Att vara gift med en nörd... del 2

Nu kommer den spännande fortsättningen på följetongen... :-)

Hur upptäckte jag att P var en nörd? Det gick fort :-) Första gången han kom hem till mig, hade han inte blommor eller något likanande med sig... han hade program till min PC med sig...

Kan kanske tillägga för att göra det hela ännu mer nördigt, att vi träffades via nätet...

I början träffades vi alltid hos mig, eftersom min lägenhet var "sanerad". Han rökte inne på den tiden. Både jag och P trivdes också bättre i min längehet än i hans. Han kom till mig varje helg och oftast varje onsdag. Vi bodde ca 12 mil ifrån varann.

Jag hade en dator, nyinköpt och var mycket nöjd med den. Plötsligt hade vi två datorer i lägenheten... Nu talar jag inte om små bärbara, utan stationära. Ett skrivbord kom till. Mitt skåp i sovrummet fick flytta in till vardagsrummet. Sedan kom en ny hylla in i vardagsrummet, innehållande bara datapryttlar... Eftersom han tillbringade så mycket tid hos mig, fick han ju ha en del av sina "nördprylar" med sig. :-)

Ok. Jag kunde leva med det. Men sedan kom vi till första julen. Vi skulle fira hos mig, med min släkt. När sista arbetsdagen var slut innan jul kom P direkt hem till mig, bärandes på något tungt. En UPS!!! En mojäng som gör att även om strömmen går, ska datorerna fungera i alla fall, få ström från UPSen eller liknanade. Jaha, täkte jag i mitt stilla sinne. Vad ska vi ha den till? Jo, den här skulle vi koppla in till julgranen!!!    Mycket logsikt eller hur???    Han fixade med det, medan jag slog in julklappar. Sedan blev allt svart! Min lilla lägenhets elsystem gillade inte denna sak... Inte gjort för små julgranar... :-) Lyckligtvis förstod P att det inte behövdes någon UPS och han fixade så vi fick strömmen tillbaks och UPSen åkte snart till soporna :-)

På själva julafton skulle P klä upp sig... med slips. Ok, tänkte jag. Inte likt honom som är född i en T-shirt, men jul är ju ändå jul. Han kommer glad ut ur sovrummet i skjorta och... Star Trek slips!!!! Det visade sig vara den enda slips han ägde  :-)  (Flera år senare försökte han ha på sig den på vårt bröllop också).



Ytterligare tecken på att  P var nörd, som jag fick första julen, var att vår julkortslista förstås sparades på datorn. Att alla recept till julmaten(eller manualer som P kallar det) sparas på datorn, samt att julsångerna förstås lyssnades på via datorn :-)

Ja, så upptäckte jag att min man var nörd :-) Nästa avsnitt handlar om vardagshändelser med en nörd :-)

Eftersom jag vet att P läser min blogg måste jag påpeka att jag aldrig skulle vilja byta ut min nörd mot någon annan i hela världen :-) Puss min nörd!

Kommentarer
Postat av: Proforma

Haha... du skriver så härligt! Det ska blir spännande med fortsättningen!



P: Star Trek-slips... hihi... på bröllop! Tur att frugan satte stopp för det!

Strongt av dig att sluta röka! Heder!

2008-09-26 @ 18:08:26
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: MissStorm

Hihi! Lika kul det här! Försökte ha på sig Star Trek slips på bröllopet..!! :)



Kram

MissStorm

2008-09-26 @ 21:33:13
URL: http://missstorm.blogg.se/
Postat av: Emma

Hihi, har sett fram emot del två!=) Jätterolig läsning!!! Ha en trevlig helg, kram emmsan

2008-09-26 @ 22:03:57
URL: http://www.hemochinredning.blogspot.com
Postat av: Minigrisen

Hahaha, vilken rolig läsning det här är!! Ha en trevlig kväll!

2008-09-27 @ 19:51:00
URL: http://minigrisen.blogg.se/
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Vilken tur du har som har en så fantastiskt spännande karl! Men Startrek på brölloppet hade jag nog nekat till också!



Kram Maud

2008-09-28 @ 07:00:05
URL: http://havsviken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0