Att vara gift med en nörd... del 3

Nu är det dags för del 3 i detta spännande ämne :-)

När man är gift med (eller sambo med) en nörd, får man snart lära sig att allt som kan göras med en dator, ska man göra med en dator, samt att datorn är för nörden vad snuttefilten är för småbarnen. :-)

P älskar att se på film på sin dator, företrädesvis Star Trek. Han har alla filmer och alla tv-avsnitt... När han jobbar med en dator, står den bärbara bredvid och visar Star Trek för han hör på det och kopplar av... Jag å andra sidan som hör Star Trek flera timmar varje dag kopplar inte av då.. .
När man hör Klingon, wormhole, ferengi, beama och replicate varje dag, kan det bli väldigt jobbigt.

När P lagar mat, vilket han gör i stort sett varje dag, ska datorn med ut i köket. Den placeras på köksön och sedan ser/hör han på Star Trek under hela matlagningen. När det fräser för mycket i pannan, eller om något ska vispas, då åker hörlurarna på. Sladden till dem är precis så långa att han når till kylen och till diskhon. Kommer jag däremot och ska hämta något i köket får jag kliva över sladden.

När P ska äta ensam eller när jag äter och ser på TV då är förstås datorn där. När jag kör bil, sitter han i framsätet med datorn i knät och uppmanar mig att köra tystare så han kan höra bättre...
Förut när han rökte var alltid datorn med ut varje gång han gick ut och rökte. I 10 minusgrader och mörker kunde man, om man öppnade altandörren höra : "Two to beam up" och se ett blått sken och rök... :-)

I bland hittar man honom liggandes i sängen med datorn på magen eller så ligger han på sidan och har lagt datorn på sned för att kunna se bra...

Droppen var när jag kom in och skulle borsta tänderna en kväll och mitt handfat var upptaget... gissa av vad? Jo, hans dator. Han skulle raka sig och då måste man ju ha datorn med sig eller hur? :-)

En annan sak som man  också märker när  man bor med nörd är fjärrkontroller. Hur många som helst. Allt som kan fjärrstyras ska göras det. Vi har förstås TV och Box fjärrkontroller samt  till DVD och ljud. Men sen tillkommer lamporna i kök/vardagsrum/vita rummet. Alla de smålamporna tänds och släcks med fjärrkontroll. Praktiskt faktiskt. Han har fjärrkontroll i sängen som släcker lamporna i sovrummet. Han har fjärrkontroll till GPSen, till videokameran mm. Han önskar nog ofta att han hade en fjärrkontroll till mig, åtminstone att kunna stänga av ljudet med... :-)

Nu väntar jag på att min lilla älsklingsnörd ska komma hem från jobbet. Snart blir det Star Trek ljud... men det kunde varit värre :-)

Slutligen visar jag en bild på min dörrkrans som jag köpte i dag. Jag har köpt mer idag, men det kommer i något senare inlägg.


Kommentarer
Postat av: Proforma

Du har det inte lätt, hihi!

Tur att "kärleken övervinner allt" eller... "älska mig för den jag är".

2008-09-29 @ 21:44:05
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: MissStorm

Om jag någon gång behöver veta något om Star Trek vet jag vem jag kan fråga alltså... :)



Fin krans!



Kram

MissStorm

2008-09-30 @ 22:30:15
URL: http://missstorm.blogg.se/
Postat av: Maria

Gillar dina inlägg om din nörd till sambo. :)

Jag gillar också StarTrek men jag är helsåld på Babylon 5.

//Maria

2008-10-01 @ 16:06:30
URL: http://www.mariasmix.se/blogg
Postat av: Åsa

Snygg krans !

2008-10-02 @ 06:05:39
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0