Tävla hos mig!!!

Jag har bloggat i ett år!!! (och fyra dagar) Det måste ju firas. En liten tävling kanske?

Just det. Jag har köpt två kökshanddukar som är vinsten i tävlningen. Den ena är vit med grå siffra på och den andra grå med vit siffra. En vinnare får båda två. Tävlingen pågår till 10 juli.

Reglerna för att vara med i tävlingen är enkla:

Om du inte har blogg, lämnar du en kommentar till detta inlägg och kommer ihåg att lämna din mailadress.
Om du har blogg och vill ha en vinstchans lämnar du en kommentar till detta inlägg.
Om du har blogg och vill ha två vinstchanser länkar du från din blogg till detta inlägg, gärna med bilden. I kommentaren skriver du att du har länkat.
Jag drar en vinnare slumpmässigt den 11 juli.

Lycka till!!!


Jordgubbar mm ...

Jag har ätit 7 jordgubbar!!!!
-Ja, än sen då??? undrar ni kanske.
Det är bara det att jag är allerigisk mot jordgubbar och har varit det i 20 år. En halv jordgubbe varje midsommar är min vanliga ranson. Men i år så vågade jag att testa 2 jordgubbar på midsommarafton eftersom jag hade både medicin och spruta tillgängligt och det gick bra!!!

Nu i veckan har jag testat lite varje dag och igår blev det 7 st och inget hände!!! Helt otroligt!!! (Jag hade visserligen tagit allergimedicin innan, men det gör jag ju alltid).
I dag har jag varit ute och plockat jordgubbar i vårt eget lilla jordgubbsland och i kväll ska jag njuta av 8 jordgubbar minst... Jag har ju 20 års jordgubbsätande att ta igen :-)


Här är dagens skörd i min "swedish grace" skål som jag köpte Iittala outlet.
(Jag ångrar att jag inte köpte fler än 2st då de bara kostade 25 kr och jag gillar dem verkligen)


I går när jag gick förbi Guldfynd såg jag att de hade REA. En liten sväng in blev det för säkerhets skull... och då hittade jag två halsband som såldes för 70% rabatt. Det blev två halsband för 59 kr, lagom pris :-)





Tidigare hade jag massor av "oäkta" smycken och matchade mina kläder, men sen orkade jag inte. Nu ska jag försöka att använda mina smycken lite oftare. Kul mär man kan hitta till bra priser.


Ett nagellack blev inköpt på REA igår också. Halva priset på vissa varor på Kicks. Då blev det ett rött nagellack för mig. Från det jag var 12 år till jag var 30 hade jag alltid målade, långa naglar. Flera timmar i veckan lade jag ner på manikyr. Det var kul med fina naglar, men ibland jobbigt (eller hur  vännen G???? ) Sedan ca 10 år  tillbaka målar jag nästan aldrig naglarna och filar dem bara, men är inte så noggrann. Nu ska jag i alla fall måla lite rött på naglarna och känna gamla tider... :-)



Det är varmt och blåser i dag. Min tvättade lakan torkade på 40 minuter utomhus!!! Effektivt!!!


Nu är det snart dags för grillning. P har precis kommit hem med en klotgrill under armen :-) Vi har bara haft en elgrill tidigare och det blir inte riktigt samma grillsmak på maten som på en vanlig grill.

Ha en trevlig, solig helg!!!!

Uppdatering...

Jag kom på idag att jag glömt skriva om saker som jag utlovat.

Först ut är en bild på mina örhängen som jag köpte i butiken i Tenhult.



Det är svårt att fota örhängen, men de är i alla fall i matt silver. Jag gillar dem jättemycket.

Nästa sak är läkarintyg. Jag har fått ett läkarintyg av en läkare. Nu ska jag "bara" fylla i en ansökan till FK. Massa uppgifter behöves. Det verkar dock inte så hoppfullt efter att ha pratat med FK. Man får vara i stort sett döende för att få ersättning. :-(  Jag väljer dock att försöka att inte tänka på det förrän sommaren är över. Måste det för att inte oroa ihjäl mig.

Den sista punkten är diskmaskinen. P plockade isär den och hittade ett fel. Skickade efter en reservdel och bytte ut den. Men tyvärr var det fler fel. Vi har dock kunnat använda den sedan P fixade med den, men bara under övervakning och den diskar inte så rent. I dag har P varit på SIBA och köpt en på deras REA. Förhoppningsvis ska den installeras i helgen och sen ska det bli diska av :-)
Diskmaskninen är döpt till Veronica :-)

Nu har jag uppdaterat lite.

I dag orkade jag mig till stan och shoppade lite på REA. Jag ska fota så snart jag orkar. Nu gäller det att vila.

Ha det bra i värmen!

Tisdagstema - teknik...

För mer än 5000 år sedan använde man sig av någon teknik för att göra en gravgång sk.gånggrift.
I lördags var jag och P plus svärisarna och kollade på en sådan. Det kan inte ha varit enkelt att flytta de tunga stenblocken. Man hade ju inte tillgång till dagens teknik med grävmaskniner och liknande.

Att ni kan läsa om det här redan någon sekund efter jag lagt upp bilden är också beroende av tekniken. Ni kanske förstår att veckans tisdagstema är teknik. :-)


Min midsommar...

Så var den stora sommarhelgen slut. Nu är det sommar på riktigt! Ska man döma av vädret i dag så är det sommar på rikitigt. Härligt!

I torsdags eftermiddag kom mina svärföräldrar hit. Direkt efter middagen så gick P och hans mamma ut och klippte gräset och timmade kanterna. Sedan vågade jag mig ut en liten stund och vi planterade blommor som jag köpt, och drog upp ogräs. Det behövdes verkligen en insats i vår trädgård, för det har förfallit medan vi varit borta och varit sjuka.

Midsommaraftonen började bra. Jag läste i min mail att jag hade vunnit en tävling! Det var på Dahlarnas blogg. Fina grytlappar!! Bra start på dagen :-)

Svärmor skrapade potatis, P fixade mat och jag dukade sedan upp, till en sillunch. (Svärfar fick ut och handla det sista) Då var även min moster och morbror var bjudna. Det var svårt att bestämma om vi skulle sitta inne eller ute och äta, för det verkade som det skulle bli regn. Det blev sill inne och tårta ute :-) Lite kubb blev det också. Killarna mot tjejerna, tyvärr vann killarna, men vi tror att de fuskade :-)

Den här fina buketten hade moster och morbror med sig:



När moster och morbror åkt hem vilade jag. Alla tog det lite lugnt. Senare blev det god grillad mat.

På midsommardagen började det regna lite, men vi tog bilen och åkte ca 2 mil åt "rätt" håll. Där var det soligt och jättefint.





Vi njöt av havet och klipporna.

På eftermiddagen när vi kom hem, sov jag. Under tiden var svärmor och P i full fart i trädgården igen. Land grävdes upp och växthuset blev städat. Så skönt! Det blev jättebra. Svärfar lagade en god kycklingrätt och vi hade det mysigt på kvällen.

I går förmiddag åkte svärisarna hem. Jag vilade mycket och såg på TV. I dag har jag bara läst och kollat på TV. Jag är mycket nöjd med min helg.

Trevlig Midsommar...

Jag vill önska alla er goa läsare en riktigt Trevlig Midsommar!!!!

Om en liten stund kommer svärmor och svärfar och ska fira midsommar här. Kul! Hoppas vi får se solen lite.


Utmaning...

För drygt två veckor sedan blev jag utmanad av Karola som har bloggen "Alltidinredning". Nu äntligen har jag sammanställt mina svar. Som här kommer lite "fakta" om mig och mitt hem.

Bästa köpet: vårt kyl/frys som vi köpte när vi flyttade in. Det är snyggt och praktiskt. En nödvändighet att ha fullhöjds- kyl och frys, tycker jag.






Lyxigaste prylen: här finns inga lyxprylar (tyvärr), men det mest lyxiga är min kaffepress från Bodum. Det ger mig gott kaffe varje dag och det är lyxigt. Jag gillar inte espresso, utan tycker om kaffe som inte är beskt.



Mest nöjd med: den var enkel... att vi har två toaletter :-) Det underlättar verkligen att slippa köa. Sedan att liltoan ligger bredvid sovrummet är perfekt, snabbt och bra.



Hälsosammaste maskinen: det blir Bengt, avfuktaren. Perfekt att ha i tvättstugan. Tvätten torkar snabbare och vi slipper fukt i huset.



Minst nöjd med: gästrummet är det rum jag gillar minst. Den blå färgen på väggen ska bli vit. Jag vill ha två likadana sängar och spegeln har jag tjatat på P att hänga upp i över ett år. Men det blir nog fint när det blir klart :-) Det enda rummet som har marint tema.



längtar efter: nya fönster. Våra fönster är dåliga i olika stadier. Ett nytt fönster om året hoppas jag på i alla fall.



Önskar jag hade: en ny tyst ugn. Vår ugn funkar bra, men den låter bedrövligt högt. Länge efter vi stängt av den låter den också. Man får tala väldigt högt vid matbordet...



Om jag kunde trolla: då skulle jag trolla bort lånen på huset. I stället för att betala banken varje månad kunde man lägga det på huset och man behövde inte vara rädd för inte ha råd att bo kvar.



Saknas på min vägg:
vi har väldigt få väggar att hänga upp saker på, tyvärr. Men på en vägg i vardagsrummet ska jag ha en fin fondvägg, snart. :-)

Charmigaste detaljen: en liten tavla som jag köpte i Helsingborg under första året tillsammans med P. Jag tycker den är så gullig. Jag vill se oss som två små nallar som gillar att pussas jämt :-)



Det var mina svar. Om någon vill anta utmaningen och göra den skulle det vara jättekul. Skriv på min blogg och meddela så jag får läsa. Jag är nyfiken :-)








Lite piggare...

Jag lever! I dag är jag lite piggare än tidigare i veckan. Fy vilken jobbig vecka det har varit. Influensa och magsjuka samtidigt är inget jag rekomenderar.

 Jag har inte varit så sjuk sedan februari 2006, då jag hade influensa sist. Som en svag, bortglömd, omatad fågelunge, har jag känt mig. Hög feber som kräver vätskeintag och så magsjuka som gör att det inte stannar särskilt länge om man säger så... Till sist var jag så uttorkad att mitt skinn låg och skrynklade sig på mig. Mina ringar föll av om jag höll fingret rakt. Riktigt läskigt. Nu har jag dock druckit så pass att jag börjar släta ut mig. Men det är lång tid kvar att vila. P har varit supergullig och servat mig hela tiden. I måndags blev han också sjuk, men fick som tur var en lightvariant och kunde gå till jobbet på torsdag igen.

Tack för alla gulliga "kyra på mig hälsningar" som ni gett här på bloggen. Det gör att jag känner mig friskare. TACK!

En bild orkar jag idag. Jag fotade mina små ljusstakar som jag köpte på en loppis på väg till Småland.



Jag kommer med fler inlägg så snart jag är bättre. En utmaning och en tävling blir det snart.

Ha en fortsatt fin helg!

Sjuk...

Jag har fått influensa :-(  Är verkligen riktigt sjuk. Orkar inte komma ur sängen.

När jag blir friskare kommer nya inlägg.

Sommardagar i Småland...

För en kvart sedan kom vi hem till Västkusten igen. Vi har tillbringat tre dagar i djupaste Småland. Denna gången hade vi tur med vädret. Ända från det vi kom i lördags kväll, och fram tills vi åkte hem, sken solen och det var nästan vindstilla. Underbart.! Jag har fått lite, lite, lite färg (mest röd)  Alla måltider har ätits utomhus. Den här  utsikten från svärmor och svärfars altan är inte helt fel att se när man äter... :-)



Den enda nackdelen är små irriterande saker som också vill umgås med mig... nej, det är inte grannens barn :-) Det är mygg!!! Nu sitter jag här och blir ständigt påmind om dem, när det kliar på mina tre, nej fyra, nej ännu fler myggbett.

I dag har det dock inte varit någon rolig dag, för vi har varit på begravning. P s farbror är död. Han fick bara leva i 60 år. Det känns så onödigt tidigt att gå bort. Begravningen var dock väldigt ljus och fin. Den bästa och mest personliga begravning jag varit på.

P och jag har också varit en stund hos Ps mormor och hälsat på. Hon är 96 år gammal.

På hemvägen stannade vi till i Tenhult och tittade i Butiken. Det fanns mycket fint där. Jag fastnade för ett par söta silverörhängen som jag köpte.
Bilder kommer på dem senare. Nu är jag trött, men ska försöka läsa lite bloggar innan jag går och lägger mig.

Håll tummarna för att vår diskmaskin bara har ett litet enkelt fel, för jag känner inte för att börja handdiska igen :-(

RSS 2.0