En helg i det gröna...

Vilket fint väder det är! Strålande sol och nästan vindstilla. Underbart! En fin sensommardag!

I går läste jag i lokaltidningen att en handelsträdgård nära oss, hade halva priset på perenner och vissa klätterväxter denna helg. Vi åkte dit, hann dit hela 40 minuter innan de stängde... :-) Jag är alltid sent igång. Det fanns en del perenner, men det vi ville ha var klätterväxter som skulle ersätta roseneländet som vi hade i "ingångsportalen."

De enda klätterväxter förutom klematis var murgröna. Det ville vi ha. Gröna året runt och inte sticks, bra. När jag frågade om det var halva priset på dem så blev svaret nej. :-( Så dumt. Det var ju det vi skulle ha. Hon kanske märkte min besvikelse för hon sa att jag kunde få 25% rabatt. Snällt :-) Vi baxade in två höga murgrönor med ännu högre pinnar till kassan och betalade, fick in dem i bilen. Tur man har kombi...



Väl hemma och med kaffe imagen (inte P som avskyr kaffe) började vår våldsamma kamp mot rosenbuskarna. Vi drog, slet, klippte och kämpade med de läskiga, stickiga, långa tentaklerna. Det var taggar överallt och man fastnade... Till slut hade vi fått ner en ros. Så skönt! En hel skottkärra blev det. Därefter ros nr 2. Samma där. Stickande, elaka grenar som inte ville släppa taget efter att ha stått där i många år. Men jag och P vann! En skottkärra senare var det "bara" själva rosplantan med lite pinnar kvar. Det var så luftigt och skönt. Vi beslöt oss för att sluta där och äta middag istället. 



I dag skulle kampen gå vidare. P var iklädd shorts och T-shirt, men eftersom vi var mestadels i skuggan fick fleecejackan åka på mig idag.
P grävde och grävde. Trots svordomar, svett och såriga händer gick det inte att få upp roseländet. Den satt som berget. Vi tänkte och tänkte. Använde spett, såg, spade, sekatör mm. Efter ca 1,5 timme hade P skadat sig ordentligt i handen och jag hade halkat med spettet och slagit i magen och benet :-(. men rosen var kvar.  Till slut med hjälp av en såg, sågade P av den slutliga roten och ros nr 1 var uppe!!! Lycka!!

Nr 2 gick lite lättare att få upp, men den nästan nya spaden gick av... :-(

Sedan kom det roliga, få plantera murgrönan och få den att slingra sig upp. Hoppas att den trivs och växer för fullt.



Nu har vi städat bort och slängt rosenbuskarna. Vi är båda överens att aldrig köpa rosenbuskar och att de som finns kvar ska bort snarast möjligt. Vi är roshatare! :-) Vi är så nöjda med vår gröna, ostickiga portal.

Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Vilket schå ni har haft å vilken härlig inlevelse i din berättelse om er kamp. Känner riktigt hur jobbigt ni haft. Tror det blir riktigt läckert med murgrönan... Kram

2008-09-14 @ 18:11:23
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Emma

Oj vilket slit ni måste haft, stackare=/ Skönt att det gick till slut i alla fall och bra blev det=) Ha det bra, kram emmsan

2008-09-14 @ 18:53:29
URL: http://www.hemochinredning.blogspot.com
Postat av: Proforma

Oj, oj, oj... vad ni fick slita! Det låter jättejobbigt! Tror i alla fall att det kommer att bli jättebra när murgrönan fått växa till sig.

2008-09-14 @ 19:53:24
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Erika

Hej!



Vad fint det kommer att bli! =) Jag har en envis ros som kommer i vår häck- stört omöjligt att bli av med den!

Tur ni fick lite rabatt iallafall...

Ha det gott

Kramis

Erika

2008-09-15 @ 12:30:39
URL: http://www.metrobloggen.se/barbro

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0