. Sängen har vi på landet och faktiskt även överkastet. Här har jag bara ljuslyktan kvar.



På denna bild syns min lilla TV. Och ja, det är jag på bilden som hänger på väggen :-)

Jag hade toalett och dusch, samt en stor klädkammare. Det var mycket praktiskt.
 
Jag köpte också enhetliga vita ytterkrukor som var nästan åttakantiga, syns lite på bilden. De tycker jag fortfarande är snygga. Har ingen kvar dock.






Här syns min lilla hall och dörren till badrummet. Mattan hade min mammas moster vävt till mig.




Här sitter jag tillsammans med min moster och morbror i sängen. Jag hade ingen soffa, så man fick använda sängen till det också :-)

På väggen hade jag svarta tavlor som jag ristat fram silvermönster i, men det syns inte på bilden.

Ja, det var lägenhet nr 2 det. Jag bodde där nästan ett år. Trivdes bra.

Nästa avsnitt handlar om min etta i miljonprogrammets betonggetto...






 

Tävling 4

Va, en tävling till? tänker du kanske. Ja, nu är jag på hugget med tävlingar :-)

Ett fint smycke är aldrig fel och det vill jag vinna här på bloggen Vita ljuva tankar.


Tävla i bloggen Vita ljuva tankar och vinn smycke från Dream of pearls.

Tävling 3

Jag har länge önskat mig en Pappelina matta. Men jag har inte råd med det :-(

Nu kan jag, om jag har tur, vinna en Pappelina handduk. Det är alltid en början... :-)

Det är på bloggen Mitt vita hus som tävlingen finns.

Tävla om vinn en Pappelina handduk i bloggen Mitt vita hus.


Tävling2

Pysslig är jag inte så mycket längre, men har varit det. Innan jag träffade P bodde jag i ett litet bostadsområde där en av grannarna blev min vän. Jag och vännen S pysslade mycket tillsammans. Jätttekul. Eftersom mitt tålamod inte är stort, blev det inte alltid så bra... men kul var det :-) Vi pratade med varann i telefon i förra veckan, jag och S, båda saknade varann och pysslandet.

Nu har jag dock chansen att böra pyssla lite igen. Om jag vinner den här boken vill säga...
Tävlingen är i Nublus blogg!

Var med och tävla i Nublus blogg om denna bok!

Tävling

Det lackar mot jul. Därför vill jag vinna just bokstäverna JUL, i bloggen Villa hemmet.

Var med i bloggen Villa hemmet och tävla om dessa bokstäver.

Lysande information... :-)

Nu har jag en rolig rubrik igen va? :-)

Nåja. I dag har jag fotat min IKEA lampa som jag köpte i söndags, lampan Smärt. Jag gillar den verkligen. Innan hade jag en annan rund lampa där. Den gav tyvärr för  lite sken. När jag ville läsa lite i soffan under TV reklamen och liknande, var det svårt att se. Denna lyser lagom starkt för detta.



Jag gillar att det är kvistar på den, för det passar ihop med trädtavlorna bredvid :-)



Jag har letat efter adventljusstakar ett tag (jag vet att det är tidigt men...). Den jag hittade i Ellos gick inte igenom "makekontrollen", P gillade den inte... :-( Den på IKEA som jag trott på, var inte snygg i verkligheten. Nu har jag hittat en i Halens som jag gillar. Det är den här:

Ljusstaken från Halens.

Bild lånad från Halens




Jag frågade P i går vad han tyckte om den. Nej, den gillade han inte. Men när jag hotat med att köpa något i hans smak ännu fulare... så var han inte så negativt inställd :-) Kvinnlig list... :-) Kan bli inkop av två sådana. Hoppas det!


I går var jag med min kompis L till köpcentret och tittade i klädesaffärer länge.... Hon skulle ha lite kläder och vi gick runt och kollade på allt möjligt. Vi har ganska olika smak, så det är inte lätt att komma med bra idéer. Men jag har ändå varit med och shoppat kläder med henne sedan vi var 18 år... så jag är van... :-) Vi hade dock väldigt trevligt och hann med en fika också. Vi ser nog rätt roliga ut när vi kommer gående. Hon är jättesmal och jag är... hrmmmm motsatsen... lite Helan och Halvan över det hela... :-) Jag är dock 4 cm längre än henne och det är bra att jag för en gångs skull kan nå något som någon annan inte kan. Det är inte ofta det händer när man är 159,5 cm lång :-)
L hittade både leggings, tröjor och väst. Jag köpte bara ett underlakan på Hemtex på REA. P var väldigt glad när vi kom hem, att L denna gång hade shoppat mycket och jag bara lite... hrmmm... karlar... :-)

Tisdagstema - privat

Privat, ordet  kan betyda så mycket olika saker. Det kan vara en privat väg, privat post, man kan ringa privatsamtal på jobbet, på banken är det uppdelat i privat och företag. Man vill ha sitt privatliv ifred, det kan vara en privat fest mm.

Mitt bidrag till tisdagstema är därför vår ytterdörr. Den får symbolisera vårt privatliv. Det är en privatbostad. Man slutar jobba och är privat här. Vi har gäster på privata fester. Det är vår privata plats!




Privat

Måndagskväll...

Så där ja. Nu är jag hemma på Västkusten igen. Kom hem igår kväll faktiskt. Hemma är alltid bäst :-)

Jag är mycket trött så det blir inga bilder idag, orkar inte :-(

Det gick bra att flytta Ps mormors saker. Ps mamma, kusin och moster fortsatte där vi börjat och förhoppningsvis är mormor nu installerad och trivs i sitt nya boende. Det verkar vara ett riktigt trevligt ställe och det känns bra.

I går på hemvägen hann vi med en liten tur in på IKEA i Jönköping. Jag skulle ev köpa en adventsljusstake, men den var inte alls lika fin som i verkligheten. Den var inte julröd, snarare signalröd. Varningsfärg typ... Kan inte förklara bättre. Men jag köpte i alla fall en lampa och kuddar. Bilder kommer senare. Det blev också massor av ljus, servetter och batterier som vanligt :-)

I dag har jag sovit och kollat på TV. Nu ska jag läsa bloggar och sedan blir det en trevlig stund framför TVn när Simon och Thomas gör om lite. Jag gillar det programmet :-)

Ha en mysig måndagskväll!

Bloggpaus

Tänkte bara meddela mina trevliga läsare att det blir en liten bloggpaus här några dagar.

Jag och P ska åka till Småland i morgon och hjälpa Ps mormor att flytta från sin lägenhet till ett ålderboende. Då får min dator stanna hemma.
Men på måndag är jag tillbaks igen :-)

Ha en underbar helg!

 

Att vara gift med en nörd... sista delen

Så har vi kommit till den sista delen i serien :-)

Jag ska i dag skriva om fördelar med att vara gift med en nörd.

För det första. Jag vet nästan alltid var P är. Han går inte längre än det trådlösa nätverket räcker...
Jag kan snabbt hitta honom, jag bara lyssnar lite efter ett tangentbordsknatter eller små (ev. större) svordomar om det inte går bra... :-)
På så sätt kan jag när jag helst behöver honom, få tag i honom. Han finns inte i något smutsigt garage, i någon sporthall eller på krogen. Nä, ha sitter så fint och knappar på sin dator :-)

Han har inga vilda, märkliga idéer som ska uppfyllas, typ flytta till Indien, köpa jättebåt, starta imperium eller liknande. Nej, det mest vilda han säger är:
-Ska vi köpa en extern hårddisk till?
Det gillar jag, för jag är inte vild eller äventyrlig av mig.

Datorer luktar inte illa, smutsar ner och är besvärligt att lagra. De bara finns där. Bra, det försvårar inte städningen. :-)

P är inte intresserad av inredning, vilket gör att jag i stort sett kan köpa det jag vill till huset och inte behöver bry mig om det passar hans inredningsstil. P brukar gilla det jag köper :-) Det är bra.

Jag får också dygnet runt datorsupport. Inte helt fel :-)

Alla tekniska prylar som köps, installeras kommer igång direkt, tack vare P. Inga halvdana lösningar med sladdar lite hit och dit, utan ordenligt. Också bra.

Om det gäller alla nördar eller bara min, vet jag inte, men P har inga problem med att förlora i spel och tävlingar. (Han är dock extermt nogrann med reglerna...)

Avslutningsvis kan jag sammanfatta hela serien med att jag gillar att vara gift med en nörd. Jag älskar min nörd! Puss P!

Tisdagstema - stängd

I somras åkte jag och P samt min faster till ett gammalt ställe inne i skogen. Där hade min mormor och hennes föräldrar bott. Nu har huset stått tomt och öde länge. Det känns lite vemodigt att se huset så förfallet. Det hade varit roligt om det varit en sommastuga eller liknande. Men nu står det där stängt och tillbommat.
Stängt är veckans tisdagstema och här är bilden på huset som står stängt:



Hundkul...

Måste bara visa denna film. Hundkul!



Kossan.se

Återblickar... del 1

Eftersom jag är en relativt gammal tant... 41 år, så har jag hunnit bo på den del olika ställen och haft olika inredningssmak. Mer eller mindre god smak... :-)
Jag satt och tittade lite i gamla album och då slog det mig att jag skulle göra serie återblickar om hur jag har bott. Hoppas det kan vara intressant.

Jag har skannat in bilderna så kvalitén är inte den bästa, men man kan se ungefär hur det var.

När jag först flyttade hemifrån var jag 17 år och flyttade till en liten lägenhet som bara var rum och toalett med dusch. Det fanns alltså inget kök eller kokvrå. Men då löser man det på annat sätt...

Här kan ni se hur det såg ut i hallen som också fick fungera som kök till viss del. Där hade jag min "fina" bänkspis och kunde koka och steka så det luktade i hela lägenheten... Eftersom jag gick i gymnasiet då och åt lunch där, blev det inte så mycket lagad mat hemma.



Observera den härliga 70-tals tapeten... :-)

Detta var 1984. Jag bodde i ett trevåningshus i stan där jag pluggade, för det blev för långt att pendla. Min kompis L bodde i samma hus, en våning upp. Hon hade dock kokvrå, vilket jag gärna hade velat ha.

När jag diskade hämtade jag vatten på toan och hade en diskbalja.
Ett kylskåp är ju bra att ha. Min pappa köpte ett gammalt begagnat till mig som också ha en liten frys. Perfekt till glass... Denna stora skapelse stod.... just det bredvid soffan... :-)



Här har jag placerat mig i soffan för att läsa en tidnning :-)
Det känns lite som om jag vore med i Efterlyst, men jag vill ju vara anonym här på bloggen.. .:-)

 
I övrigt var lägenheten möblerad, så jag hade bara min TV och en radio med mig.

Jag trivdes jättebra där. Bodde där i 2 år. Sedan blev den "lägenheten" ihopslagen med lägenheten bredvid.



Det var två härliga fönster och jag som var van vid "skogen" och få människor, hade fullt upp med att kolla på allt som hände så här i stan... :-) Här sitter L i min soffa i påsktider.

På golvet var den brun heltäckningsmatta... kanske inte min favorit... :-) I taket var det en rislampa. Den gilade jag inte! Sedan dess kan jag inte med rislampor alls!



Självklart toarullar vid sängen, eftersom jag alltid var allegisnuvig även då...
På denna bild är det kompisen M som sitter och håller i min kudde som mamma broderade till mig.

Jag hade dukar, blommor och gardiner som jag själv köpt. Gillade att göra det lite personligt.

Ja, det var mitt första boende. En bra första lägenhet, tycker jag.

Fortsättning följer...          

Blåser friska vindar...

I går var det dags för en stormvarning igen. Men lyckligvis blev det inte så mycket av stormen. Visst blåste det en del i natt, men det gör det ofta här i havsbandet. Nu blåser det också en del.

Jag och svärmor har varit och shoppat tillsammans idag. Kul! P var så lycklig över att få stanna hemma och slippa gå i affärer :-)

Det blev inte så stora inköp från min sida, köpte två blommor och två kuddar. Kuddarna var mörkgrå, enfärgade, från Hemtex. Två för 47 kr, bra pris tycker jag :-)

När vi kom hem åt vi en sen lunch och sedan åkte svärmor hem. Hon är nog snart hemma skulle jag tro.

Jag har kollat på Stjärnor på is, som jag spelade in i går. Lite kul faktiskt.

Förra måndagen köpte jag tyg och canvastavlor. Nu har P fixat ihop två tygtavlor till vardagsrummet. Vi har tagit bort de gamla tavlorna som hängde ovanför soffan (nya planer för dem) och placerat tygtavlorna där. Jag tycker det blev bättre. Ska ha dessa tavlor tills vi ska tapetsera om väggen.

Så här såg det ut i somras på väggen:



Så här blev det igår, när tygtavlorna kom upp:



En härlig höstdag

I dag har det varit fint väder. En härlig höstdag.
 
MIn svärmor kom hit vid 13-tiden. Vi åkte till Sundsby Säteri  på Tjörn. Först tog vi en liten promenad och njöt av det fina vädret och alla höstfärgerna. Sedan fikade vi i det mysiga kaféet och det smakade väldigt gott. Det finns en liten inredningsaffär där också som vi tittade in i. Där köpte jag inget till mig. Bara lite dricka och sylt som min morbror ska få i present. Vi läste lite om säteriet och sedan promenerade vi lite till.

När vi kom hem gick vi ut i trädgården och grävde upp resten av rosorna samt planterade de tre gröna buskarna som jag köpte i förra veckan. Jag satte tulpanlökar och krokuslökar som vi fick av svärmor. Svärmor grävde och fixade som en riktig trädgårdsmästare... :-) Jag och P tyckte hon kunde komma oftare och hälsa på och gräva :-) Hon bor i Småland så det är ju en bit att åka.

Nu håller P på att laga middag. Sedan ska vi äta rabarberpaj... mums... Svärmor stannar tills i morgon så vi kan mysa i kväll.

Här är lite bilder från idag:










Att vara gift med en nörd... del 4

Så här på fredagen känns det som det är dags för ännu ett avsnitt om att vara gift med en nörd... :-)

Nördar och inredning. Ja, var ska man börja... Kanske med gardiner. För P var gardiner innan han träffade mig, någonting man drog för fönstren helt och hållet så att det inte bländade hans datorer och så att  ingen kunde se in. Att byta gardiner var helt onödigt... de fungerade ju... :-) Möjligen en tvätt då och då... 
När vi flyttade ihop, tyckte han att vi kunde ju använda de gardiner som han haft i vardagsrummet, de var bara 10 år... :-) Oj, vad synd, de "kom bort" i flytten.... :-)

Nu har han insett att gardiner kan vara snygga och behöver inte täcka hela fönstren, ser till och med om jag har bytt gardiner :-) Visst går det framåt.

Han fick dock ett bakslag när vi precis flyttat hit till huset. Vi (jag) hade inte köpt alla gardiner i förväg utan ville vänta lite. I sovrummet hade jag inte ens köpt gardinstänger. Varken P eller jag ville sova med fönster utan gardiner eller persienner. Men P s lösning var inte riktigt vad jag väntat mig. Han gick gladeligen ut i bilen, tog vår rutiga bilfilt och hängde upp den för fönstret... jag skämdes. Detta var fönstret mot gatan. Vad skulle grannarna säga om de nyinflyttade som hade filtar i fönsten?... De fick hänga i tre dagar, sedan köpte jag gardinstänger och gardiner.

Datorer måste få plats, enligt P. Nu när vi har hus går det ju bra, men när vi bodde i en trea som var fullbelamrad blev jag inte lika glad när han kom hem med sina prylar... En gång kom han hem från jobbet, bad mig komma ut till bilen och hjäpa honom att bära. Redan där anade jag ugglor i mossen... Jodå det var en dator på gång.. Vi bodde då i lägenhet på andra våningen utan hiss. Han hade fått med sig en skrotad minidator. Den var inte mini... den vägde ca 90 kg... Oj vad vi släpade och drog. När den väl kom upp var den stor!
-Var ska vi ha den? frågade jag
-Vi kan ha den som soffbord, blev P s svar...

Hrmm tror inte det. Lyckligtvis för mig fungerade den inte så bra och åkte snart ut igen... I bland har man tur. :-)

Förutom att jag flera gånger har fått stoppa P i tid innan han placerat en dator, eller dess tilbehör, väl synligt framför mina ljusstakar eller liknande har det gått bra länge nu :-)
Hans högtalare till ljudanläggningen får jag dock inte flytta på ( har försökt flera gånger).

Blommor är ett annat kapitel. I Ps lägenhet fanns bara kaktusar!!! De fick vattnen någon gång om året... passade honom precis. Han ser aldrig när blommer behöver vattnas plus att han har vattnat konstgjorda blommor... :-)
Jag avskyr kaktusar! De sticks. P har "fått lov" att ha kaktusar i arbetsrummet och bara där och jag vattnar dem aldrig.



P märker inte när det blir smutsigt här hemma.
-Det ser bra ut, är hans standardsvar.
I och för sig bra för då kan jag städa när jag vill... :-) Men jag gillar inte när det är smutsigt hemma. Därför ska jag städa nu. Sen får vi se om min gullenörd upptäcker något när han kommer hem :-)

Underbart är rosa...

Oj vad jag är trött. Efter att ha överansträngt mig i helgen och på måndag, så sa kroppen till ordentligt i tisdags :-( Jag sov jättemycket, mådde väldigt illa och hade ont. I går var det lite bättre, men jag orkade knappt någonting. I dag har jag varit med P och handlat på Maxi och blev väldigt trött... Men känner mig bättre är i går. Hoppas jag är ännu bättre i morgon för då ska jag städa.

På tal om att städa så hittade jag på Maxi det rosa, gulliga städsetet som jag läst om, från Vileda. Jag älskar rosa! Jag har haft en "vanlig" röd Vileda mopp och vanlig röd Vileda hink i många år. (Inte en och samma hela tiden, har bytt). De funkar väldigt bra tycker jag, men jag gillar inte färgen. Så i somras köpte jag en rosa skurhink och mopp på Rusta. Härlig färg, men tyvärr inte lika bra.

Nu finns jag de två bästa i ett... !!! Plus att man gör en god gärning om man köper det här rosa setet, för det är i samarbete med Rosa Bandet som de säljs. Det känns ju bra att kunna dra ett litet, litet strå till stacken. Man kan också köpa rosa disktrasor från Wettex, och stödja Rosa Bandet.
Nej, jag är inte spronsrad av vare sig Vileda eller Rosa Bandet :-) Men jag gillar Viledas produkter och både min mamma och mormor har dött av bröstcancer och jag tycker att forskningen är väldigt viktig.

Nu är jag ägare till denna "skönhet" :-)



Den är mer ljusrosa i verkligheten.



I måndags köpte jag en avlång svart kruka och lite blommor, skulle ha på soffbordet. I går planterade jag ihop dem och blev nöjd.
Så här ser det ut:



Nu ska jag läsa lite bloggar och sen krypa i säng.

God kväll!
 


Tävling

Det var ett tag sedan jag var med och tävlade, men nu är det dags igen :-)

Det är i bloggen Dahlarna som tävlingen finns, och man kan vinna ett fint hjärta från Johanna design.

Klicka här för att komma till tävlingen.

Det vita rummet...

Jag har tidigare skrivit om att jag har ett rum som jag kallar det vita rummet, eller shabby chic rummet. Det är rummet bredvid vardagsrummet. Jag gillar den vita, gammaldags stilen mycket, men inte tillräckligt mycket för att ha det i hela huset, så jag håller mig där i vita rummet med det. :-)

I söndags blev jag klar med målningen av mitt vita skåp. Det var tidigare i furu och vi hade det i köket i lägenheten, men sedan har det bara legat i förrådet, då jag är trött på furu. Nu har det så blivit vitt och lite shabby. Målning är inte min grej, men man måste ju börja någonstans :-)



Jag har bara lite saker i det ännu, ska leta runt och hitta fina saker att ha i det.

Bredvid skåpet står en gammal klocka, som för närvarande inte fungerar och behöver lagas lite. Den har gått i Ps familj i generationer och är från 1822. Hoppas vi kan få den lagad, för det skulle vara kul att höra den ticka. Där finns också en pedistal som jag ropat in på auktion. Vet inte om jag ska måla den vit eller behålla den som den är. På den har min orchidé fått platsen nu.





Till höger om pedistalen står ett gammalt ekskåp som kommer från min mormor och morfar. Det är rymligt och bra, men tungt. Vilket vi har märkt när vi har flyttat... :-)

Bredvid skåpet har en potta och mjölkkanna fått flytta in. I pottan har jag värmeljus och i kannan vanliga ljus. Jag hoppas hitta en liten pall till dem så småningom.



Hela nästa vägg upptas av min vita bokhylla i ek från början av 90-talet. Jag gillar den inte längre men har svårt att göra mig av med den, då det var den första "dyra" möbel som jag köpte. Jag köpte den till min fjärde etta och den rymmer mycket och då var jag väldigt förtjust i den. Den får vara kvar ett tag till... :-)

En annan vit hylla har jag på kortsidan. Uppe på har jag en liten samling prylar som ser ut så här:



Det var lite bilder från vita rummet. Fler bilder kommer vid senare tillfälle.

RSS 2.0