Några inköp från minisemestern...

Nu sitter jag och lider framför teven... melodifestvalsemifinalen från Oslo. Vilka dåliga bidrag så här långt... gräsligt. Det bådar ju gott för Sverige i alla fall :-)

Det är snart två veckor sedan vår minisemester, och först nu blir det ett inlägg med några inköp... Jag har varit såååå trött, bara tagit det lugnt, förutom ett litet "kalas" hos min moster. Hon fyllde år för ett tag sedan, men då kunde vi inte komma. Nu blev vi bjudna på lunch i lördags hos dem. Förutom att vi gav moster presenter, fick både jag och P presenter... födelsedagspresenter i efterskott... Jag fick ett presentkort hos en lokal inredningsbutik, så det blir inga problem att göra av med det :-)

Jag köpte denna fina kruka i Karlskrona hos Perlan living:



Jag ska nog byta blomma i den snart.



Detta fina ljushus hittade jag på Rusta i Kristianstad.

Sista dagen av minisemestern, körde vi hem via Småland och Halland. Vi hann med lite shopping i Kosta. Jag köpte två små vita Swedish grace skålar, så nu har jag fyra. En liten Iittala minijar i grönt, till moster och en lykta på pinne blev också inköpta. Jag är mycket nöjd med mina inköp.

Nu är det nästan sommar här. Allt är supergrönt. Päron- och äppelträdet blommor. Om jag orkar i morgon, ska jag åka och köpa lite blommor till krukorna och även till kyrkogården. På söndag är det ju mors dag och då vill jag att det ska vara fint på mammas grav.

Nu ska jag se vidare på dessa "underbara" artister :-)


En semesterhälsning...

Minismester!!! Jag är på ett hotellrum nu på "fel" sida Sverige :-) Närmare bestämt i Karlskrona. Efter att ha åkt runt en del i dag, måste jag säga att det är en vacker stad med fin skärgård. Jag har aldrig varit i Blekinge tidigare och blev positivt överraskad.

I går åkte vi ganska tidigt, för att vara mig var det tidigt :-) Jag sov tills vi var i Varberg... :-) Vi har sett Halland och en del av Skåne på väg ner. Härligt grönt och vårigt, men vädret kunde ju varit bättre... Vi stannade till i Kristiansstad en stund. Jag köpte en ljuslykta på Rusta, ett ljushus. Det har inte funnits i de Rustabutiker som jag varit i. Vi åt lunch i Kristiansstad också. På kvällen kom vi fram och checkade in här på hotellet, för att sedan äta en god middag på en trevlig restaurang. Tyvärr blev jag sjuk på kvällen, så mestadels av natten har jag tillbringat i badrummet :-(  I dag har jag mått bättre, men är väldigt trött. Jag har inte alls orkat det jag velat. Men har hunnit med att besöka Perlan living och Alvas hus.

Jag har köpt en snygg betongkruka och en hängare bl a.

Efter att ha ätit en jätteglass från Glassiären, tog jag en middagslur. Sen har vi åkt runt och kollat i omgivningarna. Brändaholm koloniområde var jättefint. Små mysiga stugor med välskötta trädgårdar.



Nu ska jag snart gå och lägga mig. Hoppas jag mår bra i natt så jag kan sova ordentligt. I morgon åker vi hem. Då tar vi en annan väg, så vi får se nya saker.

Ha en fin helg!

Soffbordet är här...

Nu är soffbordet på plats!!! I fredags var P friskare och kunde jobba igen. Det innebar också att han kunde hämta hem soffbordet vi beställt!!! Redan i fredags kväll var det på plats. Här är före och efter bilder:







Jag är jättenöjd. Det blev mycket ljusare och finare. P däremot längtar efter "sitt" gamla bord och påminner mig gärna med jämna mellanrum... Kan ha något med att göra att vi älskar att reta varandra... :-)

I helgen var jag och P och shoppade lite kläder. Jag köpte en klänning och ett par byxor. Otroligt nog hittade P både byxor, shorts och tröja till honom, som han frivilligt provade!!! Mycket märkligt!!! :-) Men praktiskt :-) Behöver jag säga att han inte gillar att shoppa kläder??? Hans shortssäsong har börjat nu. Det är sommar för honom!

I går var jag och en kompis på Göksäter. Då köpte jag en vaxduk (textilvaxduk) till köket. Bilder kommer senare.

Om allt går som planerat, åker jag och P iväg på en minisemester i Sverige på torsdag till lördag. Det ska bli skojigt. Hoppas jag orkar en hel del. Nu har jag vilat idag och ska vila i morgon också. Det står på hemsidan att hotellrummet har internet, så jag tar med datorn och bloggar direkt därifrån... Nu var jag hemlig va??? :-) Varken jag eller P har varit dit vi ska...






Vardagsrummet del 2...

Dags för bilder från vardagsrummet igen. Nu går vi lite till höger från förra bilderna. :-) Denna tegelvägg är en yttervägg, ja mot garaget. Eftersom vi båda tycker teglet är snyggt i sig självt, har vi valt att bara ha en liten hylla på väggen.

Under hyllan finns vår TV-bänk. Jag längtar tills vi "får" plattTV. Men än så länge fungerar tjockTVn bra, och då känns det fel att lägga ut pengar på en ny. Då ska jag i alla fall köpa en vit TV-bänk. För lika förtjust som jag var i björk för tre år sen, är jag i vita möbler nu :-) P har som "krav" att hans ljudanläggning och en dator som vi spelar mp3-låtar på, ska stå där... Lite får man väl ge med sig... :-) Kan ju ändras sen... *ler finurligt*.



Här är tjockteven!!! :-) Ser att jag lyckades fånga Maria Montazami i bild. Jag gillar henne. Det är hon som gör Hollywoodfruar värt att se på. Hon har förresten börjat blogga ockå. Här kan ni läsa hennes blogg. Det gör jag :-)




Här är andra sidan av bänken och ni ser början på fönstret... i alla fall gardinen :-)



Hyllan på väggen med lite saker som byts ut ibland. Den lille söte gossen är P (inte taget i går direkt)... Den lilla griffeltavlan gillar jag. Kan lätt skriva nya kloka saker där.

Nu ska vi snart krypa i säng. Jag är trött. I går var jag hos faster. Första gången i år, som jag kört dit ensam. Det gick bra, men det är tröttsamt. Nu verkar bilen gå bra i alla fall. Tänk om det var lika lätt att fixa matte... :-)

Årets första geting såg jag i går. Och hur såg jag den då? Jo, sittandes på mitt finger och stickandes... Det gjorde så ont och jag kollade på fingret, då sitter den svartgula rackaren där och sticker mig. Jag hade inte hört eller sett någonting. Vatten på och hoppades att det skulle gå bra. Fingret och handet svullnade upp, men jag behövde inte åka till läkare. I dag har det varit mer svullet och rött, fick ta kortisontabletter i mängd. Hoppas det snart går över. Getingar är en av sommarens nackdelar.  Men det finns många fördelar!!! Nu har björken i trädgården fina, gröna löv. Härligt!!!

Jag önskar alla en trevlig och getingfri helg!!!!

Sköna maj välkommen...

Så var vi i maj. Denna härliga vårmånad som kan innebära allt från snö till premiärdopp i sjön.

I fredags var vi inte och lyssnade när kören sjöng in våren, som vi brukar göra. Det var synd men vi var upptagna med annat. Något mindre kul... bära soffa!!!

Min faster hade beställt en soffa på MIO och den var klar för leverans i fredags. Glada i hågen körde jag och P till affären med släpkärran efter bilen. Allt gick bra först. Soffan fanns där den skulle vara. En trevlig kille på lagret hjälpte P att få den på kärran. Jag köpte en kudde och allt var bara bra :-)
Men när soffan kommit upp på kärran sa jag:
- Oj, vad den ser stor ut. Kan den här få plats i hissen?
- Japp, sa P.

Vi åkte till faster, skulle precis baxa av soffan från kärran, när jag kom med den strålande idéen att mäta soffan och hissen. P mätte och konstaterade att hissen var mindre än soffan....

-Nåja, det går nog om man lutar den och skickar soffan ensam i hissen.
Soffan kom ner från kärran in i trapphuset, knappt, för där är trångt. Efter en lång stund bökande och knökande kom soffan in i hissen... nästan... Det skulle behövs en halvmeter bredare och halv meter högre hiss.

-Nej!!! Vad ska vi göra nu???? sa vi och gnuggade våra geniknölar.

Jag fick ta hissen upp till faster, som bor på våning 4, och förklara läget.

Efter telefonsamtal till folk vi känner, som kanske kunde hjälpa oss att bära soffan upp för de ruskigt smala trapporna, kunde vi konstatera att ingen var hemma denna valborgsmässoafton. :-(
Jag funderade på om jag skulle orka  bära tillsammans med P, men det kändes hopplöst.

P travade iväg till ett näraliggande torg och försökte få tag på bärhjälp. Men ingen hade tid. Då kom en yngre kille ut genom porten. P frågade om han kunde hjälpa till.
-Jag kan försöka, men tror inte det går. Jag fick köpa en mindre soffa, sa han...

P och killen försökte, men soffan var för stor för trappan. Så tråkigt!

Ett sista försök, betämde vi oss för. Vi tog bort all förpackning runt omkring soffan. Sedan tog jag till mina reservkrafter och sa, att vi försöker en våning i alla fall. Fastnar vi, så fastnar vi.
Oj, va trångt det var. Det var mindre än en centimeter till godo på vissa ställen och vilket besvär det var att svänga på rätt ställe. Men när vi slutligen var uppe, efter att ha bankat till alla dörrar på vägen upp, och med svetten lackande, kändes det som en stor seger!!! Soffan var på plats!!! Den är jättesnygg tycker jag, och det tycker faster också. Om den någon gång ska från den lägenheten, tänker jag INTE göra det :-)

Soffan heter Vardag och ser ut så här:

Bild lånad från MIOs hemsida.

Faster har valt färgen på bilden och även de armstöden. Jätteskön att både sitta och ligga i. Ja, det var läge att göra det efter den prövningen :-)

Hon har ett nytt soffbord också, som jag tycker passar mycket bra till soffan. Det är Annika från Jysk.


Bild lånad från Jysk hemsida

Nu är det bara lite tavlor som ska hängas upp  i lägenheten och sen är som om faster bott där hela tiden :-) Hon trivs och det är det viktigaste.

I går var det varmt och skönt på altanen. Jag satt ute och njöt en stund. Björkarna har fått musöron och gräset är grönt. Härligt!



Jag har inte planterat i krukorna på altanen ännu. Hoppas hinna det i veckan.

Framme på trappan blommar pensérna så fint.



I dag har jag skurat och det luktar så gott såpa. Härligt!!!

Min bil har varit hos "doktorn" och fått nya delar. Nu ska den förhoppningsvis gå att köra även längre sträckor än en mil, utan att jag behöver fylla på vatten. Dyrt, men behövligt.

Nu ska jag umgås med min förkylda man. Ha en fin kväll!!!

RSS 2.0