Stopp...

Med sommaren kommer små otrevligheter som t ex mygg, getingar, fästingar mm.

Denna sommar har jag klarat mig ovanligt bra för myggen. I stugan fick jag bara ett myggbett!!! Rekord!!! Och jag kunde vara ute, utan mygg, hela tiden. Det är bra.
Getingar har det varit gott om, både i stugan och här hemma. Ett getingbett så långt, har jag fått. Hoppas det inte blir fler i år.

En annan liten retlig sak, är blomflugan eller bananflugan eller vad den heter. Det är liten, svart och den kommer i stim... Fy!!! Nu har jag börjat Operation utrota flugor! Som förr vid den här tiden på året, finns ett dödligt llitet bad för dem i köket... En liten skål med rödvinsvinäger, vatten och diskmedel. Nästan varje morgon kan jag tömma badet och hitta massor av lik... Ja, jag är lite mordisk :-)

För att snabba på utrotandet har jag flera "fällor". I år använder jag denna snygga getingfälla från Menu. Jag fick den i present av kompis L för något år sedan, och har inte hjärta att ha den utomhus. Nu står den på köksön och lockar till sig små, svarta flugor för ett sista bad :-) Det ska bli STOPP för flugorna här inomhus.



Ett annat slags STOPP inköptes i går av mig på Göksäter. En dörrstopp närmare bestämt :-)
Vår ytterdörr har en tendens att blåsa igen direkt och det låter ofta som om vi är arga på varann och smäller i dörrarna, fast så inte är fallet. När vi ska bära ut något, är det sååå irriterade att behöva öppna dörren gång på gång. Nu är det problemet löst. Med den här lilla rackaren vid ytterdörren kan man lätt ta tag i öglan, placera den vid dörren, och dörren står öppen tills man själv väljer att stänga den. Tro mig, jag har testat :-) Jag tycker den är både snygg och praktisk. Till och med P blev så förjust i den att han vill jag skulle köpa en till. Wow. Den kostade bara runt 50-lappen också.



Nu får det bli STOPP för detta inlägg :-)

Kommentarer
Postat av: Gardenhouse

Ja flugor kan ju reta en till vansinne, så alla former av flugfångare är ju toppen.

En så läcker dörr stopp, vart hittades den?

Ha det gott, kram Sussi

2010-08-19 @ 22:09:31
URL: http://gardenhouse.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Ja, hua för flygande småkryp!! Sambon han brukar köra med skålar där han blandar dödsblandningar åt flygfäna men den där ser ju mycket trevligare ut. ;)

Önskar er en trevlig helg!

Kramen, Maria

2010-08-20 @ 09:56:01
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Malin

Det låter inte som bananflugor. De små, rödbruna, småfeta, ser ut att flyga sakta men är jättesvår att träffa. Vi hade ju invasion av dem efter att sonen o hans kompisar lekt gömma banan...



Kram

2010-08-20 @ 17:01:46
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Gardenhouse

Ja jag får helt enkelt hålla ögonen öppna efter en sån stopp.

Trevlig helg,

kram Sussi

2010-08-20 @ 18:16:46
URL: http://gardenhouse.blogg.se/
Postat av: Adela

Tack för besök hos mig och då hittade jag ju dig med!=) Kul att ni åker till Småland och jag åker mer än gärna till Västkusten!;)

Vilket smart snyggt dörrstopp du visar!



Kram

Adela

2010-08-21 @ 15:52:39
URL: http://www.houseofadela.blogspot.com
Postat av: Proforma - Irene

Bananfluga heter den, inte min vän heller! Jag brukar också göra den blandningen men med sött i också, typ honung! Det brukar bli trång i det badet! Tänkte också tipsa om det på bloggen framöver...

Kram

2010-08-23 @ 21:20:00
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: MissStorm

Visst är de där småflugorna irriterande! H lämnade ett glas med lite whiskey framme. Det visade sig att det också fungerar som fälla... Fast jag kan inte lova att det var dödligt. De kanske bara låg där och vilade upp sig efter att ha tagit för stora klunkar...



Snygg dörrstopp! En sådan har jag inte sett förr.



Kram

MissStorm

2010-08-24 @ 22:05:49
URL: http://missstorm.blogg.se/
Postat av: mo

Haha, ja du är inte den enda som blir mordisk på somrarna. Jag för min del avskyr flugor, inomhus...alltså de där vanliga stora...Jag springer med flugsmällan i högsta hugg o ger dem inte en chans ;)

Vilken cool dörrstopp, verkligen snygg o praktisk dessutom...bra köp.

Ha en skön kväll, kramar

2010-09-06 @ 18:17:26
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: mo

Trevlig Lördag vännen, nu ska jag snart ner till Skördedagen o kika lite, kram

2010-09-11 @ 11:23:33
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: mo

Tjenixen vännen, tror minsann du har en bloggpaus för nu var det ett tag jag "såg" av dig...Hoppas allt är bra med dig, kramar o ha en skön kväll

2010-09-23 @ 18:10:41
URL: http://medaljongen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0